Gość: lilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:05 Jak powiedzieć po niemiecku: "Chcę zdobyć dobre wykształcenie."? Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alma Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.05, 23:26 Ich will/möchte einen guten Abschluss erreichen Odpowiedz Link Zgłoś
goniapa Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie 18.10.05, 23:38 Abschluss??? a nie Ausbildung lub Bildung? chyba jednak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.05, 23:44 höhere (Bildungs)abschlüsse/eine gute Ausbildung erreichen Ale Bildung - bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
goniapa Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie 18.10.05, 23:55 Bildung pasuje np eine höhere Bildung erhalten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.05, 00:04 Przypominam ze pytanie brzmi "Chcę zdobyć dobre wykształcenie". Dobre - nie wyzsze i zdobyc - nie otrzymac idac za twoja propozycja tlumaczenie powyzszego zdania musialaloby wygladac nastepujaco: Ich möchte/will eine gute Bildung erreichen. Google nie znajduje ani jednego zdania o takim tekscie! Odpowiedz Link Zgłoś
goniapa Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie 19.10.05, 00:10 Ich möchte eine gute Ausbildung erhalten. Pieknie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhu! Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.10.05, 23:41 Gość portalu: Alma napisał(a): > Ich will/möchte einen guten Abschluss erreichen ---------------------------------------------------------- ...czyli: zdobycie wiedzy nisko mi wisi, dobre swiadectwa - to jest to!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.05, 23:50 Das Wort "Abschluss" ist nicht mit dem Wort "Zeugnis" gleichzusetzen. "Einen Abschluss machen" bedeutet "eine Etappe in der Ausbildung erfolgreich abschließen"... z.B.: Abitur oder Studiendiplom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: jak jest po niemiecku "zdobywać wykształcenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:02 Gość portalu: Alma napisał(a): > bedeutet "eine Etappe in der Ausbildung erfolgreich > abschließen"... Weit in der Etappe studieren, bedetet einen Drueckeberger zu sein, eee fe! MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma Do Pippi: IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.05, 01:29 Emenefe kabefe lautos modulito. Nie zrozumialas? To teraz wiesz jak ja sie czuje czytajac twoje "komentarze" Odpowiedz Link Zgłoś