Dodaj do ulubionych

brak taktu

IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 09:57
jak po niemiecku?
brak taktu
byc pozbawionym taktu

z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: brak taktu 28.07.06, 10:07
      taktlos...
      • annajustyna Re: brak taktu 28.07.06, 10:09
        Unfug
        • ja.nusz Re: brak taktu 28.07.06, 10:31
          annajustyna napisała:

> Unfug

No to tu chyba coś Ci się popie..ło
          • annajustyna Re: brak taktu 28.07.06, 11:30
            U nas wpracy sie tak mowilo - w znaczeniu "niezrecznosc", jak kots wyskoczyl w
            nieodpowiednim momencie z czyms do naszego superwrazliwego szefa- lenia
            patentowanego...
            • Gość: frage Re: brak taktu IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 13:15
              To moze podam kontekst.
              Mam niemiecka swiezo upieczona tesciowa,nietaktownie krytykuje niemal wszystkie
              moje decyzje i zakupy do mieszkania.Moja cierpliwosc sie skonczyla i mam zamiar
              jej to powiedziec;-)
              • Gość: Mantalette Re: brak taktu IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.06, 13:29
                Mysle, ze dajac jej to w ten sposob do zrozumienia nie odniesiesz pozadanego
                skutku, Niemca jak nie zj...sz, nadal bedzie probowal wlazic w cudzy interes.
                Chyba ze wolisz jej 1000 razy powtarzac jaka jest nietaktowna. Powodzenia i
                pozdrawiam :))
                • Gość: jecki Deine Schwiegermutter ist t a k t l o s; IP: *.pools.arcor-ip.net 28.07.06, 15:24
                  brak taktu tesciowych jest jednak cecha ponadnarodowa i Niemki tu sie w niczym
                  nie wyrozniaja... :-)

j.
                  • annajustyna Re: Deine Schwiegermutter ist t a k t l o s; 28.07.06, 15:30
                    A moje sie nie wtraca - dzieli mnie od niej 1000 km...
    • businessangel kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))))) 28.07.06, 16:26
      a przy okazji powiedz: my home is my castle.
      Jak nie zrozumie, to zdziw się: damit kannst du nichts anfangen, aber in MEINER
      Wohnung (.... usw.) findest du immer etwas zu kritisieren.
      A jak z mężem? Ty wiesz: Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm ab! ;-)
      • Gość: frage Re: kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))) IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 16:52
        hehe;)Maz poszedl pod lupe.Ale na razie spoko.
        Zreszta krytyka i jego obejmuje,bo zakupy robimy razem.
        • maya2006 Re: kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))) 28.07.06, 21:30
          taktlos jak najbardziej taktlos... a moze nawet unverschämt taktlos:-)
        • businessangel a to zmieniam in Meiner na in Unserer :-))))))) 28.07.06, 22:49
          miały być tylko duże litery ale w temacie nie wolno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka