Gość: frage IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 09:57 jak po niemiecku? brak taktu byc pozbawionym taktu z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: brak taktu 28.07.06, 10:31 annajustyna napisała: > Unfug No to tu chyba coś Ci się popie..ło Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: brak taktu 28.07.06, 11:30 U nas wpracy sie tak mowilo - w znaczeniu "niezrecznosc", jak kots wyskoczyl w nieodpowiednim momencie z czyms do naszego superwrazliwego szefa- lenia patentowanego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frage Re: brak taktu IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 13:15 To moze podam kontekst. Mam niemiecka swiezo upieczona tesciowa,nietaktownie krytykuje niemal wszystkie moje decyzje i zakupy do mieszkania.Moja cierpliwosc sie skonczyla i mam zamiar jej to powiedziec;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mantalette Re: brak taktu IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.06, 13:29 Mysle, ze dajac jej to w ten sposob do zrozumienia nie odniesiesz pozadanego skutku, Niemca jak nie zj...sz, nadal bedzie probowal wlazic w cudzy interes. Chyba ze wolisz jej 1000 razy powtarzac jaka jest nietaktowna. Powodzenia i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Deine Schwiegermutter ist t a k t l o s; IP: *.pools.arcor-ip.net 28.07.06, 15:24 brak taktu tesciowych jest jednak cecha ponadnarodowa i Niemki tu sie w niczym nie wyrozniaja... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Deine Schwiegermutter ist t a k t l o s; 28.07.06, 15:30 A moje sie nie wtraca - dzieli mnie od niej 1000 km... Odpowiedz Link Zgłoś
businessangel kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))))) 28.07.06, 16:26 a przy okazji powiedz: my home is my castle. Jak nie zrozumie, to zdziw się: damit kannst du nichts anfangen, aber in MEINER Wohnung (.... usw.) findest du immer etwas zu kritisieren. A jak z mężem? Ty wiesz: Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm ab! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frage Re: kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))) IP: *.pool.mediaWays.net 28.07.06, 16:52 hehe;)Maz poszedl pod lupe.Ale na razie spoko. Zreszta krytyka i jego obejmuje,bo zakupy robimy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Re: kauf ihr zum Geburtstag beret z mohairu ;-))) 28.07.06, 21:30 taktlos jak najbardziej taktlos... a moze nawet unverschämt taktlos:-) Odpowiedz Link Zgłoś
businessangel a to zmieniam in Meiner na in Unserer :-))))))) 28.07.06, 22:49 miały być tylko duże litery ale w temacie nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś