Gość: majsterkowicz IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 18:15 Schalttafel mit Hauptschalter und vier thermisch auslösenden Sicherungsautomaten (Überstromschutzschalter), zur Absicherung von 12V-Verbraucherstromkreisen. Czy ktoś moze przetłumaczyc ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamusia1999 Re: prośba o tłumaczenie IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 18:28 zaznaczam z gory :ja jestem germanista-hobbysta i uyztkownik na pewno tablica rozdzielcza a dalej...z wylacznikiem glownym i czterema automatycznymi wylacznikami termicznymi (korkami) do zabezpieczania "..." (Verbraucher=odbiorca, tylko gdzie go wsadzic?) obiegow elektrycznych o napieciu 12V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia1999 Re: prośba o tłumaczenie IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 18:33 a tego uzytkownika ktos tam wsadzil, zeby bylo wiadomo, ze tablica nadaje sie do instalacji prywatnych= w sensie ich wielkosci, obciazenia i komplikacji a nie np. do wyposazenia hali produkcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki napilas sie, mamusia... :-))) IP: 154.35.1.* 16.08.06, 18:58 "Verbraucher" to w tym KON+TEKSCIE nich innego, niz odbiornik... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia1999 Re: napilas sie, mamusia... :-))) IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 19:02 nie nie pilam, ale o swojej tablicy rozdzielczej wiem tyle gdzie jest i ze "dzyndzelek" trzeba do gory, zeby ktorys z obiegow zamknac czyli "wlaczyc" :-)) i faktycznie, ze owe obiegi obejmuja okreslone odbiorniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki dzyndzelek musi byc zawsze do gory ! IP: *.my.littlecorner.org 16.08.06, 19:11 - rozumiemy SIEM ??? j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia1999 Re: dzyndzelek musi byc zawsze do gory ! IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 22:06 punkt widzenia zalezy od punktu...lezenia dzyndzelek musi opasc w przypadku przegrzania odbiornika lub laczy miedzy odbiornikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki problem w tym, ze dzyndzelek opada na ogol IP: *.pools.arcor-ip.net 16.08.06, 22:10 dopiero po spieciu... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia1999 Re: problem w tym, ze dzyndzelek opada na ogol IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 22:17 eee, problem to by byl gdyby opadal przed spieciem. albo gdyby nie opadal nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majsterkowicz Re: prośba o tłumaczenie IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 20:03 Serdecznie dziękuję za pomoc (b.szybką). Muszę nadmienić,że nigdy nie uczyłem się niemieckiego, a w swoim majsterkowaniu często posługuję się elementami produkcji niemieckiej. Zmuszony więc jestem do "czytania" niemieckich tekstów, z których z czasem dużo rozumiem, ale składnia niemiecka (jak dla mnie) jest b. trudna, i boję się coś "pokręcić". Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś