Dodaj do ulubionych

prośba o tłumaczenie

IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 18:15
Schalttafel mit Hauptschalter und vier thermisch auslösenden
Sicherungsautomaten (Überstromschutzschalter),
zur Absicherung von 12V-Verbraucherstromkreisen.
Czy ktoś moze przetłumaczyc ten tekst?
Obserwuj wątek
    • Gość: mamusia1999 Re: prośba o tłumaczenie IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 18:28
      zaznaczam z gory :ja jestem germanista-hobbysta i uyztkownik
      na pewno tablica rozdzielcza a dalej...z wylacznikiem glownym i czterema
      automatycznymi wylacznikami termicznymi (korkami) do zabezpieczania "..."
      (Verbraucher=odbiorca, tylko gdzie go wsadzic?) obiegow elektrycznych o
      napieciu 12V.
      • Gość: mamusia1999 Re: prośba o tłumaczenie IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 18:33
        a tego uzytkownika ktos tam wsadzil, zeby bylo wiadomo, ze tablica nadaje sie
        do instalacji prywatnych= w sensie ich wielkosci, obciazenia i komplikacji a
        nie np. do wyposazenia hali produkcyjnej.
        • Gość: jecki napilas sie, mamusia... :-))) IP: 154.35.1.* 16.08.06, 18:58
          "Verbraucher" to w tym KON+TEKSCIE nich innego, niz odbiornik...

j.
          • Gość: mamusia1999 Re: napilas sie, mamusia... :-))) IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 19:02
            nie nie pilam, ale o swojej tablicy rozdzielczej wiem tyle gdzie jest i
            ze "dzyndzelek" trzeba do gory, zeby ktorys z obiegow zamknac czyli "wlaczyc"
            :-))
            i faktycznie, ze owe obiegi obejmuja okreslone odbiorniki
            • Gość: jecki dzyndzelek musi byc zawsze do gory ! IP: *.my.littlecorner.org 16.08.06, 19:11
              - rozumiemy SIEM ???

j.
              • businessangel Ständer? 16.08.06, 20:30
              • Gość: mamusia1999 Re: dzyndzelek musi byc zawsze do gory ! IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 22:06
                punkt widzenia zalezy od punktu...lezenia
                dzyndzelek musi opasc w przypadku przegrzania odbiornika lub laczy miedzy
                odbiornikami.
                • Gość: jecki problem w tym, ze dzyndzelek opada na ogol IP: *.pools.arcor-ip.net 16.08.06, 22:10
                  dopiero po spieciu...

j.
                  • Gość: mamusia1999 Re: problem w tym, ze dzyndzelek opada na ogol IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 16.08.06, 22:17
                    eee, problem to by byl gdyby opadal przed spieciem.
                    albo gdyby nie opadal nigdy.
        • Gość: majsterkowicz Re: prośba o tłumaczenie IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 20:03
          Serdecznie dziękuję za pomoc (b.szybką). Muszę nadmienić,że nigdy nie uczyłem
          się niemieckiego, a w swoim majsterkowaniu często posługuję się elementami
          produkcji niemieckiej. Zmuszony więc jestem do "czytania" niemieckich tekstów,
          z których z czasem dużo rozumiem, ale składnia niemiecka (jak dla mnie) jest b.
          trudna, i boję się coś "pokręcić". Dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka