Gość: zgaga IP: *.i-service.pl 30.03.07, 17:34 Danke! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggigus Re: ptasie mleczko - jak przetłumaczyć? 30.03.07, 17:35 polnische Version vom Schaumkuss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Schaumkuss?? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 18:00 images.google.de/images?hl=de&q=Schaumkuss&btnG=Bilder-Suche&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
gruene_fee Re: Schaumkuss?? 30.03.07, 18:09 nie ma toto nic wspolnego z Vogelmilch... Odpowiedz Link Zgłoś
gruene_fee Schaumkuss czyli zaparzany krem bezowy (bleee) 30.03.07, 18:22 to raczej odpowiednik polskich "cieplych lodow", inaczej zwanych "Murzynkami" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus chyba nie mowimy o tym samym 30.03.07, 18:24 Schaumkuss to pianka oblana czekolada, forma jak widac porownanie do ptasiego mleczka czegos jak cieple lody, ktore w moich rejonach nie maja nic wspolnego z kremem bezowym, nie widze hm Odpowiedz Link Zgłoś
gruene_fee nie przeczytalas uwaznie, ja nie pisze o ptasim 30.03.07, 18:27 mleczku tylko o Schamkuss czy tez innym Dicku :) i porownuje go do naszych cieplych lodow Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus przeczytalam, bo tej analogii nie widze, ale mozli 30.03.07, 18:29 we, ze cieple to dla mnie i dla ciebie cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dlatego pisze polnische Version, musisz 30.03.07, 18:12 dokladniej czytac posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Ggigus, zamiast szastać poradami zacznij lepiej IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 18:34 uważać na to, co bierzesz do ust. Porównanie ubitego białka z ptasim mleczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a jak myslisz, smiechaczu, co jest w ptasim mleczk 30.03.07, 18:37 u jak nie ubite bialko? czytasz czasem sklad tego, co jesz? warto Odpowiedz Link Zgłoś
gruene_fee jako jeden ze skladnikow, sa jeszcze inne 30.03.07, 18:39 www.chefkoch.de/rezepte/434471134695711/Vogelmilch.html Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus o smiechaczu, zwracam honor - teraz jest agar 30.03.07, 18:41 w ptasim mleczku www.polprodukt.de/polproduct/onlineshop/index.html?suessigkeiten___slodycze_vogelmilch-pralinen_(wedel).htm kiedys bylo kurze jajko jestem möchte-gerne veganka, stad moja orientacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki rozmiemy cie dobrze, gigulko - IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.07, 18:44 "möchte gern" charakteryzuje cie b. dobrze... j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo, jecki, znow napad manii wielkosci? cisnie 30.03.07, 19:01 ego? wiem, jakie sa tego skutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Zwracam honor? Nie ma takiej potrzeby. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 18:49 Nie pożyczałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo, bawisz die w slowka, smiechaczu, to sie baw 30.03.07, 19:01 dalej sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Nie, to nie jest zabawa w słówka. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 19:20 Nie wymagam przeprosin - tym niemniej forma powinna być poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo, smiechaczu, a co jest nieprawidlowego w tej 30.03.07, 19:24 formie, jaka wybralam? jesli juz czynisz mi tak straszliwe zarzuty, uchyl rabka tajemnicy w koncu dzieki mnie wiesz, co jadles, ale juz nie jesz jako ptasie mleczko słowo honoru, to nie ja: www.tradertool.it/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Od Ciebie nie dowiedziałem się jeszcze niczego. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 19:40 Głównym składnikiem ptasiego mleczka jest spienione mleko. Schaumkuss to wyłącznie ubite białko w polewie czekoladowej i czasem jeszcze coś do smaku. Niebo i ziemia na korzyść ptasiego mleczka. I to się czuje na języku. Nie robię ci zarzutów, nie wymagam przeprosin - stwierdziłem jedynie, że honoru nie pożyczałem. W sprawie porad odnośnie poprawnej formy przeprosin proszę zwrócić się do własnych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus skoro nie mozesz wytlumaczy, co jest bledne 30.03.07, 19:50 go w "zwracam honor", nie pisz o tym a owszem, dowiidziales sie ode mnie, ze w sklad ptasiego mleczka moze wchodzic jajko, moze tez agar, ale pewnie wiesz, co to jest co do bledow jezykowych - skoro nie mozesz mi powiedziec, co jest bledem - twoja porada dla mnie jest uznana za niebyla tobie przydalaby sie porada z zakresu logiki, bo z argumetnacja kiepsko i dobrego wychowania ale czy to rodzice sa twoim brakom winni, czy nie? malo mnie to interesuje pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Twoje szeleszczenie falbanami jest nudne. IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 20:12 Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p czy dirndle maja falbany??? 30.03.07, 20:25 - man lernt nie aus... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: To jest znów przypadek z gatunku: 30.03.07, 20:34 "Ja się chyba za chwilę zastrzelę" - nawet na ptasim mleczku się poślizgnęła a może nawet wypie..ła... Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p nie musisz zara s z c z e l a c; 30.03.07, 20:37 zrob z niej czapkem niewidkiem... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oo, jecki i ja.nusz w zgodnym chorze na ten sam 30.03.07, 20:40 temat i jeszcze smiechacz dolaczyl no bawcie sie chlopcy, co wam innego pozostalo Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p ano, bawim siem dobrze, 30.03.07, 21:24 bo my prawdziwe homini ludensy som... j. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p ebenD, ebenD, 30.03.07, 21:30 tobom latwo siem bawic. ubaw z ciebie po pachy jezd... j. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus szkoda, ze ty nie jestes rownie zabawny , jecki 30.03.07, 21:34 ani Twoj chorek no ale coz, czego ymagac od möchte-gerne miszcza i möchte-gerne sedziego i zmieniajacego nicki jak rekawiczki, przy czym zawsze, jecki, ale to zawsze zdradza cie te same - plytkawe - argumenty no coz, jecki, co ja ci moge na twoja jeckosc poradzic? naprawde pomysl nad tym, jak jestes ludyczny na jednym, to nie na drugim nicku, bo to kurcze, wpada w oczy jak uzywasz jednego argumentu jako jecki, nie uzywaj go w innych nickach, bo to, kurcze, tez widac popracuj nad soba duzo roboty, ale kto wie, moze sie uda? nic, to powazna sprawa i baw sie dalej sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Und wer sagt das? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 21:45 Eine Möchte-Gern-Germanistin? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie jestem germanistka, wiec i möchte-gerne 30.03.07, 21:46 odpada probuj dalej, smiechaczu, lowco bledow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz To zaproszenie schowam sobie na inną okazję. ntxt IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Pisać o Tobie??? Przecież sam robisz to najlepiej! IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 20:57 • nie przypominam sobie, zebym sie gdziekolwiek ggigus 30.03.07, 19:03 + odpowiedz osmieszala, drogi dykustancie, nie reagujacy na argumenty innych i sam uzywajacy absurdalnych argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus o, jestes zorientowany w tym, co pisze na innych 30.03.07, 21:02 forach dolaczasz sie do grona obsesjonistow, masz wspanialych kolegow w grupie, bo jedna kolezanka ma przerwe, miejmy nadzieje dluzsza brawo, smiechaczu chcesz, podam ci fora, na ktorych czesto bywam: wegetarianizm, leworeczni, feminizm, jak juz wiesz i Polonia w Niemczech mozesz dalej pracowac nad wlasna obsesja mozesz popracowac nad argumentami, aby nie byly tylko ad personam wiele pracy przed toba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Inne fora? A po co? Żeby czytać o tym, czego... IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 21:09 Ty sobie nie przypominasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wybacz, smiechaczu, ale nie widze sensu w twoim 30.03.07, 21:11 poscie musisz pracowac nad logika i dobrym wychowaniem rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: a jak myslisz, smiechaczu, co jest w ptasim m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 01:24 ggigus, a może Ty nie jadłaś jeszcze ptasiego? przysłać Ci? obiecujem, że bendzie bez nagaru czy jak mu tam. hehe, no śmiechacz, ja nie wiedziałam, że Ty taki rozmowny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Bo ja tu na tym forum jako sztubak. IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.07, 10:08 Nie pcham się do tablicy a za to najbardziej lubię lubię przerwy. Ja kto sztubak. Czyzbym dostał niechcąco promocję do następnej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus pudlo, tiggerificku, agar jest teraz skladzie pta 31.03.07, 13:24 siego, trzeba bylo zajrzec do linka, jaki podalam, tam jest sklad a to jest agar: de.wikipedia.org/wiki/Agar Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: opszepszam 31.03.07, 17:34 pudło jest kartonowe ale jeszcze sprawdzę powiedz mi, a co wynika z tego, że w ptasim mleczku jest agar, bo chyba nie to, że nazywa się Schaumkuss. Nawet jeśli ganz zufaellig miałabyś mieć (konjunktiv) rację, to i tak, jak by nie patrząc, w ogóle nie o tym jest gadka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: opszepszam 31.03.07, 17:35 jak by nie patrzeć? no mosz i racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Agar to tylko zasłona dymna... 31.03.07, 18:07 ...przed małpim uporem ggigulki. Najpierw namieszała, że ptasie, to Schaumkuss a później uczepiła się tego agaru jak pijany płotu. Ale walnąć się w piersi i powiedzieć:"tak spieprzyłam" - to oczywiście nie. To tyle ad personam... Godzinę temu kupiłem ptasie mleczko (wedlowskie) - zawierające agar - na und? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki to Ci ale zazdroszczem, IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.07, 18:10 bo ja dopiero za tydzien bede mogl kupic... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Agar to tylko zasłona dymna... 31.03.07, 18:48 aaaaaa, to ona miała to powiedzieć :) po cóś wyręczał :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie pisalam, ze mleczko to schaumkuss, pisalam, 01.04.07, 00:50 co mozna w De kupic, bo ptasie mleczko przypomina smacznego mleczka z agarem zycze Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: nie pisalam, ze mleczko to schaumkuss, pisala 01.04.07, 08:42 ggigus napisała: > co mozna w De kupic, bo ptasie mleczko przypomina > smacznego mleczka z agarem zycze A kto pisał, że ptasie mleczko to "polnische Version vom Schaumkuss", święty Agar oder was? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: owszem, napisałaś, że ptasie mleczko to 01.04.07, 19:32 polska wersja schaumkussu, tyle że schaumkuss w ogóle nie przypomina ptasiego mleczka, dlatego pytam, kiedykolwiek jadłaś ptasie mleczko. dlaczego nigdy w życiu nie powiesz, że sorry gregory, ale się pomieszało, tylko pleciesz jak potłuczona i jeszcze jakiś agar do tego mieszasz, o który pies z kulawą nogą nawet nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wybacz tiggerificku, ale na chamskie posty, jak tw 02.04.07, 11:34 oj, nie odpowiadam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 pisz zwyczajnie " Ptasie mleczko (Vogelmilch)" 30.03.07, 18:32 smakosze wiedzą, o co chodzi. Trzeba raz dupę podnieść i ruszyć do polskiego sklepu albo do Polski. Reklama zbędna, popyt istnieje! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: pisz zwyczajnie " Ptasie mleczko (Vogelmilch) IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.07, 20:06 a tym agarem zepsuliscie mi cala ochote na ptasie mleczko. Lobuzy jestescie i tyle. Na zlosc nie kupie sobie w tym roku. Bede zrec baranka ze zbrylonego cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: pisz zwyczajnie " Ptasie mleczko (Vogelmilch) 31.03.07, 21:34 Gość portalu: netka napisał(a): > a tym agarem zepsuliscie mi cala ochote na ptasie mleczko. Lobuzy jestescie i > tyle. Na zlosc nie kupie sobie w tym roku. Bede zrec baranka ze zbrylonego cukr > u. A co masz przeciwko agarowi? Wolałabyś żeby żelatynę z psich kości dodawali? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ja.nuszu, zelatyna spoz. nie pochodzi z psich kosc 01.04.07, 01:32 i nie boj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Ggigus, Twoja troska o bliźniego jest niezmierna! IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.07, 09:18 Wstać w środku nocy w celu szerzenia żelatynowej oświaty? Pan Bóg Ci to w dzieciach wynagrodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Ggigus, Twoja troska o bliźniego jest niezmie 01.04.07, 19:35 hahaha nie no szkoda dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nwtko, skad strach przed agarem? lepsze to niz 01.04.07, 00:49 bialko z jajek Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: nwtko, skad strach przed agarem? lepsze to ni 01.04.07, 19:38 no, białko z jajek, to gorzej niż polon i dioksyny razem wzięte i ubite trzepaczką. prosz i wont kulinarny na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgaga no, no...nie sądziłam, że kij w mrowisko wkładam.. IP: *.i-service.pl 02.04.07, 20:11 ;) Odpowiedz Link Zgłoś