silberstein 17.08.07, 08:56 jak przetłumaczyć zdanie: "Trzeba uczynić życie marzeniem, a marzenie rzeczywistością" Man muss alles tun, dass das Leben der Traum und der Traum die Wirklichkeit wird. Czy moje tłumacznie jest dobre? Dzięki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baerenfang Man sollte das Leben zum Traum machen und den 17.08.07, 10:01 Traum verwirklichen. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Man sollte das Leben zum Traum machen und den 17.08.07, 10:26 Teil 1 OK Teil 2 do doopy. ...den Traum Wirklichkeit werden lassen. Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang nie pytałem o ocenę 17.08.07, 10:49 ad. 2 pozostaje tylko przytaknąć;-) tinyurl.com/29mwab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Lasst uns das Leben zum Traum, und den Traum wahr IP: *.iesy.net 17.08.07, 17:40 werden... --> powiedział by Niemiec raczej - tz. uczyńmy życie marzeniem, a marzenie niech się spełni...* * już słyszę ten jazgot, eXXXperDDDóf... :D - macie oczywiście pełną rację, że to Unfug --> mi się ale podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang przetłumacz spowrotem na polski: 17.08.07, 10:04 Trzeba wszystko czynić, aby życie stało się marzeniem a marzenie rzeczywistością. Chyba się różni od pierwowzoru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia a nie mówiłam :/? już pierwszy się miota.. IP: *.iesy.net 17.08.07, 18:30 eXXXperddd z koziej dupy... zombi! Odpowiedz Link Zgłoś
neeetka Re: a nie mówiłam :/? już pierwszy się miota.. 17.08.07, 18:40 kozy som OK, wezze wreszcie borgia jaka inna dooope, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia he? noch mal....kein Wort verstanden :/ IP: *.iesy.net 17.08.07, 18:44 Odpowiedz Link Zgłoś
neeetka Re: he? noch mal....kein Wort verstanden :/ 17.08.07, 18:48 immer mit der Ruhe, borgio, cytuje :eXXXperddd z koziej dupy... zombi! kozy som fajne, po co mam sobie wyobrazac , jak on z koziej tej ttam sie wylania, albo cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia aaaa.... aaaah suuuuu! inną duuuuuubę, mam IP: *.iesy.net 17.08.07, 18:50 wziać!!! aaaaaaa... ka Ahnung, a osioł? tz. z oślej duuuupy... ;) mir egal, meinetwegen... Odpowiedz Link Zgłoś
neeetka Re: aaaa.... aaaah suuuuu! inną duuuuuubę, mam 17.08.07, 18:51 moze byc.jesli oczywiscie Janusz sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia z tym że to nie chodzi o się wyłanianie , a raczej IP: *.iesy.net 17.08.07, 18:58 bazuje na spruchu typu: "jak z koziej dupy trąba!" - aczkolwiek, wyłanianie się - skaść tam .... no też jest interesujące, no ależ z tej koziej... masz rację - das muß nicht sein... Jednoznacznie ta ośla lepiej pasuje ,do się z niej wyłaniania... no - coś w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific OT traumhaft traumatisiert IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.07, 00:59 ist das Leben leider oft Gruesse aus Munich :) gez. Tombola-Fanatikerin auf Entzug (das tut schon weh;) Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang możecie wziąć dyktafon na spotkanie 18.08.07, 16:30 Pan Ziobro dał przykład:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ja mam dyktafon 18.08.07, 16:32 da rade nagrac 16 godzin spokojnie tyle czasu bysmy sobie mogly w ozywiony sposob podyskutowac, jak i tu drzewiej bywalo Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus my? cierpisz tez na pluralis maiestatis 18.08.07, 17:22 jak niektorzy inni stali bywalcy tutaj? i przeciez sie obie uspokoilysmy, wiec w czym problem, a? takie klotnie to dowod na to, ze sie czlowiek moze tez w nece intuicyjnie nie lubic, antypatia pochodzi od tonu postow, bez zobaczenia przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz Mjunik? IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.07, 11:35 Pozdrowienia z Mnichova? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan In Bayern gibt es Straßenbahnen! IP: *.adsl.alicedsl.de 18.08.07, 12:20 Gość portalu: tiggerific napisał(a): Gruesse aus Munich :) ============================================================= Achtung! Achtung! Uwaga! Uwaga! Attention! Attention! Wnimanje! Wnimanje! In Bayern gibt es Straßenbahnen! Straßenbahnen fahren für gewöhnlich auf Schienen! Straßenbahnschienen sind nicht für Radfahrerinnen gedacht!!! Nun hat aber eine grüne Person weiblichen Geschlechts keine Vorstellungskraft, was passieren kann, wenn man mit einem Fahrrad in eine Straßenbahnschiene reinkommt!!! Und diese grüne Person weiblichen Geschlechts hat einige Jahre die Geschicke eines 85 Mill. Landes mitgestaltet! Im Straßenverkehr muss man immer einige Sekunden im Voraus denken, was passieren kann, wenn... Und diese Person nimmt sich nonchalant die Frechheit die Geschicke einer 85 Mill. Nation mit zu lenken. Dass die zweite Person weiblichen Geschlechts bei der GW ein Forum moderiert, ist ein weiteres Thema! ### Zawsze myślałam, że tylko słynne szyny tramwajowe w Augsburgu sa niebezpieczne dla rowerzystów (Claudia Roth wpałda i się potłukła9. Ale nie, w Monachium na Muellerstr. jakiś głup zaparkował tak auto, że musiałam pojechać po szynie, wpadłam w nią i spadłam. ### forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=67341169 oder: tinyurl.com/yo32uq Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang Re: In Bayern gibt es Straßenbahnen! 18.08.07, 12:43 Gość portalu: Magenta Schwan napisał(a): > że > musiałam pojechać po szynie, wpadłam w nią i spadłam. kilka sekund później nastąpiło straszliwe w skutkach trzęsienie ziemi w Peru. :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Re: In Bayern gibt es Straßenbahnen! IP: *.adsl.alicedsl.de 18.08.07, 12:50 baerenfang napisał: kilka sekund później nastąpiło straszliwe w skutkach trzęsienie > ziemi w Peru. ======================================= Da gibt es nix zum Lachen! Es gibt eine Menge Doktor Arbeiten über den Schmetterling in Brasilien, der mit seinem Flügelschlag gewaltige Tsunamis in Asien ausgelöst hat!!! Odpowiedz Link Zgłoś