fleischwolf 08.10.07, 16:56 zalecona przy urazach kręgosłupa, jak to będzie pa polskij www.rueckenberatung.de/Rueckenschmerzen_therapie_facettentherapie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borgia no ale co konkretnie ci chodzi? IP: *.iesy.net 08.10.07, 17:05 przecież stoi że to jest Wärmebehandlung (bzw. perkutane Thermokoagulation)/Radiofrequenztherapie) - no a z tym to chyba nie masz problemu.... Perkutan - de.wikipedia.org/wiki/Perkutan Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf Re: no ale co konkretnie ci chodzi? 08.10.07, 17:23 chodzi mi o sformułowanie "Facettentherapie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Mensch - es steht doch alles da - IP: *.iesy.net 08.10.07, 17:41 Facettentherapie hat was mit Facettensyndrom zu tun - ist eine Folge des Wirbelgelenk-Verschleißes...wie gesagt - alles ist da... A po polsku pani Nauczycielko - no to już trzeba troszeczkę nad tym popracować - a bo ja wiem - na łacinę przetłumaczyć - a potem może na forum o choróbskach się popytać , albo u jakiś lekarzy... bo my tu to raczej nie po fachu... w necie poszperać - choroby kręgosłupa... no troszeczkę trzeba podnieść tą wielmością pupę troszeczkę... bo mi się to nie chce - a może jassie się skusi zaraz - ona zawsze - we wklepywaniu w googla czy wiki to jest szpec jakich mało... Odpowiedz Link Zgłoś
krauti Re: Mensch - es steht doch alles da - 08.10.07, 19:43 Borgia, tak jakos napisalas "pani nauczycielko", ze to obrazliwei zabrzmialo... To co , jak ktos jest nauczycielem, to nie prawa twoim zdaniem pytac innych o pomoc, tylko ma sam wszystko wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
krauti Re: Mensch - es steht doch alles da - 08.10.07, 19:49 A swoja droga, to tak czytajac opis tej terapii, troche mysli mi uciekaja w strone dawnej blokady. Moja babcia miala dlugoletnie problemy z kregoslupem i pamietam od zawsze, ze dostawala na to wlasnie "blokady". Z tym, ze to chyba ogolnie jakis shit byl i na dluga mete chyba bardziej szkodzil, dlatego sadze, ze Facettentherapie to musi byc cos zblizonego, ale moze w nowoczesniejszej formie. Bo chodzi chyba koniec koncow o swego rodzaju blokade nerwow, zeby nie bolalo... www.orthopaedie-bonn.de/spezielleTherapieformen/Facettenkoagulation/tabid/265/languag e/de-DE/Default.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia obraźliwie? NO fakt - bo dla mnie to jest tylko po IP: *.iesy.net 09.10.07, 01:26 prostu lenistwo - każdy z nas - żeby móc odpowiedzieć na to pytanie - musiałby kupę czasu w szukanie po całym iNecie poświęcić - na co niewątpliwie i panią nauczycielkę - jest również chyba stać... jak wiadomo schon die Schüler sind zu faul, um irgendwas in die Richtung zu tun - tz. no właśnie choćby i w googla czy wiki cóś wklepać - i szukają naiwniaka, co to za nich zrobi .... Czyżby i nauczyciele już do nich pomału zaczęli dołączać?... Bo przecież es gibt dort genügend irgendwelchen Stichwörter bzw. Hinweise... nic tylko usiąść i trochę poszukać....oder? ist das so schon zu viel zu verlangen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan ohne Wenn und Aber !!! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.10.07, 10:29 Gość portalu: borgia napisał(a): oder? ist das so schon zu viel zu verlangen? =======================================0 Ich schließe mich der Meinung meiner Vorrednerin ohne Wenn und Aber an!! Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf Re: obraźliwie? NO fakt - bo dla mnie to jest tyl 09.10.07, 13:49 nun ja... po to jest to forum, żeby pytać o rzeczy, których nie jesteśmy w stanie wygooglować albo znaleźć we wspaniałym wynalazku Wikipedią zwanym... a tak się składa, że panią nauczycielką nie jestem... twych docinków komentować jednakowoż nie będę, ponieważ ludzi wyciągających tak daleko idące wnioski jak dwa posty poniżej - i to na podstawie kilku postów przeczytanych na forum mam baaaaaaaaaaaaaardzo głęboko w doopie... i nawet mnie nic nie uwiera!!! ot, lekkość ignorancji!!!! :D :D :D jeśli denerwujesz się tak bardzo tym, że też nie znasz polskiego odpowiednika, to weź parę głębokich wdechów, a nie wyżywaj się w wirtualnym świecie!!! Grüße herzlich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Facettentherapie IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.07, 18:27 Prawdopodobnie nie ma polskiego odpowiednika tej formy terapii. Facetten to synonim stawow miedzykregowych. Facettentherapie to w niemieckim zbiorcze okreslenie na: infiltracje w poblizu stawu miedzykregowego, najczesciej mieszaniny sterydu i anestetykiem lokalnym, albo na termo- lub kryoterapie w okolicy stawu przy pomocy specjalnej sondy pod kontrola CT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Maszynka Hat die Contenance verloren! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.10.07, 20:06 fleischwolf napisała: i to na podstawie kilku postów przeczytanych na forum mam baaaaaaaaaaaaaardzo głęboko w doopie... i nawet mnie nic nie uwiera!!! ot, lekkość ignorancji!!!! :D :D :D ==================================== Maszynka Hat die Contenance verloren! Eine Frau aus der Oberschicht lässt sich so gehen! In was für Zeiten leben wir nur!!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia to ty nie jesteś Frau Deutschlehrerin? a tu tylko IP: *.iesy.net 10.10.07, 04:31 przeżycia twojej drugiej jaźni opisywałaś? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=69423407&a=69429046 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=69423407&a=69431015 ot i uważaj żebyś z tej twojej lekkości ignorancji nam tu gdzieś w All nie pofruneła - a i z tym uwieraniem - Lobe den Tag nicht, bevor der 'Abend anbricht, - du weißt, was nicht ist - kann noch werden... nicht wahr? Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf Re: to ty nie jesteś Frau Deutschlehrerin? a tu t 10.10.07, 08:01 w językach słowiańskich istnieją różne formy czasownika. niektóre wyrażają teraźniejszość, niektóre przeszłość, a nie które - nu ba nawet przyszłość. nie chce mi się tłumaczyć tego głębiej, ale może ktoś litościwy sklasyfikuje za Ciebie słówko "JESTEM". jeśli nie polecam Google i Wiki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia wstydzisz się tak, czy co? Mir egal, może być IP: *.iesy.net 11.10.07, 03:50 i Frau Ex-Deutschlehrerin... To że teraz sprzątasz czy na bezrobotnym lecisz - zawód to twój jest i nim pozostanie - pani Nauczycielka... brzmi dumnie -nie? Nie rozumiem po co to nagle takie: "a tak się składa, że panią nauczycielką nie jestem..." O JEEEEZUUUU - no to nią byłaś - mir scheßegal.... :( Zresztą chodziło o to , że jako pani nauczycielka to powinna sobie dać radę - w googlu czy wiki rzeczy poszukać - no ale skoro już nią nie jesteś - no to możliwe, że mogłabyś już z pewnymi rzeczami mieć trudności... nie wiem, może masz rację... i tak właśnie z ludzmi się dzieje - i ex-lekarzom, ex-sędziom i Bóg wie jeszcze jakim ex... - brakuje potem - jak toporem odcięte - połowy mózgów.... no... może tak jest... hmmmmmm :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia nie spotkałam nauczyciel mówiących lepiej ode mnie IP: *.iesy.net 10.10.07, 04:44 to twoje własne słowa przecież! - "nie spotkałam nauczycielki/nauczyciela mówiących lepiej ode mnie" - was ist los? weisst du nicht mehr? Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: nie spotkałam nauczyciel mówiących lepiej ode 10.10.07, 18:49 Gość portalu: borgia napisał(a): > to twoje własne słowa przecież! - "nie spotkałam > nauczycielki/nauczyciela mówiących lepiej ode mnie" - was ist los? > weisst du nicht mehr? To zdanie akurat nie swiadczy o tym , ze "Maszynka" JEST nauczycielem . :o) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia że co? IP: *.iesy.net 11.10.07, 03:27 > To zdanie akurat nie swiadczy o tym , ze "Maszynka" JEST nauczycielem . > :o) > Koko bo jest wyrwane z kontekstu - jak przeczytasz tekst w całości (linki są selbstverstaendlich podane nieco powyżej!)--> to zrozumiesz... łoki-doki? a może cóś jeszcze?... się knickuję... nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: że co? IP: *.tpnet.pl 11.10.07, 09:40 że była kiedyś nauczycielką, ale nie jest. tzw. oczywista oczywistość w związku z czym dornowate aluzje, że pani nauczycielka powinna ple, ple ple..., bo jaka to młodzież rośnie ple ple ple..., alles dumm ausser bordzia ple ple ple, są bezpodstawne icźmy w pokoju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia oh man - ale żeś się popluła, tylko buźki nie IP: *.iesy.net 11.10.07, 11:53 zapomnij se wytrzeć .... czyżbyś była też z tej frakcji ex- Deutschlehrerinen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Elke Heidenreich IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.07, 12:16 Gość portalu: borgia napisał(a): > zapomnij se wytrzeć .... czyżbyś była też z tej frakcji ex- > Deutschlehrerinen? ===================================== Meine liebe Borgia, Deine Beiträge erinnern mich an Elke Heidenreich. Die hat ihre Karriere in den 70 Jahren als eine freche Fleischer- Gattin begonnen. Und jetzt ist sie neben, oder besser gesagt nach mir, die beste deutsche Schriftstellerin. Du, meine liebe Borgia, bist noch um einiges besser als die Elke, Du bist in drei Sprachen perfekt: Schwäbisch, Deutsch, und sogar etwas Polnisch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: hahaha IP: *.tpnet.pl 11.10.07, 13:39 no, raz Ci rację mogę przyznać rzona żeźnika klawicha w więźniu albo: zbieraczka hałdowa w każdym razie świetnie się dogadujecie, widać ten sam światek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan 11. Przykazanie: Nie fałszuj ników!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.07, 16:22 Gość portalu: Falsche tiggerific napisał(a): > no, raz Ci rację mogę przyznać ==================================== tiggerific ist nur echt, wenn Sie mit ihrer beglaubigten Signatur auftritt. Heutzutage wird alles gefälscht, sogar Nicks in Foren! 11. Przykazanie: Nie fałszuj ników!!! . Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: przestałbyś bredzić 11.10.07, 20:54 eee, takie tam pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Trägst Du ein Beret moherowy? IP: *.adsl.alicedsl.de 12.10.07, 08:46 tiggerific napisała: > eee, takie tam pobożne życzenia. ==================================== Ich möchte doch gerne wissen mit wem ich es zu tun habe! Und meine liebe Frau Naczelnikowa, Du hast noch meine Frage nicht beantwortet, wann bist Du in die Polska zurückgegehrt? Und denn noch eine kleine indiskrete Frage, wenn ich bitten darf: Trägst Du ein Beret moherowy? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do Łodzi, Zagłębia, Warszawy powrócę zawzięty, uparty... ja muszę... do kraju, do sprawy, do mas, do roboty, do partii... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
fleischwolf ło man 11.10.07, 19:59 Gdybym wiedziała, że się wdałam w takie bagno, to bym nie odpowiadała. Herrgott, ciekawa zawsze jestem, kim są takie internetowe trolle w rzeczywistości? Nigdy nikt nie powiedział mi w realu takich bluzgów jak ten/ta wyżej wymieniona. Fascynujące jest działanie internetu... W realu pewnie takie cuś jak borgia by się bało w oczy spojrzeć, ale w wirtualnym świecie - nu ba - to jego/jej królestwo!!! Pan i władca nicków!!! Popołudniowy pogromca forumowiczów. W pracy/albo może raczej bez pracy??? kisi w sobie żal, zgryzotę, którą wylewa na przypadkowych nautów! Internet błogosławieństwem neurotyków, psychopatów, socjopatów! W nim potrafią pokazać swą prawdziwą twarz! Może bez tego by szybciej wylądowali w psychiatryku, a tak rozładują się nieco w necie i w domu looz... Żona mniej oberwie, na dzieci już krzyczeć nie musi, do męża mieć pretensji też nie. Viva die virtuale Welt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan ein Tag ohne Borgia ist ein verlorener Tag! IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.07, 20:15 fleischwolf napisała: > Gdybym wiedziała, że się wdałam w takie bagno, to bym nie odpowiadała ======================================== Im Internet können nur Menschen mit gesunden Nerven verkehren. Für Nervenbündel ist das nix!!! Und ein Tag ohne Borgia ist ein verlorener Tag! Ein Beitrag von Borgia ist wie eine Tagesexpedition in die Hohe Tatra! Ich bin immer wieder mit reinem Sauerstoff aufgeladen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia was kann ich denn dafuer? - ich bin ja nur die Aus IP: *.iesy.net 12.10.07, 02:25 ich bin ja nur die Ausgeburt deiner multiplen Psyche....was ist los? Sei doch net bescheuert, sei doch net trivial... du redest doch ja nichts anders - als ueber dich selbst... OMGOSH! Internet błogosławieństwem neurotyków, psychopatów, socjopatów! W nim potrafią pokazać swą prawdziwą twarz!.... AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia PS. myślisz że twarz tylko? phiiiii..... IP: *.iesy.net 12.10.07, 02:30 twarz jak twarz - nie takie rzeczy już się pokazywało... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Welche denn noch? IP: *.adsl.alicedsl.de 12.10.07, 08:34 Gość portalu: borgia napisał(a): > twarz jak twarz - nie takie rzeczy już się pokazywało... ;D ================================================0 Also bitte konkret!! Welche denn noch? Nach der Deutschen Einheit gab es auf der A24 zu wenig WC’s. Aber dafür an den Rändern lauter nackte Frauenärsche..... Dieser Anblick wir mich bis zum Grabe verfolgen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia ROFL! Laudda aufgehende Vollmonde aus'm Gebüsch - IP: *.iesy.net 14.10.07, 22:37 - was für ein Anblick - herrliś... :D)))) oh man - da fährt der Łabudź grad vorbei - und ausgerechnet dann will eine grad - nen Bob in die Bahn legen (kacken)? gOiL! Was war das denn genau geworden - ei Westerwälder Sprühfurz, Stange Lehm...Nougat Riegel ausm Arsch gepresst, oder doch nur die ganz normale - sog. flexible Darmpaste? tsss....kann mir schon ausmalen, warum Dich das bis zum Grabe verfolgen wird... :D))))) ZACK! ZACK! ZACK! FERTIś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan was für ein Anblick - herrliś... :D)))) IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.07, 08:52 Gość portalu: borgia napisał(a): > - was für ein Anblick - herrliś... :D)))) =============================================== ZACK! ZACK! ZACK! FERTIś! Borgia ist die einzige Akademikerin, die ich hier im Forum getroffen habe, die in der Lage war polnische Buchstaben zu installieren. Die anderen laufen hier herum mit zwei linken Händen und haben noch niemals das Bedürfnis verspürt, mal in der Systemsteuerung herumzufummeln! Und für ein polnischen Klempner, der alles kann, sind die zu geizig Geld auszugeben! Geiz ist geil! Und dazu kommt die Frau noch aus dem Schwabenland, wo die Leute nicht mal richtiś Dojcz sprechen. Meine liebe Borgia, gibt es bei ojś im szwabenlande szon ajn Towarzystwo Przyjaźni Polsko Szwabskiej? Würde gerne Mitglied werden! In der Vergangenheit war ich ja auch aktives Mitglied im Towarzystwo Przyjazni Polsko Radzieckiej. Auf Grund meiner Jahrelanger Erfahrungen könnte ich bei Euch gute Dienste leisten. Ich würde mich sehr freuen, wenn Du für mich bürgen würdest. Ich bedanke mich ganz herzlich im Voraus für Deine Mühe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia aber echt - ohne diesen ganzen ogonków, haczyków, IP: *.iesy.net 15.10.07, 09:42 kreseczek i sonst. duperelek i schnörkeln - waere das ja nichts - Augenkrebs und Schande .... Es lebe diakritisches Zeichen! na wieki wieków AMEN! Co do polsko-szwabskiego Trachtenverein - muß ich noch schauen - jakoś nic mi się do tej pory o uszy nie obiło .... ale wer weiss? vllt.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Wir beide sollten es gründen. IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.07, 10:10 Gość portalu: borgia napisał(a): Co do polsko-szwabskiego Trachtenverein - muß ich noch schauen - jakoś nic mi się do tej pory o uszy nie obiło .... ale wer weiss? vllt.? ================================= Na, also! Worauf warten wir noch! Wir beide sollten es gründen. Nur das zweite Attribut war früher mal eine schwere Beleidigung. Wie könnte man das elegant umschreiben? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia und ueberhaupt - pass bloß uff du! das sagich dir! IP: *.iesy.net 14.10.07, 23:34 fleischwolf napisała: > Gdybym wiedziała, że się wdałam w takie bagno, to bym nie odpowiadała. Herrgott, > ciekawa zawsze jestem, kim są takie internetowe trolle w rzeczywistości? > Nigdy nikt nie powiedział mi w realu takich bluzgów jak ten/ta wyżej wymieniona. > Fascynujące jest działanie internetu... W realu pewnie takie cuś jak borgia by się bało w oczy spojrzeć, ale w wirtualnym świecie - nu ba - to jego/jej > królestwo!!! Pan i władca nicków!!! Popołudniowy pogromca forumowiczów. W > pracy/albo może raczej bez pracy??? kisi w sobie żal, zgryzotę, którą wylewa na > przypadkowych nautów! > Internet błogosławieństwem neurotyków, psychopatów, socjopatów! W nim potrafią > pokazać swą prawdziwą twarz! Może bez tego by szybciej wylądowali w > psychiatryku, a tak rozładują się nieco w necie i w domu looz... > Żona mniej oberwie, na dzieci już krzyczeć nie musi, do męża mieć pretensji też > nie. > > Viva die virtuale Welt!!! Ich schätze Deine Ehrlichkeit, jedenfalls in Bezug auf Deine Meinung, die Du den Menschen offen ins Gesicht sagen, äh, schreiben tust! Allerdings muss ich Dich darauf aufmerksam machen, dass ich, sollte ich meine Kontakte zu Dir abbrechen, natürlich auch alle Angehörigen meiner multiplen Persönlichkeit mitnehmen werde. Damit wärst Du quasi arbeitslos und könntest den Laden hier dicht machen - Pani Nauczycielko od Dojcza! Wäre echt dann Schluß mit Lustig! Leb wohl, Fräulein Maszynka. Dir scheinen menschliche Werte nicht so viel zu bedeuten, das muss ich akzeptieren. Ciao bella, wie man in Moskau so zu sagen pflegt! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Facettentherapie 11.10.07, 14:31 Facettentherapie to leczenie bezpłodności u mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Maszynka besucht uns nicht mehr! IP: *.adsl.alicedsl.de 14.10.07, 21:00 Borgia hat die Maszynka beleigt! Maszynka besucht uns nicht mehr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia oh... man - das wollt ich aber net.... IP: *.iesy.net 14.10.07, 23:07 OMFG - wollt echt keinem hier die Wirbelsäule aus dem Hals holen... ich meine aufmischen... Wiso - hat sie Koppschmerzen jetzt? eeeh - ich glaub' - sie müsste ma, nur wie ein Zirkuspony pissen - deshalb dauert das so lang.... Aus Onkelz Adi Tagesbuch: Eva! Wo äst mein Züonkali?! Wär sänt änttarnt worden! Lauf und nämm dän Hont(Blondi?) mät! www.youtube.com/watch?v=HscP4rStcmA Odpowiedz Link Zgłoś