Gość: Magda IP: 80.51.233.* 26.03.04, 00:09 Mam problem , bo nie wiem , który egzamin jest lepszy. Doradżcie który wybrac i co na ich temat sądzicie, bo jak na razie to zdania są bardzo podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dg Re: BEC czy LCCI? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 01.04.04, 14:23 Też jestem zainteresowany wpowiedziami na ten temat - zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMagda Re: BEC czy LCCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:16 Jednak nikt nie rozwinął wątku:(, ale szukam dalej;) Odpowiedz Link Zgłoś
allessia Re: BEC czy LCCI? 11.08.04, 14:17 Jak dla mnie - latwiejszy do zdania byl LCCI, bo mozna miec slownik (general english). Jest zdecydowanie tanszy, i lepiej rozpoznawalny, przynajmniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazurek Re: BEC czy LCCI? IP: 83.238.11.* 11.08.04, 16:15 Pozwolę sobie podpiąć się po wątek, bo pytanie mam pokrewne :) Czy te egzaminy (LCCI 4 i BEC Higher) są na porównywalnym poziomie? I jaki to jest właściwie poziom w odniesieniu do innych certyfikatów (mam CPE, więc jesli BEC i LCCI oscylują przy poziomie CAE, to może w ogole nie ma sensu wyrzucac na nie pieniędzy?). Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji... Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: BEC czy LCCI? IP: 62.29.253.* 12.08.04, 08:53 czy to prawda ze LCCI obejmuje tematycznie bardziej angielski prawniczy a BEC biznesowy ??? To mi powiedziała babka w szkole jezykowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
allessia Re: BEC czy LCCI? 12.08.04, 09:59 Poziomy egzaminow najlepiej sprawdzic na stronie LCCI i British Council - (kwalifikacja wg. Rady Europy: A1,A2, B1 etc... ), ale przeciez CPE i LCCI/BEC to kompletnie rozne egzaminy.. jeden jest ogolny, drugi biznesowy - nie wiem, czy jest sens tego porownania. Ad LCCI - nie, nie jest w zadnym stopniu "prawniczy". Do jezyka prawniczego sa oddzielne egzaminy. Oba - LCCI i BEC sa z business english (ekonomiczne). Najlepiej przejrzyj sobie podreczniki do obu egzaminow i bedziesz miala jasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMagda Re: BEC czy LCCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:23 Dzięki za wskazówke, też raczej myślałam o LCCI, ale raczej o 3. Może znasz jakąś stronkę na której można by sprawdzić swoje umiejętności;). Odpowiedz Link Zgłoś
allessia Re: BEC czy LCCI? 12.08.04, 13:23 Nie, nie znam i nigdy takiej nie widzialam. Mozna sobie sprowadzic ksiazki do LCCI - (w Polsce ostatnio ich nie ma w ksiegarniach) - i sprawdzic. Ksiazki do LCCI niestety do najtanszych nie naleza i nie ma ich w British Council w bibliotece. Do BEC jest sporo, ale moim zdaniem BEC Higher jest o niebo latwiejszy od LCCI IV. Odpowiedz Link Zgłoś