Dodaj do ulubionych

BEC czy LCCI?

IP: 80.51.233.* 26.03.04, 00:09
Mam problem , bo nie wiem , który egzamin jest lepszy. Doradżcie który wybrac
i co na ich temat sądzicie, bo jak na razie to zdania są bardzo podzielone.
Obserwuj wątek
    • Gość: dg Re: BEC czy LCCI? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 01.04.04, 14:23
      Też jestem zainteresowany wpowiedziami na ten temat - zapraszam!
      • Gość: GMagda Re: BEC czy LCCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:16
        Jednak nikt nie rozwinął wątku:(, ale szukam dalej;)
        • allessia Re: BEC czy LCCI? 11.08.04, 14:17
          Jak dla mnie - latwiejszy do zdania byl LCCI, bo mozna miec slownik (general
          english). Jest zdecydowanie tanszy, i lepiej rozpoznawalny, przynajmniej w
          Polsce.
          • Gość: mazurek Re: BEC czy LCCI? IP: 83.238.11.* 11.08.04, 16:15
            Pozwolę sobie podpiąć się po wątek, bo pytanie mam pokrewne :)

Czy te egzaminy (LCCI 4 i BEC Higher) są na porównywalnym poziomie?
            I jaki to jest właściwie poziom w odniesieniu do innych certyfikatów (mam CPE,
            więc jesli BEC i LCCI oscylują przy poziomie CAE, to może w ogole nie ma sensu
            wyrzucac na nie pieniędzy?).
            Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji...

Cheers
            • Gość: Iza Re: BEC czy LCCI? IP: 62.29.253.* 12.08.04, 08:53
              czy to prawda ze LCCI obejmuje tematycznie bardziej angielski prawniczy a BEC
              biznesowy ??? To mi powiedziała babka w szkole jezykowej....
              • allessia Re: BEC czy LCCI? 12.08.04, 09:59
                Poziomy egzaminow najlepiej sprawdzic na stronie LCCI i British Council -
                (kwalifikacja wg. Rady Europy: A1,A2, B1 etc... ), ale przeciez CPE i LCCI/BEC
                to kompletnie rozne egzaminy.. jeden jest ogolny, drugi biznesowy - nie wiem,
                czy jest sens tego porownania.

Ad LCCI - nie, nie jest w zadnym stopniu "prawniczy". Do jezyka prawniczego sa
                oddzielne egzaminy. Oba - LCCI i BEC sa z business english (ekonomiczne).
                Najlepiej przejrzyj sobie podreczniki do obu egzaminow i bedziesz miala
                jasnosc.
          • Gość: GMagda Re: BEC czy LCCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:23
            Dzięki za wskazówke, też raczej myślałam o LCCI, ale raczej o 3. Może znasz
            jakąś stronkę na której można by sprawdzić swoje umiejętności;).
            • allessia Re: BEC czy LCCI? 12.08.04, 13:23
              Nie, nie znam i nigdy takiej nie widzialam. Mozna sobie sprowadzic ksiazki do
              LCCI - (w Polsce ostatnio ich nie ma w ksiegarniach) - i sprawdzic.
              Ksiazki do LCCI niestety do najtanszych nie naleza i nie ma ich w British
              Council w bibliotece.

Do BEC jest sporo, ale moim zdaniem BEC Higher jest o niebo latwiejszy od LCCI
              IV.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka