Dodaj do ulubionych

bule menstruacyjne!!!!!!

23.02.05, 10:43
mam pytanie do dziewczyn Czy wy tez macie tak okropne bule brzucha podczas
okresu?Mnie zawsze tak boli ze nie wiem co robić Moze macie jakiś skuteczny
sposób bo tabletki typu nospa i inne takie ne pomagają pomóżcie Z gory
dzieóweczki i pozdronka
Obserwuj wątek
    • Gość: Oka Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.206.113.16.telsat.wroc.pl 23.02.05, 11:33
      bóle
      • Gość: kis Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 17:04
        przy menstruacji wychodza takie bule-okragle, jak bable pewnie.hahaha
    • Gość: doti_20 Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.tpi.pl 23.02.05, 11:35
      hm..powiem ci ze nospa jest dosc dobra i specyficzna bo dziala rozkurczajaco,
      ale fakt nie wszystkim pomaga..jednym z czynnikow tych boli moze byc fak (nie
      wim) ze bierzesz tabletki antyklopocyjne..jezeli ich uzywasz to wierz mi bedzie
      bolalo..a na bol menstruacyjny najlepsza jest goraca kompiel lub ewentualnie
      prysznic..lub jakies cieple oklady..ale to i tak jest sprawa indywidualna..wiec
      zycze powodzenia w wyprubowaniu sposobow i nie poddawaj sie niestety za sprawa
      ewy musimy pocierpiec..:)
      • grecz Re: bule menstruacyjne!!!!!! 23.02.05, 17:51
        jak bierze pigułki to ma ja przez to bolęc???a skąd!!ja dostałam żeby właśnie
        nie bolało...
      • lucja_4 Re: bule menstruacyjne!!!!!! 05.03.05, 20:39
        Spasmolina może czasem pomóc
    • Gość: aaaga Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.02.05, 11:42
      Nie sluchaj idiotki o nazwie doti... podczas okresu NIE MOŻNA brac goracych
      kapieli ani prysznica bo mozna doprowadzic do krwotoku... moja kolezanka
      mialataka sytuacje: okres + goraca kapiel spowodowaly, ze zemdlala, potem miala
      krwotok i skurcze macicy... wiec zdecydowanie nie polecam. Zamiast tego -
      tabletka przeciwbolowa np. APAP. Slyszalam tez ze niektorym pomaga cieply (ale
      nie goracy) termofor polozony na brzuchu. A tak naprawde z tym bólem trzeba sie
      pogodzic, bo wszystkie co miesiąć mniej lub bardziej cierpimy. Mamy to wpisane
      w nasz organizm.
    • Gość: .................. Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 12:09
      Miałam tragiczne bóle menstruacyjne ale przeszły w momencie gdy zaczęłam brać
      tabletki antykoncepscyjne. Były to tak silne bóle , że przytruwałam się lekami
      przeciwbólowymi i No-spą....taki już nasz kobiecy los...jednak myślę, że
      powinnaś porozmawiać ze swoim ginekologiem...może on coś tobie poleci...co do
      kąpieli to krótką niezaciepłą kapiel polecam (to fakt nie gorącą i nie za długą
      tak z 10 minutek), mi zawsze pomagało też leżenie i słuchanie relaksującej
      muzyki (niestety 2-3 dni w miesiącu miałam wycięte z życia). ewentualnie jest
      dość silny lek Ketonal (chyba na receptę)ale mi pomagał. jak już będziesz miała
      naprawdę dość to możesz poprosić o środki antykoncepcyjne....tylko pamiętaj, że
      jeżeli nie masz potrzeby ich stosować jako metodę antykoncepcyjną , to
      potraktuj to jako ostateczne rozwiązanie nie ma co się szpikować niepotrzebnie
      hormonami...
      • bajka228 Re: bule menstruacyjne!!!!!! 23.02.05, 14:10
        Ketonal jest na recepte i nie sluzy do zwalczania bolu menstuacyjnego. moze z
        reszta uszkadzac sluzowke zoladka.
        • Gość: .................. Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:01
          problem w tym, ze na niektóre bóle menstruacyjne zwykłe tabletki przeciwbólowe
          nie wystarczają...mi Ketonal bardzo pomagał a większośc leków w mniejszym bądź
          większym stopniu oddziaływuje na żołądek...przynajmniej zamiast 5-6 tabletek
          zwykłych środków wzięłam jedną ketonalu i wracałam do żywych ...ale też bóle
          menstruacyjne bólom są nierówne
          • Gość: złośnic@ Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:39
            ja rowniez na moje bóle biore Ketonal-staram sie nie przesadzac.ale to jedyne
            tabletki jakie mi pomagaja.
    • Gość: Młoda_18 Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:54
      Najlepszym lekiem na bóle menstruacyjne jest wypicie drinka,ja nie lubie
      zbytnio alkoholu, ale nie raz mam takie bóle, że nie mogę wytrzymać i zawsze
      mama robi mi jakiegoś drinka z wódki (ale ja osobiście wole martini, bo wódki
      nie wezmę do ust) i mi po pewnym czasie, dosyć krótkim przechodzi!! Jest to
      tzw. rada babuni, bo to wymyśliła moja pra-babcia, która w ten sposób pomagała
      mojej babci, a potwem mojej mamie!!
      • teba18 Re: bule menstruacyjne!!!!!! 23.02.05, 16:58
        ja mialam takie bole podczas okresu ze mdlalam i wymiotowalam- skonczylo sie na
        zastrzykach przeciwbolowych- po paru chwilach pomagaly :D
        • grecz Re: bule menstruacyjne!!!!!! 23.02.05, 17:54
          miałam ppodobnie ale po pigułakch przeszło błyskawicznie
          • teba18 Re: bóle menstruacyjne!!!!!! 24.02.05, 13:32
            jak biore pigulki to tez mnie nie boli ale jak je odstawie to po miesiacu lub
            dwoch bole wracaja :(
            • Gość: kasika Re: bóle menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:30
              moje bole zapamietam do konca zycia!Nie moglam sie ruszyc-a jesli juz musialam
              to czulam jak mi sie cos zarywa!buuu okropne.Tez dostawalam zastrzyki ale po
              pewnym czasie mialam juz zrosty.Lekarz przepisal Diane 35-jest ok...
              pozdrawiam
    • diablica_29 Re: bule menstruacyjne!!!!!! 26.02.05, 14:42
      ja polecam Aulin
      • Gość: teba18 Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:23
        mi aulin pomagal tylko przez jakis czas... i przestal
        • Gość: Misia Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 26.02.05, 16:31
          a ja polecam ibuprom MAX, tylko wzięty troszke wczesniej, od razu jak czujesz
          ze zaraz powinien pojawic sie bol. i potem co 4-5 godzin niezaleznie od tego
          czy znow boli czy nie. mi pomaga, ale to pewnie kwestia czasu;p potem wyprobuje
          moze cos innego. pozdrawiam pa
    • Gość: Jola Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.02.05, 23:34
      Bule ,jak gule.
    • Gość: m Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.03.05, 21:35
      Czasami pomaga Mastodynon (tabletki lub krople) - w aptece, bez recepty.
    • Gość: b Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:39
      Każdy orze jak może, a Ty ...
    • Gość: agata Re: bule menstruacyjne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:24
      ja walcze z tym od 3 lat:/ co miesiac to samo...jeden dzien wyciety z zycia
      przez zyganie(rzyganie?)
      teraz zaczelam brac tabletki anty...podobno maja pomoc. na mnie nic nie
      dzialalo,zadne nospy,imbupromy,apapy we wszystkich ilosciach... chociaz
      kolezanka raz mi dala ketonal(na recepte) i to duzo pomoglo
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka