Gość: czekoladka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 07:56 mieliście jakieś doświadczenia z ta chorobą u kogoś albo sami byliście podejrzewani o nia? Jakie są wasze spostrzeżenia, to ważne dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red_one Re: ANOREKSJA 19.04.05, 08:03 mam kolezanke anorektyczke. spostrzezen bardzo duzo. chodzi ci o cos konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek@inbox.ru Re: ANOREKSJA IP: *.rusweb.ath.cx / 194.95.77.* 19.04.05, 09:53 Współczuję osobom dotkniętm ta przypadłością.Tom bardziej,że choroba ta ma swoje żródło w psychice chorej osoby,i przez to jest tak uciążliwa.Ale ,dotyka tylko wrażliwe osoby....Wydaje mi się,że zamiast o anoreksji jako chorobie,mozna by mówić o anoreksji jako typie osobowości....To oczywiście tylko moje prywatne poglądy,wynikłe z faktu,że anorektyczką jest mój mymarzony(niestety,jeszcze nie poznany) ideła kobiety.Oczywiście,tylko,jesli chodzi o wygląd..Większość męzczyzn preferuje kobiety które "mają na czym usiąśc i czym oddychać", ja zaś lubię "duszki" delikatne,filigranowe,z malutkim,czułym na dotyk biustem i wrazliwą osobowością.Może dlatego,że sam jestem MISIEK.....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
red_one Re: ANOREKSJA 19.04.05, 10:34 no to misiek mozesz sie niezle roczarowac. mialam taka kumpele w pracy. lat 37 - w koncu przyznala sie przed soba do tego i szukala pomocy. poszlam z nia do lekarza, potem pierwszy raz do dietetyka i do psychologa. bylo lepiej. pierwsze niepowodzenie stracilo ja totalnie w dol. rodzine ma daleko. ciezko utrzymywac z nia kontakt. jest bardzo meczaca osoba( nie wiem czy wszyscy anorektycy). potrafi zmusic ludzi do analizowania jej problemow przez caly czas spotkania, wiecznie tylko narzeka, wszystko w jej zyciu nie mam sensu, kazdy ma lepiej itp, itd. byc moze to polaczenie anorektyczki z maniakalna depresja. nie wiem. ale po ostatnim spotkaniu mam jej dosc. bardzo duzo mnie kosztuje zbijanie jej wiecznie negatywnych argumentow ( ostatnio 6 godzin non stop). ona nawet nie zapyta: to co u ciebie. to moje doswiadczenie z anorektyczka.w momencie gdy nastapila poprawa - byla totalnie inna dziewczyna. zarty, zaiteresowanie zyciem, nowe kontakty. potem mala przeszkoda na drodze i znowu w dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~~~~~~~~ Re: ANOREKSJA IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 19.04.05, 11:57 www.anoreksja.vti.pl Odpowiedz Link Zgłoś
catherine3 Re: ANOREKSJA 19.04.05, 14:18 Ja tez mam kolezanke ktora ma anoreksje. Jest strasznie koscista, ale ona nie widzi w tym nic nienormalnego. Ja tez jestem bardzo szczupla przy 175 cm waze 53 kg ale nie wygladam jak anorektyczka tylko po prostu juz sie taka urodzilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greta Re: ANOREKSJA IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 20:41 >Ja tez jestem bardzo szczupla przy 175 cm waze 53 kg ale nie wygladam jak anorektyczka tylko po prostu juz sie taka urodzilam Ciekawe. Jak ja się urodziłam to miałam 51 cm i ważyłam tylko 3 kilo... Odpowiedz Link Zgłoś
catherine3 Re: ANOREKSJA 19.04.05, 21:04 Gość portalu: Greta napisał(a): > Ciekawe. Jak ja się urodziłam to miałam 51 cm i ważyłam tylko 3 kilo... Dziecinko, to znaczy ze zawsze bylam szczupla, rusz troche swoja mozgownica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greta Re: ANOREKSJA IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 21:17 Nie chwytasz ironii. Dziecinko. Odpowiedz Link Zgłoś