Gość: B.L.A.D.E. Rany bąbel IP: *.sebastiana.ceti.pl 19.06.04, 00:29 Czy my naprawdę za coś ciągle musimy umierać? Jak nie za "naszą i waszą wolność" to "za Nice"... ? Jesteśmy jednym z 25 państw w Europie i skoro wszyscy inni mieli głęboko w d..pie preambułę z odniesieniem do chrześcijaństwa (a nie byliśmy pierwszym chrześcijańskim państwem na kontynencie) tudzież średnio zależało im na darciu kotów o przywileje wynikające z traktatów nicejskich to może należałoby w końcu zaakceptować fakt, że demokracja opiera się na woli większości. Dla mnie osobiście religia jest czymś skrajnie intymnym, szkodzi jej wręcz mieszanie z polityką. To ma być wyznacznik moralny a nie imperatyw wyborczy którym próbują mnie szachować stronnictwa polityczne i organizacje które choć odwołują się do chrześcijańskiej etyki, szerzą nienawiść oraz absurdalne pomysły reform ekonomicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Rany bąbel IP: *.chello.pl 19.06.04, 00:47 Kurcze BLADE. Nie mówimy o obecnej religii (większość państw jest laicka i bardzo dobrze), mówimy o spuściźnie i tradycji Europy. A ona jest oparta m.in. na chrześcijaństwie. Wszyscy mamy to w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.L.A.D.E. Re: Rany bąbel IP: *.sebastiana.ceti.pl 19.06.04, 01:13 Zgoda tyle, że chrześcijaństwo czerpało całymi łapkami ze starożytnej Grecji. Cała nasza etyka to tylko przerobione pomysły Platona i Arystotelesa (jakkolwiek różne od siebie to nie pozostające w sprzeczności). No więc po co było się kłócić i szarpać? Nie prościej było się odwołać do tego co nas naprawdę różni od kultury muzłumańskiej. Bo przecież w gruncie rzeczy o to chodziło, tyle, że nie wolno powiedzieć wprost o naszych fobiach po oberwiemy za nietolerancję. Europejska filozofia antyczna i wszyscy Europejczycy muszą ( z wyjątkiem zapyziałych idiotów) podać sobie ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadziwiona Re: Rany bąbel IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 19.06.04, 03:37 > Nie mówimy o obecnej religii (większość państw jest laicka i > bardzo dobrze), mówimy o spuściźnie i tradycji Europy. A ona jest oparta m.in. > na chrześcijaństwie. Wszyscy mamy to w genach. Mow za siebie, moje geny zawieraja wylacznie informacje o tym jak i jakie proteiny produkowac. Polityka i religia zajmuje sie wylacznie na meta-poziomie calego organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jang Re: Rany bąbel IP: 80.50.28.* 19.06.04, 16:40 Gość portalu: li napisał(a): > Kurcze BLADE. Nie mówimy o obecnej religii (większość państw jest laicka i > bardzo dobrze), mówimy o spuściźnie i tradycji Europy. A ona jest oparta m.in. > na chrześcijaństwie. Wszyscy mamy to w genach. -------- Wojny krzyżowe, polowanie na czarownice,stosy.A wszystko to w imię Jedynego niby,a w gruncie rzeczy w imię pozyskania coraz większych wpływów przez komżastych. Taka to i spuścizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.rene.com.pl 19.06.04, 00:38 Ludzie, tu nie chodzi o to czy macie rację czy nie. Ta konstytuta nie ma szans u nas bez odniesienia do chrześcijaństwa. Możecie sobie rzucać kalumnie, gromy o ciemnogrodzie, ale bez wiary ten naród nie prztrwałby tak wielu zakrętów swojej historii, ba, być może wogóle by nie prztrwał. Jakbyście się nie zaklinali, taki jest ten kraj - katolicki. Wybierzcie się niedzielą na spacer do pierwszego lepszego kościoła. Pękają w szwach. Niestety ale inni kapłani- politycy to podłoty i złodzieje, to dla wszystkich oczywiste chyba. Gdzie alternatywa, gdzie nadzieja na życie w tych trudnych czasach, kto da tą iskrę skłaniającą do życia - organizacje gejów???. Ludzie w Bogu pokładają nadzieję. Trudno, niestety, taki jest ten kraj. Przywiazany do wiary i tradycji - Bóg Honor Ojczyna, i za tym się opowie ZAWSZE,w decydującym momencie. Referendum w Polsce byłoby klęską tejże konstytucji, dlatego niektórzy zrobią wszystko aby ją narzucić, a nie przegłosować jak się należy każdej ustawie zasadniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Przeczytajcie to koniecznie!!! - o "kompromisie" IP: *.neolan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 00:45 Prawdziwe dane są takie: Nicea dawała nam 8,12 lub 8,67 siły głosów w Unii (w zależności czy posługujemy się współczynnikiem Banzhafa czy Shapleya-Shubika). System 55/65 daje nam odpowiednio 6,07 lub 7,05 siły głosów w Unii. O jakim tu w ogóle porównaniu można mówić. Premierowi Belce wydaje się, że da się każdą kapitulację przedstawić jako sukces. Nie da się. Ale swoją drogą bezczelny to on jest. Dodam, ze jestem zwolennikiem Unii, ale nie dyktatury osi Berlin-Bruksela-Paryż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klanok Re: Przeczytajcie to koniecznie!!! - o "kompromis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 00:54 jesteś zwolennikiem Unii, a jednocześnie krytykujesz jej twory. "Twórca dobry, akty stworzenia - nie". Nie logiczne. Powinineś się zastanowić, czy nie zmienić poglądów. moze Cię oszukali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasz Re: Przeczytajcie to koniecznie!!! - o "kompromis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 01:02 "w zależności czy posługujemy się współczynnikiem Banzhafa czy Shapleya-Shubika" możesz wyjaśnić, kto wybierałby te współczynniki? bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Przeczytajcie to koniecznie!!! - o "kompromis IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.06.04, 12:57 Dokształć się i potem dyskutuj, jak nie wiesz, co oznaczją te współczynniki, to po prostu nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurwy i złodzieje GEBELSY GLOBALIZMU, TERRORYSCI EU IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.04, 01:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Jestem przeciw! Referendum musi być!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 01:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UE WYSTAPCIE Z UE 30.6.04. 60 dni to dosc !!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 19.06.04, 01:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: Jestem przeciw! Referendum musi być!!! IP: *.rene.com.pl 19.06.04, 01:42 Zgoda tyle, że chrześcijaństwo czerpało całymi łapkami ze starożytnej Grecji. Cała nasza etyka to tylko przerobione pomysły Platona i Arystotelesa Aha, a pewien poseł SLD przekonywał , że Europa czerpie z Grecji a nie chrześcijaństwa, Czyli zgadzamy się że to Głupek Odpowiedz Link Zgłoś
old.european No to teraz dekomunizacja PRLu. 19.06.04, 01:41 Wprawdzie sie komuchy pochowaly pod skrzydelka nowego wodza Busha, ale mozna byc pewnym, ze on ich ma w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orad BRAWO POLSKA IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 19.06.04, 02:07 BRAWO PAN BELKA BRAWO EUROPA Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: BRAWO POLSKA 19.06.04, 12:37 Gratulacje Belka i Cimoszewicz ciesze sie ze tyle uzgodniliscie ps gdzie u nas wartosci chrzesciajnskie ? patrz na tym forum zieje nienawiscia i koltunizmem "Miłuj blizniego jak....." zabijanie, nienawisc, rozwody ,beztroskosc meższczyzn [alimenty] a usta pelne demagogii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ALLELUJA...NIE BYLO BOGA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.06.04, 02:19 ...alleluja...ale sa bolszewicy...socjalisc i zieloni...alleluja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrD REFERENDUM IP: *.c3-0.80w-ubr16.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 19.06.04, 02:52 Poczekajmy do REFERENDUM .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sień... A Prezydent gzi się , gzi, aż się zgzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 04:56 A część znaczna owieczek, których patronem jest istota, a krajem rajem niebo, wynosi telewizory do piwnicy, bo przemoc i sex, tak samo komputery i rowery, bo pedały. I przodujemy dołujemy w mistyce i wynalazkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygiel... I oto mamy mistyczny budzet powiedział premier Gie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 06:11 I oto mamy mistyczny budzet powiedział premier Giertych i dostał w łeb kropidłem, więc się poprawił i dodał pełen wartości chrześcijańskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worm.Lepper Muy bien IP: *.menta.net 19.06.04, 08:07 Te deseo buena suerte, tio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov co to sa wartosci chrzescijanskie??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 06:55 SA TO WARTOSCI W OBRONIE KTORYCH KATOLIK GOTOWY JEST MORDOWAC. znow paru zdewocialych debili zrobilo z naszego kraju posmiewisko na cala Europa. do kosciola wypierdalac sie modlic, a nie z bogiem w tych zaklamanych ryjach pchac sie w zycie publiczne. PS. na szczescie ta zvbrodnicza smieszna religia zdycha juz smiercia naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lido STRACH NA ULICE WYJSC A WY O CHRZESCIJANSTWIE IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 19.06.04, 07:27 Strach na ulice wychodzic wieczorem a tu dyskusja o wartosciach chrzescijanskich.BRAWO BELKA STOP PSEUDOKATOLICY.A jeszcze jedno BRYDZYK przenies swoja stacje do wolnego kraju ktory zwie sie Bialorus Jak ci sie POLSKA W EUROPIE NIE PODOBA I WEZ ZE SOBBA WYTRYCHA O SORKI GIERTYCHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Mlot Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.value.net.nz 19.06.04, 07:50 Francja-psy islamu.Zaprzedali Europe arabom juz w 1973 roku.Teraz podciagna islam pod dziedzictwo religijne Eurabii.Co 3 niemowle rodzace sie we Francji to muzulmanin.Zaplata dla Francji bedzie smierc.W swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Z ALLAHEM AKBAREM RABARBAREM NA CZELE IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 19.06.04, 07:50 Udalo im sie pozbyc chrzescijanstwa beda mieli ALLAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Ten ma zawsze odpowiedz! IP: 217.187.56.* 19.06.04, 08:13 Choć, jak mówił Cimoszewicz, "polski sposób negocjowania wielu zirytował", to "na końcu wszyscy nam dziękowali". samochwalstwo ze strony Cimoszewicza nie zna granic, kazde z panstw mowi ze odniesli sukces to w koncu jest ten przegrany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Wszystko zgodnie z planem! IP: *.idea.pl 19.06.04, 08:18 Jak już pisałem wielokrotnie wszystko idzie zgodnie z planem Wielkiego Wschodu, który de facto jest autorem tej konstytucji i ojcem założycielem nowego totalitarnego superpaństwa o nazwie UE. Jak to już nieraz w UE bywało każdy sposób jest dobry aby obejść problemy. Nawet taki rząd nie rząd jak pana Belki może podejmować kluczowe uzgodnienia! Teraz pozostaje oczywiście dla Wielkiego wschodu problem w jaki sposób zainstalować to gówno prawne. Niektórzy twierdzą jakoby musiał coś ratyfikować Sejm i senat inni łudzą się iż być może będzie referendum. Jak to w UE bywa zależnie od kraju i sytuacji wybierze się taką opcję która będzie najlepsza do osiągnięcia zamierzonego celu. może to być np. droga parlamentarna a wtedy żebysmy nie byli zdumieni nad woltami niektórych panów posłów! W obecnej sytuacji w Polsce nie należy się spodziewać żadnego referendum. Podejrzewam zresztą że w tej chwili UE postawi sprawę jasno czyli albo albo. Albo przyjmujesz konstytucję albo wynocha z UE. Dla takich kretyńskich sił politycznych jak PO i PIS jest to niestety dramat gdyż będą musiały zaprzeczyćsame sobie i wejść do obozu eurofobów (brr) lub głosować ZA w imię pozostania w UE co jest wg tych partii nadrzędnym celem wszytkich ludzi rozsądku. Co do samoobrony to myslę iż ten twór służb specjalnych w kluczowym głosowaniu może pomylić przyciski. Pozostaje tylko LPR ale to chyba ciut mało. Jest to dzień w którym de facto wszystkie kraje Europy tracą suwerenność i Polska nie jest tu żadnym wyjątkiem. W krajach członkowskich UE zaczyna się problem podwójnej lojalności obywateli z jednej strony wobec nadpaństwa UE z drugiej wobec swojego państwa. UE zaczyna egzystować jako suwerenne państwo! To wielki dzień dla masonów i rozmaitych pożytecznych idotów którzy z nimi wchodzą w to bagno nie rozummiejąc ani czym jest państwo narodowe ani czym jest polityka ani czym jest suwerenność czy prawo. Dużą nadzieję widzę w Angolach gdyż ich zdrowy eurosceptycyzm zarówno co do euro jak i szczegolnie wobec konstytucji powinien spowodować odrzucenie tego bubla na wyspach. Podejrzewam jednak że Niemcy to ryzyko wkalkulowały i tak naprawdę nie potrzebują Angli w UE. Anglia zostanie lotniskowcem USA w naszej strefie. Co do innych państw sądzę że możemy przyjąć iż zakończyły suwerenny byt narodowy. Prezydenta Kwaśniewskiego, premiera Belkę i min. Cimoszewicza można śmiało postawić przed Trybunał za zdradę stanu. Ale przecież wszyscy wiemy że od 50 lat jestesmy rządzeni przez zdrajców, którzy dożywają swyc dni z wysokimi emeryturami. I tak też będezie w tym wypadku. utrawta suwerenności jest prostą konsekwencją TAK w referendum akcesyjnym choć eurofani zapewniali nas że nie ma żadnego ograniczenia suwrenności i że to strachy eurofobów. Prostą konsekwencją przyjęcia eurokonstytucji będzie: ujednolicenie podatków, prawa karnego w tym również np. ustaw dotyczących aborcji czy eutanazji (to dedykuje polskiemu Epikopatowi a przynajmiej tej jego częsci co wzywała do głosowania TAK). Co do braku odwołania do chrześcijaństwa to oczywiście zdumiewa durnowatość tych którzy wierzyli iż w konstytucji będącej dziełem Wielkiego wschodu coś takiego może być możliwe! Powiedzmy sobie szczerze w tym bublu prawnym wszyskie odwołania są mozliwe: do islamu, do Oświecenia, do Marksa, do Lenina, do UFO, do buddyzmu, wegetarianizmu TYLKO NIE do chrzescijaństwa. wynika to z wojny jaką od 1717 roku masoneria toczy z Kościołem Katolickim. A więc wszystko jest zgodnie z planem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec BRYDZYK Skonczcie z tym katolizmem ja chce zyc w panst IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 19.06.04, 09:48 JA CHCE zyc w wolnym kraju nie w Afganistanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip niestety IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 11:55 Anglicy,jesli nie przyjma(co w ojczyznie liberalizmu i dlugiej tradycji wolnosciowej jest najbardziej prawdopodobne),to wylatuja z Unii. My niestety nie mamy ani takiej tradycji ani politykow z jajami,ktorzy jasno by powiedzieli,ze nie chca tego socjalistycznego badziewia. Nie z powodu systemu glosowania,bo to szczegol,ale z powodu badziewnosci samej konstytucji i jej skutkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Rewelacja IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 12:17 Po prostu fascynująca wypowiedź, jednak paru rzeczy nie rozumiem i proszę o uściślenie: 1.Kim lub czym jest Wielki Wschód (czy organizują go Niemcy)? 2.Czemuakurat od 1717roku trwa wojna masonerii z kościołem kat? 3.U nas nazebraniu loży mówili, że już za dwa lata aborcja będzie w Polsce nie tylko legalna, ale i obowiązkowa 4.Skąd się bierze takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip polecam google IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 12:41 No chyba ze jestes wyznawca dogmatu,ze masoneria nie istnieje,a wszelkie wzmianki trzeba(uzywajac starego zwrotu PABLO) za.ebac smiechem. www.godf.org/index.asp 1717r. przyjmuje sie za oficjalna date powstania masonerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: polecam google IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 13:44 1717 tego nie wiedziałem, przyznaję się i dziękuje za info. Oczywiście, że masoneria istnieje ale co z tego? Istnieje też międzynarodowy czerwony krzyż, opus dei, partia Romana Jagielińskiego i co z tego, że istnieją? No chyba że jesteś wyznawcą starego dogmatu, że masoneria rządzi światem? Wielki Wschód napisał konstytucję dla Europy... archiwum X też oglądacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: polecam google IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 14:06 Dwie rzeczy z tego: GO ma duzy wplyw na polityke we Francji,projekt konstytucji jakos tak przypadkowo pokrywa sie z ideami GO.Wystarczy dodać. Poozostaje tylko kwestia oceny - jednym sie to podoba drugim nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: polecam google IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 14:29 Projekt konstytucji jakoś tak przypadkowo pokrywa się z moimi ideami, wystarczy dodać. Czy wobec tego to ja podyktowałem europie konstytucję? Zrozumcie wreszcie, że państwami nie rządzą jakieś tajne organizacje, tylko demokratycznie wybrane władze i to że większość obywateli Europy wybrała w swoich krajach ludzi, którzy uznali ten kompromis za dobry i jest to sukces (bądź dla niektórych porażka) tych którzy na nich głosowali, a nie na miłość (nomen omen) Boską masonerii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: polecam google IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 15:09 Czy ja pisze ,ze oni rzadza? Maja wplywy,we Francji duze. Ty nawet nie dopuszczasz mysli, ze mogliby miec z tym cos wspolnego. Jestes dobrze wytresowany,na dzwiek slowa "masoneria" reagujesz prawidlowo zarzucajac wyznawanie spiskowej teorii dziejow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: polecam google IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 17:42 Ty moze nie, ale autor wątku, którego popierasz, a do którego się odnoszę: >Jak już pisałem wielokrotnie wszystko idzie zgodnie z planem Wielkiego >Wschodu, który de facto jest autorem tej konstytucji i ojcem założycielem >nowego >totalitarnego superpaństwa o nazwie UE. I co to nie jest teoria spiskowa? Nie wiem na czym opierasz swoje przekonanie o wpływach masonów we Francji (może nawet masz rację chociaż wątpię, ale po prostu nie wiem). > Ty nawet nie dopuszczasz mysli, ze mogliby miec z tym cos wspolnego. A co mają wspólnego(nawet jeśli mają wpływy?)? Może po prostu społeczeństwom europejskim bliskie są idee oświeceniowe tak jak i GO we Francji... Nie dobra męczy mnie już to... muszę się uczyć (nie tresować tylko uczyć). Więc przyznaję ci we wszystkim rację i strasznie mi smutno przez to, że z powodu niecnych działań masonerii nasz piękny kraj utraci niepodległość. Rozpaczam również z powodu braku odwołania do chrześcijaństwa w preambule. Możesz też przyjąć, że ponieważ brakuje mi argumentów do dyskusji z tobą to tchórzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip hołdy niepotrzebne IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 18:19 Coz za ironiczne pozegnanie. Rola masnerii jest trudna do oceny ze wzgledu na tajny charakter jej dzialania.Istnieja tylko pewne przeslanki...PABLO zaprezentował jedną z mozliwosci, moim zdaniem wielce pradopodobna. A niepodleglosc to tracimy na wlasne zyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta A jednak nie wytrzymam IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 19:24 Napisałeś: > Rola masnerii jest trudna do oceny ze wzgledu na tajny charakter jej > dzialania.Istnieja tylko pewne przeslanki... tak właśnie tworzą się teorie spiskowe... Musisz przyznać,że nie macie żadnych grubszych dowodów na działalność masoneri i jej wpływ na politykę światową są więc dwie opcje: -rzeczywiście działają tajniej niż izraelski program atomowy czy mafia i tą opcję popierasz ty -praktycznie nie działają i nie wpływają znacząco na światową politykę i tą opcję popieram ja > A niepodleglosc to tracimy na wlasne zyczenie. to chyba nasza narodowa fobia z tą niepodległością... Teraz naprawdęjuż kończę. Mimo różnicy zdań pozdrawiam i życzę powodzenia PS Ironia w poprzednim poście, była trafna, choć oczywiście musiałem się posłużyć uogólnieniami, tylko proszę nie głosuj na LPR (choć i tak zrobisz jak uważasz).Nie uważasz, że idea wspólnej Europy budowanej przez jej państwa i wspólne dążenie do dobrobytu to jednak dobry pomysł? Taki cel mimo niedoskonałości realizacji przyświeca i będzie przyświecał UE. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: A jednak nie wytrzymam IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 19:47 .Nie uważasz, że idea wspólnej Europy budowanej przez jej państwa i wspólne d > ążenie do dobrobytu to jednak dobry pomysł? Taki cel mimo niedoskonałości reali > zacji przyświeca i będzie przyświecał UE. Żegnam Rozwiewam obawy ;),tylko UPR. O wielu ideach mowiono,ze piekne sa ,tylko realizacja zawiodła. Dazenie do dobrobytu jest jak najbardziej pozadane,ale wartosci w oparciu o ktore zamierza sie to zrobic tego dobrobytu nie zapewnia. By UE byla kokurencyjna powinna byc gospodarczo bardziej amerykanska niz USA,a w istocie zblizyc sie do modeli azjatyckich. Tego nie ma i nie bedzie,a konstytucja niestety to potwierdza(nie ta mentalnosc). UE pozostanie bogata(uogolniajac),ale nie bedzie sie szybko rozwijac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum BELKA NIE MIAL PRAWA TEGO ZROBIC IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 19.06.04, 08:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Abstrakcyjny Bog IP: *.dyn.optonline.net 19.06.04, 08:40 Przepraszam za uproszczenia. Bog, o ile istnieje, byc moze gra w kosci w przeciwienstwie do tego co mowil Einstein. Znacznie bardziej prawdopodobne jest jednak, ze Bog 'nie interesuje sie szczegolnie polityka' i raczej niechetnie widzialby odniesienie do 'siebie' w roznych konstytucjach itp. Niezaleznie od tego czy jest to 'taki czy inny Bog', prawdziwy Bog moze byc tylko abstrakcyjny (bo ludzie i tak nie moga go zrozumiec). Roznica jest prosta: prawo (czyli konstytucja) nie dba o 'dobre checi', licza sie skutki. Natomiast 'w relacjach z Bogiem' checi maja znaczenie. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:02 Cieszę się podwójnie. Raz, że polski warchoł ma mniejszą możliwość blokowania czegokolwiek - nie po to jednoczymy się w Unii, by o wszystkim mieć własne idiotyczne zdanie, tylko by czegoś się nauczyć od mądrzejszych. Zacznijmy od siebie, zanim spróbujemy pouczać innych. Może jakaś autostrada na początek? A dwa - uważam, że najlepsze miejsce dla religii to kościół i wspólnota wiernych. Do czego prowadzi omnipotencja kleru pokazuje Al-kaida, Afganistan, Irak i podobne pełne różnych wartości miejsca. nawiasem: ciekawe, że komunę w Polsce zlikwidowali głównie katolicy, a był to jedyny ustrój, w którym nie cierpieli na nadmiar grzesznych pokus i bez przeszkód mogli dążyć do zbawienia wiecznego. Modlitwy nie były przecież zakazane, a kradzież i morderstwo nie były obowiązkiem. Widać katolik musi grzeszyć, żeby być szczęśliwym. Mnie to zastanawia, nie wiem jak innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.06.04, 13:02 Gość portalu: Katon napisał(a): > Cieszę się podwójnie. Raz, że polski warchoł ma mniejszą możliwość blokowania > czegokolwiek - nie po to jednoczymy się w Unii, by o wszystkim mieć własne > idiotyczne zdanie, tylko by czegoś się nauczyć od mądrzejszych To należy zapisać jako czołową maksymę każdego euroentuzjasty. Najlepiej uczyć na pamięć w szkołach i zakładach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:09 No cóż! To esencja "polskości". W zasadzie nie ma czemu się dziwić, choć to smutne. Albo wesołe jak z Monthy Pytona (tego po 23, bo narusza wartości chrześcijańskie). Konstytucja niestety i tak nie wejdzie w życie, bo Poalcy - kołtuni ją odrzucą w referendum. Nicea albo śmierć. Wybierzemy śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekbelka BRAWKO nareszcie IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 19.06.04, 09:11 Jestem za Europa i za Wolnoscia .A jak sie komus nie podoba to na Bialorus albo na Ukraine .Albo album niech sobie kupi Z PRL - u .Jeszcze 15 lat temu kolejki po wizy staly na ten zepsuty zachod a teraz WAM sie nie podoba oszolomy i eurosceptycy ze w Unii jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:21 Jak taki jestes madry, jedz tam, zamieszkaj w miejscu tego ciemnogrodu i wachaj sobie do woli smrody z zakladu p. Stoklosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: 212.69.73.* 19.06.04, 09:22 Marek Belka nie miał mandatu do zawierania uzgodnień, bo premierem on może i zostanie albo i nie 24.06. Obecnie jest to taki sobie facet, który ma mieć mandat Sejmu, a po prawdzie jego części z ok. 10-15% poparciem wyborców w wyborach do PE. W takiej sytuacji zgoda na cokolwiek jest brakiem podstawowej przyzwoitości ze strony pana Belki. Jest dla mnie oczywiste, że tak przyjęty traktat należy odrzucić w referendum. Liczę jednak na to, że referendum w sprawie konstytucji zostanie zaplanowane na termin po referendum brytyjskim, dzięki czemu to Brytyjczycy załatwią za nas "brudną" robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirgizi Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.cable.wanadoo.nl 19.06.04, 09:29 Czytam i czytam i oczom nie wierze. Nic dziwnego, ze w Polsce panuje ciemnogrod. Polowa z was nawet nie ma pojecia o czym pisze. Referendum nie bedzie, bo nad konstytucja bedzie glosowal parlament. To po pierwsze, a po drugie wy sie wszyscy zachowujecie jakby Polska byla pepkiem swiata, ktory "mroczne sily zaczodu" w polaczenie Bog wie dlaczego z Islamem chca zrownac z ziemia a ludnosc zmienic w niewolnikow. Pobudka. Nie jestemy wyjatkowi i nikt na nas nie czycha. I otworzcie oczy naprawde wierzycie, ze moglibysmy byc bogatym krajem nie bedac w Unii Europejskiej. A niby jakie to cudowne srodki do tego mamy? Zasoby naturalne? A moze nasze banki mozemy spokojnie porownac ze szwajcarskimi i przechowywac oszczednosci calego swiata? Jak mnie takie ksenofobiczne bzdury wnerwiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Dzięki IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.06.04, 12:22 Dzięki człowieku, że jesteś i napisałeś coś normalnego... Ja też już nie mogę, sam nie wiem czemu to w ogóle czytam? masochizm chyba... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.06.04, 13:08 Poczytaj nasza kostytucje,referendum moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Konstytucja dla nowej Europy uzgodniona! IP: *.chello.pl 19.06.04, 14:13 Ja też czytam i dochodzę do wniosku, że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Skąd wiesz, że to parlament (a poprawnie zgromadzenie narodowe) będzie zatwierdzało konstytucję UE? Gdzie są takie przepisy? Co do Unii: POBUDKA. Już jesteśmy w UE i korzystamy z integracji gospodarki. Konstytucja to co innego. To próba tworzenia nadrzędnego państwa ogólnoeuropejskiego. Wątpliwości, czy nie za wcześnie na taką integrację, mamy nie tylko my. Odpowiedz Link Zgłoś
treker_1987 Rzeczpospolita Teokratyczna 19.06.04, 09:35 Brawo!!! Nie ma żadnego bezsensownego odniesienia do Boga!!! Na szczeście tylko w Polsce panuje głębokie średniowiecze i niektorzy chca w preambule odniesienia do Boga. Europa Zachodnia jest już wyzwolona z ciemnoty Katoidiotyzmu i mam nadzieje że za kilkanaście lat to samo będzie można powiedzieć o Polsce. Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś