Gość: Gosc A IP: 141.71.4.* 09.12.02, 15:22 NIE, NIE i jeszcze raz nie! Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i siebie)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ryszard Re: 67 proc. za integracją IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 15:34 Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > siebie)!!!! Dlaczego NIE ?! Czy Portugalczycy, Dunczycy, Szwedzi, Irlandczycy itd itd , sprzedali sie komus ? KOMU ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: 67 proc. za integracją IP: 213.77.14.* 10.12.02, 08:27 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Gość portalu: Gosc A napisał(a): > > > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > > siebie)!!!! > > Dlaczego NIE ?! Czy Portugalczycy, Dunczycy, Szwedzi, > Irlandczycy itd itd , sprzedali sie komus ? KOMU ?! Tylko w/w mieli własny kapitał a u nas co: kapitał sprzedawcy cebuli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asch Re: 67 proc. za integracją IP: *.nq.net 11.12.02, 12:56 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Gość portalu: Gosc A napisał(a): > > > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > > siebie)!!!! > > Dlaczego NIE ?! Czy Portugalczycy, Dunczycy, Szwedzi, > Irlandczycy itd itd , sprzedali sie komus ? KOMU ?! A, PROPONUJE PRZECZTAC MOJ POST " KUBELEK ZIMNEJ WODY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRIOTA UNIA SZANSĄ ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 15:34 Najwyzszy czas zeby Polska po tylu latach dolaczyla czolowki panstw najlepiej rozwinietych. Najlepiej to oceniaja ludzie wyksztalceni - popatrzcie na statystyki. Czesc przeciwnikow w ogole nie wie o czym tu mowa i glosuja przeciw np poniewaz tak uslyszeli od ksiedza w radiu ma ryja. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: UNIA SZANSĄ ! na dowartościowanie się ! IP: 80.51.243.* 09.12.02, 15:50 1. Do czołówki państw to się dołącza ciężką pracą a nie deklaracjami. 2. Ale 27% ludzi z wyższym wykształceniem jest przeciw 3. Przeważająca większość zwolenników (takich jak pożal się Boże Patriota) nie wie o czym mowa, daje się porwać pięknemu ale mało prawdopodobnemu mitowi że samo wstąpienie gdzieś coś daje. Przecież sam emblemacik UE niewiele zmienia (chyba że ktoś to dowartościowuje) 4. Szermowanie ideologią patriotyczną w kontekście UE jest żenującym nadużyciem. Gość portalu: PATRIOTA napisał(a): > Najwyzszy czas zeby Polska po tylu latach dolaczyla czolowki > panstw najlepiej rozwinietych. Najlepiej to oceniaja ludzie > wyksztalceni - popatrzcie na statystyki. Czesc przeciwnikow w > ogole nie wie o czym tu mowa i glosuja przeciw np poniewaz tak > uslyszeli od ksiedza w radiu ma ryja. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: UNIA SZANSĄ ! 09.12.02, 16:22 Gość portalu: PATRIOTA napisał(a): > Najwyzszy czas zeby Polska po tylu latach dolaczyla czolowki > panstw najlepiej rozwinietych. Najlepiej to oceniaja ludzie > wyksztalceni - popatrzcie na statystyki. Czesc przeciwnikow w > ogole nie wie o czym tu mowa i glosuja przeciw np poniewaz tak > uslyszeli od ksiedza w radiu ma ryja. Smutne. Większość zwolenników także nie ma pojęcia o czym mówi, tylko przeczytała coś w Wyborczej lub usłyszała WOłoszańskiego w TVP, że jak będziesz przeciw to będziesz oszołomem, a nikt przecież nie chce być oszołomem, więc na wszelki wypadek będzie za ... Wchodząc do UE dołaczamy do krajów rozwiniętych zwijających się ... Owszem - to sa bogate kraje, które tworząc jednak Unię zamykają przed sobą szansę rozwoju. To są kraje bez pomysłu na dalszy rzwój, w których rządzi gospoadrka planowA i pełen ocjalizm - myślą, że jak się poszerzą, to przedłużą agonię.... WIeszość ludzi wykształconych jest za? - to świadcz , że albo wykształcenie niewiele już znaczy, bo ludzie wykształceni oduczyli się już myśleć, alebo że (i tak jest w osobie urzędasów) liczą na staanowiska w biurwokracji, będąc przekonanym że gospodarki nic już nie uratuje, do UE i tak wejdziemy, więc będąc za większa szansa załapania się na stanowisko. W latach pięcdziesiątych też artyści popierali władzę, a ludzie z wykształceniem byli najgorliwszymi często sługusami systemu. I tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS "PATRIOTA " SUPERINTELEKTUALNY IP: *.geol.uni-heidelberg.de 09.12.02, 20:56 Gos´c´ portalu: PATRIOTA napisa?(a): > Najwyzszy czas zeby Polska po tylu latach dolaczyla czolowki > panstw najlepiej rozwinietych. Najlepiej to oceniaja ludzie > wyksztalceni - popatrzcie na statystyki. Czesc przeciwnikow w > ogole nie wie o czym tu mowa i glosuja przeciw np poniewaz tak > uslyszeli od ksiedza w radiu ma ryja. Smutne. SADZAC PO POZIOMIE JEGO WYPOWIEDZI I "GLEBOKOSCI" PRZEMYSLEN UNII EUROPEJSKIEJ DO SZCZESCIA BRAKUJE JUZ TYLKO TAKICH MOCARZY INTELEKTU JAK "PATRIOTA" YOU WELCOME! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciem to ja nie Re: UNIA SZANSĄ ! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.12.02, 00:54 Gość portalu: PATRIOTA napisał(a): > Najwyzszy czas zeby Polska po tylu latach dolaczyla czolowki > panstw najlepiej rozwinietych. Najlepiej to oceniaja ludzie > wyksztalceni - popatrzcie na statystyki. Czesc przeciwnikow w > ogole nie wie o czym tu mowa i glosuja przeciw np poniewaz tak > uslyszeli od ksiedza w radiu ma ryja. Smutne. Dziekuje za slowo i imie Patriota. Strasznie dawno juz nie rozmawialem ani nie bralem udzialu w tzw dyskusjach z "polakami", odpoczolem i moge zabrac glos i dodac Ci czlowieku wiary i otuchy, bo rozumiem, ze z inwektywami ani dyskutowac ani na nie uwagi zwracac nie warto. Krajowcy z dala wygladaja dla mnie jak malpy w wojnie o banana. Wychowany na Bunschu, Golubiewie i Jasienicy, rozmazony i oszalaly z patriotyzmu tak samo jak Ty jak dziecko wiezylem ze wystarczy ten moj narod potrzasnac oswiecic i dac przyklad wlasna osoba - mam 50 lat i gwarantuje Ci ze nie warto. Jak ten chlop w "Placowka" B.Prusa co to mu ziemie daja za darmo i nie bierze beda sie rodacy sami w dupe kopac i do wszystkich naokolo miec pretensje, ze ich ani nikt nie slucha ani nie szanuje. Bo polak patriota to dla polaka wrog, bo szuka dziury w calym, bo jak ta swinia sam nie zje i drugiemu nie da. Ciesze sie, ze jako jeden z nielicznych widzisz szanse w tym ze cos sie zmieni, ze bedziesz ja widzial niezaleznie od tego czy bedziemy w UE, czy poza, bo to jest piekna postawa. Ludzie, ktorzy za najwiekszych wrogow zawsze mieli tych co mowia polskim glosem, kulturalnie i to co mysla ten narod gnoi genetycznie. Zrobil wszystko, zeby konstytucja nie byla polska i przesiaknieta polska tradycja i roznoscia, zeby zadzili byli komunisci, zeby jak juz zostali wybrani to chocby wlasne flaki trzeba bylo proc to nalezy ich szanowac i gdzie mozna to pomagac, bo to ci co nas reprezentuja za granica. ITD. Nie trac wiary i tak byc polskim patriota to wspaniala sprawa, a nie wstydzic sie tego w tym rozbelkotanej zagrodzie popeerelowskie - to wrecz bohaterstwo. Brawo. Europa dla tych co ta bulawe w plecaku maja, a reszta jak byla tak bedzie motlochem. Z szacunkiem i powazaniem Piotrek M. z Kanady (jak nie widziales kraju policyjnego, jak myslales, ze komuna potrafi klamac, jak nie mozesz sobie wyobrazic kraju w ktorym dwudziestu najbogatszych ludzi nie zaplacilo ani centa podatku to sie zbiez i przyjedz do mnie, jak chcesz sie poznac i zobaczyc jak podle nasza mniejszosc narodowa na tle innych wyglada to czuj sie zaproszony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: UNIA SZANSĄ ! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 12:50 Jestem dość wykształcony żeby dojrzeć takich jak jak ty półgłówków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZR Re: 67 proc. za integracją IP: *.its.it 09.12.02, 15:37 A kto by cie chcial kupic? Wejscie do UE jest chyba ostatnia szansa na to, zeby wreszcie wyjsc z tego polskiego bagienka... Niestety Polacy jak zwykle sa niezadowoleni, bo "rolnicy dostana tylko 25%" - paranoja... tak jakby najwazniejsze bylo ile dostana kasy... (a pozostajac poza UE dostana 0%). Mam nadzieje ze referendum bedzie wazne, bo chyba przeciwnicy UE widza swoja ostatnia szanse w bojkocie... na szczescie sonadaze pokazuja ze zaglosuje ponad 50%. Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
vechiaromana Re: 67 proc. za integracją 11.12.02, 11:53 Gość portalu: ZR napisał(a): > A kto by cie chcial kupic? > Wejscie do UE jest chyba ostatnia szansa na to, zeby wreszcie > wyjsc z tego polskiego bagienka... Niestety Polacy jak zwykle sa > niezadowoleni, bo "rolnicy dostana tylko 25%" - paranoja... tak > jakby najwazniejsze bylo ile dostana kasy... (a pozostajac poza > UE dostana 0%). Mam nadzieje ze referendum bedzie wazne, bo > chyba przeciwnicy UE widza swoja ostatnia szanse w bojkocie... > na szczescie sonadaze pokazuja ze zaglosuje ponad 50%. Oby... Witaj! Nie chcę Cie za bardzo martwić, ale pamiętaj, iż sondaże nie zawsze są "obiektywne", tzn. nie zawsze ich wynik ma realne przełożenie na myślenie i postępowanie większości. Po drugie do referendum jeszcze jest trochę czasu - wszystko się może zmienić. Nie zrozum mnie zle; ja nie jestem przeciwnikiem przystąpienia do UE, lecz tylko proponuje spokojniejsze o Niej rozmowy. Co jest najważniejsze to to, aby sobie uświadomić, iż po przystąpieniu do UE nie będzie żadnego cudu, nic od razu nie dostanie przysłowiowy "Kowalski". Na wszystko lepsze będzie jeszcze trzeba poczekać i to być może długo. Jeśli kolego byłeś na Zachodzie lub też śledzisz w mediach wydarzenia w krajach UE, to zobacz jakie Oni mają problemy gospodarcze, zobacz jakie jest bezrobocie, ilość bezfomnych, poniżej minimum socjalnego, etc. Reasumując UE - TAK, zachwyt - umiarkowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.02, 15:37 Te dupki maja nas za IDIOTOW-po "przebadaniu 985 Ludzi"na 40 milionow chce sie nam wmowic nastepna nieprawde. Ale klamstwo powtarzane 1000 x jest prawda.U nas wystarczy 10 x. Bydlaki czerwone z Millerem (Mlynarzem)Oleksym (OLin) Kwachem.Tuczynskim,Wiatrem,Jaskiernia,Zemke wprowadzaja nas do nastepnej niewoli.To pewne. Precz z pacholkami.......Rosji i Brukseli......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyAtom Re: Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! IP: *.its.it 09.12.02, 15:38 A slyszales kiedys o metodach statystycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.02, 15:52 Powszechnie wiadomo ze CBOS to dupki lizace h..ja Millerowi. Centralne Biuro Oszustwa Spierd..ac.Tak sie powinni nazywac. Poparcie jest dla Uni nie 67 % lecz o wiele wieksze . Tyle ze ludzie nie wierza nikomu a juz najmniej komuchom. Antyatom -idz i glosuj za a przekonasz sie niedlugo co to €, bedziesz mogl napewno przyjechac do Wiednia na polskie laski ,ktore za € daja du...py w tutejszych burdelach. Towar Exportowy pierwszej klasy.Poza tym to mozemy sobie pomarzyc o polskim oplacalnym exporcie. A wiec skonczymy tak jak zaczelismy -bylismy i bedziemy dupkami chocby sam Miller oddal wszystko to co nakradl ze swoja ekipa. Niewolnictwo nam grozi.Antyatom i inni otworzyc patrzalki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! IP: *.mcc.ac.uk 09.12.02, 19:54 Na poczatku chcialbym zaznaczyc, za nie popieram SLD jako takiego, dobrze jednak ze rzad jest w 100% za integracja. Co do CBOS to nie wiem gdzie taki rewelacje drogi AntyAtom'ie znalazles. Z drugiej strony gdyby to byly nie dokanca poprawnie przeprowadzone sandarze i wyniki byly "naginanae" na TAK dla UE, to bardzo dobrze bo ludzi pokroju TWOJEGO (zakompleksionych Polakow bojacych sie nowych wyzwan, widzacych wszedzie zlodzieji, sprzedawczykow , Zydow, oczywiscie uwazajacych, ze Balcerowicz musi odejsc i tak dalej... naprawde zenujace) trzeba podejsc sposobem ("wziasc za gebe") na sile wprowadzic do UE. Do konca sam nie wiem jak tam bedzie, ale widze co teraz sie dziej (slucham ludzi TWOJEGO pokroju) i na pewno chcialbym zaby to sie zmienilo - a nie zmieni sie jak nic nie zrobily, bo probujemy od kilku lat. Jedyna szansa na pozytywne zmiany to UE. Z szacunkiem dla KRZYCZACYCH, WYZYWAJACYCH przeciwnikow UE Thorgal zwolennik UE Gość portalu: Atom napisał(a): > Powszechnie wiadomo ze CBOS to dupki lizace h..ja Millerowi. > Centralne Biuro Oszustwa Spierd..ac.Tak sie powinni nazywac. > Poparcie jest dla Uni nie 67 % lecz o wiele wieksze . > Tyle ze ludzie nie wierza nikomu a juz najmniej komuchom. > Antyatom -idz i glosuj za a przekonasz sie niedlugo co to €, > bedziesz mogl napewno przyjechac do Wiednia na polskie > laski ,ktore za € daja du...py w tutejszych burdelach. > Towar Exportowy pierwszej klasy.Poza tym to mozemy sobie > pomarzyc o polskim oplacalnym exporcie. > A wiec skonczymy tak jak zaczelismy -bylismy i bedziemy dupkami > chocby sam Miller oddal wszystko to co nakradl ze swoja ekipa. > Niewolnictwo nam grozi.Antyatom i inni otworzyc patrzalki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Re: Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.02, 09:56 Hallo Thorgal. Piszesz tak grzecznie,ze az ujales(as) mnie za serce.Sadze ze jestes kobieta albo cos kolo tego.Wkurzony facet nigdy nie powiedzialby "wziasc za gebe" tylko wziasc za RYJ".Pytanie jest tylko KTO I KOGO.Torgalska ty jestes inteligentna sztuka i z pewnoscia do Wiednia nie jezdzisz.Moj przyklad z polskimi dziewczynami dalem troche na wyrost ale jest prawdziwy -mimo ze nigdy w wiedenskim burdelu nie bylem.(Gdzie indziej owszem) Jesli dobrze czytalas moj text to : 1.CBOS jest skompromitowany juz dawno ! 2.Ludzie chcieli by...ale co ?-no oczywiscie dobrobytu taki jaki jest na filmach o bolkach z cygarem w pysku za kierownica Cadillaca i laska u nogi. Ty na pewno tez- tylko moze w odwrotnych proporcjach. 3.Do Uni trzeba wejsc chocby po to by naszym wnukom(jeszcze ich nie mam)zylo sie lepiej-szary czlowiek dobrobytu na skale NRF w latach 70-80 nie zobaczy . Chociazby dlatego,ze zanim ktos zabierze sie za uczciwe interesy (musi najpierw ten 1 Milion ukrasc)pogonia go znowu dodatkowe podatki na tzw.gonienie bin ladena albo odbudowywanie Iraku po wojnie itp.itd. Niemcy potega Uni kiedys,dzis lekko sie kiwaja na nogach-lecz jest to nadal potega nie do dogonienia dla polskiej technologi kamienia lupanego. Jedyna nadzieja,ze mlode pokolenie weznie unie za ryj i z polskiego landschaftu uczyni kraj miodem i mlekiem plynacy(mimo ze Unia tego mleka ma pod dostatkiem) Torgalska ty wiesz,ze jest to duzy temat na pare nocy przy kielichu wiec zostawmy nasze madrosci na boku. Osobiscie jestem obywatelem Uni od kilkunastu lat i prawde mowiac nie czuje tego w zaden sposob nie mowiac juz o korzysciach.Po wejsciu Polski do Uni przyjade do Kraju kupie troche ziemi , pare koni, wybuduje male ranczo i zaprosze Cie Thorgau na male piwo oczywiscie marki Zywiec (z udzialem niemieckim)a jesli jestes facetem to zamowimy sobie rowniez pare niemieckich albo belgijskich dziewczyn z Agencji(chyba tak juz bedzie mozna co?) Z ta piekna wizja zegnam i na koniec jeszcze raz moje wyrazne JA dla UNII. Atom Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: Znowu bandyci i zdrajcy z CBOS klamia !!!!!! 09.12.02, 16:09 Zawsze mowilem, ze z Polski trzeba wyjechac bo z takim jak Ty idiotami nie da sie zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzliwy Re: 67 proc. za integracją - Manipulacja? IP: *.idk.intel.com / 172.28.173.* 09.12.02, 15:39 Cos mi sie nie chce wierzyc w te 67%... wszyscy moi znajomi sa przciwni, albo sa za ale nie na obecnych warunkach. Jezeli moi znajomi sa srednia statystyczna (a mysle ze sa), to 40% poparcia to max... Zwykla manipulacja! Propaganda sukcesu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: 67 proc. za integracją - Manipulacja? IP: *.solnet.ch 09.12.02, 15:55 To jest znane psychologiczne zjawisko: repondenci odpowiaja tak, jak sie od nich oczekuje. Podlegaja wlasnie presji propagandy, ale to nie znaczy, ze tak beda gloswac. Statystyki do wyborow zeszlorocznych dawaly SLD okolo 54% a dostali chyba 42%. Wazne jest relatywna zmiano o 4% na niekarzysc Uni. Pare dni temu pokazano bardzo ciekawy sondaz (nie pamietam w ktorej gazecie) , mianowicie spytano sie, ilu z glosujacych za EU nie zmieni zdania: odpowiedz byla rewelacyjna: z okolo 60% okolo 50% powiedziala, ze nie zmieni zdania. Tzn. sie na pewno za unia jest okolo 30%. Napewno przeciw jest 22%, jak wynika z dzisiejszego sondazu. Podejrzliwy, to by potwierdzalo Twoja wypowiedz. pozdrawiam Gość portalu: podejrzliwy napisał(a): > Cos mi sie nie chce wierzyc w te 67%... > wszyscy moi znajomi sa przciwni, albo sa za ale nie na obecnych > warunkach. Jezeli moi znajomi sa srednia statystyczna (a mysle ze > sa), to 40% poparcia to max... > Zwykla manipulacja! Propaganda sukcesu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tUrban Re: 67 proc. za integracją IP: 217.96.4.* 09.12.02, 15:49 Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! Kolego z LPR, ja nie czytam takich pism... Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_polska Spoko - ludzie tak mowia by ankieter byl zadowolon 09.12.02, 15:59 Cale te sondaze sa funta klakow warte. Nie biora poprawki na polityczna poprawnosc zarowno ankietereow, jak i ankietowanych. Wyszlo to zalosnie na wierzch w wyborach samorzadowych. Interesujaca bylaby info o ile sie CBOS kropnal w ostatnich sondazach Podobnie zreszta z tzw. deklaracjami udzialu w referendum. Od lat wiadomo ze NAJLICZNIEJ glosuja ludzie ze sciany wschodniej zamieszkali na wsiach o nizszym wyksztalceniu. WSZYSTKIE DOTYCHCZASOWE WYBORY TO POTWIERDZAJA. Majowy termin jeszcze ta tendencje nasili. Spoko, trzeba przetrwac te histerie "sil postepu i demokracji". 12 maja bedzie piekny majowy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: 67 proc. za integracją IP: proxy / *.verestar.net 09.12.02, 16:13 jak zwykle Polak potrafi trafnie wybrac!napewno bedzie lepiej- tylko pytanie kiedy? osobiscie znam i mam kontakt z ludzmi z zachodu i nie sadze,ze bedzie tak rozowo.historia pokazala,ze zawsze liczylismy tylko na siebie.powinnismy sie wzorowac na meksyku i szukac innego rozwiazanie dla polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szansa Re: 67 proc. za integracją IP: *.icpnet.pl 09.12.02, 16:20 Unia to szansa. Nic więcej. Oni nie dadzą nam pieniędzy bo nam się należy. Musimy na nie zarobić. Albo gnić w tym naszym małym bagienku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-Euro Re: 67 proc. za integracją IP: proxy / 193.173.18.* 09.12.02, 16:18 Tylko idioci twierdza ze Polska po wstapieniu straci suwerennosc i ze sie sprzedaje...Bedac poza Unia, bysmy tylko patrzec jak inne panstwa podejmuje decyzje dotyczace calej Europy! Dzieki temu ze tam bedziemy, mamy zagwarantowny wplyw na te decyzje! Ktos sie boi konkurencji z Zachodu? - To niech sie wezmie w koncu do roboty, inaczej dalej bedzie gnil w korupcji i lenistwie. Jest w koncu szansa zeby te roznice wyrownac i 'wynormalniec'. Wiem, bo mieszkam i pracuje w Holandii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re: 67 proc. za integracją IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:23 Gość portalu: pro-Euro napisał(a): > Tylko idioci twierdza ze Polska po wstapieniu straci suwerennosc > i ze sie sprzedaje...Bedac poza Unia, bysmy tylko patrzec jak > inne panstwa podejmuje decyzje dotyczace calej Europy! Dzieki > temu ze tam bedziemy, mamy zagwarantowny wplyw na te decyzje! > Ktos sie boi konkurencji z Zachodu? - To niech sie wezmie w > koncu do roboty, inaczej dalej bedzie gnil w korupcji i > lenistwie. Jest w koncu szansa zeby te roznice wyrownac > i 'wynormalniec'. Wiem, bo mieszkam i pracuje w Holandii... jak próbujesz coś powiedźieć to odstaw trawke na bok A na marginesie jezeli myslisz że czeka cię świetlana przyszłość ......... facet ja czuję stąd w jakim ty tam gnoju robisz wracaj do kraju i nie rób siary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek J. Re: 67 proc. za integracją IP: proxy / *.bakoma.pl 11.12.02, 12:44 Gość portalu: pro-Euro napisał(a): > Tylko idioci twierdza ze Polska po wstapieniu straci suwerennosc > i ze sie sprzedaje...Bedac poza Unia, bysmy tylko patrzec jak > inne panstwa podejmuje decyzje dotyczace calej Europy! Dzieki > temu ze tam bedziemy, mamy zagwarantowny wplyw na te decyzje! > Ktos sie boi konkurencji z Zachodu? - To niech sie wezmie w > koncu do roboty, inaczej dalej bedzie gnil w korupcji i > lenistwie. Jest w koncu szansa zeby te roznice wyrownac > i 'wynormalniec'. Wiem, bo mieszkam i pracuje w Holandii... Chyba jednak mało wiesz o korupcji w UE. Polecam "Banany dla Bruxeli". Niemcy sami opisali tam chlewnię eurokracji. Jeśli myślicie o lukratywnych zajęciach po integracji, już teraz radzę szkolić się w sztuce wyłudzaqnia subwencji i dotacji. To kokosowy interes. Myślę, że w tej dziedzinie ujawni się niebawem polska przedsiębiorczość. Zapewniam, że dobrych okazji nie zabraknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atom Brawo-to jest sedno sprawy!!! IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.02, 14:29 Marek masz calkowita racje. Jedyna nadzieja ze polacy zaczna tak kombinowac na wyciaganiu dotacji i kasy z roznych programow ( milionowe mozliwosci malwersacj !),ze dupki z eurokracji dopiero zobacza co my zem som ! A jak : Polak sie nie da !!! Tyle kasy co utopiono w Uni na Te tzw. Programy i doplaty dla rolnictwa ze mozna by cala Afryke kupic i kawalek madagaskaru na przyklad. VIVA POLONIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: 67 proc. za integracją IP: *.waw.cdp.pl / *.filmit.com.pl 09.12.02, 16:28 co ty gościu pierniczysz... Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > siebie)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: 67 proc. za integracją IP: *.kamir.com.pl 09.12.02, 16:49 Sondaże służą jedynie do bicia medialnej piany i taka jest ich rola. Zwazywszy na totalne pranie móżgu w mediach, gakt że prawdziwa dyskusja o unii sie jeszcze nie zaczęła oraz zakładając że sondaz nie był robiony na polityczne zamówienie to 22% przeciw UE to bardzo dobry wynik i dobrze świadczy Polakach. Przypominam o podstawowym warunku rzetelnej dyskusji jakim jest równy dostęp do mediów przeciwników i zwolenników. Więc ja na miejscu zwolenników tak bym sie tymi 67% ZA nie epatował. Chyb że zakłasdacie że równych szans nie będzie? Jest to wcale prawdopodobne bo jak sprzedac ludziom tali bubel jak warunki akcesji? Opowiadac o korzyściach dla przyszłych pokoleń to sobie można na tym forum ale z akcesji wynikaja realne zagrożenia. Nierówność szans jakie Polska (i innne kraje) otrzymały na starcie jest porażająca. A wiary naszych eurofanów w Unie i dobrobyt nic nie zachwieje po komuniźmie znaleźli sobie natepnego zlotetgo cielca któremu bija poklony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber Re: 67 proc. za integracją IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 16:46 Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > siebie)!!!! Glupota jest swoja wlasna kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: 67 proc. za integracją IP: 212.160.148.* 09.12.02, 17:17 Wciągu tego tygodnia zwolennicy integracji będa w mniejszości bowiem mają być tv polsat emitowane programy o przewidywanych cenach podstawowych produktów żywnościowych w Polsce.Emeryci wtedy oprzytomnieją ha ha.Młody jak je obiadki u mamusi to mu się wydaje że ma dużo szpalu ,a to jest podstawa wydatków rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd 67% za UE... chyba w sejmie lub na spotkaniu klubowym IP: *.chello.pl 09.12.02, 17:10 67% za UE... chyba w sejmie lub na spotkaniu klubowym SLD, PO lub UP. Sondaże mają tylko zasugerować nam, że jeżeli jesteśmy przeciwko to jesteśmy jakąś śmieszną mniejsześcią i lepiej żebyśmy zmienili zdanie bo co powiedzą sąsiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LongIslander Ja juz sie zintegrowalem IP: *.freqelec.com 09.12.02, 17:16 Ja juz sie z Zachodem zintegrowalem. Wiele lat temu i na wlasna reke. Wam tez tego zycze i zazdroszcze, ze mozecie to zrobic bez wyjezdzania z wlasnego kraju. Polacy to komedianci i histerycy wiec bedzie jeszcze duzo placzu i narzekan ale w referendum padnie wynik UE-Skansen 3:1 bo jednak Narod nie jest az taki glupi by zostawac Bialorusia Zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teolog Re: 67% za UE... chyba w sejmie lub na spotkaniu IP: 212.160.148.* 09.12.02, 17:20 Przecież należy sie spodziewać że referendum będzie sfałszowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 dobrze ,że nie 167% IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:17 Ciekawe kto wierzy w te bajki bo na codzień ja z takim optymizmem sie jeszcze nie spotkałem. Eurofantaści próbują nakrecać sprężynę. Kto ma choć trochę poukładane w głowie to przynajmniej nie weźmnie udziału w referendum Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Świecka spowiedź 09.12.02, 17:20 Do mnie zadzwoniła jakś panienka i chciała przesondażować o polityce. Ostatecznie tego nie zrobiła, bo miała już za dużo przesondażowanych z wyższym wykształceniem. Nie dziwię się więc, ze ludzie opowiadają w sondażach pierdoły. Sondaże nie są anonimowe, a nie każdy lubi spowiadać się urzędnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crus Re: Świecka spowiedź IP: 212.160.148.* 09.12.02, 17:23 Po co Unia przetrzepać konta w PKO SA i pieniądze na inwestycje się znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_polska Oficjalna socjometra dostaje pietra 09.12.02, 18:01 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/popo_021209/popo_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coolfon 67 proc. za integracją IP: 194.204.162.* 09.12.02, 18:38 A unię z Litwą to pamiętacie? I co - tak źle na tym wyszliśmy? A zdrowa wymiana handlowa między różnymi państwami zawsze jest korzystna! (Przykład naszego "dobrowolnego" handlu z Wielkim Bratem Ze Wschodu za czasów komuny jest jak najbardziej zły, bo to była chora wymiana!) Kto nie wierzy - niech się ekonomii i historii uczy! Lub przynajmniej w jakąś strategię ekonomiczną (np. Cezar 3) pograją - bez takiej wymiany nie ma szans na wygranie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Magdalena Tylko 13 proc. za integracją IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 09.12.02, 18:44 Ze wejściem Polski do UE zamierza głosować 13 proc. osób, które zapowiadają udział w referendum akcesyjnym; 77 proc. chce głosować przeciw integracji, a 10 proc. nie ma zdania - wynika z najnowszego sondażu NASZEGO DZIENNIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombaa Re: 67 proc. za integracją IP: 213.186.76.* 09.12.02, 19:04 Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > siebie)!!!! A ty się obudź w Mińsku!!! Unia nie jest tworem idealnym, za dużo w niej biurokracji i socjalizmu, ale bez niej na zawsze będziemy ubogimi kuzynami ze Wschodu. A będąc w środku, mam nadzieję, trochę ją obedrzemyz eurosocjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
yogaz Re: 67 proc. za integracją 09.12.02, 19:09 Gość portalu: Gosc A napisał(a): > NIE, NIE i jeszcze raz nie! > Ludzie, obudzcie sie wreszcie i nie sprzedawajcie Polski (i > siebie)!!!! Jak to jest 67 % to ja jestem perski dywan i bajkopisarz ups przepraszam pan premier Miler moze mnie odkurzyć .To czy bedziemy mieli do czynienima z perfidną praparacją referendum, nie wymaga chyba komentarzy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Pomóż.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.02, 19:21 Poszukujemy pomocy dla matki samotnie wychowujacej roczne dziecko, oraz jej chorej matki.Niestety obie nie pracuja.Zwracam sie z prosba do internautow o jaka kolwiek pomoc.Podaje adres oraz telefon tej rodziny.Elzbieta Wojnicka , Targowa 14/1 , 03- 731 Warszawa ... tel.503-899-122 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Pomóż.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.02, 19:21 Poszukujemy pomocy dla matki samotnie wychowujacej roczne dziecko, oraz jej chorej matki.Niestety obie nie pracuja.Zwracam sie z prosba do internautow o jaka kolwiek pomoc.Podaje adres oraz telefon tej rodziny.Elzbieta Wojnicka , Targowa 14/1 , 03- 731 Warszawa ... tel.503-899-122 Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: 67 proc. za integracją 09.12.02, 20:17 To o wyprzedawaniu siebie to mit bo co tak naprawde sie wyprzedaje? Biede? Bezrobocie? Unia jest ogromna szansa dla zwyklych, przecietnych Polakow. Nalezy dac tej opcji szanse i zobaczyc co z tego wyjdzie. Do tej pory nikt jeszcze na Unii sie nie przejechal, ani bogaci jak Szwecja ani biedni jak Grecja czy Portugalia. Z nami nie powinno byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggi ja sie wyzywie, ale... IP: *.acn.waw.pl 09.12.02, 20:34 W UE czy poza UE - ja sie wyzywie. Mieszkam w W-Wie, mam dobre wyksztalcenie i prace. Moglbym wiec olac sprawe i nie glosowac. Ale w referendum bede glosowal "za". Po pierwsze, uwazam, ze to lepsza alternatywa niz pozostawanie na zewnatrz [do NAFTA, o ile wiem, nikt nas nie zaprasza...]. Po drugie, chcialbym zeby innym tez bylo troche lepiej (za wyjatkiem tej zawzietej grupy ktora chce pracowac w kopalniach lub zasuwac w sukmanie pieszo za plugiem bo uwazaja, ze to sexy - dla nich siermieznosc to zapewne naturalny stan ducha). Po trzecie, mam szczera chec pokazac osobnikom wolajacym 'Na miecz Chrobrego, toz to zdrada!' ze mam ich w glebokim powazaniu, i ze (tak jak wiekszoc moich rodakow, mam nadzieje) nie dam sie zastraszyc wizjami wrednych unijnych krasdnoludkow ktore beda nam z jakichs powodow (moze maja uraz za Grunwald?) szczaly do mleka. Zyjcie i pozwolcie zyc innym, kolezanki i koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marley Re: ja sie wyzywie, ale... IP: *.proxy.aol.com 09.12.02, 21:01 To oczywiste, ze bede glosowal za przystapieniem Polski do UE. Ja od dziecka niczego sie nie balem..., no moze z wyjatkiem pajakow, ale teraz juz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Pająki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 09:27 Gość portalu: marley napisał(a): > > To oczywiste, ze bede glosowal za przystapieniem > Polski do UE. Ja od dziecka niczego sie nie balem..., > no moze z wyjatkiem pajakow, ale teraz juz jest OK. he, he to sobie wyobraź iż unia jest takim ogromnym włochatym czerwonym pająkiem Odpowiedz Link Zgłoś
yogaz Re: ja sie wyzywie, ale... 09.12.02, 21:29 Gość portalu: ziggi napisał(a): > W UE czy poza UE - ja sie wyzywie. Mieszkam w W-Wie, mam dobre > wyksztalcenie i prace. Moglbym wiec olac sprawe i nie glosowac. > Ale w referendum bede glosowal "za". Po pierwsze, uwazam, ze to > lepsza alternatywa niz pozostawanie na zewnatrz [do NAFTA, o ile > wiem, nikt nas nie zaprasza...]. Po drugie, chcialbym zeby innym > tez bylo troche lepiej (za wyjatkiem tej zawzietej grupy ktora > chce pracowac w kopalniach lub zasuwac w sukmanie pieszo za > plugiem bo uwazaja, ze to sexy - dla nich siermieznosc to > zapewne naturalny stan ducha). Po trzecie, mam szczera chec > pokazac osobnikom wolajacym 'Na miecz Chrobrego, toz to zdrada!' > ze mam ich w glebokim powazaniu, i ze (tak jak wiekszoc moich > rodakow, mam nadzieje) nie dam sie zastraszyc wizjami wrednych > unijnych krasdnoludkow ktore beda nam z jakichs powodow (moze > maja uraz za Grunwald?) szczaly do mleka. Zyjcie i pozwolcie zyc > innym, kolezanki i koledzy fajnie, wiesz ja też mieszkam w wawie, i tez sobie dobrze radze , ciekawe czy to samo mogą powiedziec ludzie na wsiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lik Odwrotnie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 23:07 Wśród znajomych i w pracy zrobiliśmy mały sondaż. Ogółem 63 osoby i wyniki są następujące: 20 osób za wejściem Polski do UE na proponowanych warunkach (takich jak mówią teraz w TV), a 43 osoby są przeciw wejściu Polski do UE na proponowanych warunkach. Być może jesteśmy jakąś wyizolowaną grupą, nienormalną, bo nasze opinie są odwrotne od sondaży? Mamy swoje rodziny, pracę taką sobie, ale tak myślimy o UE. Nie wiem czy gdzieś są podobne odczucia? Napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: Odwrotnie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 23:36 Rzeczywiście jeśli w oficjalnych sondażach spadło poparcie o prawie 10 procent, to należy to odczytać tak, że już jest poniżej 50 procent. Przecież zawsze dodają jak im wygodniej. Z drugiej strony chcą zmobilizować elektorat prounijny. Ale te warunki które wynegocjowali są rzeczywiście fatalne i każdy zwłaszcza wykształcony powinien to widzieć. Tylko wykształceni, są często naiwni ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy Re: ja sie wyzywie, ale... IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 10.12.02, 03:10 My to musimy byc do siebie podobni. Mieszkam daleko, glosowac nie mam jak ani nawet po co, ale serdecznie zycze Tobie i Tobie podobnym zeby Cie zycie nie zmienilo, fajnie jest miec takich ludzi naokolo, bo juz myslalem, ze bladzac na polski internet i po ludzkich jakze polskich charakterkach juz normalnego czlowieka ze zdrowym poczuciem humoru nie spotkam. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: 67 proc. za integracją IP: *.proxy.aol.com 10.12.02, 01:15 "Mysmy przeszloscia narodu...piesc nasza pelna jest sil..." Z wolnym grodem moze byc klopot ale czy Polska ma inne wyjscie? Przystapimy do UE - przeoraja nas - nie przystapimy do UE przeoraja nas trzy razy. Wazne jest to ze " Jeszcze Polska nie zginela...". Plus, minus czterdziesci milionow ludzi to nie bagatela. Nie mozna schowac ich do kieszeni a omamianie jest zawsze tylko do czasu. Wreszcie ktos zanuci, "Sztandar z orlem wzniosl w niebo zuchwale"....albo nie daj Boze, "Wyklety powstan ludu..." Szkoda ze zycie jest takie krotkie i nie mozemy byc swiadkami przemian jakie zachdza w zyciu narodow. Historia ... niestety klamie.(Przepraszam - nie historia a ludzie ktorzy ja pisza klamia). Dbajmy aby nasi politycy byli na odpowiednim poziomie zawodowym,uczciwi i patriotyczni. A wiec do wyborow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: 67 proc. za integracją IP: *.proxy.aol.com 10.12.02, 01:50 Hej tam, przeciwnicy UE,jestem niezdecydowany.Podajcie mi kilka PRZEKONUJACYCH FAKTOW abym zaglosowal wlasciwie. Odpowiedz Link Zgłoś