Gość: haker IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.12.02, 08:51 Informatyzacją urzędów celnych powinien zająć się PROKOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: framuga Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.trentn01.nj.comcast.net 16.12.02, 10:33 To jest jak jakis zly sen. Nasza glupota jest juz legendarna na calym swiecie, a ta historia jest tego ukoronowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 10:51 Sorry Framuga, alu ukoronowanie już było w Monako, kiedy zginęły klucze i: -winni byli ci od wojewody ( wersja tych od prezydenta ); -winni byli ci od prezydenta ( wersja tych od wojewody ): - w sumie był to żydowsko - masoński spisek; - gdyby nie ten spisek Wrocław organizowałby EXPO do końca świata; Aha i jeszcze jedno gdyby Wrocław ( patrz Polska - nic nie mam do tego miasta ) wygrał to byłby koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.ltk.com.pl 16.12.02, 11:09 Czyżby Prokom "podstawił jelenia" któremu odpali parę groszy za informatyzację Celników,a sam zgarnie znowu kasę za spartaczenie roboty?To wszystko trochę mi śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek A jaka ma być? Informatyka przeraża urzędy... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:43 W jaki sposób informatyzacja urzędów ma przebiegać szybko, skoro ich obsada (odziedziczona po poprzednim systemie i nie do ruszenia) komputerów się boi, a umiejętność pisania jednym palcem uchodzi za sztukę podobną do sprowadzania deszczu przez szamana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.bayer.de 16.12.02, 11:54 W mysl hasla: "Jak nie woadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze" mozna powidziec: "Jak nie wiadomo kto spartaczyl system to spartaczyl go Prokom" - no cuz dlugo pracowali nad swoja marka i trzeba im przyznac ze kojarzty sie ona jednoznacznie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Swieta racja - Prokom skubaniem urzedow pupi... IP: *.nycap.rr.com 16.12.02, 12:19 Tak to jest, chociaz nie wiem skad akurat przy tej okazji sie o tym mowi, ale tez mi sie Prokom skojarzyl. Smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.warta.pl / 172.20.6.* 16.12.02, 13:19 Dwa tygodnie temu moja żona starała sie o posadę informatyka w Izbie Celnej w Białymstoku, pomimo wyższych studiów informatycznych, stażu pracy w urzedach centralnych, biegłego angielskiego, otwartych studiów podyplomowych na ekonomii, nie została nawet zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną. Po prostu, celnicy patrzą tylko jak tu sie nachapać i nakręcić na lewo, a do roboty nie chcą "obcych" bo mogliby im patrzeć na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm13 W Polsce nie ma zdolnej firmy ? IP: *.hrz.uni / *.fh-bielefeld.de 16.12.02, 16:39 Czy ktos zna moze duzy projekt informatyczny w publicznej administracji, ktory okazalby sie sukcesem? To brak dobrej woli u urzednikow, czy zdolnosci polskich firm informatycznych? Nawet jesli liczyc jakies 10% wartosci projektu na "lobbing" (czytaj pospolite smarowanie) to i tak powinnien zostac wystarczajacy margines zeby zarobic... tylko, ze jednak trzeba sie narobic a poprzeczka przy takich duzych systemach stoi bardzo wysoko. I niech nikt nie mowi mi o cudownych polskich informatykach, bo do takiej roboty nie trzeba super hackerow tylko doswiadczonych architektow, developerow, ktorzy potrafia zrozumiec potrzeby klienta i bardzo dobrego kierowania projektem (tych pewnie juz nie ma w kraju;-) ). Ktos z branzy moze powiedziec jak wyglada sprawa z informatycznym zapleczem dla wiekszych projektow? PS. PROKOM majac takie dojscia widac nie bardzo potrafi przekuc tego na dobra marke. Jeszcze jeden punkt za slaboscia branzy informatycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: click Re: Informatyzacja urzędów celnych jest zbyt woln IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.12.02, 16:19 Gość portalu: haker napisał(a): > Informatyzacją urzędów celnych powinien zająć się PROKOM!!! czy PROKOM to PROKOMUNIZM? Odpowiedz Link Zgłoś