Dodaj do ulubionych

Referendum przed konstytucją?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 10:42
Moi drodzy. Zrozumiem wszystkie idealistyczne wątki (próbuję ) pojawiające
się ze strony euroentuzjastów. Ale litości!! Nie rozumiem, dlaczego jako
suwerenne państwo godzimy sie na akcesję do tworu, którego konstytucji, czyli
kanonu obowiązujacych zasad nie znamy, co więcej, nie mamy na tę konstytucję
istotnego wpływu.Do tego jeszcze z UE nie bedzie można wyjść. Jest co prawda
artykuł, ktory o tym mówi, ale zgodnie z nim trzeba mieć zgodę 2/3 czlonków
UE. Czyli sami nie będziemy mogli podjąć takiej decyzji!. Kostytucję
zatwierdzić muszą państwa członkowskie, ale nie w formie referendum. Zrobi to
sejm. Nietrudno sie domyslić, że bez względu na treść konstytucji, powie tak(
bo "nie będzie alternatywy"). Czy zbiorowo ślepniemy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Martika Re: Referendum przed konstytucją? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 16:42
      naprawdę nie martwi was wizja Unii z ktorej nie da sie wyjść? I niewiedza, do
      czego wejdziemy?
      • Gość: , Martika. IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 29.05.03, 17:37
        Sluchaj, my tu siedzimy juz od pol roku i zwracamy uwage na zagrozenia.
        Jestes ewidentnie nowa. Po prostu przyszlo nam patrzec na stado baranow, ktore
        kieruje sie jakims pedem stadnym ku nieznanej przyszlosci. A stado to jest
        dodatkowo poganiane przez niewielka grupe osob, dysponujacych wielkim kapitalem
        na reklame i niesprecyzowanymi blizej interesami. Innymi slowy Polski interes
        stoi za innym, o ktorym jawnie sie nie pisze.

Polecam refleksje nad wypowiedzia behemota:
        "Wiesz, zdaję sobie sprawę, że wielu ludzi myśli na tym poziomie i zagłosuje
        TAK. Mechanizm jest, jak widać, analogiczny z tym, który pozwala oszustom
        zarabiać na chleb. Ofiara mysli, że oto trafia się wspaniała okazja, z której
        trzeba szybciutko skorzystać, bo ucieknie."

A realia sa takie, ze wdepniemy w G.
        • Gość: end Ewidentnie nowa Martiko! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 17:40
          Prosimy o poprzeni nick, ktorego uzywalas, bo piszesz te same bzdury co
          Giertych Jugend((:
          • Gość: Martika Re: Ewidentnie nowa Martiko! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:09
            Nie mam innego nicka, zaglądam tu od niedawna. Wcześniej nie miałam na to czasu.
            Skoro plotę "te same bzdury", a są to moje własne refleksje, to może warto
            podyskutować przy pomocy argumentów a nie inwektyw.
            Wracając do tematu- "Sam" Oleksy zwracał uwagę, że my za mało intersujemy się
            kwestią konstytucji. Wszyscy chórkiem tylko: szansa dla Polski , wejdź do Unii.
            Jakiej Unii? Dlaczego kampania refrendalna traktuje sprawę konstytucji na równi
            z pytaniem o kwalifikacje pielegniarek w UE. Ja tego NIE ROZUMIEM!
            • Gość: end To poczytaj cos innego niz Nasz Dziennik, IP: 195.94.196.* 30.05.03, 10:15
              to moze sie czegos wreszcie dowiesz((:
              • Gość: Martika Re: To poczytaj cos innego niz Nasz Dziennik, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:35
                Pudło. Mogłabym oczywiście odpowiedzieć podobnie, czyli np." odpowiedź na
                poziomie podstawówki" i tyle. Ale usiłuję zmusić cię do rozmowy, w ktorej
                użyjesz argumentów i odpowiesz na moje pytania. Zatem jeśli naprawdę chcesz
                poznać moje lektury, odpowiadam. Zaczynam od Rzepy, ubolewając że nie dopuszcza
                zadnych głosów anty -unijnych, ale za to na stronach ekonomicznych mozna
                znaleźć bardzo dużo solidnej wiedzy także o UE.To moja podst codzienna gazeta.
                Mniej dokładnie: Wyborcza, raz na jakiś czas SE. Wprost,Newsweek, Najwyższy
                Czas, Przekrój- koniecznie. Reszta prasy- po łebkach.
                • Gość: end sorry, ale ten twoj sposob wypowiedzi jest IP: 195.94.196.* 30.05.03, 11:00
                  mi znany z tego forum, ale z innego nicku.
                  Z zabaw "w chowanego" juz wyroslem((:
                  • Gość: Martika Re: sorry, ale ten twoj sposob wypowiedzi jest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 14:20
                    No tak, rozmowy nie będzie. Ja z kolei nie lubię udowadniać, że nie jestem
                    wielbłądem.
                    • Gość: hjfg nie przejmuj sie debilami Martika. IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 30.05.03, 16:33
                      Poczytaj inne watki. Np. o majatkach na zachodzie Polski:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=5875789

albo to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=4932590

I tyle.
                      A tego enda to mialas pecha trafic. Wejsc na forum i od razu taki idiota cie
                      napadl. Nie zniechecaj sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka