Dodaj do ulubionych

I czego się tu bać ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 00:06
Witam !!

Czy tak naprawdę ktoś z Was, Drodzy Forumowicze, wiecie czym jest UE?
Czy wiecie co nam grozi? Czy wiecie co możemy zyskać ?
Pomyślcie lepiej co się stanie, gdy pozostaniemy za UE. Osobiście wolę się o tym nie przekonać. (Pewnie będzie nam bliżej do Białorusi).
Stracimy Polskość po wejściu do UE??
Nic bardziej błędnego. Przypomnę tylko, że przez 123 lata nie było Polski na mapach, a jednach jesteśmy Polakami !!
Kochani !! To od NAS zależy jak będzie się nam żyło. Albo wykorzystamy doświadczenia UE, ewentalne fundusze i zdrowy rozum oraz obecnie naprawdę dobre warunki z USA, albo na wieki wieków pozostaniemy jeleniami Europy !! Pomyślcie o tym spokojnie, odrzućcie propagandę SLD, PO, LPR... TVP. Przynajmniej raz bądźmy mądrzy przed szkodą !!

Pozdrawiam wszystkich Eurorealistów głosujących na TAK !!
Obserwuj wątek
    • Gość: JacekKra Re: I czego się tu bać ?? mały błąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 00:12
      UPS !! LiIterówka :) miało być jednak, a nie jednach !! ;)
    • Gość: Agnieszka Ple ple ple ....... IP: *.trzebinia.net / 192.168.12.* 02.06.03, 10:35
      no sama słodycz w tym co piszesz..... doprowadziłaby do wymiotów całe
      przedszkole.... pustka pustka - kogo Ty chciałeś przekonać?
      • Gość: JacekKra Re: Ple ple ple ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 13:58
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> no sama słodycz w tym co piszesz..... doprowadziłaby do wymiotów całe
        > przedszkole.... pustka pustka - kogo Ty chciałeś przekonać?
        Na pewno nie Ciebie, Droga Agnieszko !! jaka pustka ??
        • Gość: Agnieszka Re: Ple ple ple ....... IP: *.trzebinia.net / 192.168.12.* 02.06.03, 14:21
          Po prostu wkurza mnie gdy jakiś ZMP-owiec po raz kolejny pisze o wielkiej,
          niepowtarzalnej szansie jaką jest piękna UE (marchewka)i Białorusi czekającej
          gdy nie wejdziemy (kij)..... to nudne, żałosne i obraża moją inteligencję.
          Pozdrawiam mimo wszystko.
        • Gość: K.J. Re: Ple ple ple ....... IP: 144.138.225.* 02.06.03, 17:35
          Gość portalu: JacekKra napisał(a):

> Na pewno nie Ciebie, Droga Agnieszko !! jaka pustka ??

Pustka sloganów i propagandowych haseł, ot jaka pustka.

Właśnie z tego powodu, że możemy więcej stracić niż zyskać, to zagłosujemy na
          NIE.

• Gość: jhhgv czego się tu bać ?? - glupoty Jackow. IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 02.06.03, 22:46
      czego się tu bać ?? - glupoty nieswiadomych euroentuzjastycznych ciot, nie
      majacych pojecia nad czym glosuja.

"Czy tak naprawdę ktoś z Was, Drodzy Forumowicze, wiecie czym jest UE?
      Czy wiecie co nam grozi? "

Doskonale wiemy, ba, podejrzewam, ze TY nie masz o tym zielonego pojecia.

"Czy wiecie co możemy zyskać ?"

Nic ponad to co zyskamy jak powiemy "NIE."

Z punktu widzenia "zysku" jest roznica pomiedzy "TAK" i "NIE" w tym sensie, ze
      jak "TAK" to mamy ogromna skladke i straty finansowe,
      a jak "NIE" to mamy EOG bez tej wielkiej skladki, lecz np. z otwartym rynkiem
      pracy, prawem do otwierania firm na zachodzie, wolnoscia przeplywu uslug i
      towarow.

Przemysl to sobie. Moze troche lektury ci sie przyda.
      I nie zawracaj glowy ludziom namawiajac ich na "TAK".
      To robi telewizja za pieniadze publiczne i kiepsko im to wychodzi.
      Panie Jacek.
      Bo gowno wiesz o tym o czym piszesz.

Glosujac na TAK, glosujesz za podwyzka podatkow, wzrostem bezrobocia, upadkiem
      kolejnych firm, piramida roszczen ze strony niemcow do ziem odzyskanych.

Tak panie Jacek, gowno wiecie!
      • Gość: robi Jeszcze chce Ci się pisać? IP: *.dialup.warszawa.pl 02.06.03, 22:54
        Czy to Jacek czy Hydraulik, wierzą w tę swoją UE, niezależnie od tego, jak
        wiele wiedzą na temat akcesji. Trudno tak chyba musi być...
        • Gość: JacekKra Re: Jeszcze chce Ci się pisać? Oj chce !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 23:14
          No i co ?? Chciałem rozpętać małą burzę = dyskusję. I do dostałem w zamian - malutki stek obelg ;) Moje gratulacje Forumowicze. Wychodzi, na to, że nikt z Was w Unii nie był, nie próbował w Polsce pracować na własny rachunek, natomiast jesteście wiernymi fanami Radia Maryja i Naszego Dziennika.
          Łatwo napisać, że pójdziecie na NIE. Ale nikt z Was nie podał konkretnych negatywnych przykładów z UE. Sami siejecie negatywną propagandę.
          Droga Agnieszko, co do ZMP to strasznie mi przykro, nigdy nie byłem.
          Mam 29 lat, studia techniczne i prowadzę własną (naprawdę b. małą firmę) i nie boję się, że po wejściu do UE pójdę z torbami. Weźcie się do roboty, to też będzie lepiej !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka