Dodaj do ulubionych

Onego czasu umiłowany kraj....

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 14:55
Onego czasu umiłowany kraj nad Wisłą nawiedził Ojciec Święty. A oni modlili
sie z nim, spiewali pieśni nabożne a na koniec wołali - Zostań z nami, zostań
z nami. A Papież rozgniewany odpowiedział im - a pocałujcież wy mnie wszyscy
w....Tu chrząknął i dalej mówił - Wracam do Italii, to kraj europejski,
zamożny, czysty, otwarty. A u was ciągle brud, smród, nędza i głupota. A
radziłem wam dobrze! A wy nad słowa moje z serca płynące woleliście słowa
głupców żądnych władzy, bez charakteru i rozumu. Moja noga tu wiecej nie
stanie.
I było tak jak powiedział a oni stali gęby rozdziawiając, czoła marszcząc a
w głowę sie drapiąc jak czynić zwykli ludzie niespełna rozumu.
Drodzy Rodacy! Niezadługo Nasz umiłowany Ojciec Świety zawita do naszej
Ojczyzny. Jak ci którzy nie poszli na referendum bądź oddali głos na "nie"
spojrzą w oczy naszego Papieża i co mu powiedzą? Że zlekceważyli jego słowa?
Że posłuchali jakiegoś Gertycha, Leppera czy innego Wrzodaka uznając, że to
są od NIEGO wieksze autorytety, że to są lepsi Polacy? I nie będzie im wstyd?
Pomyślcie drodzy Bracia i Siostry! Uszanujcie naszego Wielkiego Rodaka,
jeszcze jest czas!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Onego czasu umiłowany kraj.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 14:56
      Gość portalu: amber napisał(a):

Pan Papież mieszka w Watykanie i powinien zajmować sie kwestiami wiary a nie
      polityki.
      • Gość: Anka Re: Papież IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 14:58
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Gość portalu: amber napisał(a):
        Z całym szacunkiem dla jego osoby oczywiście....
      • Gość: lord cox Ale jestes POKRECONY panie Anko. IP: *.medwln01.nj.comcast.net 08.06.03, 15:00
        • Gość: Anka Re: Nick IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:07
          jestem kobietą... Polką... Mam długie czarne włosy i zielone oczy. Wyglądam jak
          typowa kobieta. Nie jestem transwestytą. Wystepuję zawsze pod tym samym
          NIckiem, więc nie nazywaj mnie proszę facetem ponieważ kocham swoją kobiecość...
          • Gość: lord cox Przepraszam wiec. Pomylilem z inna Anka vel Tomek IP: *.medwln01.nj.comcast.net 08.06.03, 16:42
            ktora od dluzszego czasu wypisuje banialuki na tym forum, czasami piszac w
            rodzaju meskim.
      • Gość: Europejczyk Ojciec Swiety Aniu:) IP: *.amwaw.edu.pl 08.06.03, 15:00
        Gdyby Jan Pawel II zajmował się tylko tym, o czym Ty mówisz, do dzisiaj
        istniałby Związek Radziecki, a Ty za zarobione w kraju oszczędności mogłabyś
        sobie wyjechać na wczasy co najwyżej do Bułgarii czy Rumunii z kieszonkowym
        wymienionym raz na dwa lata w ramach limitu na książeczce walutowej.

Do Czechoslowacji byś nie pojechała, bo nie miałabyś tam zaproszenia od
        najbliższej rodziny.
        • Gość: Anka Re: Lechu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:04
          Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

Nie sądze aby teraz musiał sie tym zajmować. Lechu zrobił dla nas najwięcej i
          za to chyle zawsze przed nim głowę. To wielki bohater narodowy (przynajmniej
          dla patriotów i poetów Polskich). BOhater wiesz???
          • Gość: Europejczyk Twoj Lechu, jesli nie wiesz, to... IP: *.amwaw.edu.pl 08.06.03, 15:06
            ...głosował na TAK w referendum:)

Aniu, troche konsekwencji, bo chyba masz mózg rozwałkowany przez te endecką
            propagandę.
            • Gość: Anka Re: Twoj Lechu, jesli nie wiesz, to... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:09

> ...głosował na TAK w referendum:)
              >
              > Aniu, troche konsekwencji, bo chyba masz mózg rozwałkowany przez te endecką
              > propagandę.

To nie znaczy, że Lechu nie jest bohaterem. Tak jak nie znaczy, ze mam Ciebie
              napadac skoro jesteś na TAK. To jest Twój punkt widzenia... Jeśli Prezydent,
              Wałęsa, Jezioranski sa na "TAK" to nie znaczy, że ich nie szanuję. Ja sie po
              prostu z nimi nie zgadzam. Wiem, ze oni chcą dobrze dla Polski.
              • Gość: Jan Re:Onego czasu.... IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 15:19
                Papież nie poparł ani komuny, ani SLD, ani struktur zabijania i nie sprawiajcie
                mu boleści kłamstwami, bo jak spojrzycie mu w oczy!!!( Por.;Trybunę)
                • Gość: aram Re:Onego czasu.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:31
                  Gość portalu: Jan napisał(a):

> Papież nie poparł ani komuny, ani SLD, ani struktur zabijania i nie
                  sprawiajcie
                  >
                  > mu boleści kłamstwami, bo jak spojrzycie mu w oczy!!!( Por.;Trybunę)
                  Oj! Janie, z kłamstwa trzeba się spowiadać! Nie chodzi ani o komunę ani o SLD
                  (tymbardziej). Chodzi o poparcie Ojca Świętego dla integracji z Unią
                  Europejską, wyraźne, nie budzace wątpliwości. Nie chcesz, to nie! Wiesz lepiej
                  od Papieża, twoja sprawa. Ale nie opowiadaj głupstw o komunie czy strukturach
                  zabijania.
                  • Gość: Anka Re:Parkinson IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:33
                    Gość portalu: aram napisał(a):

> Gość portalu: Jan napisał(a):
                    >
                    > > Papież nie poparł ani komuny, ani SLD, ani struktur zabijania i nie
                    > sprawiajcie
                    > >
                    > > mu boleści kłamstwami, bo jak spojrzycie mu w oczy!!!( Por.;Trybunę)
                    > Oj! Janie, z kłamstwa trzeba się spowiadać! Nie chodzi ani o komunę ani o
                    SLD
                    > (tymbardziej). Chodzi o poparcie Ojca Świętego dla integracji z Unią
                    > Europejską, wyraźne, nie budzace wątpliwości. Nie chcesz, to nie! Wiesz
                    lepiej
                    > od Papieża, twoja sprawa. Ale nie opowiadaj głupstw o komunie czy strukturach
                    > zabijania

Papież ma swój wiek i chorobe Parkinsona - może sie mylić....
              • Gość: Aram Re: Twoj Lechu, jesli nie wiesz, to... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:19

> Gość portalu: Europejczyk napisał(a):
                >
                > > ...głosował na TAK w referendum:)
                > >
                > > Aniu, troche konsekwencji, bo chyba masz mózg rozwałkowany przez te endeck
                > ą
                > > propagandę.
                >
                >
                > To nie znaczy, że Lechu nie jest bohaterem. Tak jak nie znaczy, ze mam Ciebie
                > napadac skoro jesteś na TAK. To jest Twój punkt widzenia... Jeśli Prezydent,
                > Wałęsa, Jezioranski sa na "TAK" to nie znaczy, że ich nie szanuję. Ja sie po
                > prostu z nimi nie zgadzam. Wiem, ze oni chcą dobrze dla Polski.

Anko! To sie nazywa odwracanie kota ogonem! Masz prawo nie zgadzać się z
                Wałęsą czy Nowakiem - Jeziorańskim. Ale nie o to chodziło! A słowa Papieza też
                olewasz? Uwazasz go za gorszego Polaka od Leppera czy Gertycha? Uważasz,że
                Ojciec Świety też należy do żydowsko - masońskiego spisku którego celem jest
                zagłada Polski?? Przejdzie Ci to przez usta? I nie będzie Ci wstyd? Pomyśl
                trochę, tylko pomyśl! Mam nadzieję, że zbyt wiele od Ciebie nie wymagam.
                • Gość: Anka Re: Dobro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:31
                  Aram jest wielu ludzi, którzy pragna dobra... Wiem, ze wymienione przez
                  Ciebie osoby pragna dobra Polski. To jednak nie znaczy, ze kanclerz tego
                  pragnie...
              • Gość: rafal Re: DO ANKI IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 15:21

> Gość portalu: Europejczyk napisał(a):
                >
                > > ...głosował na TAK w referendum:)
                > >
                > > Aniu, troche konsekwencji, bo chyba masz mózg rozwałkowany przez te endeck
                > ą
                > > propagandę.
                >
                >
                > To nie znaczy, że Lechu nie jest bohaterem. Tak jak nie znaczy, ze mam
                Ciebie
                > napadac skoro jesteś na TAK. To jest Twój punkt widzenia... Jeśli Prezydent,
                > Wałęsa, Jezioranski sa na "TAK" to nie znaczy, że ich nie szanuję. Ja sie po
                > prostu z nimi nie zgadzam. Wiem, ze oni chcą dobrze dla Polski.
                --------------------------------------
                Tu chyba w tym watku przezylas totalny napad rozglosni na siebie.
                Wejdz na wyszukiwarke i sprawadz ile lekarz na dyzurze(europejczyk) wykonal
                postow w ostatnim czasie. Dla "jaj", sprawdzilem tez dzialalnosc pani casey.
                Ona strzela np. co 2 min. post w ciagu kilkunastu godzin z pzrerwa 2,5 godz.
                (jest tego ca 8 tys. stron zarejestrowanych.
                A tu masz przypadek, nie dyskusji lecz "nagonki" eurotumanow.
                • Gość: wolna_Polska Re: DO ANKI IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:23
                  Papież jest w Watykanie a miller tutaj a to on będzie się cieszył z wyniku na
                  TAK przy frekwencjy wyżej niż 50%.
                  • Gość: Anka Re: Nikt nie jest niezastapiony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:25
                    Gość portalu: wolna_Polska napisał(a):

> Papież jest w Watykanie a miller tutaj a to on będzie się cieszył z wyniku na
                    > TAK przy frekwencjy wyżej niż 50%.

wiesz????
                  • Gość: rafal Re: DO ANKI IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 15:42
                    Gość portalu: wolna_Polska napisał(a):

> Papież jest w Watykanie a miller tutaj a to on będzie się cieszył z wyniku
                    na
                    > TAK przy frekwencjy wyżej niż 50%.
                    -------------------------------------
                    Podzielam twoje zdanie w duzej mierze, ale nie wierze, ze prog 50% ZOSTANIE
                    PRZEKROCZONY. A procent na "nie" bedzie jakas role odgrywal w przyszlosci.
                • Gość: Anka Re:OK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:24
                  Niech tak bedzie...
                • Gość: Europejczyk Do Rafała... IP: *.amwaw.edu.pl 08.06.03, 16:54
                  Czyżby ilość wysyłanych postów była ograniczona?
                  Poza tym nie sądzę, abym należał do rekordzistów tutaj.

Lubisz śledzić ludzi, to wytrop jeszcze w jakiej Klinice pracuje:)
                  • Gość: rafal Re: Do Rafała... IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 17:11

> Czyżby ilość wysyłanych postów była ograniczona?
                    > Poza tym nie sądzę, abym należał do rekordzistów tutaj.
                    >
                    > Lubisz śledzić ludzi, to wytrop jeszcze w jakiej Klinice pracuje:)
                    --------------------------------
                    Nie, lubie wiedziec z kim rozmawiam. Tzn. znac jego poglady.
                    Inne rzeczy mnie nie interesuja. Dyskusji nie ma, gdy nie ma roznicy pogladow.
                    Chyba to w granicach normalnosci?
    • Gość: Anka Re: jest wiele osób IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:22
      Dla scisłości - jest wiele osób, które podziwiam i szanuję. To zaś, że się z
      nimi nie zgadzam to nic nie znaczy. Szanuję Papieża jako wielkiego Polaka i
      Papieża, szanuje Jeziorańskiego jako legendarnego kuriera, szanuje Lecha bo dał
      nam wolnośc. To jednak nie znaczy, ze mam byc bezkrytyczna. Nie można miec
      patentu na wszechwiedzę. Wierzę, że Ci ludzie wierzą, że najlepsze dla Polski
      jest wejść teraz do Europy. Ja jednak bardziej jestem za opcja Niepodległego i
      Suwerennego Państwa Polskiego. Państwa praworządnego i uczciwego. Państwa w
      sojuszu z USA. Zr swym przyjacielem. Państwa silnego i niezależnego.
      • Gość: aram Re: jest wiele osób IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:47

> Ja jednak bardziej jestem za opcja Niepodległego i
        > Suwerennego Państwa Polskiego. Państwa praworządnego i uczciwego. Państwa w
        > sojuszu z USA. Zr swym przyjacielem. Państwa silnego i niezależnego.

Anko! W polityce najmocniejsza nie jesteś, niestety. Mam nadzieję, że lepiej
        gotujesz niż politykujesz. W sojuszu z USA już jesteśmy. Niestety, czy Ci sie
        to podoba, czy nie, stalo sie to za rzadów lewicy. Przyjmij jako pewnik, że USA
        NIGDY nie weszłyby w jakikolwiek sojusz z Polską rządzoną przez Leppera,
        Gertycha, Maciarewicza czy jakiegoś Wrzodaka. To po pierwsze. Po drugie, jeżeli
        uważasz, ze wystarczy nam sojusz (jaki, zresztą?) tylko z USA, to wybij sobie z
        głowy jakąś suwerenność czy niezależność. Byłaby w Konstytucji, tak jak za
        komuny konsttucyjna wolność słowa i pogladów. Niestety, to co Ci sie marzy to
        czysta fantazja. Ty mozesz tego nie wiedzieć, ale Wymienieni wyzej panowie
        wiedzą to doskonale, tyle tylko, ze dla własnych celów oszukują społeczeństwo.
        I tyle.
    • Gość: Anka Re:Chce podziwiać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 15:27
      A ponieważ jestem Polką to chcę podziwiac swoich wielkich rodaków takich jak
      Papież, Jezioranski, Wałęsa do konca zycia a nie Kanclerza. Nie dla UE
      • Gość: Magda Re:Chce podziwiać IP: *.acn.pl 08.06.03, 16:55
        W tym kraju kochana skonczyły sie juz autorytety, nie widisz tego?
        • cisza.wyborcza Autorytety sie nie skonczyly, 08.06.03, 17:31
          W Polsce ponad 60% obywateli ma wyksztalcenie podstawowe albo zawodowe, i ci
          ludzie nie wiedza co to takiego autorytet.
    • Gość: lord cox Re: Onego czasu umiłowany kraj.... IP: *.medwln01.nj.comcast.net 09.06.03, 05:58
      Myslalem podobnie jak ty, ale teraz wszystko to odszczekuje. Polacy to jednak
      madry narod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka