Dodaj do ulubionych

Zielona herbata - czy mozna przedawkowac?

IP: *.aster.pl 21.02.05, 13:36
Naczytalam sie duuuuuuzo dobrego o zielonej herbacie.
Smakuje mi, ale zaczynam sie zastanawiac czy mozna ja pic bez umiaru.
Czy sa jakies negatywne skutki uboczne?
Obserwuj wątek
    • dalmar75 Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 27.02.05, 01:10
      Witaj, nie mam pojęcia czy można przedawkować czy nie - chyba przedawkować nie,
      przynajmniej nigdy o czymś takim nie słyszałem. Musisz jednak pamiętać, że
      zarówno herbata czarna, czerwona jak i zielona zawierają kofeinę, garbniki i
      wiele innych składników organicznych. Przedawkowanie raczej nie grozi (chyba,
      że jesteś silnym alergikiem na któryś ze składników), natomiast zalecałbym
      umiar we wszystkim - nie tylko w piciu zielonej herbaty. Nie wiem co dla Ciebie
      oznacza picie bez umiaru - jednak jeśli obawiasz się skutków ubocznych picia
      tylko i wyłącznie zielonej herbaty, to włącz do spisu napojów herbatki owocowe.
      Pozdrawiam.
      • pilulka Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 11.03.05, 12:57
        Chyba nie można. Ja piję zielona herbatę już ponad dwa lata, potrafie wypic 4
        dziennie i jakos jest ok. Z tym że normalnej herbaty w ogóle nie pije, owocowe
        sporadycznie, czasem melise albo rumianek wieczorem, no i kawę jedną dziennie,
        maksymalnie dwie małe z ekspresu. Pzdr.
    • jabbur Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 18.03.05, 14:16
      Jezeli wypijesz za duzo - wysuszy Ci skore.
      No i podwyzszy cisnienie, tak ze bedziesz skakac ;)
      Ale to musi byc pare kubkow naprawde mocnej wersji - np
      Silver Moon
    • Gość: Stokrotka Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? IP: *.chello.pl 19.03.05, 16:09
      Moja kolezanka, ktora ma hopla na punkcie zdrowej zywnosci, zglebiala temat i
      troche mi o tym opowiadala. Tlumaczyla,, ze zielona herbata wyplukuje z
      organizmu rozne swinstwa, ale jednoczesnie dobre rzeczy (nie pamiatam
      dokladnie co, moze zelazo?) tez. I dlatego nie nalezy jej pic za duzo.
      • miska_malcova Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 27.03.05, 21:19
        wszystko co pite w nadmiarze - szkodzi.
      • bonzee Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 10.04.05, 20:14
        Ja pamietam, ze jak rzucalam palenie to mialam ciagle tylko ochote na zielona
        herbate. Nie przesadze ze stwierdzeniem, ze wypijalam jej litry dziennie!!
        Ciekawe czemu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka