Gość: KL IP: *.aster.pl 21.02.05, 13:36 Naczytalam sie duuuuuuzo dobrego o zielonej herbacie. Smakuje mi, ale zaczynam sie zastanawiac czy mozna ja pic bez umiaru. Czy sa jakies negatywne skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalmar75 Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 27.02.05, 01:10 Witaj, nie mam pojęcia czy można przedawkować czy nie - chyba przedawkować nie, przynajmniej nigdy o czymś takim nie słyszałem. Musisz jednak pamiętać, że zarówno herbata czarna, czerwona jak i zielona zawierają kofeinę, garbniki i wiele innych składników organicznych. Przedawkowanie raczej nie grozi (chyba, że jesteś silnym alergikiem na któryś ze składników), natomiast zalecałbym umiar we wszystkim - nie tylko w piciu zielonej herbaty. Nie wiem co dla Ciebie oznacza picie bez umiaru - jednak jeśli obawiasz się skutków ubocznych picia tylko i wyłącznie zielonej herbaty, to włącz do spisu napojów herbatki owocowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pilulka Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 11.03.05, 12:57 Chyba nie można. Ja piję zielona herbatę już ponad dwa lata, potrafie wypic 4 dziennie i jakos jest ok. Z tym że normalnej herbaty w ogóle nie pije, owocowe sporadycznie, czasem melise albo rumianek wieczorem, no i kawę jedną dziennie, maksymalnie dwie małe z ekspresu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 18.03.05, 14:16 Jezeli wypijesz za duzo - wysuszy Ci skore. No i podwyzszy cisnienie, tak ze bedziesz skakac ;) Ale to musi byc pare kubkow naprawde mocnej wersji - np Silver Moon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? IP: *.chello.pl 19.03.05, 16:09 Moja kolezanka, ktora ma hopla na punkcie zdrowej zywnosci, zglebiala temat i troche mi o tym opowiadala. Tlumaczyla,, ze zielona herbata wyplukuje z organizmu rozne swinstwa, ale jednoczesnie dobre rzeczy (nie pamiatam dokladnie co, moze zelazo?) tez. I dlatego nie nalezy jej pic za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 27.03.05, 21:19 wszystko co pite w nadmiarze - szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: Zielona herbata - czy mozna przedawkowac? 10.04.05, 20:14 Ja pamietam, ze jak rzucalam palenie to mialam ciagle tylko ochote na zielona herbate. Nie przesadze ze stwierdzeniem, ze wypijalam jej litry dziennie!! Ciekawe czemu... Odpowiedz Link Zgłoś