Dodaj do ulubionych

Obołoń pszeniczne

08.07.06, 20:08
Ostatnio pojawiły się ukraińskie piwa marki Obołoń. Koneserów zachęcam do spróbowania zwłaszcza jednego: pszenicznego. Wyśmienite naturalne niefiltrowane piwo, od paru lat nie zdarzyło mi się pić tak dobrego.

Czy to wygląda jak reklama? Może i tak, ale ja jestem zupełnie prywatnym człowiekiem, i piszę w swoim własnym interesie: jeśli Obołoń Pszeniczne zyska odbiorców i wejdzie na stałe do Polski, to wreszcie przestanę tak tęsknić za kvasnicovym Regentem z Treboni - bo to jest równorzędne: i tu u nas, a nie kilkaset kilometrów na południe.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Obołoń pszeniczne 08.07.06, 22:57
      Znakomicie cię rozumiem. Od kiedy wycofano czerwone EB, z powodu braku
      konsumentów, nie mogę się napić mojego ulubionego piwa. Pojawił się teraz
      zbliżony Koźlak browaru Amber Bielkówko, co jest o tyle ciekawe że reszta ich
      produkcji nadaje się...
      • bobik56 Re: Obołoń pszeniczne 09.07.06, 14:23
        Żywe Ambera też nie jest złe, co prawda jest za mocne, ale smak może być, i nawet je pijałem. Teraz jednak z powodu pszenicznego pójdzie w odstawkę na jakiś czas.
        • jan-w Re: Obołoń pszeniczne 09.07.06, 18:24
          Masz rację. Pisałem o ich "klasycznych" produktach.
    • qubraq Re: Obołoń pszeniczne 19.07.06, 10:40
      Ta sama firma -OBOŁON - produkuje na polski rynek znakomity kwas chlebowy!
    • Gość: Cube Cudze chwalicie swego nie znacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:05
      A może się tak Panowie zainteresujecie rodzimymi produktami które biją to piwko
      na głowę:
      - Pszeniczne z browaru Regina
      - Faustus (pszeniczne) z browaru Jurand (przynajmniej rozlewane w Jurandzie)
    • ravendom Re: Obołoń Białe 05.08.06, 18:49
      Pszenicznego Obolonia jeszcze chyba nie piłem. Ale próbowałem Białego i na
      prawde jest wyśmienite. Z tego co pamiętam to nie smakował mi jedynie ciemny
      Oboloń (nie pamiętam dokładnie jak sie nazywał)
      • ravendom Re: Faustus 09.08.06, 21:32
        Nie pijcie piwa Faustus. Większego szajsu jeszcze nie próbowałem. Na prawde...
        Nie wiem jak mozna to nazwac piwem, a tym bardziej jak to pic. Dno...
      • jolunia01 Re: Obołoń Białe 04.11.06, 22:16
        Obolon jasny to może byc Premium albo Switłe, ciemny nazywa sie Oksamitowy. Co
        komu smakuje - to sprawa gustu.
        Pszeniczne ukraińskie nabywam - jak mi sie uda trafić - Etałon. Tanie nie jest,
        ale polecam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka