cosiara 17.11.04, 11:17 Przy prędkości 120-140 drży kierownica. Mam b. dokładnie wyważone koła. o co chodzi? Dzięki (z góry) za pomoc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wcbb1 Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 17.11.04, 11:34 Witam mam opla Astrę miałem taki problem podobny, po wymianie sforzni i tuleii w wacgaczach problem ustał, wpierw radze pojechać tam gdzie jeździ się na przeglądy aby sprwadzili wachacze. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 27.11.04, 20:39 wcbb1 napisał: Proponuję udać się ponownie do niższych klas szkoły podstawowej na lekcje pisania (ortografia + gramatyka) a oprócz tego zalecam czytanie postów przed ich wysłaniem. Całość (sorry)jest prawie miejscami niezrozumiała i oprócz tego wręcz lekceważąca dla innych w swojej niedbałości. W meritum sprawy. Można dokładnie wyważyć oponę która ma kształt kwadratu. Zaręczam że przy 20 km/h wyrwie kierownicę z rąk. Akurat to zależy od rzetelności "gumiarza" Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ag2812 Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 18.11.04, 20:52 Moze być jak napisał poprzednik, może być luz na drązkach, może być krzywa półośka itd ... Musisz wejść pod auto albo kogoś tam posłać, nie ma innego wyjścia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 23.11.04, 15:56 Masz dokladnie wywazone kola. A czy same kola, czy wywazanie odbylo sie na samochodzie - z kolpakiem, tarczami hamulcowymi itp. Przy takiej predkosci moze sie okazac, ze zwykle wywazenie "nie daje rady" i trzeba wywazyc kolo na samochodzie. Robia to na niektorych stacja shella. Odpowiedz Link Zgłoś
ziolek76 Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 28.11.04, 20:56 Napisz jeszcze jakie masz opony, ja mam to samo na oponach z Dębicy, kumpel na Barumach, sprawdziłem wszystko w zawieszeniu i wyważałem też koła i nic nie pomogło. Teraz już wiem że tanie opony to konieczność pogodzenia się z pewnymi niespodziankami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoo Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 29.11.04, 11:29 Niekoniecznie bo są nowe samochody, które mają takie coś seryjnie(!). Np. Peugeot 307. Przy 150 kierownica bije i serwisy za bardzo nie wiedzą co z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.tobias Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 02.12.04, 22:54 Dokladnie. Astra II od zakupu 1999r mam naturalny ogranicznik predkosci - 130 i zaczyna bicie. Wywazanie kol, wymiana drazkow (lacznikow? nie pamietam dokladnie nazwy) stabilizatorow. Opony Michelin Energy. O przejsciach z serwisami nie wpomne. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlos17 Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 03.12.04, 09:04 Na Twoim miejscu już dawno bym się pozbył takiego auta Odpowiedz Link Zgłoś
nelu Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 03.12.04, 08:13 A moze ktoras z felg jest skrzywiona? Mialem kiedys cos podobnego, byly lekkie drgania, pojechalem wywazyc kola, w trase, a kierownica latala jak szalona. Ponowna wizyta w wulkanizacji, spec obejrzal felgi o okazalo sie, ze jedna z felg jest uderzona. Przelozylem ja wiec na tyl i problem zniknal. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.f Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 06.12.04, 21:38 Mam mondeo dwa dni temu po dłuższej przerwie wyrwałem się na trasę.Objawy były podobne przy prędkości 120 i wyżej ,nie dało się jechać.Przy niższych prędkościach drganie ustępowało.Usterką była niezauważalna minimalna bulwa.Oponę wyrzuciłem a przy okazji założyłem zimowe i problem ustał.Całkowicie Cię rozumię jest to męka a nie jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
kompletnylaik Re: DRGANIA KIEROWNICY!!!!!!!! 12.12.04, 12:20 ja również zacząłem od zamiany kół przód/tył. Na szczęście to wystarczyło i teraz drgania zdecydowanie sie zmniejszyły. Nie jestem fachowcem ale pewnym wyznacznikiem jakości opony i felgi może być ilość i waga zakładanych ciężarków. U mnie przednie koła były poobkładane ciężarkami 30-50g a z tyłu 5- 15g. Po zamianie kół efekt jest taki jak opisałem, więc może coś w tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś