piotrwen1 31.10.05, 20:32 mam problem z odpalaniem auta po nocy i podejrzewam, ze cos mi wyładowuje akumulator, czy jest jakis sposób zeby samemu to sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: Problem z akumulatorem 31.10.05, 21:02 Mozna sprawdzic miernikiem pobor pradu na postoju ale nie pamietam jaka powinna byc wartosc .Byc moze siedzi juz akumulator ma jakies zwarcie i sie wyladowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
astro_glide Re: Problem z akumulatorem 01.11.05, 16:02 Odlacza akumulator na noc i zobacz czy bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
darek104 Re: Problem z akumulatorem 01.11.05, 19:02 można miernik uniwersalny podłączyć między klemę a przewód w opcji amperomierz szeregowo na zakres przynajmniej kilka amperów, jesłi miernik wogóle tyle posiada.trzeba zgasić światła i odłączyć zasilanie alarmu . Wystarczy chwila żeby już wiedzieć czy jest upływ prądu. A ile lat liczy akumulator? Odpowiedz Link Zgłoś
kinial Re: Problem z akumulatorem 12.12.05, 11:01 Sprawdź czy jakieś urządzenie nie pracuje po wyłączeniu silnika. U mnie w passacie pracowała pompka od centralnego zamka co 5 minut doładowywała układ powietrzny który miał nieszczelność i po tygodniu akumulator siadał /był rozładowany/. Odpowiedz Link Zgłoś
januszsury Re: Problem z akumulatorem 21.12.05, 22:59 Miałem też taki problem ,było zwarcie w alarmie . Wymieniłem alarm Tylko partacze zalożyli nowy tak źle że lampka w bagażniku się paliła stale i też rozładowywał się. Tylko przez przypadek zauważyłem.A robiłem to w serwisie fiata. Odpowiedz Link Zgłoś