Gość: Tadeusz IP: 217.98.124.* 13.11.02, 18:43 Mam Tico 96 i taki problem - gdy dodaję gazu to silnik się dławi i gaśnie. Dzieje się to podczas jazdy a nie na postoju. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam.grabalowski Re: Tico gaśnie 13.11.02, 20:40 Strasznie mało danych a do tego nie bardzo moja "działka" ale może trochę tropów - możliwości jest co najmniej kilka. Począwszy od najprostszego zapchania filtra paliwa lub powietrza, przez zbyt bogatą mieszankę, zbyt wysoki stan paliwa, rozregulowane parametry mieszanki paliwowo-powietrznej po kłopoty z układem zapłonowym. Bywa, że kłopoty z dostawą paliwa powoduje szwankująca pompa paliwa lub zatkane odpowietrzenie zbiornika benzyny. kłopoty może sprawiać układ przyspieszający lub któryś z przewodów podciśnieniowych, przez jakąś nieszczelność może do układu zasilającego dostawać się "fałszywe" powietrze. To zresztą jeszcze nie wszystko. Wszelkie przewidywania powinien rozwiać przegląd układu zasilania lub zapłonowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Tico gaśnie IP: 217.98.124.* 14.11.02, 17:42 Dziękuję za odpowiedź. Wymieniłem filtr paliwa i przeczyściłem odpowietrzenie korka wlewu i jak na razie jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Tico gaśnie IP: 10.200.2.* 17.11.02, 11:19 Witam. Dodam iz Gaznik tico po przebiegu ok 90.000km wymaga delikatnej regulacji. Odpowiedz Link Zgłoś