maresz2 03.02.09, 20:45 Witam. Czeka mnie wymiana oleju silnikowego w benzynowym silniku z doładowaniem. Jakim olejem zalać silnik? Czy są jakieś specjalne oleje do silników turbo? Z góy dziekuję maresz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leon.zbowidowiec Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 05.02.09, 09:48 ja uzywam zawsze Mobil 1 5W-50 i jestem zadowolony (silnik tez !) Odpowiedz Link Zgłoś
baartur Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 05.02.09, 22:55 Jak masz turbo to warto jeździć na pełnym syntetyku ze względy na turbinę... Odpowiedz Link Zgłoś
nocebo Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 06.02.09, 21:06 W silniku z turbodoładowaniem (zwłaszcza benzynowym) olej przede wszystkim należy często wymieniać (marka i rodzaj oleju ma tu znaczenie drugorzędne), ponieważ w takim silniku podlega on przyspieszonemu starzeniu (bo smaruje nie tylko silnik ale i pracującą w ogromnych temperaturach turbinę). Lepiej wymieniać tani olej co 10 tys. km, niż najlepszy co 20 tys. km. Odpowiedz Link Zgłoś
dorazynt Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 31.03.09, 12:14 Skontaktuj sie ze sklepem www.ceramizer.pl/sklep/index.php zawsze chetnie pomagaja,fachowa obsługa. Mozna im zaufac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Spamiarzu dorazyncie, won 31.03.09, 12:21 dorazynt napisał: > Skontaktuj sie ze sklepem Odpowiedz Link Zgłoś
t.birczyk Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 22.09.15, 21:59 Jeśli szukasz czegoś dobrego w relatywnie dobrej cenie polecam Ci Shell Helix Ultra 5W30 Pureplus Technology. Ja na nim jeżdżę od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Nadto naprawdę jest w dobrych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
lupota Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 23.10.15, 19:03 O witamy na forum mega speca od oleju i spamu... Odpowiedz Link Zgłoś
rafmalina Re: Olej do benzynowego silnika turbo. 24.10.15, 13:50 Jeden z producentów oleju pisze tak o jednym z ich produktów: "•Najnowsze technologie silnikowe takie jak turbodoładowanie i układ wtrysku bezpośredniego w silnikach Diesla i pojazdów o napędzie hybrydowym •Silniki wyczynowe •Wydłużenie okresów międzyobsługowych •Przeznaczony do działania w prawie wszystkich warunkach eksploatacyjnych od łagodnych po ekstremalne" I taki olej sobie poszukaj Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś