stokrotka_beauty 08.09.09, 09:27 slyszalam, ze moga byc klopoty z odpalaniem. przypominam - mam vectre b 98 rocznik:). zraz mi pewnie odpiszecie, ze to przez en rocznik moga byc problemy z odpalaniem:):). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusuf Re: diesel + zima 08.09.09, 09:47 [b]stokrotka_beauty[b]:z większością diesli z nadejściem zimy mogą wystąpić problemy z odpaleniem, jeśli: masz stary akumulator, lejące wtryski, auto stoi pod chmurką itp zjawiska. Gdybyś miała autko benzynowe z sekwencją lpg - nie miałabyś takich stresów, bo ja ich nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie będzie kłopotów 08.09.09, 13:51 Zima sprzedawany jest ON o innych parametrach - zimowy. Jak masz dobry akumulator, to nie będzie kłopotów. M. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Nie będzie kłopotów 09.09.09, 00:21 dzieki chlopaki. mysle, ze akumulator jest ok, a jak nie to sie kupi nowy. generalnie dbam o auto. stoi pod daszkiem:). Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Nie będzie kłopotów 14.09.09, 09:57 Jak silnik jest sprawny to nie ma żadnych kłopotów z odpaleniem.Kłopoty mogą być z jazdą jak się ma niewłaściwe paliwo. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
black_code Re: Nie będzie kłopotów 14.09.09, 12:03 mariner4 napisał: Jak masz dobry akumulator, to nie będzie kłopotów. > M. Czyzby?Jakie to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 I sprawne auto 14.09.09, 12:12 z właściwym paliwem. Kiedyś zostawiłem auto wczesną jesienią i wróciłem zimą podczas mrozu. To był diesel. Miałem kłopot. Pomógł mi sąsiad i wepchnęliśmy grata do jego ogrzewanego garażu. Odpalił. Na szczęście bak był 1/4. Zatankowałem zimowe paliwo i było OK. M. Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: diesel + zima 14.09.09, 20:33 E tam, mając Vectre B możesz mieć kłopoty nawet latem ;-) Było kupowac to auto? A tak poważnie: dobre świece + porządny akumulator i paliwo z porządnej stacji z domieszką świństwa dobrze robiącego na jego krzepliwość i będzie dobrze. Jak przeżyjesz zimę, sprzedaj to auto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: diesel + zima 15.09.09, 00:49 energy52 napisał: > E tam, mając Vectre B możesz mieć kłopoty nawet latem ;-) > > Było kupowac to auto? > > A tak poważnie: dobre świece + porządny akumulator i paliwo z > porządnej stacji z domieszką świństwa dobrze robiącego na jego > krzepliwość i będzie dobrze. > > Jak przeżyjesz zimę, sprzedaj to auto ;-) klopot w tym, ze ja kocham to auto:) Odpowiedz Link Zgłoś
malken Re: diesel + zima 15.09.09, 09:18 stokrotka_beauty: skoro kochasz to auto, to już wiesz, ile powstaje trudów po zawarciu małżeństwa z "kochającą" przed ślubem kobietą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
k2ekspert Re: diesel + zima 01.10.09, 12:07 Jak kochasz to auto i chcesz nim jeździć zimą to dolej mu dla pewności przy tankowaniu środek przeciw zamarzaniu paliwa:) Środek Anti Frost z pewnością pomoże :) Odpowiedz Link Zgłoś