bmc3i 03.07.09, 14:33 www.altair.com.pl/start-3129 Browiec, dlaczego tam znowu nie ma Polaków? Co z ta Twoja "kooperacją"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: Neuron 03.07.09, 14:56 Bo buduja go juz od dawna a nikt od nas sie nie zglosil?Przeciez nie dolacza nas na sile.Nie chcielismy/nie czulismy potrzeby to i nas nie ma.Poza tym obecnie,kiedy nie mamy juz firm lotniczych,ktore obecnie skutecznie rozwalaja amerykanskie spolki,nie ma sie pewnie tym kto zajac. Ale ale,co Ty robiles na tej zakazanej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Neuron 03.07.09, 15:01 browiec1 napisał: > Bo buduja go juz od dawna a nikt od nas sie nie zglosil?Przeciez nie dolacza na > s > na sile.Nie chcielismy/nie czulismy potrzeby to i nas nie ma.Poza tym > obecnie,kiedy nie mamy juz firm lotniczych,ktore obecnie skutecznie rozwalaja > amerykanskie spolki,nie ma sie pewnie tym kto zajac. no ewidzisz, amerykanie pozbaweili polske przemyslu lotniczego > Ale ale,co Ty robiles na tej zakazanej stronie? kontroluje poprawnosc :p Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Neuron 03.07.09, 15:02 Ja nie pisze ze Amerykanie pozbawili nas czegos tylko ze te nasze imbecyle Amerykanom sprzedali a ci po prostu dorzneli to co bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Neuron 03.07.09, 15:03 browiec1 napisał: > Ja nie pisze ze Amerykanie pozbawili nas czegos tylko ze te nasze imbecyle > Amerykanom sprzedali a ci po prostu dorzneli to co bylo. A to w ramach pozbawiania Polski wszystkiego co jeszcze sie w pkraju ostało. Zlikwidowac lub pozbyc sie, to idea fixe kolejnych rzadów RP... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 matrek-kryptokomunissta??? 03.07.09, 15:23 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > Ja nie pisze ze Amerykanie pozbawili nas czegos tylko ze te nasze imbecyl > e > > Amerykanom sprzedali a ci po prostu dorzneli to co bylo. > > > A to w ramach pozbawiania Polski wszystkiego co jeszcze sie w pkraju ostało. > Zlikwidowac lub pozbyc sie, to idea fixe kolejnych rzadów RP... Sława! A Ty znowu swoje etatystyczne przesady??? Moze to nie kryto-ale jawny komunizm??? :)) Kiedys na jakims portalu ktos wywrzaskiwał jak to Polska pozbyła sie i hut bankówi czegos tam jeszcze... Ja NATO zauwazyłem,że USA- najbogatszy kraj na swiecie nie posiada ani jednego banku ani jednej hut ani kopalni.., a Kimea posiada wszystkie i bnaki, i huty i kopalnie... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: matrek-kryptokomunissta??? 03.07.09, 21:47 Patrz I11,teraz beda jeszcze mieli nektar Bogow:) deser.pl/deser/1,97052,6784672,Korea_Polnocna_bedzie_produkowac____piwo.html Kuzwa,chcialbym to sprobowac:) I jak oni tak mogli bez piwa zyc? Rozumiem zarcie trawy,ale pic wode?jak zwierzeta?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: matrek-kryptokomunissta??? 04.07.09, 00:01 ignorant11 napisał: > bmc3i napisał: > > A to w ramach pozbawiania Polski wszystkiego co jeszcze sie w > pkraju ostało. > > Zlikwidowac lub pozbyc sie, to idea fixe kolejnych rzadów RP... > > > Sława! > > A Ty znowu swoje etatystyczne przesady??? > > Moze to nie kryto-ale jawny komunizm??? > :)) > > Kiedys na jakims portalu ktos wywrzaskiwał jak to Polska pozbyła sie > i hut bankówi czegos tam jeszcze... > > Ja NATO zauwazyłem,że USA- najbogatszy kraj na swiecie nie posiada > ani jednego banku ani jednej hut ani kopalni.. Naorawde? A moze napiszesz, ile z 10 najwiekszych bankow swiata nie jest co najemniej w 90% wlasnoscia kapitalu amerykanskiego? , a Kimea posiada > wszystkie i bnaki, i huty i kopalnie... > Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: matrek-kryptokomunissta??? 04.07.09, 02:32 bmc3i napisał: > ignorant11 napisał: > > > bmc3i napisał: > > > > A to w ramach pozbawiania Polski wszystkiego co jeszcze sie w > > pkraju ostało. > > > Zlikwidowac lub pozbyc sie, to idea fixe kolejnych rzadów RP... > > > > > > Sława! > > > > A Ty znowu swoje etatystyczne przesady??? > > > > Moze to nie kryto-ale jawny komunizm??? > > :)) > > > > Kiedys na jakims portalu ktos wywrzaskiwał jak to Polska pozbyła sie > > i hut bankówi czegos tam jeszcze... > > > > Ja NATO zauwazyłem,że USA- najbogatszy kraj na swiecie nie posiada > > ani jednego banku ani jednej hut ani kopalni.. > > > Naorawde? A moze napiszesz, ile z 10 najwiekszych bankow swiata nie jest co > najemniej w 90% wlasnoscia kapitalu amerykanskiego? :))) Ale nie USA. > > > , a Kimea posiada > > wszystkie i bnaki, i huty i kopalnie... > > Odpowiedz Link Zgłoś
remov Kwestia banków 04.07.09, 11:26 bmc3i napisał: > A moze napiszesz, ile z 10 najwiekszych bankow swiata > nie jest co najemniej w 90% wlasnoscia kapitalu > amerykanskiego? Siedem - HSBC, Mitsubishi UFJ Financial Group, Crédit Agricole, Royal Bank of Scotland, Sumitomo Mitsui Financial Group i Mizuho Financial Group. Tylko w trzech jest tak wysoki odsetek kapitału amerykańskiego, jaki podałeś. To miał być argument na co? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Kwestia banków 04.07.09, 13:07 Chyba na nic,bo kapital amerykanski przynajmniej dla mnie nie jest rowoznaczny z kapitalem rzadu USA. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Neuron 03.07.09, 18:14 Pozbywac sie jak najbardziej,w gospodarce rynkowej nie ma miejsca dla wiekszej ilosci zakladow panswowych bo one najczesciej przynosza jedynie straty.Jak cos jest wspolne to jest niczyje-komuna pieknie to wykazala.A na dodatek jak jest publiczne to najczesciej nic sie tam nie oplaca a kadra zarzadzajaca przejada wiekszosc kasy.Tyle ze jak sprzedawac to nie byle jak,byle gdzie,byle komu,byle szybciej.Tak zrobiono wlasnie w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Neuron 04.07.09, 01:02 browiec1 napisał: > Pozbywac sie jak najbardziej,w gospodarce rynkowej nie ma miejsca > dla wiekszej ilosci zakladow panswowych bo one najczesciej przynosza > jedynie straty.Jak cos jest wspolne to jest niczyje-komuna pieknie > to wykazala.A na dodatek jak jest publiczne to najczesciej nic sie > tam nie oplaca a kadra zarzadzajaca przejada wiekszosc kasy.Tyle ze > jak sprzedawac to nie byle jak,byle gdzie,byle komu,byle > szybciej.Tak zrobiono wlasnie w tym przypadku. "Najczesciej" dobre slowo. Powiedz to Francuzom, ktorzy polowe gospodarki maja "niczyją", i PKB kilkakrotnie wieksze od Polski, a poza tym, jedne z najnowoczesniejszych technologii na swiecie, panstwowego Thalesa, atomowe okrety podwodne, SLBM i Rafale. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Neuron 04.07.09, 02:37 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > Pozbywac sie jak najbardziej,w gospodarce rynkowej nie ma miejsca > > dla wiekszej ilosci zakladow panswowych bo one najczesciej przynosza > > jedynie straty.Jak cos jest wspolne to jest niczyje-komuna pieknie > > to wykazala.A na dodatek jak jest publiczne to najczesciej nic sie > > tam nie oplaca a kadra zarzadzajaca przejada wiekszosc kasy.Tyle ze > > jak sprzedawac to nie byle jak,byle gdzie,byle komu,byle > > szybciej.Tak zrobiono wlasnie w tym przypadku. > > > "Najczesciej" dobre slowo. Powiedz to Francuzom, ktorzy polowe gospodarki maja > "niczyją", i PKB kilkakrotnie wieksze od Polski, a poza tym, jedne z > najnowoczesniejszych technologii na swiecie, panstwowego Thalesa, atomowe okret > y > podwodne, SLBM i Rafale. > Sława! Ale oni byli bogaci od zawsza. Dlatego dla modelem jest wolna konkurencja. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Neuron 04.07.09, 13:09 NIech no sobie przypomne kto to sobie jaja robil z socjalizmu francuskiego,dodatkowych wolnych dni,sypiacej sie gospodarki i manifstacjami pod oknami ludzmi.Przypadkiem nie niejaki Matrek:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Neuron 07.07.09, 13:57 browiec1 napisał: > NIech no sobie przypomne kto to sobie jaja robil z socjalizmu > francuskiego,dodatkowych wolnych dni,sypiacej sie gospodarki i > manifstacjami pod oknami ludzmi.Przypadkiem nie niejaki Matrek:P i co to zmienia? To ze nieroby, to jedno, to ze maja technologie to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Neuron 07.07.09, 14:03 To ma do rzeczy ze jeszcze niedawno smiales sie z ich modelu gospodarczego,a teraz jest on dla Ciebie calkiem dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Neuron 07.07.09, 14:15 browiec1 napisał: > To ma do rzeczy ze jeszcze niedawno smiales sie z ich modelu gospodarczego,a > teraz jest on dla Ciebie calkiem dobry. Smialem sie z tego, ze maja wiecej wolnego w ciagu roku, niz jakikolwiek inny kraj kultury zachodniej. Uwazam tez ze oparcie gospodarki w duzej mierze na udziele w niej panstwa nie prowadzi na dluza mete do niczego dobrego - sklutki tego iwdac na codzien we Francji. Smieje sie jednak rowniez z pogladow ignoranta i Twoich, zgodnie z ktorymi, udzialy panstwa w gospodarce, skazuja na porazke proby rozwoju technologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Neuron 07.07.09, 14:28 Ja tak nigdzie nie pisalem-pisalem ze lepiej gdy panstwo w gospodarce nie miesza a zaklady sa prywatne-bo wtedy sa lepiej zarzadzane,a jak ktos cos skopie nie placa za to wszyscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 W sprawie formalnej tj. pewnych kategorycznych... 07.07.09, 13:51 ...stwierdzeń browiec1 napisał: > kiedy nie mamy juz firm lotniczych,ktore obecnie skutecznie rozwalaja amerykanskie spolki, Dwa pytania: 1. Jakie polskie zakłady lotnicze zostały sprzedane jako pierwsze i komu? 2. W jaki sposób ich obecnego właściciela zakwalifikowałeś jako "amerykańską spółkę" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: W sprawie formalnej tj. pewnych kategorycznyc 07.07.09, 14:01 WSK PZL Rzeszów i PZL w Mielcu-bo je mialem namysli- sprzedano United Technologies,a to z tego co wiem amerykanska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: W sprawie formalnej tj. pewnych kategorycznyc 07.07.09, 14:42 Ale co ma do sprawy, co miałeś na myśli? Napisałeś dokładnie coś takiego: nie mamy juz firm lotniczych, ktore obecnie skutecznie rozwalaja amerykanskie spolki To zdanie oznajmia że: 1. my już firm lotniczych nie mamy, 2. Amerykanie sobie je przejęli, 3. i teraz je rozwalają. Tymczasem tezy (1) i (2) to bzdury natomiast teza (3) acz wypływająca z samego jestestwa Pana Redaktora Hypkiego jest dyskusyjna. Chciałem delikatnie naprowadzić, ale jak nie chcesz... P.S. Sprawdź, do kogo należy PZL Kalisz. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: W sprawie formalnej tj. pewnych kategorycznyc 07.07.09, 14:50 Cos nadinterpretujesz moje slowa,ale jak chcesz. P.S.Poza Mielcem prawdziwych,duzych firm lotniczych juz miec nie bedziemy(a i Mielec niedlugo). Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: W sprawie formalnej tj. pewnych kategorycznyc 07.07.09, 14:51 Sorki,chodzilo mi o Swidnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Neuron-linki??? 03.07.09, 15:28 Sława! Macie jakies linki o neuronie i bezpilotowcach bojowych? Bo googlanie srednio wyszło. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś