Gość: milka IP: 194.106.193.* 06.09.06, 18:49 Czy warto studiować w tej szkole? Słyszałam, że jest tam niezły ,,meksyk,,o co chodzi? Proszę o jakies info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.spray.net.pl 10.10.06, 20:50 Hej Mika , właśnie sam staram się czegoś dowiedzieć o tej szkole ? czy masz moze jakieś świeższe wieści? daj mail to może wymienimy się informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
anialukasz Re: WSIZiA /Meksykańska 26.06.07, 12:26 Ludziska zanim się zdecydujecie porozmawiajcie z ludźmi z tej uczelni. Ja lada moment bronie tam Mgr. jak szukacie szkoły tzw. "po mydle" to zapraszam uprzedzam ze uczelni brak organizacji żeby cos załatwić trzeba się trochę namęczyć, jest sporo niedociągnięć miedzy innymi dziekanat KATASTROFA a panie w nim bezczelnie tragiczne. Z perspektywy czasu mogę dodać kolejny raz nie zrobił bym tego przynajmniej na studiach mgr. uzupełniających. Przyznam nie było ciężko, napracować się nie napracowałem trochę obecności i ref. na zaliczenia + min wiedzy na niektóre egzaminy (niektórym udawało się i bez tego)+ najważniejsze regularne wpłaty = MGR mam nadzieje za parę dni obrona. Dodam ze kosztowało mnie to sporo nerwowi równe 10 000 PLN Wiec sobie dobrze to przemyślcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 212.244.185.* 27.08.07, 15:54 Cześć, właśnie wybieram się tam na "magisterkę" z Adm. publ. możesz opowiedzieć jakieś szczegóły, czy dużo osób w grupach było? podręczniki jakieś wymagają? czy napewno tylko w sob. i niedz. są zjazdy? dają ściągać:)? itd. Mam pytanie gdybym potrzebowała jakiś materiałów mogłabym liczyć na twoją pomoc? (e-mailem) tak na wyrost pytam:) Będę wdzięczna za odpowiedź. Eve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.146.127.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.01.11, 19:36 Witaj. poszukuję prac zaliczeniowych. wiec może się dogadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 20:42 Nie radze . Jesli sie juz na nią uprzesz to przeczytaj dobrze umowę . To uczelnia nastawiona tylko na zysk . Sesja , zaliczenia - JEST TYLKO JEDNO PODEJŚCIE nie wiadomo czy to zerówka czy pierwszy termin . Faktem jest ze następne podejscie kosztuje 50 zł . przykład : zaliczenie logistyki - ostatnie zajęcia w sesji - test - ale wczesniej facet sprawdza czy masz index i karte egzaminacyjną . Ja miałem index , nie miałem karty , jest godzina 18 dziekanat nieczynny , zostałem wyproszony . Ide na pierwszy termin , mam karte i index , okazuje sie ze to nie wystarcza TERAZ POWINIENEM MIEC JUZ KARTE EGZ POPRAWKOWEGO ( KOSZT 50 ZŁ) ... i znowu kiszka . CZYTAJCIE UMOWE , NIE POLECAM , SERIO .Jest mnóstwo uczelni , OMIJAJCIE WSIZIA Odpowiedz Link Zgłoś
i-4-u Re: WSIZiA /Meksykańska 23.09.07, 14:28 jednym słowem- burdel. zostało mi jeszcze trochę do końca ale nie wybrałbym tej uczelni jak bym miał wybierać jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutka Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 217.96.101.* 05.10.07, 18:35 Studiuję na tej uczelni. robiłam tu licencjata i obecnie magistra. Co do organizacji, faktycznie nie ma jej niestety, dziekanat jest niekompetentny, mieprzyjemny, stwarzajacy wiecznie problemy, mam na mysli panie tam pracujące, jakby robiły łaskę,ze obsługują studentów, nie ma z ich strony poszanowania dla studenta, mają tam bałagan, bop albo cos zginie,zawieruszy się.... jesli chodzi o płatności, jeżeli nie ma płatnosci w terminie, naliczaja niejasne odsetki, bez roznicy czy sie wpłaca kwote jednorazowo czy w ratach. ZA TO BARDZO,BARDZO POZYTYWNE ZDANIE O PANACH OCHRONIARZACH,WIEDZA ZAWSZE WIECEJ NIŻ W DZIEKANACIE,WIEDZA POPROSTU WSZYSTKO,SA BARDZO UPRZEJMI I POMOCNI (DOSŁOWNIE).Wspomne jeszcze o obronie której termin rozciagał sie od wrzesnia do marca, bo nastąpiły problemy organizacji uczelni. Co do trudnosci, jak wszędzie są trudne przedmioty i bardziej problematyczni wykładowcy i tacy którzy popuszczaja.Wiec poziom jest rózny, uczyc się jednak trzeba troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupa Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:50 Bardzo mi się podoba ten wpis, że wymagają. A co, mają odpuszczać? Jestem na dziennym, płacę i wymagam. Jak na razie jest jako tako, czyli prawda, że w dziekanacie chamstwo się szerzy, ochroniarze super faceci i jest kilku fajnych wykładowców. Można się nawet przyzwyczaić do sprawdzinów na każdych zajęciach, byle sprawiedliwie ocenianych. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi. Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 02:38 Tak przeczytałem wasze opinie o WSI,ZiA niestety po czasie! Jaka siła mnie tu skierowała na magazyniera? Koledzy z wcześniejszych semestrów mówili, że powinno być w miarę łatwo i oceny miały być przepisywane z podobnych przedmiotów 1 semestrze do indeksu z innych uczelni!!?? Kłamstwo?! Najbardziej dziwny jest prof. od Zarządzania Zasobami Ludzkimi ten to potrafi powiedzieć prawdę o studentach, aż odechciewa się chodzenia na wykłady a tym bardziej na zaliczenia. Nie dość, iż trzeba umieć to na egzamin bez gajera się nie wybieraj, bo wygoni z egzaminu a przecież płaci się im kasę za te zaliczenia?! Doktorka od Prawa Wyznaniowego raz ruda, potem sex blondyna niby taka miła i ładna, a potrafi wyprowadzić z równowagi i porządnie nastraszyć studentów własnej uczelni!!! To dopiero początek a już większość z nas myśli o odwrocie, bo ci wykładowcy mają nas za baranów!?! Szkoda tylko Dziekana, bo zaprasza przez znajomych studentów pocztą pantoflową na nowo otwarty kierunek, co by mniej wydać kasy na reklamę a anty reklamę robią tej szkole sami wykładowcy, którzy mówią o nadprodukcji magistrów na rynku! To po ca się reklamować? Po to żeby inni naiwni przyszli i zapłacili 2600 zł. I już zostali i znosili tą poniewierkę. Cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.subscribers.sferia.net 24.02.09, 22:11 Witajcie wszyscy Ci, którzy się wybierają na studia do W.S.I.Z.I.A. na meksykańskiej w warszawie. Moi drodzy zastanówcie się sto razy zanim zdecydujecie się na zapisanie na tą uczelnię. Tragedia co tam się dzieje, z każdym rokiem jest coraz gorzej!Strasznie zdzierają pieniądze za cokolwiek,naliczają odsetki od płatności, kolosalne pieniądze się płaci za obronę!! jeśli komuś nie uda się obronić w terminie to potem płaci coraz, coraz więcej, może to być kwota nawet 2.000 tys.zł!!!!Koszmar. Dla nich liczy się tylko kasa i robią wszystko by utrudnić załatwienie czegokolwiek studentom a przy okazji na tym zarobić. Odradzam, ze znajomymi jesteśmi rozczarowani, mamy dość, wszystko jest tam jednym wielkim bałaganem, śmieją się prosto w oczy jesli się pójdzie do dziekanatu cos załatwiać, albo robią pretensje, że w ogóle muszą dana osobę obsłuzyc. Kobiety pracujące w dziekanacie są nieuprzejme, wrednie i zupełnie niepomocne! Nic nie doradzą by coś się udało załatwić, przyśpieszyć studentowi,koszmar, wiecznie są problemy z promotorami, jedni się wycofują bo nastapiły jakies konflikty między wykładowcami, inni mają dość burdelu w szkole a jeszcze inni kto to wie. Terminy obron są wciąż przekładane, wszystko się ciągnie miesiącami i wiecznie są jakieś problemy. SZCZERZE NIE POLECAM. TRZYMAJCIE SIĘ OD TEJ SZKOŁY Z DALEKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 195.164.254.* 26.02.09, 10:35 Postaram się odnieśc to tych wypowiedzi i dorzucic coś od siebie. Z Paniami w dziekanacie nie miałem jak dotąd (III semestr) żadnych problemów i to co potrzebowałem bez problemu załatwiałem. Może mnie polubiły :))) nie wiem. Opłaty za szkołę są faktycznie duże a dodatkowa opłata za obronę to już znaczna przesada. Za finanse duży (-). Wykładowcy do zniesienia i problemów raczej nie robią, jest jeden odmieniec ( Zarządzanie Zasobami Ludzkimi - z nim nie warto wdawac się w dyskusję). Prawo wyznaniowe - prowadząca Pani z rudymi włosami, początkowo sprawia wrażenie ostrej kosy, ale tak naprawdę to bardzo sympatyczna osoba i nikomu z pewnością krzywdy nie zrobi. Wiele do życzenia pozostawiają warunki w jakich odbywają się zajęcia, mam na myśli sale na Al. Stanów Zjedn. i Egipskiej w domu kultury. Za te pieniądze mamy prawo nieco więcej wymagac. Jeśli chodzi o poziom nauczania to jeśli ktoś chce się czegoś nauczyc to się nauczy - wykładowcy moim zdaniem kompetentni. A że nie sprawiają problemów przy zaliczeniach - to chyba lepiej. Porównując tą szkołę z poprzednią, w której kończyłem I stopień - WSIZIA wypada gorzej pod względem finansowym. Cała reszta porównywalna, chociaż nie - Panie z dziekanatu Wsizia to aniołki w porównaniu z tymi z poprzedniej szkoły. Jeśli chodzi o bałagan organizacyjny, to szkoła ta nie jest odosobnionym wyjątkiem. Nie będę tej szkoły gorąco polecał ale też nie odradzam. Sami dokonajcie wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusot Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 193.46.186.* 12.03.09, 14:48 Szkoła spoko, luz, nie dla mięczaków, trzeba się potrudzić zeby zdobyć wiedzę, nic za darmo. Przyczepić sie mogę jedynie do częstych zmian planu zajęć. Już skończyłem tę szkołę. Nie było łatwo ją skończyć, wbrew temu co tu piszą niektórzy. Obecnie studiuję na innej magisterkę i widzę jak dużo się nauczyłem na WSIZiA w porównaniu z obecną. Wniosek jest jeden - komu zależy na nauce, ten nie ma problemów w tej szkole, a kto sobie "olewa" ten ma problemy - niech idzie po dyplom na bazar. Odpowiedz Link Zgłoś
luca_s Re: WSIZiA /Meksykańska 14.09.09, 12:23 Witam Ja właśnie zdobyłem tytuł licencjata z administracji i wybieram się na magistra od października :) Z tego co czytam poprzednie posty to dziwię się bo chyba studiowały one w innej szkole. Ja od 3 lat nie miałem żadnych poważniejszych problemów z dziekanatem, ani wykładowcami. Co do zaliczeń to tak jak na każdej uczelni zdarzają się trudniejsze i łatwiejsze przedmioty w sesji, ale ogólnie jeśli się trochę poświęci czasu na naukę to nie ma żadnych problemów z zaliczeniem. Co najlepsze to udało mi się właśnie zdobyć pracę w prywatnej firmie i jestem bardzo z niej zadowolony. Myślę, że wpis w CV w rubryce wykształcenie także zrobił swoje :) Podsumowując krótko: gorąco polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~mmm Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:44 Ja również tam studiuję i jest naprawdę w porządku :)POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 2009 Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.poczta-polska.pl 21.01.10, 11:22 witaj, jestem po obronie mgr w lipcu, generalnie poziom jest wysoki, jak ktoś chce "bimbać" to nie polecam tej szkoły, pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
sirdawid Re: WSIZiA /Meksykańska 22.04.10, 21:30 Co do poziomu to jest on niski, w porównaniu z innymi szkołami - jak ktoś napisał po "mydle". Studiowałem tam informatykę przed obroną okazało się że zmieniają kierunek i każdy dostał dyplom z kierunkiem inżynieria produkcji. Co spowodowało iż musiałem nadrabiać część przedmiotów w nowej uczelni kontynuując ową informatykę(mgr). Już nie wspomnę o roczniku o trochę wcześniejszym gdzie studiując informatykę osoby dostał wpis z ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 195.164.124.* 04.05.10, 15:00 Napewno szkółka niedzielna to nie jest. I napewno uzyskujac dyplom tej uczelni nie bedziecie sie wstydzic jak po innych niepublicznych uczelniach. A co do wpisów na dyplomnie prosze nie mylic kierunku ze specjalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.home.aster.pl 19.05.10, 21:30 Jestem na ostatnim semestrze administracji I stopnia. Ciężko mi jednoznacznie ocenić uczelnię, ma swoje plusy i minusy. Minusy to ogólny bałagan i cena. Wykładowcy w sumie ok, tak naprawdę źle wspominam dwóch pana L. i pana G... Poziom nauczania w porównaniu inną uczelnią, na której administrację studiują znajomi zdecydowanie wysoki. Co do zaliczenia raczej nie ma problemów, żeby dostać 3, ale trzeba chodzić na zajęcia. A jeśli chcesz mieć dobre oceny musisz się uczyć. Co do pań w dziekanacie zawsze służyły pomocą bez gadania, no i panowie ochroniarze naprawdę pomocni. Teraz kończę pisać licencjat, obronę planujemy na koniec czerwca. Pani promotor bardzo nam pomaga, naprawdę sumiennie sprawdza nasze prace i liczy się z naszym zdaniem. Niestety chociaż dużo plusów przez ogólny bałagan jaki tu panuje nie wybrałabym tej uczelni drugi raz i na magistra sie tu nie wybieram, 3 lata zdecydowanie mi wystarczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 188.33.179.* 02.06.10, 22:12 Ceny masakra!!!!! 600 zł za egzamin licencjacki :O ciekawe za co??!! ciekawe na co czesne idzie, skoro licencjata nie obejmuje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.cluster-e.websense.net 16.09.10, 16:16 Tam jest taki burdel i wielka łacha że przejdziesz dalej (wyciąganie kasy), ze daj sobie spokój. Ja skończyłam tę szkołę i nigdy nikomu nie polecę. Mają nawet psora alkoholika - przy nas walił i zasłaniał się teczką, czujesz blues'a??????? POMYŁKA, poszukaj innej szkoły jak nie chcesz zbankrutować. Oszczędź sobie nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek3400 Re: WSIZiA /Meksykańska 21.01.11, 20:56 Witam wszystkich mam pytanie czy III rok administracji spec. admin bezpieczenstwa wewnętrznego ma jakies swoje forum maila grupowego chomika itd gdzie są jakies info? przeniosłem sie z UW wiec jestem tu nowy i szukam jakis informacji o wykladach itd będe wdzieczny za odp pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.n.a. Re: WSIZiA /Meksykańska IP: 193.105.122.* 09.06.11, 11:40 Z UW przeniosłeś się do WSIziA ?! z deszczu pod rynnę... Nie sądzę żeby były w tej szkole takie rzeczy, tu każdy sobie rzepkę skrobie ;) Jeśli się mylę, to będę milo zaskoczona i również chętnie skorzystam z tego dobrodziejstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werwa Re: WSIZiA /Meksykańska IP: *.static.chello.pl 05.08.14, 13:03 A ja polecam Meksykańską! Studiuje już tutaj drugi kierunek i wszystko jest ok! Złej baletnicy to... Moja siorka studiuje w innej uczelni w Warszawie, która niebawem się zwija i nie wie co dalej? Pomyślcie pięć razy zanim takie głupoty zaczniecie wypisywać!! Odpowiedz Link Zgłoś