zojaaa 28.01.09, 13:49 Zauważyłam dzisiaj dziwną wysypkę na brzuchu. Mam bardzo dużo małych, czerwonych krostek. Nie swędzą, ani nie pieką. Co to może być? Od czego się wzięły? Jestem w 21tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zojaaa Re: wysypka na brzuchu 28.01.09, 13:50 Oczywiście miało być wysypka na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: wysypka na brzuchy 28.01.09, 22:06 Nie wiem - trzeba poobserwować, co będzie się działo dalej. Być może to tylko coś przejściowego. Jeśli wysypka nie ustąpi, albo zacznie swędzieć to na pewno trzeba się skonsultować zlekarzem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zojaaa Re: wysypka na brzuchu 02.02.09, 11:56 Witam. Mój lekarz rodzinny stwierdził, że ta wysypka to łupież pstry. Zalecił clotrimazolum. Czy mogę go stosować? OD czego mógł się wziąć ten łupież? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: wysypka na brzuchu 03.02.09, 09:38 JUz Ci odpisywałam na innym forum. NIe wiem czy to rzeczywiście łupież pstry, bo on nie jest taki łatwy do rozpoznania, nawet dla dermatologa. I u mnie nie pojawil sie z dnia na dzien. Mnie lekarz powiedzial ze niektorzy maja predyspozycje do takich rzeczy i tyle (to jest jakas grzybica, o ile sie nie myle) i podobno czesto te "grzyby" spadają z włosów. Mnie podczas kuracji Flumyconem lekarza zalecił mycie głowy Nizoralem, mimo ze zwyklego łupieżu nigdy nie mialam. I jeszcze te miejsca gdzie mialam plamy tez przemywalam Nizoralem. Jesli to lupiez pstry to moze nawracac. Odpowiedz Link Zgłoś