Dodaj do ulubionych

Marna zachęta

07.03.07, 01:03
A MPK pobrało pieniądze za bilet tramwajowy, aby pan Maruda dojechać mógł do
banku.

W obydwu przypadkach nie widzę nic spiskowego.
Obserwuj wątek
    • sajm Pekao SA 07.03.07, 13:01
      bank Pekao SA - ten z żubrem - nie pobiera w ogóle opłat za wpłaty na cele
      charytatywne, związki wyznanieowe itp., przez cay rok, nie tylko w okresie
      rozlicznia pitów
      • Gość: Autor państwo przecież bierze VAT od smsów charytatywnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:46
        A jak wpłacałem pieniądze SMS-em ofiarom tragedii w Halembie, państwo wzięło ode
        mnie również złodziejski VAT.
        • Gość: tatto Re: państwo przecież bierze VAT od smsów charytat IP: *.fjserv.net 08.03.07, 09:02
          A w Barclays'ie place jedynie 14 funtow co miesiac za prowadzenie konta (konto
          Additions Plus z ubezpieczeniem zdrowotnym dla mojego dziecka, ubezpieczeniem
          telefonow komorkowych, wszystkich kart platniczych i kredytowych jakie posiadam,
          bezplatnymi poradami prawnymi i jeszcze innymi bajerami, o ktorych pewnie nie
          mam pojecia). A za operacje finansowe obojetnie w ktora strone i obojetnie w
          jakiej formie - nie place nawet pensa. I dlatego jestem tu gdzie jestem.
          • milet_z_sedesu A co mnie to obchodzi? 08.03.07, 09:08
            A ja za Złote Konto w PKO BP płacę PLZ16,00/mc.
            Ale kogo to obchodzi.
            • Gość: Marcin Re: A co mnie to obchodzi? IP: 213.25.198.* 09.03.07, 08:50
              A kto Ci zabrania znaleźć tańszy bank ?
          • Gość: Marcin Re: państwo przecież bierze VAT od smsów charytat IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 10:26
            doskonale, zostań tam!
          • and_nowak Re: państwo przecież bierze VAT od smsów charytat 08.03.07, 16:44
            Gość portalu: tatto napisał(a):
            > A w Barclays'ie place jedynie 14 funtow co miesiac za prowadzenie konta
            [...] z bezplatnymi poradami prawnymi i jeszcze innymi bajerami, o
            > ktorych pewnie nie mam pojecia).

Tłumacząc na polski: płacisz 1000zł rocznie za konto. :-)))

Ja mam większość tego co ty za ZERO zł. W tym np. karta. Przelewy za 0,5 zł.
            Znam bank, gdzie byłoby taniej, ale zaoszczędzenie 12-20 zł rocznie mnie nie
            rajcuje.
            Aha, bardzo lubię bajery o których się nie ma pojęcia. Zazwyczaj się ich też nie
            potrzebuje. Dlatego są "w cenie".
          • Gość: Dr.Anglik Re: państwo przecież bierze VAT od smsów charytat IP: *.ericsson.net 09.03.07, 08:40
            Przenies sie do Nationwide albo RBS. Bankujesz z najwiekszymi zlodziejami w
            Anglii. No, ale to twoje pieniadze...

Wiekszosc bankow w Anglii ma konta ZA DARMO, te "uslugi" ktore opisales sa
            warte niewiele wiecej niz papier na ktorym zostaly wyliczone.

Dodatkow proponuje spojrzec ile dostajesz odsetek od pieniedzy na tym rachunku,
            mysle ze jak porownasz z innymi bankami to sie zdziwisz...

• and_nowak Nie bądź głupi, nie wysyłaj SMSów 08.03.07, 16:47
          Gość portalu: Autor napisał(a):
          > A jak wpłacałem pieniądze SMS-em ofiarom tragedii w Halembie, państwo wzięło
          > ode mnie również złodziejski VAT.

Albo kłamiesz i nie wysłałeś, albo jesteś naiwny, że wysłałeś i dałeś się
          naciągnąć ;-)))

Jeżeli NAPRAWDĘ chcesz pomóc, to wysyłaj przelewy i pomagaj PROFESJONALISTOM,
          którzy wiedzą co zrobić z twoją kasą. Np. Ochojska, Caritas, WOŚP, Mimo Wszystko.
    • Gość: goj Marna zachęta IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 07:01
      Zachłannym izraelittom zawsze mało.Przekręt na butach,a teraz przekręt na
      uzbrojeniu .Tylko daj,daj,daj,daj,!!!!!!!
      • milet_z_sedesu Czy dostałeś już lekarstwa 08.03.07, 08:48
        tak? To moze zimny prysznic pomoze.
      • Gość: Dr. Alex To nasz pacjent... IP: *.europe.hp.net 08.03.07, 12:24
        Prosze nie zwracac na niego uwagi. To nasz pacjent. Obecnie mysli, ze jest
        Napoleonem.

• Gość: yyy wszystkie banki w Polsce naleza do mafii IP: *.aster.pl 08.03.07, 08:19
      Rzady III RP powinny byc skazane na dozywocie, za zezwolewnie globalnym mafiom
      na grabiez naszych bankow. Takiego bankowego s'synstwa nie ma nigdzie na
      swiecie, tylko w neokolonialnej Afryce.
      • milet_z_sedesu Pieniadze najlepiej mieć zakopane w słoiku 08.03.07, 08:46
      • Gość: ? Re: wszystkie banki w Polsce naleza do mafii IP: 212.244.73.* 09.03.07, 09:07
        ość portalu: yyy napisał(a):
        > Rzady III RP powinny byc skazane na dozywocie, za zezwolewnie globalnym mafiom
        > na grabiez naszych bankow. Takiego bankowego s'synstwa nie ma nigdzie na
        > swiecie, tylko w neokolonialnej Afryce.

Ciebie powinno się skazać za szerzenie ciemnoty. Potem oddać do zakładu na
        mądrych inaczej.

Globalny spisek, który działa tylko w Polsce - już to sformułowanie to sylogizm.
        Widać nie pamiętasz jak wyglądały banki w 1989roku. Najbardziej zapyziały urząd
        wygląda dziś lepiej, niż ówczesne banki. Przelew szedł 2 tygodnie. Z konta można
        było korzystać (w pełni) tylko w odziale macierzystym.
    • Gość: darczyńca Marna zachęta IP: 212.244.24.* 08.03.07, 08:20
      Należy też zwracać uwagę na poczcie. Tam Panie też nie są dobrze poinformowane
      i pobierają opłatę 2.5PLN(Poczta na Kilińskiego). Wykaz organizacji znajduje
      się w spisie na stronie ministerstwa sprawiedliwości. Pozdrawiam
    • Gość: Jefe Marna zachęta IP: *.tktelekom.pl 08.03.07, 08:24
      Banki jako instytucje lichwiarskie, czują się "panami sytuacji" i raczej nie
      zrezygnują z "danin" na rzecz swojego "wypasionego akcjonariatu"
      • slbm Re: Marna zachęta 09.03.07, 12:21
        A dlaczego mają rezygnować? Przecież bank jako instytucja - mówię o bankach
        komercyjnych - nie istnieje dla większej chwały ludzkości, a właśnie po to
        żeby "wypasiony akcjonariat" się wzbogacił. Pamiętaj, że pod tym pojęciem kryją
        się również np. klienci funduszy inwestycyjnych. Oni też chcą zarobić.
        Natomiast bank komercyjny ma jedną fantastyczną cechę. Otóż można z niego nie
        korzystać - wtedy nie płacisz "danin".
        Czepiać to się można, że tych opłat nie zniesiono na pocztach (chociaż jest
        ulga).
    • Gość: bogna Marna zachęta IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.03.07, 08:39
      W KREDYT Banku zapłaciłam 3 zł.
      • milet_z_sedesu za przelew internetowy w PKO BP zapłaciłem 30grosz 08.03.07, 08:49
    • Gość: losiek Marna zachęta IP: *.chello.pl 08.03.07, 08:43
      > No i sami zawozimy pieniądze do banku, a od wpłat na własne konto we własnym banku nic nie płacimy.

a to nei trzeba przypadkiem samemu wplacić i mieć pokwitowanie??
      jakoś tak gdzieś jest napisane:

...wpłata została udokumentowana dowodem wpłaty na rachunek bankowy organizacji pożytku publicznego, z którego w szczególności wynika: imię i nazwisko oraz adres wpłacającego, kwota dokonanej wpłaty, nazwa organizacji pożytku publicznego, na rzecz której dokonana została wpłata,
    • Gość: Anni .........sami zawozimy pieniądze do banku......... IP: *.66.pxs.pl 08.03.07, 08:44
      "sami pomagamy wypełniać zeznania ludziom, którzy sobie z tym nie radzą, a oni
      w zamian pozwalają nam odpisać 1 proc. No i sami zawozimy pieniądze do banku, a
      od wpłat na własne konto we własnym banku nic nie płacimy."

A jaki dowód wpłart posiada póxniej podatnik który "pozwolił odpisać 1%"?
    • Gość: Szczepan Marna zachęta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:52
      A w Bankach BPH klienci tego banku nie ponoszą żadnych opłat
    • Gość: tomekjot PEKAO S.A nie pobeira opłat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:59
    • Gość: ann Re: Marna zachęta IP: *.chello.pl 08.03.07, 09:44
      niespodziewanie bank zażądal opłaty? ludzie, nie szukajcie taniej sensacji, to
      chyba oczywiste, ze bank pobiera prowizje od przelewów
    • Gość: ? Po cholerę pisemna prośba ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:05
      Banki chcą okazać wyższość i lubią być połechtane proszeniem się?
      • Gość: Marcin Re: Po cholerę pisemna prośba ? IP: *.ztpnet.pl 08.03.07, 10:27
        lepiej na gębę, potem oglosi sie przez radiowezel
      • and_nowak Nie wiesz jak działa bank 08.03.07, 16:51
        Gość portalu: ? napisał(a):
        > Banki chcą okazać wyższość i lubią być połechtane proszeniem się?

Po pierwsze dlatego, żeby "zaznaczyć" to konto w systemie, jako "free of
        charge". Inaczej twoja wpłata nie różni się od wpłaty na konto wujka.

Po drugie, zdjęcie opłat zależy od dobrej woli banku, oni żyją właśnie z tych
        prowizji. Czy ty w swoim sklepiku masz oranżadę za darmo dla członków wszelkich
        fundacji ?
    • Gość: meegavka Re: Marna zachęta IP: *.se.put.poznan.pl 08.03.07, 11:47
      Wystarczy zmienić Bank.
      mBank pobiera (od czasu skumania się z BZWBK) 0,5 zł za każdy przelew. To
      niewiele, lecz wcześniej nie pobierał nic!
      • pawel1940 Re: Marna zachęta 09.03.07, 09:23
        > mBank pobiera (od czasu skumania się z BZWBK) 0,5 zł za każdy przelew. To
        > niewiele, lecz wcześniej nie pobierał nic!

Z BREBanku lepiej wybrać Multibank. Tam rzeczywiście nie pobierają nic :-).
        Place wprawdzie 2 zl miesiecznie za prowadzenie konta, ale przynajmniej nie
        musze sie przejmowac juz oplatami za przelewy. No i najwazniejsze - mam fizyczne
        placowki!!! :-)
    • Gość: Marduk Marna zachęta IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 11:50
      Wypełnianie za kogoś pitu jest nielegalne!! Więc jeśli organizacja to robi i jeszcze pobiera opłatę w postaci darowizny 1% to przynajmniej nie powinna się tym chwalić!!
    • por1 Marna zachęta 08.03.07, 12:20
      Bank zrobi wszystko, żeby coś uszczknąć dla siebie, przecież to nie organizacja
      pożytku publicznego.Ale tutaj mógłby sobie odpuścić
    • and_nowak Czepiają się bzdur 08.03.07, 13:59
      Chodzi o normalną prowizję od operacji bankowej. Wystarczyło wybrać, np.
      Multibank i przelew kosztowałby ZERO zł. Ten przelew i każdy inny. Bo dla banku
      to zwykła operacja, nieważne, czy właściciel konta jest oraganizacją
      charytatywną, czy mafią.
    • apetyt_na_zycie W Banu Spółdzielczym nie pobrano n/t 09.03.07, 08:22

• Gość: chopok Re: Marna zachęta IP: *.net.autocom.pl 09.03.07, 09:46
      mpk chłopie pobrało opłatę za przejazd a nie dojazd do banku. chyba, że bank ma
      prywatną linię autobusową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka