Dodaj do ulubionych

Korki w miescie = mam dosc Czestochowy

20.09.08, 14:31
Nie wiem kto znowu wpadl na pomysl zamkniecia centrum miasta z powodu jakiejs
taniej imprezy . Biorac pod uwage remont "jedynki" i korki na JP2 inicjatywa
jest skandaliczna . Wielki czlowiek powiedzial kiedys ze Czestochowa to dobre
miasto . Ja twierdze ze mam dosc tych ktorzy tym dobrym miastem zarzadzaja .
Obserwuj wątek
    • Gość: ptr Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.strefa.com 20.09.08, 14:44
      Co tam, że Częstochowa sparaliżowana, krzywe drogi, brud.
      Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie. Od kilku, kilkunastu lat
      na stanowiskach te same fizjonomie, i choćby nic nie robili, muszą
      być. Stałem dzisiaj w korku 45 minut na Jana Pawła.
      Czy wy myślicie, że urzędasów obchodzą wasze komunikacyjne problemy.
      Postawić ławeczkę z jakąś rzeźbą przypominającą głowonoga,
      zogranizować bieg w deszczu, bo forsa poszła. Wstawić drogowskazy
      dla pieszych i niby się pracuje i fosre kosi.
      A wy do Anglii jak sie nie podoba. Taka jest bura polska i
      częstochowska rzeczywistość.
      • Gość: ZZZ Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.rev.masterkom.pl 20.09.08, 14:56
        Dodam jeszcze - praktycznie wszędzie - stawianie znaków "parking
        płatny kartą parkingową" a na staszica (za bankiem śląskim) żadnemu
        kretynowi nie przyjdzie do głowy żeby zrobić choć (np.
        współfinansować) w miarę przyzwoity wjazd na jeden z nielicznych
        większych bezpłatnych parkingów w mieście ...... a ludzie tam
        uszkadzają auta na tych wertepach ...
      • Gość: ws Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.prenet.pl 20.09.08, 14:57
        Gość portalu: ptr napisał(a):
        > Postawić ławeczkę z jakąś rzeźbą przypominającą głowonoga,
        > zogranizować bieg w deszczu, bo forsa poszła. Wstawić drogowskazy
        > dla pieszych i niby się pracuje i fosre kosi.

DOKLADNIE !!! Mam takie samo odczucie. Zarzadzajacy tym miastem nie maja chyba
        pojecia jakie problemy maja jego mieszkancy , albo maja to w ........
        • Gość: qqq` Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 15:50
          Jak się w mieście nic nie dzieje to źle. Jak odbywają się imprezy to też źle.
          Drogi dziurawe - narzekacie, drogi remontują - narzekacie.
          • Gość: jo Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.08, 16:24
            czewa to zburaczale miasto
            • Gość: taksowkarz Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 20:26
              co to jest czewa ?
              • Gość: klex Nowa forma PrOmOcJi - obrzydzić ludziom życie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.08, 19:29
                III aleja jest zamknięta od tygodnia. Powód: PROMOCJA DNIA (TYGODNIA!) BEZ SAMOCHODU. Nic więcej! Tam nie odbywają się żadne imprezy ani remonty! Powodem jest tylko jakaś kolejna poroniona idea!

Kiedyś myślałem,że głupota ma jakieś granice. Teraz nie mam złudzeń. Tytanom intelektualnym z UM Cz-wy proponuję codzienne dojazdy do centrum miasta z Wyczerp i Dąbia - razem z dziećmi do szkoły.
          • Gość: rst Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: 217.98.39.* 20.09.08, 17:34
            ludzie spójrzcie prez okno .
            Jutro ma byc tak samo.
            Jakie biegi w plenerze moga się odbyc ?????
          • Gość: ws Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie IP: *.prenet.pl 20.09.08, 19:29
            Gość portalu: qqq` napisał(a):

> Jak się w mieście nic nie dzieje to źle. Jak odbywają się imprezy to też źle.
            Drogi dziurawe - narzekacie, drogi remontują - narzekacie.

Jak sie organizuje impreze to trzeba pomyslec czy sie nie sparalizuje zycia
            miasta . Jak sie robi remonty sytuacja jest analogiczna . A dzis zamiast imprezy
            widzialem nieprzejezdne miasto i brak publiki pod ratuszem . ZENADA
          • lowca_debili Re: Najważniejsze, że na stołkach swoi ludzie 21.09.08, 12:08
            Gość portalu: qqq` napisał(a):

> Jak się w mieście nic nie dzieje to źle. Jak odbywają się imprezy to też źle.
            > Drogi dziurawe - narzekacie, drogi remontują - narzekacie.

Dobrze powiedziane, co by sie nie zrobiło to zawsze znajdzie się jakiś marudera
            co mu będzie WSZYSTKO przeszkadzało.
            Do tej całej reszty: zamiast gnić w samochodach to wskoczcie na rower albo w
            tramwaj i skończycie marudzić. Ale znając te wszystkie "francuskie pieski" to
            pewnie będą dalej sadzać swoje tłuste dupy w śmierdzące samochody, bo odrobina
            wysiłku by im zaszkodziła. Przeszkadza wam, że ktoś biega w deszczu ? A ch.. was
            to obchodzi ! Jak będę chciał to będę biegał nawet w zimie, nie podoba się to
            siedźcie przed tv cały dzień, a od tego co lubią inni to wara. Nie podoba się
            Częstochowa to się wyprowadźcie! Tyle jest innych pięknych miast bez korków, od
            taka np Wawa, Katowice, tam napewno będzie wam tam dobrze.
            Rzygać się chce, to właśnie tacy jak wy niszczą to miasto, nic nie zrobicie,
            potraficie tylko narzekać bo do niczego innego się nie nadajecie.

------------------------------
            Czas na pomnik Częstocha
            • Gość: chwila dla debila Coś te biegi nie wyszły na zdrowie ...psychiczne IP: *.strefa.com 21.09.08, 12:19
              Po co te nerwy.
              Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, żyjemy póki co w wolnym kraju.
              I widzę, że te biegi nie wyszły na zdrowie, bo i kondycja psychiczna
              słaba.
              A biegaj, biegaj i rzeczywiście "ch.. mnie to obchodzi" tak jak
              pomnik jakiegoś zmyślonego Częstocha, szkoda może jeszcze Popiela
              albo światowida.
              • mrucus Re: Coś te biegi nie wyszły na zdrowie ...psychic 21.09.08, 12:57
                Kto wie,może ktoś podsunie taki"cudowny" pomysł :P
            • Gość: eryk Rowerzysci czy jestescie z innej planety ????? IP: *.prenet.pl 22.09.08, 00:21
              lowca_debili napisał:
              > Do tej całej reszty: zamiast gnić w samochodach to wskoczcie na rower albo w
              tramwaj i skończycie marudzić."

Jak tylko ktos pisze o korkach to zaraz sie znajdzie jakis rowerzysta ze
              wspanialym pomyslem poruszania sie rowerem .Jezeli rowerzysci maja taka potrzebe
              to sobie pedalujcie . Sa natomiast ludzie ktorzy zarabiaja na zycie jezdzac
              autem . Np. buleczki ktore jecie rozwozi sie samochodem , gdyby ktos nie
              wiedzial . Dla mnie nawet mozecie jezdzic na nartach po chodnikach tylko prosze
              o choc troche logicznego myslenia panowie i panie rowerzysci
              • lowca_debili Re: Rowerzysci czy jestescie z innej planety ???? 22.09.08, 19:01
                Zgadzam się z Tobą. Tego typu prace jak dostawa towaru musi być realizowana
                samochodem. Moja niechęć dotyczy bezmyślnego jeżdżenia samochodem w takich
                sytuacjach w których istnieje alternatywa. Pretensje o korki można mieć do tych
                wszystkich którzy jeżdżą samochodami. No bo co, zatorom na drodze winni są
                rowerzyści? Cykliści rzadko korzystają z jezdni więc nie miejcie do nich
                pretensji. Co do Pl. Biegańskiego to nie rozumiem płaczu skrzywdzonych kierowców
                którym odcięto drogę. Czy z Tysiąclecia na Sobieskiego da się przejechać TYLKO
                I WYŁĄCZNIE przez ten plac????????????????????????????????????? Weźcie sie
                puknijcie w główkę. Macie inne rozwiązania.
                I w ogóle przestańcie biadolić bo kto nie wychylił nosa z Częstochowy to nie wie
                co to jest korek.

------------------------------
                Czas na pomnik Częstocha
    • Gość: xx Re: Korki w miescie = mam dosc Czestochowy IP: 83.2.140.* 21.09.08, 08:27
      Myśle że dziś będzie już luz.
    • Gość: K2 Re: Korki w miescie = mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:07
      naprawdę mam już dość tych korków, średnio spędzam dziennie około godziny w korkach, już nie wspomnę o objazdach zakorkowanych ulic koszt czasu pracy+koszt paliwa na objazdy kto mi to zwróci?
      • bary1234 Re: Korki w miescie = mam dosc Czestochowy 22.09.08, 06:21
        Albo łowca debili jest pracownikiem urzędu albo na utrzymaniu
        mamusi jeśli to co dzieje się w Częstochowie pochwala.
        Właśnie przez takich zadawalaczy kiepskimi imprezkami to miasto
        stało się bezduszną i pozbawiona wiary wsią.
        • Gość: AA Re: Korki w miescie = mam dosc Czestochowy IP: *.enion.pl 22.09.08, 08:36
          Taaa, oczywiście w innych miastach korków nie ma, w Warszawie, Katowicach czy
          Wrocławiu jeździ się w centrum jak autostradą.
          No ale jak ktoś jeździ tylko po Częstochowie ....
          Łowca debili tym razem ma rację i popieram jego zdanie, oczywistym jest że ktoś
          kto zarabia na życie jeżdżąc autem nie będzie jeździł rowerem ale zobacz ilu
          jest wiochmenów którzy jeżdżą 3 km do pracy przez centrum właśnie samochodem
          zamiast się przejść lub pojechac dwa przystanki tramwajem tylko dlatego żeby
          pokazać że ma auto ...
          • Gość: Tomasz CHWDŁB IP: *.apus-net.pl 22.09.08, 12:00
            jak w temacie
    • Gość: LENA Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:25
      JEJKU, JAK WY LUBICIE NARZEKAĆ. KORKI BYŁY I BĘDĄ. NIE TYLKO
      CZĘSTOCHOWA JEST ZAKORKOWANA, WSZYSTKIE MIASTA TAK MAJĄ. JEST CORAZ
      WIĘCEJ SAMOCHODÓW I KORKÓW SIĘ NIE UNIKNIE. POZA TYM, CZY WY LUDZIE
      NIE MACIE POWAŻNIEJSZYCH PROBLEMÓW. CHCIAŁABYM MIEĆ TYLKO TAKIE JAK
      WASZ.
      POZDRAWIAM SŁONECZNIE.
      • Gość: xyz Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: 212.160.172.* 22.09.08, 12:45
        Dziewczyno
        1) nie krzycz
        2) jak masz pisac takie glupoty to nie pisz lepiej juz nic
        3) glowna przyczyna korkow w Czestochowie nie jest zwiekszajaca sie
        liczba samochodow, tylko bledne zarzadzanie przez Zarzad Drog (mam
        nadzije ze przy okazji wyborow samorzadowych, forumowicze,
        przypomnicie sobie komu to wszystko zawdzieczamy ...)
        • Gość: LENA Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:57
          PO PIERWSZE, NIE KRZYCZĘ-NO BO NIBY JAK.
          A TO, ŻE PISZĘ DUŻYMI LITERAMI NIE OZNACZA, ŻE KRZYCZĘ. PO PROSTU
          TAK LUBIĘ.

PO DRUGIE, ZAWSZE NAJŁATWIEJ ZGONIĆ WINĘ NA RZĄDZĄCYCH. JAK SIĘ COŚ
          NIE PODOBA TO WINA RZADZĄCYCH.

PO TRZECIE, JEŻELI UWAŻASZ, ŻE CORAZ WIĘKSZA LICZBA SAMOCHODÓW NIE
          JEST PRZYCZYNĄ WIĘKSZYCH KORKÓW - TO GRATULUJĘ. RZECZYWIŚCIE PRZY
          ILOŚCI 1000 I 100.000 SAMOCHODÓW RUCH BĘDZIE TAKI SAM.

PO CZWARTE, NIE OBRAŻAJ MNIE, PONIEWAŻ NIE MASZ POWODU

PO ... MOGĘ WYLICZAĆ DALEJ ALE SZKODA MI CZASU

POZDRAWIAM SŁONECZNIE

• Gość: a.g.r.o. Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.apus-net.pl 22.09.08, 13:57
            Świetny pomysł zamykać biegana, zajeświetny po prostu. Mam nadzieje
            że augustyn też sie gotuje w tych korkach świnia przy korycie.
            Dokładnie do następnych wyborów, i ruszać dupy !
            • Gość: r2d2 Derektur Augustyn IP: *.prenet.pl 22.09.08, 22:39
              Gość portalu: a.g.r.o. napisał(a):
              > Świetny pomysł zamykać biegana, zajeświetny po prostu. Mam nadzieje
              > że augustyn też sie gotuje w tych korkach świnia przy korycie.

Panie Dyr. Augustyn. Mam dla Pana propozycje . A zamknij pan te Aleje w koncu
              cale . Niech ludziska se na rowerkach pojezdza . Mozna tez znowu pomyslec o
              rykszach . Nie wydzielaja spalin . Przeciez dawniej samochodow nie bylo i ludzie
              jakos zyli . Zrob pan w koncu porzadek !!!!
              • ania.scott Re: Derektur Augustyn 22.09.08, 23:02
                A może od razu całe miasto zamknąć? Wizja idealna, co? Marzenie każdego
                derechtora "od dróg". Hehehe
                I tylko publiczną puścić. Piękne, prawda?

PS. Tfu! Tfu! Tfu! Żeby nie zapeszyć ;))))) Chociaż gdyby tak się głębiej
                zastanowić...
          • Gość: Romper Stomper Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 09:05
            Gość portalu: LENA napisał(a):
            > PO PIERWSZE, NIE KRZYCZĘ-NO BO NIBY JAK.
            > A TO, ŻE PISZĘ DUŻYMI LITERAMI NIE OZNACZA, ŻE KRZYCZĘ. PO PROSTU
            > TAK LUBIĘ.

Krzyczysz pisząc z włączonym capslockiem.
            Poczytaj netykietę i stosuj się do niej.

Ja i tak się cieszę, że rano 6-8 da się bez problemu przejechać
            przez miasto. We wrocławiu wyjadę 15 minut później i jadę 1,20h
            zamiast 40min.

Zastanawia mnie jedno - czemu w Częstochowie prawie wszystkie
            remonty ulic zawsze zbiegają się w jednym czasie?

I prośba - nie wjeżdżajcie na skrzyżowanie jak nie macie szans na
            opuszczenie go przed zmianą świateł. To co się działo wczoraj na
            skrzyżowaniu JP2 i AK przechodzi ludzkie pojęcie. Niestety w myśl
            zasady chłop żywemu nie przepuści jadący od trojkąta w kierunku
            trasy skutecznie blokowali i zakorkowali ulice Wolności i Kościuszki.

Pozdrawiam
            • Gość: łowca mądrosków Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:28
              Popieram "Romper Stomper" połowa tych korków jest przez tych debili
              co wjeżdzają i nie mogą zjechać z skrzyżowania. A gdzie policja ???
              • Gość: Kierowca Re: Korki w miescie = NIE mam dosc Czestochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 12:44
                Jeśli przyjeżdżasz do Częstochowy ze wsi i narzekasz to nie
                przyjeżdżaj.Przykład parkujących samochodów koło PKS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka