Dodaj do ulubionych

Niesiołowski a świat

IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 12:02
Stefan Niesiołowski o Platformie Obywatelskiej

Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania.
Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę.
Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. (...) O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...) Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi.

Stefan Niesiołowski - w wywiadzie "Naśladujmy Litwę", Życie 01.08.2001

Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją. (...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną
recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO.

Stefan Niesiołowski - "Świecące pudełko", Gazeta Wyborcza 19.09.2001
Obserwuj wątek
    • Gość: antytuskomen Re: Niesiołowski a świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 14:07
      W pełni się z Tobą zgadzam,że większych hipokrytów i kłamców jak PO świat nie widział. Jaki pan taki kram.
      • Gość: Opus Re: Niesiołowski a świat IP: *.play-internet.pl 23.01.11, 18:23
        Ludzie, zrozumcie wreszcie ze wszystkie partie tak klamia, a glupi Polacy glosuja na zmiane na te same mordy. Kłamczynski tez mowil, ze jak jego brat bedzie prezydentem, to on nie bedzie premierem. I wielu wielu innych politykow ma swoje kwiatki.
        • Gość: Ryszard Ochucki Re: Niesiołowski a świat IP: *.146.152.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.11, 19:58
          Ty tu nie rób ściemy. Kaczyński musiał zostać premierem bo Kazio M. zaczął kolaborować z Donaldem T. PiS gdyby nawet nic nie zrobił, to i tak byłby lepszy od PO. To PO miało obniżyć podatki, a jedyna ich obniżka miała miejsce za rządu PiS. Każdy rząd ma jakiś deficyt ale ten który zrobiło PO, to prosta droga do katastrofy gospodarczej państwa. Minister Rostowski uprawia kreatywną księgowość. Do 2007 roku wszystkie rządy, pieniądze które trzeba pożyczyć na wkład własny do pomocy z UE wliczały do deficytu. Rostowski tego nie wlicza.
          www.finanse.egospodarka.pl/s/imagezoom.thtml?id=42340
          Z nastaniem PO jakoś dziwnie zniknęła w Polsce korupcja, a jedyne afery jaki znalazła pani Pitera to "afera laptopowa" i "afera dorszowa" za 7,62 zł.
    • Gość: Michał Re: Niesiołowski a świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 19:59
      Też mi sensacja - polityk kłamie - prychnąć tylko.
      Kłamią drogi hg wszyscy od lewa do prawa, bez wyjątku i zawsze. Zakładam, że jeśli właśnie p. Stefan zwrócił Twoją uwagę, a nie dajmy na to p. Brudziński czy p. Kluzik to raczej partia rządząca ci nie w smak. Masz prawo.
      Ja przypomnę tylko nieśmiało 3 miliony mieszkań, koalicję z zasadami z Lepperem i Giertychem, nie będę premierem jak mój brat zostanie prezydentem, walkę z korupcją co to z kolejnej już sprawy g...no wyszło ( pewnie z winy Tuska ne ? ) i na koniec największy przekręty ostatniego dziesięciolecia, przemianę Jarosława - gratulacje.
      Tyle bo więcej mi się po prostu nie chce - szkoda czasu
      • Gość: Ryszard Ochucki Re: Niesiołowski a świat IP: *.146.255.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.11, 20:28
        3 mln mieszkań... A pamiętasz bum budowlany i 2,5 krotny wzrost cen materiałów? Cegielnie nie nadążały z produkcją. PiS rządziło 2 lata. Koalicja z Lepperem i Giertychem była wymuszona. Przed wyborami PO mówiło o koalicji z PiS, ale po wyborach jako przegrani zażądali 4 najważniejszych ministerstw! Gdzie jest tak że przegrany stawia warunki?
    • Gość: Ryszard Ochucki Władca mikrofonu IP: *.147.122.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.01.11, 18:34
      www.youtube.com/watch?v=aAlq4klWKUg
      • Gość: pio Re: Władca mikrofonu IP: *.cnow.pl 24.01.11, 23:07
        przed wyborami prezydęckimi bronek z donaldem łazili po wałach obiecywali ludziom zasiłki kredyty pomoc
        a dziś gdy niema kampani narty zakopane a wy ludziska się topcie
        CELEBRYCI z po patrzą w niebo jak leci 500 balonów takich mamy gospodarzy i ojców narodu
        • Gość: Misiaczek Re: Władca mikrofonu IP: *.147.90.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.01.11, 23:48
          Dla mnie liczy się garnek i to co mogę do niego kupić. Co mnie obchodzi czy Niesiołowski wyłącza posłom mikrofon i czy Ziobro kogoś podsłuchiwał? Ja się nie mam czego bać.
          Rząd PO podwyższył podatki, wzrosły ceny dosłownie wszystkiego i w dodatku ten rząd zadłuża mnie na potęgę oraz kradnie moją emeryturę.
          Za PiSu miałem pracę, realne podwyżki płac i nawet spadły podatki. Dziś siedzę w domu "na telefonie" i nie wiem czy jutro wpadnie coś do roboty.
          W moim garnku więcej było za PiSu więc wybór jest jasny. Żadne obiecanki ani pijarowe zabiegi mojej oceny nie zmienią.
          • Gość: ups żadna to zasługa pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 00:48
            kto nie odróżnia czasów światowej koniunktury od czasów światowego kryzysu koniecznie chce mieć klapy na oczach. jedyna zasługa pis z tamtego czasu - że kompletnie nie interesował się gospodarką i nie zdążył hossy sknocić. i tyle w temacie
            • Gość: Misiaczek Re: demolka PO IP: *.147.92.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 01:02
              Co Ty mi tu picujesz światowym kryzysem? W Niemczech jest teraz najniższe bezrobocie od 20 lat, a u nas rośnie. Od 1945 wszystkie polskie rządy mają kryzysy. Kto tu w końcu jest liberałem - PiS czy PO? Poczekaj na wyniki rentowności przedsiębiorstw za 2010 to się dopiero zdziwisz.
              • ciech001 Re: demolka PO 27.01.11, 12:28
                <misiaczek> "wykrakał: wszystkie wskaźniki gospodarcze za 2010 rok wzrosły. Niestety wzrosło także bezrobocie i podatki.
                Swoją drogą to ciekawe jak to uzasadni nasza kochana Partia Obiecywaczy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka