Dodaj do ulubionych

Co należałoby zrobić...?

IP: 212.87.9.* 10.05.04, 13:32
Co należałoby zrobić, aby Ciechanów stał się miastem, do którego chce się
wracać. Jak wiadomo mnóstwo uzdolnionej młodzieży, która wyjechała na
studia,nie wraca już do swojego rodzinnego miasta...bo i po co? Nie mówię już
o tym, aby wracać w celach robienia jakiejś kariery zawodowej, czy zakładania
rodziny...zwyczajnie, aby spędzić czas...Czy macie jakieś pomysły na to, aby
Ciechanów stał się miejscem bardziej atrakcyjnym dla młodych, ale w jakiś już
konkretny sposób ukształtowanych ludzi? Kiedyś były imprezy takie, jak
Kupalnocka, Dionizje ( tych też już chyba nie ma ). Zastanawia mnie, czy
społeczność Ciechanowska ma chociażby jakąś lepszą wizję tego miasta. Nie
mówię od razu o jej realizacji, bo wszystko przecież zaczyna sie od rzeczy
małych...:) Pozdrawiam tych, którzy mimo wszystko powrócili, ale i tych,
którzy z jakichś względów nie byli w stanie. Piszcie, proszę...
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.inteko.com.pl 10.05.04, 16:29
      Przede wszystkim władza powinna zadbać o rozwój miasta .Zawsze rozwój bedzie
      pomagał uzyskiwać nowe miejsca pracy.Młodzi ludzie jeżeli będą mieli pracę w
      mieście potrafią aktywizować życie kulturalne,sportowe i społeczne.
      • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 07:42
        Drogi wyborco! Dziękuję, że odpowiedziałeś. Niestety...z tego, co widzę...mało
        kogo obchodzi przyszłość tego miasta. Żadnych twórczych pomysłów...żadnych
        komentarzy...no i jak takie miasto miałoby się rozwinąć...:(
        • Gość: cz.7 Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.05.04, 12:51
          Ja wróciłem po studiach do Ciechanowa, bo miałem tu pracę i dom (rodziców). I
          to jest chyba odpowiedź na Twoje pytanie: gdyby były miejsca pracy ludzie by tu
          wracali!
          • Gość: Mała Re: Co należałoby zrobić...? IP: 213.77.7.* 15.05.04, 20:39
            Mam 17 lat... Lubię Ciechanów, jest "miejscami" ładny, mam tu co robić, niby
            wszysko ok... ale... Jest tu nudno - miasteczko nie jest nastawione na
            młodzież. Chcę powiedzieć, że mam tu co robić, ale sama muszę to zorganizować,
            albo skorzystać z pomysłów przyjaciół (nie mówię tu o wielogodzinnym siedzeniu
            na ławce i piciu). Miasto nie troszczy się o najmłodszych, ani o tych "troszke"
            starszych. Jedyne o czym wiem to kółko plastyczne, taneczne, DKF, zajęcia
            warsztatowe w WDK-u, bractwo rycerskie i MKS... Poza tym - w mieście
            niewiele... Gdybym miała jakikolwiek wpływ na to co dzieje się w mieście (i
            duże możliwości finansowe) zaproponowałabym zorganizowanie:
            1. Skate-parku gdzieś na obrzeżach miasta
            2. Może to dziwnie zabrzmi, ale znam tu trochę osób, które chciałyby pomóc
            innym - jakoś się udzielić społecznie. Nie wiem, można?? Jest w najbliższej
            okolicy jakaś mozliwość pracy społecznej? Jeśli tak to gdzie?
            3. Zawody sportowe dla najmłodszych - do tego potrzeba tez tylko chęci.
            4. Myślę, że dla młodzieży licealnej możnaby zorganizować coś w stylu
            nieodpłatnych staży w np. gazecie, szpitalu, szkołach itd. Zgodnie z
            zainteresowaniami tych, którzy chcieliby się udzielać. A w tym przypadku
            korzyści byłyby chyba obustronne - z jednej strony sporo dodatkowych rąk do
            pracy, z drugiej strony młodzież zdobyłaby jakieś doświadczenie i wiedziała co
            chce robić w życiu.
            Każdą jednak akcję trzeba jakoś rozklamować - chociażby zamieszczając
            ogłoszenia w Internecie - tu na forum, rozwieszając plakaty po szkołach i po
            mieście. Wiem, że powiedziałam niewiele, ale prosze o wsparcie. A Wy co o tym
            myślicie?
            4.
            1.
            • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 18:40
              Mała...i mądra :) Takich nam potrzeba więcej :) Piszcie...jak tak dalej pójdzie
              temat ten ma szanse stać się przewodnikiem po "świecie najlepszym z
              możliwych" :)pomimo tego, iż każdy z nas jest samowsobną monadą z oknami...:)
    • ahorn Re: Co należałoby zrobić...? 16.05.04, 22:26
      Trochę zamotałeś...
      Co innego przesłanki do powrotu w celu robienia kariery, co innego w celu
      spędzenia czasu. Kariera uzależniona jest od miejsc pracy, zaś chęć spędzenia
      wolnego czasu od propozycji kulturalno-gastronomiczno-rekreacyjnych naszego
      miasta. I jedno, i drugie nie napawa nadzieją :-(.
      • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 22:39
        LUDZIE, CHOLERA....PISZCIE !!!!
        • Gość: Jortex Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.visp.energis.pl 20.05.04, 21:07
          Zdecydowanie brak dobrego jedzenia. Kiedy wreszcie zrobią deptak z Warszawskiej?
          To takie proste, że aż niemożliwe. Może by tak wskazać przyjezdnym, gdzie jest
          zamek, a nie Urząd Miasta?
          • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 23:15
            Jortex - już Cię uwielbiam :) hehe
          • blondi33 Re: Co należałoby zrobić...? 22.05.04, 11:50
            Rzeczywiście jest mało miejsc, w których można dobrze (i niedrogo) zjeść, ale
            nie jest aż tak tragicznie. Ostatnio odkryłam bardzo dobra kuchnię w Zaciszu!
            Naprawdę. Polecił mi ją taksówkarz, z którym wdałam się w rozmowę na temat
            zbliżony do tego tu na forum. Postanowiłam sprawdzić i nie zawiodłam się. Obiad
            dla czteroosobowej rodziny + napoje kosztował 95 zł. Podkreślam - był to bardzo
            dobry i dość wykwintny obiad!
            P.S.
            Z ciechanowskich "restauracji" zdecydowanie nie polecam Olimpijskiej.
    • Gość: nius Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 11:36
      Potrzeba tematów do gazety czy na kampanie wyborczą?
      • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 16:47
        To jest temat, który dla mieszkańców Ciechanowa powinien być najważniejszy i
        zawsze na pierwszym miejscu - więc nie leńcie się i PISAĆ !!!! :)
    • Gość: misio jogi Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 22.05.04, 17:58
      brak agencji towarzyskich
      brak dziewczyn do towarzystwa
      brak klubów nocnych
      brak miłych rozrywek
      kiepskie knajpy
      • Gość: new Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 19:03
        z całym szacunkiem misiu...ale burdel to tam już jest wystarczający pod pewnymi
        względami, więc może jednak o innych aspektach warto byłoby pomyśleć ;) :) :)
        Ale faktycznie...coś w tym jest, co piszesz...
      • blondi33 Re: Co należałoby zrobić...? 22.05.04, 19:29
        Lepiej nie mówić nic niż mówić o niczym...
        • Gość: Endo Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:15
          No to urząd miasta sobie pomoderował dyskusję. Tylko trochę lekceważąco do tych
          podmiotów swoich planów się zwraca. Władza nie mówi "cholera". To obraza
          obyczajności, cholera.
          Najwazniejszy to jest temat: co zjem na kolację. A nie jakie wizje przydadzą
          się w kampanii.
          • lukas_admin Re: Co należałoby zrobić...? 21.08.04, 23:30
            Po pierwsze i najważniejsze to należałoby przywrócić Stryczyńskiego na
            prezydenta. Wtedy coś jeszcze się działo. I młodzież miała co robić. A ta pała
            tylko się po tyłku drapie i ludzi obraża .

P.S. Chciałbym przytoczyć zdanie „prezesa” Ciechanowa zanim zlikwidował
            młodzieżową radę miasta "Gnoje się rządzić nie będą"
          • Gość: arOgant Re: Co należałoby zrobić...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 23:04
            zamknac dresiarzy, wybudowac skate park, scinke wspinaczkowa, sciezki rowerowe,
            posprzatac tu i owdzie, zamykac lokale troche pozniej, organizowac imprezy:
            dionizje, kupalnocka, s'trash'ydlo, turnieje rycerskie, szwolezerowie, i wiele
            innych, wesprzec ciechanowski sport mks, oczyscic zbiornik wodny przy basenie
            (kiedys tam byly kajaki), ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka