Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 17:39
Witajcie dziewczyny,

zamierzam pierwszy raz w życiu pofarbować włosy i kompletnie nie wiem gdzie mam się udać. Nie mam swojej ulubionej fryzjerki, przez 3 ostatnie lata włosy obcinałam sobie sama. Z farbowaniem wolę jednak nie ryzykować i iść do profesjonalnego fryzjera ale boję się, że odwali fuszerkę i nie zrobi mi koloru takiego jak będę chciała. Możecie mi kogoś doradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Farbowanie włosów IP: *.play-internet.pl 04.08.12, 17:56
      Trendy.
      • Gość: MN Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 15:15
        ponawiam pytanie.....
        • Gość: Ewelina Re: Farbowanie włosów IP: 213.199.253.* 05.08.12, 15:48
          Heej.

Ja zmieniałam kolor włosów w "Strefie Stylu". Przechodziłam z blondu na brąz. Wyszłam zadowolona. Teraz byłam obciąć włosy w tym salonie i też nie żałowałam. Fryzjerka jest ta sama, która mi malowała wtedy włosy. Polecam.
          Daj znać jak już będziesz po przemianie :)

Mam nadzieję, że uzyskasz efekt jaki chcesz i wyjdziesz z uśmiechem na twarzy :)

Pozdrawiam.
          • Gość: MN Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 16:05
            boję się że jeśli nie jestem stałą klientką to wszędzie potraktują mnie jako klienta drugiej kategorii i oddadzą w ręce osoby praktykującej czy coś. A wiadomo, że zmiana koloru to już poważniejsza sprawa niż strzyżenie. Ja mam brązowe a chciałabym mieć jaśniejsze. Nie chodzi mi o biały blond tylko taki złoty. A ile jest fryzjerek tam gdzie mówisz??
            • Gość: biszkopt Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 16:47
              może GOGU?
            • Gość: Ewelina Re: Farbowanie włosów IP: 213.199.253.* 05.08.12, 20:49
              Jedna, ma na imię Anita z tego co pamiętam. Praktykantki nigdy w tym salonie nie widziałam. Zawsze możesz powiedzieć, że zależy ci żeby włosy wyszły "po fachowemu" i wolałabyś żeby wykonała farbowanie fryzjerka a nie praktykantka jeśli taka będzie w zakładzie na jaki się zdecydujesz.
    • Gość: gosc Re: Farbowanie włosów IP: *.cnow.pl 05.08.12, 21:34
      na pułtuskiej obok adidasa, apteki, ESTHETIQUE czy jakos tak, jest napisane salon fryzjersko kosmetyczny, pytaj o panią Kasię bo są dwie a ja chodzę do tej od dobrych kilku lat :)
      • Gość: MN Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 15:03
        Chyba wybiorę się do strefy stylu na koloryzację, tylko nie mogę znaleźć adresu w internecie? gdzie ten salon się znajduje?
        • Gość: thella Re: Farbowanie włosów IP: 213.199.253.* 08.08.12, 15:18
          Polecam p. Monikę z salonu na lazurowej 2. Robiła mi kolor, ma pojęcie o tym co robi i ma fantazję:)
          Byłam pierwszy raz u niej a nie czułam się gorsza od stałych klientek:)
    • Gość: do thella Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 16:16
      a jak cenowo z koloryzacją na Lazurowej? Chciałabym pomalować całe włosy a mam do łopatek i podciąć trochę? A w tym salonie jest tylko jedna fryzjerka? czy jest ich kilka? do kogo się zabisać?
      • Gość: thella Re: Farbowanie włosów IP: 213.199.253.* 08.08.12, 16:59
        Za farbowanie z obcięciem zapłaciłam 140zł. Jest jedna fryzjerka to nr tel do Niej. 608-052-480
        Miałam kilka pasemek,a reszta włosów w jednym kolorze.
        • Gość: MN Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 19:38
          a jeśli mogę zapytać jaki kolor robiłaś? ja chciałabym mieć jaśniejszy a mam brąz. Pytam bo czasami jednym fryzjerkom dobrze wychodzą tylko jasne a innym ciemne. Używa dobrej farby? Bo jak słyszę, że niektórym dziewczynom fryzjerki przy koloryzacji popaliły włosy to coraz bardziej się zastanawiam nad zmianą koloru.., ale nie chcę też do końca życia chodzić w swoim naturalnym skoro mogę spróbować z innym..
          • Gość: thella Re: Farbowanie włosów IP: 213.199.253.* 08.08.12, 22:34
            Decyzję pozostawiłam fryzjerce:) Mam czekoladowy i jasny od góry,ale niewiem jaki to kolor;) Kolor robiłam już drugi raz i wyszedł super.Wcześniej chodziłam na pułtuską w hali i różnica jest ogromna. Spróbuj, mam nadzieję, że się nie rozczarujesz:)
    • Gość: z Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 22:34
      szkoda tylko, że producenci nie poszli jeszcze z duchem czasu i nie produkują koloryzatorów do włosów tylko ciągle farby do włosów???... Niektórzy takimi chamskimi wpisami w internecie leczą swoje zakompleksienie w realnym świecie.
    • Gość: KASIA Re: Farbowanie włosów IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 18:58
      HEJ JESTEM PRAKTYKANTKA W SALONIE FRYZJERSKI I BARDZO BYM CHHCIALA CI POMUC ZA BARDZO MALE PIENIOSZKI OCZYWISCIE NA KOSMETYKACH WEELI ZAPRASZAM BENDZIESZ ZADOWOLONA JAK CO TO PISZ ALBO DZWON JAK CHCESZ SIE CZEGOS DOWIEDZIEC ZAPRASZAM . 516281587
      • Gość: gosc Re: Farbowanie włosów IP: *.cnow.pl 26.08.12, 20:03
        'fryzjerskim', 'chciała', 'pomóc', 'pieniążki', 'będziesz'
        • Gość: jan Re: Farbowanie włosów IP: *.centertel.pl 26.08.12, 22:19
          extra :) bo az oczy bolaly :) no ale... dzisiaj brak podstawowych zasad ortografii tlumaczy sie u kazdego dysleksja :/
    • Gość: MN Re: Farbowanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 14:23
      Byłam na lazurowej i zawiodłam się strasznie.... do tego stopnia, że z naturalnych przez 25 lat włosów musiałam je farbować 3 razy w przeciągu tygodnia :(( Za pierwszym razem fryzjerce kolor nie wyszedł zupełnie, musiała przeprowadzić dekoloryzacje...po 30 minutach za drugim razem z pięknego wyśnionego blondu miodowego zostałam z włosami żółto-rudymi jak kurczak wielkanocny... Nie mogłam spojrzeć w lustro dlatego poszłam za kilka dni do innego salonu i kolor również, nie jest taki jak pokazałam na zdjęciu bo wyszedł trochę ciemniejszy niż chciałam ale mimo wszystko jestem zadowolona.

Przykro było mi również z tego powodu, że z umawianych 140 zł za koloryzację na lazurowej musiałam zapłacić również 60 zł za szampon dekoloryzujący zupełnie nie ze swojej winy bo przyszłam z włosami naturalnymi i to nie moja wina, że kolor nie wyszedł.. Także zostawiłam tam 200 zł a za 3 dni w kolejnym salonie 160 zł...

Jestem tak zrażona do farbowania włosów, że nie mam pojęcia co zrobię teraz gdy będę miała odrosty. Gdybym wiedziała, że tak to wyjdzie w życiu bym się nie zdecydowała bo najzwyczajniej szkoda pieniędzy... Płacimy a kolor i tak nie spełnia naszych oczekiwań...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka