Dodaj do ulubionych

Chcę narzeknąć

11.02.15, 21:23
Mam dzisiaj pięćsetny kryzys macierzyński.Syn zaczął raczkować, myślałam, że będzie eksplorował świat a tymczasen eksploruje, moje kapcie. Wiesza mi się na nogach I chce na ręce. Marudzi, buczy, drze się. Na rękach się wije I chce sam nie wie co. Od prawie dwóch tyg. bierze antybiotyk, ma zapalenie oskrzeli. Przestał kaszleć (ufff) ale nadal furczy mu z nosa I rzęzi. Eh. No wiem, trochę jest niezdrów, pewnie trochę I zębowy bo ma rozpulchnione dziąsła, ale... Mnie już trafia. Do tego Młoda (6 lat) ma pół dnia focha I albo ryczy albo sie obraża. Oczywiście wiem, że dlatego, że muszę zajmować się bratem. Siedzi w domu bo zaliczyła wirusa. Teraz mam go ja I leci mi ciurkiem z nosa, czuję się nieciekawie, ale jak wiadomo mamy nie chorują. Tata jest, ale w dzisiaj nie z nami. No wiem, wiem, inni mają różnie ale ja mam dzisiaj dość matkowania. Młody w dzień usnął I chciałam się na kwadrans przyłożyć, weszłam do niego, skrzypnęły drzwi I już drzemce podziękował. Weźcie narzeknijcie ze mną alboco. Bo se w łeb palnę. wink
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 21:33
      Biedactwo...
      • tu_hania Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 22:05
        smile
    • kjut Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 22:40
      Biedna Hania! Tule mocno!
      • angeika89 Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 23:09
        tak,tak...tulaski smile
        • tu_hania Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 23:11
          Dzięki. smile
          • koralik37 Re: Chcę narzeknąć 11.02.15, 23:44
            Czad tu hania! W tym wszystkim poczucie humoru Cię nie opuściło. Narzekne z Tobą- od tyg dziecko mi się popsuło- na pierwszą drzemkę zasypia z trudem, na drugą...usypianie trwa półtorej godziny! I wszystko na nie. Nie nie przytulaj, nie nie karm, nie nie chce kołysanki, padam z nóg Ale nie będę spała...ech. Powrotu zdrowia i tatysmile
            • kremka2014 Re: Chcę narzeknąć 12.02.15, 08:16
              U nas też po chorobie w trakcie zabkowania. Ciągle na rączki zabawa wlasna zdechła śmiercią naturalna, przecież jest mamusia to po co? Tez mam powoli dość i starszak tez zaniedbany ...
              • emz100614 Re: Chcę narzeknąć 12.02.15, 10:19
                Podłączam się. Siły matki, dużo siły! Mój też produkuje zęby. Jeden się wyrzyna już trzeci tydzień. A podobno idą cztery czwórki na raz. W nocy biedak ciągle się budzi, w dzień mama, mama. Do tego brak apetytu. No i zero wolności osobistej, bawi się z tatą i nagle płacz i mama, mama. Dobrze że na spacerze jest ok.
    • asia_i_p Re: Chcę narzeknąć 13.02.15, 15:05
      Co do niemowla - pewnie macie piekielny skok rozwojowy i za tydzień będzie lepiej. Co do sześciolatki, to niekoniecznie zazdrość, moją córkę, kiedy miała sześć lat, chciałam udusić, po pół roku zrobił się aniołek, potem jeszcze raz chciałam udusić na osiem lat. Czasem dzieci tak mają, pech, że ci się u dwójki zbiegło + choroba.
      Zacznij pisać o gadach blog i obsmaruj od góry do dołu, może ci ulży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka