Dodaj do ulubionych

Owsiak i WOŚP

02.01.16, 08:58
telewizjarepublika.pl/jasna-sprawa-czyli-nowa-firma-owsiaka-zalozona-metoda-amber-gold,15366.html
Ja to rozumiem ze pieniędze nie są w pełni wydawane na sprzęt tylko w połowie.
Ok, jest przecież sprzęt, pomagający leczenie, co ja się czepiam?
Ale denerwuje mnie to iż idzie na to połowa. Cała orkiestra z tego żyje. To wyczytałam z wielu artykułów w internecie. Zdenerwowałam się bo było wiele takich sytuacji że dziecko ze skarbonki oddało swoje kieszonkowe 500 zł, a okazało się ze 250 zł wziął szanowny prezes dla siebie. I tak można mnożyc bo było duzo tego. Tak samo ludzie oddają ostatni grosz a on w całości nie idzie na pomoc. Tak jak ja bym zbierała na chore dziecko a polowe brała na swoje przyjemnosci zasłaniając się ze moje dziecko potrzebje na leczenie sporo.
Nie jest to uczciwe i z tego powodu nie dam więcej. Jeśli pan jest charytatywny to niech nie bierze nic za to. A nie z 60 mln wział połowe. To jest jakas masakra. Niepotrafii się rozliczyc w sądzie, przyniósł wydrukowane z excela papiery. To są jaja.
Dlatego zyje się jak pączek w maśle krzywdą innych. Ale jak wolicie dać połowe na dzieci a połowe na luksusy owsiaka to prosze bardzo, mnie na to nie stać. Kwotą jaką dajecie to połowa tlyko jest przeznaczona na sprzęt i leczenie. A więc pamiętajcie.
Obserwuj wątek
    • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:04
      Na ten Nowy Rok, kol.ja serdecznie życzę ci opanowania umiejętności sięgania do wiarygodnych źródeł (tu: sprawozdanie finansowe WOŚP) i czytania ich.
      • kol.ja Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:37
        Sprawozdanie mozna napisac samemu. W sadzie sie nie rozliczyl. Dlaaczego?
        Bo ma wielkie serce?
      • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:19
        a p kreatywnej księgowości słyszałaś? Sprawozdanie na tych samych danych można zrobić na różne sposoby - w zależności od tego do czego jest potrzebne. I każde będzie zgodne z prawem.
        • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:24
          arwena_11 napisała:

> a p kreatywnej księgowości słyszałaś? Sprawozdanie na tych samych danych można
          > zrobić na różne sposoby - w zależności od tego do czego jest potrzebne. I każde
          > będzie zgodne z prawem.

taa szczególnie ta wersja gorsza mile widziana w TV republika
        • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:07
          i myślisz, że prokuratura dałaby się nabrać na ową niby kreatywną ksiegowośc?
          za wiele razy sprawdzano WOŚP, żeby nie dopatrzeć się w końcu jakiegoś przekrętu
          Arwena, widzę, ze pogarsza się u ciebie stan twojego ducha, z dnia na dzień....
          • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:13
            a czy ja mówię, że robią nielegalnie? Dla mnie po prostu nie etyczne jest branie przez nich takich pensji i wyprowadzanie pieniędzy do innych spółek pod różnymi pozorami. Po prostu. Zresztą wiele fundacji tak robi i dlatego nie wspieram żadnej. Jak mam kogos wesprzeć kasą wolę bezpośrednio.
            Ostatnio na jakimś kanale leciał ten film
            www.filmweb.pl/Fundacja/descs
            uważam, że podobny schemat jest w wielu różnych fundacjach. Pomaganie robi się skutkiem ubocznym, cel jest inny
            • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:21

> a czy ja mówię, że robią nielegalnie?

Wprost nie mówisz, ale wyraźnie sugerujesz tymi słowy:
              "Jakoś na oko zabrakło mi ok 3-4 mln"
              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:39
                bo się ich nie doliczyłam, ale w poniedziałek usiądę z kalkulatorem i zliczę. Teraz mam ciekawsze rzeczy do robienia
    • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:08
      Nowa metoda. Na zaskoczona i oburzona mamuske, ktorej dzieciatko wrzucalo dotad wszystkie oszczednosci. No, subtelniej, nie powiemsmile rownoczesnie wredniej.
      Wrzuce do puszki rekordowo duzo w tym rokusmile
      • kol.ja Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:23
        iskierka3 napisała:

> Nowa metoda. Na zaskoczona i oburzona mamuske, ktorej dzieciatko wrzucalo dotad
        > wszystkie oszczednosci. No, subtelniej, nie powiemsmile rownoczesnie wredniej.
        > Wrzuce do puszki rekordowo duzo w tym rokusmile

no daj daj jak najwięcej bo będą straty w tym roku, mniej osób daje, żeby nadrobić.
        Daj i pensję, a mi się smiac chce jak nabijasz kieszenie temu panu.
        • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:32
          Smiech to zdrowiesmile idz w pokoju i powiadam ci zaprawde nie trolluj wiecejwink
          • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:48
            Poza tym, osobo o zlej woli, nie stosuj tanich chwytow, ze malo osob daje w tym roku. Ile da ( a przypuszczam dzieki takim jak ty, da wiecej niz zazwyczaj) tego nie wiadomo. Natomiast jest to chwyt psychologiczny zeby zniechecic ludzi do brania udzialu, bo jesli "coraz mniej daje" to cos w tych oszczerstwach musi byc i moze ja tez nie dam bo sie moje kochane pieniazki zmarnujawink
            Nie ciazy twemu sumieniu dzislanie w tak zlej sprawie?
            • kol.ja Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:28
              Iskierka mojr oszczerstwa?
              Jak lubisz ludziom wmawiac. To ty idz z mojego watku. Ja wyczytalam w internecie. To jest narazie czastka informacji. Ukrywana byla w radio i telewizji ktora byla niestety jednej partii. A teraz mamy wolnosc wkoncu
              Wiec prawda wyjdzie na jaw.
              • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:43
                Alez szybko wyszlas z roli zatroskanej mamuskiwink
              • edelstein Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:10
                Juz wyszla.Na niekorzysc dla ciebie.Uznali ci za glupia zgodnie z prawda.
              • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:13
                kol.ja napisał:

> To jest narazie czastka informacji. Ukrywana byla w radio i telewizji ktora
                > byla niestety jednej partii. A teraz mamy wolnosc wkoncu
                > Wiec prawda wyjdzie na jaw.

głupcze wszyscy co nie z prezesem to kłamcy
              • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:57
                > Ja wyczytalam w interneci
                > e

big_grin
                Gdzie takie gupki powstają?
              • yoma Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:40
                Taniarada, to ty? Styl i literówki identyczne. Nie musisz dziękować.

(gwoli wyjaśnienia: pracowity pisi troll z F. Kraj)
        • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:56
          kol.ja napisał:

> no daj daj jak najwięcej bo będą straty w tym roku, mniej osób daje, żeby nadrobić.
          > Daj i pensję, a mi się smiac chce jak nabijasz kieszenie temu panu.

ile z twojej kasy która inwestujesz w media toruńskie trafia do szpitalnych oddziałów ...
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:03
          No na tym polega działanie organizacji non-profit. Fundacja nie może osiągać zysków, ale pracownikom wypłaca się normalnie wynagrodzenia, wynajmuje lokal itp. Niektórzy o tym nie wiedzą i się bulwersują. Może słusznie, a może nie.
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:29
            Gwoli ścisłości- uważam, że praktycznie wszystkie fundacje mają za wysokie koszty obsługi- głównie wynagrodzeń- bo nie po to powinno się zarządzać czy pracować w fundacji, by czerpać z tego materialne profity. Nie piszę tu o minimalnej krajowej, ale litości: premie pracownicze? I muszę przyznać, że na tle innych fundacji WOŚP wypada w miarę przyzwoicie. Ale nadal obstaję przy swoim zdaniu.
    • krejzimama Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:10
      Zapluj się swoim jadem wymieszanym z kłamstwem.
      Ja czekam na 10 stycznia by pomóc.
      Nie zrobię elektronicznego przelewu bo wolę dać osobiście kilku dzieciakom, które cały dzień na zimnie kwestują dla innych.
    • ludborka Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:15
      Spróbuj jeszcze raz, tylko po polsku.
    • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:15
      Powtórzę się.

A teraz odszczekaj.
    • murwa.kac Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:24
      marna prowokacja.
      marniutka.
    • lady-z-gaga Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:29
      >Ale jak wolicie dać połowe na dzieci a połowe na luksusy owsiaka to prosze bardzo, mnie na to nie stać.

Nie martw się, ja dam za Ciebie i za siebie.
      • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:00
        lady-z-gaga napisała:

> >Ale jak wolicie dać połowe na dzieci a połowe na luksusy owsiaka to prosze
        > bardzo, mnie na to nie stać.
        >
        > Nie martw się, ja dam za Ciebie i za siebie.

nie możesz dać za niego ,bo dajesz z sercem ,a on ma kawałek mohera w tym miejscu
        • memphis90 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:05
          Można berecik upchać smile
    • fin-dus Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:40
      Kiedyś nie dawałam w ogóle, nie lubiłam Owsiaka (poznałam go osobiście i jak byłam młoda i głupia, to nie rozumiałam, o czy mówi). Potem urodziłam dzieci i zaczęłam dawać, aczkolwiek przyznaję - symbolicznie. W tym roku polubiłam Owsiaka (koncu jako dojrzała kobieta zrozumiałam to, o czym kiedyś mi mówił). W tym roku dam sporo i namówię dziecko, by również dało ze swojej skarbonki. Wieszczę rekordową zbiórkę.
    • ichi51e Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:47
      Jaka krzywda innych? Jak to pokrętnie trzeba myślec zeby cos takiego wymyślić....
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 09:55
      A ja dam jak co roku, co nie znaczy, że nie mogę być krytyczna. Nie podobają mi się aż tak wysokie koszty obsługi, no bez jaj.
      • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:26
        wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Nie podobają mi
        > się aż tak wysokie koszty obsługi, no bez jaj.

a teraz prosimy o kwotę tych kosztów.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:40
          Nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki? big_grin
          • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:04
            dziękuję za merytoryczną odpowiedź.
            <sarkazm>
        • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:11
          Otwórz linka, którego podałam. Zapoznaj się jeśli umiesz. Potem dyskutuj merytorycznie.
    • marcelina4 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:13
      nastepna zwistna żmija, nie chcesz, nie dawaj i przestań ujadać, siedź w domciu i licz z dzieckiem jego kieszonkowe, a potem leć wpłacić księdzu proboszczowi, on na pewno 100% przeznaczy na swoje potrzeby
    • dziennik-niecodziennik Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:25
      zieeeeew

jak pisałam - jak dla mnie Owsiak za to co robi to moze sobie chalupę wyzłocić i powysadzac brylantami. jak ktoś zazdrosci to prosze bardzo, niech sam spróbuje tak rozkręcic sprawe i ludzi jak on. kazdemu wolno. milijony w zasięgu ręki.
    • marianna1960 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:33
      Nie wytłumaczysz im dla nich Owsiak to bóstwo,nawet jak kradnie i oszukuje, rozpija narkotyzuje polską młodzież. Takie guru Lemingów osoba nie do ruszenia
      • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:38
        marianna1960 napisała:

> Nie wytłumaczysz im dla nich Owsiak to bóstwo,nawet jak kradnie i oszukuje, rozpija narkotyzuje polską młodzież. Takie guru Lemingów osoba nie do ruszenia

stado buraków nienawidzi Owsiaka bo ten w młodych potrafi empatię i chęć niesienia pomocy innym rozbudza..... dla hołoty pokroju Rydzyka tylko narkotyki i zło ...bo przecież dobro i miłosierdzie ma być tylko monopolem /domeną sekty z watykanu
        • mid.week Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:58
          kolter napisał:

> stado buraków nienawidzi Owsiaka bo ten w młodych potrafi empatię i chęć niesie
          > nia pomocy innym rozbudza..... dla hołoty pokroju Rydzyka tylko narkotyki i zł
          > o ...bo przecież dobro i miłosierdzie ma być tylko monopolem /domeną sekty z wa
          > tykanu

To nie tak. Owsiak był spoko dla prawicy póki nieopatrznie nie powiedział o niej kilka zdań za dużo. Góra boi się, że powie kolejne i wprost zacznie agitować, a że odbiorców i sympatyków ma więcej niż pan Tadeusz z Torunia to na wszelkie wypadek należy go zniszczyć. Nikogo miłosierdzie i dobro nie interesuje.
          • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:08
            mid.week napisała:

> To nie tak. Owsiak był spoko dla prawicy póki nieopatrznie nie powiedział o nie
            > j kilka zdań za dużo. Góra boi się, że powie kolejne i wprost zacznie agitować,
            > a że odbiorców i sympatyków ma więcej niż pan Tadeusz z Torunia to na wszelkie
            > wypadek należy go zniszczyć. Nikogo miłosierdzie i dobro nie interesuje.

nigdy dla prawej strony nie był spoko; nienawidzą go od samego początku za jego sławne "róbta co chceta"
            • memphis90 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:08
              Aha, pamiętam sprzed 20 lat jak się ksiądz na religii burzył o to "róbta co chceta". A najbardziej zapowietrzał się wtedy, jak mówiliśmy, że przecież Owsiak powtarza boskie przesłanie- wszak Bóg dał człowiekowi wolną wolę ("Róbta co chceta- oprócz żarcia jabłek"). Ach, jak dawno to było...
              • mid.week Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:29
                Nigdy nie chodziłam ani na religię ani do kościoła więc nie wiem co opowiadali księża z ambon. Ale nie pamiętam nagonki przez władzę, wypowiedzi typu krychy pawłowicz. Mam wrażenie, że to się zaczęło stosunkowo niedawno, pamiętam artykuły w GW o WOSP i o tym, że Owsiakowi odbije się czkawką opowiedzenie po jednej ze stron sceny politycznej.
                • memphis90 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 22:10
                  Takich wypowiedzi, jakie sadzi Krycha Pawłowicz i jej podobni również nie pamiętam. Nie, żebym była fanką PO, ale dopiero co jeden, któremu się niekulturalnie ulało na fejsie, wyleciał z hukiem z partii. KOD, zdaje się, też usunął jednego, który publikował wynurzenia na fejsie wbrew prośbom szefostwa o zaprzestanie. I tak powinno być. A w PiS widać wolno wszystko, a już szczególnie być burakiem.
        • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:29
          Kolter no prosze cię jaką empatie? Gimnazjaliści i podstawówka idzie tam w większości po punkty za wolontariat. Jak mówią u syna w szkole - odbębnisz dwa finały z puszką i masz punkty ( i wcale nie muszą jakoś bardzo łazić i marznąć - postoją, pójdą do mcdomalda coś zjeść, postoją itd ). To zdecydowanie szybsza forma niż czytanie dzieciom w świetlicy czy praca w schronisku dla zwierząt.
          A w tym roku ze szkoły syna nikt się nie wybiera na wolontariat w WOŚP.
          • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:59
            Córka mojej koleżanki, żeby załapać się na stypendium JPII i przy okazji punkty z wolontariatu szykowała RAZ kolację w Caritasie. Proboszcz poświadczył i wystawił laurkę z ktorej wynikało, ze cały rok pracowała (a była raz jeden, jedyny)
            Przynajmniej się nie wymarzła, ale co ponarzekała, że musiała usługiwać jakimś ludziom to aż przykro było słuchać.
            • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:03
              No i właśnie dlatego te punkty to idiotyzm. Wszyscy wiedzą jak się je zdobywa ( a są potrzebne, bo czasami żeby dostać się do liceum/gimnazjum właśnie ten 1-2punkty decydują). Może jakby je zlikwidować, to dopiero zobaczylibyśmy ile młodzieży naprawdę wolontariat interesuje.
          • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:26
            arwena_11 napisała:

> Kolter no prosze cię jaką empatie?

taką jakiej nie poznają na lekcja kościelnej edukacji

Gimnazjaliści i podstawówka idzie tam w większości po punkty za wolontariat. Jak mówią u syna w szkole - odbębnisz dwa fina
            > ły z puszką i masz punkty ( i wcale nie muszą jakoś bardzo łazić i marznąć - po
            > stoją, pójdą do mcdomalda coś zjeść, postoją itd ). To zdecydowanie szybsza for
            > ma niż czytanie dzieciom w świetlicy czy praca w schronisku dla zwierząt.
            > A w tym roku ze szkoły syna nikt się nie wybiera na wolontariat w WOŚP.

akurat ze tak macie to mnie nie dziwi
            • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:27
              Zmartwię cię. Szkoła baaardzo świecka. W statucie - neutralność światopoglądowa, etyka obowiązkowa, religii w planie lekcji brak.
              • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:29
                arwena_11 napisała:

> Zmartwię cię. Szkoła baaardzo świecka. W statucie - neutralność światopoglądowa
                > , etyka obowiązkowa, religii w planie lekcji brak.

jakoś nie wierzę
              • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:39
                arwena_11 napisała:

> Zmartwię cię. Szkoła baaardzo świecka. W statucie - neutralność światopoglądowa
                > , etyka obowiązkowa, religii w planie lekcji brak.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,159060849,159082267,Re_Szkola_STO_Warszawa_.html
                stara baba z ciebie, arwena, a dalej się nie nauczyłaś, że kłamstwo ma krótkie nóżki.
                • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:42
                  lusitania2 napisał:

> stara baba z ciebie, arwena, a dalej się nie nauczyłaś, że kłamstwo ma krótkie
                  > nóżki.

gdyby kłamstwo miało krótkie(dosłownie) nóżki to cała wieruszka PIS oraz ePISkopat deptałaby sobie jaja ....
                  • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:53
                    kolter napisał:

> gdyby kłamstwo miało krótkie(dosłownie) nóżki to cała wieruszka PIS oraz ePIS
                    > kopat deptałaby sobie jaja ....

ja to się cieszę, że to jednak tylko przenośnia, bo tam jeden z drugim/drugą to masochiści, a jednak pruderyjnasmile co nieco jestem i oglądanie cudzych orgazmów mnie krępuje.

Btw. ciekawewink, czy arwena zaszczyci jeszcze tę gałąź drzewka?
                    • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:18
                      lusitania2 napisał:

> Btw. ciekawewink, czy arwena zaszczyci jeszcze tę gałąź drzewka?

jak widać ludzie z tamtej strony Styksu nie miewają wcale problemu z tym ze są na zwykłym klamstwie złapani ,zobaczymy jak to u niej big_grin
                      • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:20
                        Kolter, przeczytaj zalinkowany wątek, tam napisałam do jakiej szkoły chodzi mój syn. Jak poszukasz innych wątków to dowiesz się dlaczego nie jestem z niej zadowolona. Dla ułatwienia podam Obrzeżna?
                        • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:58
                          arwena_11 napisała:

> Kolter, przeczytaj zalinkowany wątek, tam napisałam do jakiej szkoły chodzi mój
                          > syn. Jak poszukasz innych wątków to dowiesz się dlaczego nie jestem z niej zadowolona. Dla ułatwienia podam Obrzeżna?

no i ??
                          • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:01
                            no i to, że negowałeś iż szkoła syna jest neutralna światopoglądowo. Nie kłamałam. Ale oczywiście tego już żadne z was nie przyzna
                            • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:04
                              arwena_11 napisała:

> no i to, że negowałeś iż szkoła syna jest neutralna światopoglądowo. Nie kłamałam. Ale oczywiście tego już żadne z was nie przyzna

no bo nie kłamiesz a wręcz łżesz, w tym watykańskim bantustanie nie ma takich szkół ...
                              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:06
                                Niestety jest. I jak na ironię moje dziecko trafiło do tej jednej jedynej. Łatwo znaleźć w necie wpisując ulicę.
                • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:17
                  Moje dziecko nie jest w żadnej STO. Jak poszukasz lepiej to znajdziesz. Bo nie raz pisałam o tym. Nie jestem zadowolona ze szkoły jeśli chodzi o sfere wychowawczą. Plusem miała być dwujęzyczność i to, że mamy do niej 5minut spacerkiem. Niestety minusy przeważyły nad plusami i córki już tam nie posłałam, a syn na szczęście kończy
                • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:19
                  przeczytaj ten zalinkowany wątek, nawet tam napisałam dokładnie gdzie mój syn chodzi. I nie to nie jest szkoła STO
                • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:22
                  czekam na odszczekanie, że kłamię
                  • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:01
                    arwena_11 napisała:

> czekam na odszczekanie, że kłamię

nie ma tu rydzyka ,to kto ma odszczekać ??
                  • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:02
                    hau, hau
                    najuniżeniej przepraszam, uuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuu
                    Rzeczywiście udało ci się posłać syna do słabej szkoły.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,159053929,159054489,Re_Burki_kwefy_czadory.html
                    • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:04
                      Nie jestem zadowolona z tej szkoły. Gdybym wiedziała wtedy to co teraz, to syn by tam nie trafił. Pozycja w rankingu to nie wszystko jak się okazało. Odradzam każdemu, ktochce tam posłać dziecko.
          • memphis90 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:09
            > Kolter no prosze cię jaką empatie? Gimnazjaliści i podstawówka idzie tam w więk
            > szości po punkty za wolontariat
            Orkiestra działa od ponad 20 lat, a "punkty za wolontariat" to jakiś wymysł ostatnich lat.
            • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 17:20
              Od 2002r
              www.edulandia.pl/edukacja/1,101865,7483739,Za_jednorazowy_wolontariat_punktow_w_szkole_nie_bedzie.html
              tyle że w tym roku trzeba mieć 18h potwierdzonych
            • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 19:28
              Zresztą jaki odsetek zbierających to gimnazjaliści, których działalność ogranicza się do jednorazowej akcji dla punktów?
              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:14
                a tego nie wiem, wiem tylko że wszystcy znani mi gimnazjaliści kombinują jak dostać punkty najlepiej nic nie robiąc. W każdym razie u syna tak jest. U córki dzieciaki zaangażowane bardziej w pomoc zwierzakom
                • alka7777 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 23:09
                  i twoje dzieci i ine uczące się w bardzo dobrej. religinje szkole tak kombinują. czy ty nie widzisz sprzecznośći między tym co deklarują a robią. No chyba że wg ciebie to normalne dla katoli co uczą się w wybranych szkołach. Arwena aż strach pomyśleć czego ty i twoi pobratańcy uczą i pokazują normy swoim dzieciom. Groza i jak najdalej od was jedynych sprawiedliwych
                  • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 23:15
                    Mój syn nie jest w szkole katolickiej ylko w wyjątkowo ateistycznej. On wolontariat będzie miał w innej fundacji - swoje odpracuje inaczej nie dostanie zaświadczenia.
                    Córka ma jeszcze dwa lata, ale już od czasu do czasu pomaga w swojej dawnej szkole na świetlicy - prowadzi z panią od plastyki kółko plastyczne dla zerówki. Tylko jej to sprawia frajdę. Ona to lubi. Wszyscy się śmieją, że ma fach w ręku - dzieciaki ją uwielbiają
      • edelstein Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:48
        Dasz jakies sprawozdanie ile butelek alkoholu i ile kg narkotykow zakupil Owsiak by zblamucic polska mlodziez?
        • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:36
          Edel, zaraz dziewczę napisze ci, ze Owsiak osobiście jej działkę wręczył albo inną bulelke z alkoholem dał jej, teraz to już wręcz norma, co by ów zmasowany atak z każdym dniem przybierał na sile, w końcu to nie do pomyślenia, coby jakiś niekatolik tyle dobrego robił, to jest zarezerwowane li i jedynie dla nich, nie dla ateistów/protestantów/żydów czy innych wyznawców typu hare kryszna suspicious
      • kol.ja Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:34
        Marianna wiem. Niech daja ile wlezie. Mam to w d...pie. Wiem ze i tak znaczna czesc pojdzie na wille, zonke. A dzieci i szpitale dostana ochlapy. Dostana bo ten pan ma wielkie serce ale pod warunkiem ze polowa zostaje w kieszeni
        • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:39
          Zapoznałeś się jelonku ze sprawozdaniem finansowym WOŚP?

Omatkobosko, o co ja pytam big_grin
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:12
            Ja się zapoznałam. WOŚP robi wiele dobrego, ale naprawdę potrzebna była siedsiba za 8 mln i premie pracownicze?
            • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:37
              Przeczytałaś w sprawozdaniu, że siedziba za 8 dużych baniek była kupiona z funduszy ze zbiórki publicznej?
              Możesz zacytować, bo widocznie coś przeoczyłam?
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:48
                Owszem, przeczytałam. A co to zmienia? Po co im siedziba za 8 mln?
                • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:58
                  Poproszę o cytat.
        • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:50
          Tak masz w d.. ze az w dlugi weekend produkujesz nienawistne posty zamiast cieszyc sie zyciem. Robisz wrazenie mocno zaangazowanej w temat, ciekawe dlaczego?wink
          • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:52
            Dostaje bidota 30 groszy za post, no to się musi nastukać big_grin
            • iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:12
              Takie cos wlasnie przeczytalam
              WARTO PRZECZYTAĆ !!
              ANGORA nr 1 (3 I 2016 ) z cyklu "Ludzie listy piszą"
              Za pieniądze...
              Jestem pracownikiem firmy zajmującej się kształtowaniem opinii publicznej w internecie. Nasza spółka jest zarejestrowana poza granicami Polski [...] W większości są to, tak jak ja, studenci, którzy w wolnych chwilach dorabiają sobie. Najlepiej jest pracować zdalnie, z akademika lub domu.[...] Odezwał się do mnie kolega i zaproponował pracę przy pisaniu postów pod artykułami. Nie bardzo wiedziałem, jakie to posty, ale dostałem mój pierwszy file. Zgodnie z nim miałem pewną partię jak najbardziej oczernić w internecie. Podano mi ok. 30 "faktów", którymi miałem się posiłkować przy pisaniu. Do rozliczenia przedstawiałem linki z opublikowanych postów. Sam musiałem zredagować treść i nauczyć się sposobu segregacji postów przez administratorów. Cel był jeden. Jak najwięcej postów opublikowanych. Im bardziej zjadliwe, tym większa premia. Czasem jest mi głupio, jak pomyślę, jakie farmazony wypisywałem, choć wychodzę z założenia, że myślący człowiek i tak oddzieli prawdę od fałszu.[...] Kiedy zbliżają się wybory ( średnio co dwa lata ), dla branży zaczynają się "tłuste" zamówienia. Za każdy odpowiednio sformułowany post firma otrzymuje od piętnastu groszy do nawet trzech złotych. Ja, jako pracownik, dostaję średnio połowę kwoty. Oczywiście dochodzi dodatkowa premia z tytułu popularności określonych wpisów.
              Dlaczego to piszę ? Aby ludzie wiedzieli, że większość wpisów, tych najbardziej zjadliwych, nie jest naturalna. Są opłacone. I tyle. A to, co się dzieje teraz w Polsce, tym bardziej skłoniło mnie do napisania tego listu. W 2015 roku największym klientem agencji takich jak moja był PiS. Niemal od stycznia pieniądze płynęły szerokim strumieniem. Najpierw wybory prezydenckie, potem parlamentarne. [...] Te głupoty pisane o Komorowskim, potem o Sikorskim, Kopacz i innych z PO, były straszne. Ale...dobrze opłacone. Teraz ( od miesiąca ) na tapecie jest Petru. [...] Ludzie ! nie dajcie się zmanipulować. To wszystko, co jest wypisane pod artykułami, jest po prostu opłacone. I tyle.[..] I pamiętajcie. Żadna moherowa babcia nie napisze postu. To są ludzie, którzy w wyborach głosowali na "normalna" partię, a tutaj za pieniądze chwalą Dudę i PiS.
              ANTMAN

Uwazam, zachowanie takich ludzi za skandaliczne - duzo bardziej niz gdyby pisali z przekonania. Co z tego na kogo glosuja, jesli intencja ich dzialania w sieci jest oglupianie jednych ludzi a szkalowanie innych za pieniadze? Dno totalne.
              • asia-loi Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:04
                iskierka3 napisała:

> Takie cos wlasnie przeczytalam
                > WARTO PRZECZYTAĆ !!
                > ANGORA nr 1 (3 I 2016 ) z cyklu "Ludzie listy piszą"

Do jest do przodu, dopiero się ukaże?
                Dzisiaj jest 2.01.2016 r.
                • yoma Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:08
                  Ostatnia. Już wyszła.
                • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:54
                  Ukazało się już w Angorze z poniedziałku 28 grudnia.
          • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:58
            iskierka3 napisała:

> Robisz wrazenie mocno zaangazowanej w temat, ciekawe dlaczego?;

to ta miłości bliźniegowink
            Tyle jej się w niej zbiera, że musi nas nią też oblać.
        • pade Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:21
          A Elbanowskim ile zostało w kieszeni?
          • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:41
            też uważam, że za dużo. O ile się nie mylę, to organizacje pp mogą tylko jakiś niewielki procent wziąć na "obsługę"
            • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:45
              Arwena, mogłabyś w końcu, zamiast klepać po próżnicy, podać jakieś podstawy prawne twojego twierdzenia "o ile się nie mylę" oraz w końcu wskazać konkretne pozycje z bilansu WOŚP, które twoim zdaniem są sfałszowane?
            • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:50
              arwena_11 napisała:

>O ile się nie mylę,

nie, nie kto, jak kto, ale ty się na pewnowink nie mylisz.
              Ani nie kłamiesz. Tak, jak tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,160000344,160002133,Re_Owsiak_i_WOSP.html
              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:57
                kiedyś, jak mnie ta sprawa interesowała bo przedszkole moich dzieci chcciało założyć taką fundację, to było coś ok 10%. Ile jest teraz nie wiem, a nie mam czasu czytać ustawy.
                • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:13
                  Czyli znowu nic. Tak myślałam big_grin
        • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:39
          a teraz powiedz mi kochana, jaki procent z tego, co daje się na Caritas, kolędę, kościół katolicki i związane z nim organizacje, idzie faktycznie na owe organizacje a nie na kochanki, dzieci, samochody luksusowe, na rodzine i inne cuda typu hazardy
          mile widziane byłyby jakieś sprawozdania finansowe aczkolwiek nie przedstawisz mi, bo KK takowych nie ma, więc to dopiero oszustwo - mafia włoska to przy tym pryszczyk
          • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:48
            poza tym co daję na mszę ( ale też nie na każdy cel ) nie daję na żadne organizacje. Caritasowi w mojej parafii daję tylko dary rzeczowe przed Wigilią ( jedzenie ) z których są robione paczki dla potrzebujących - i wiem, że wszystko co ludzie dadzą idzie dalej - kilka razy byłam robić takie paczki.
            U mnie raz w roku ksiądz zamiast kazania przedstawia sprawozdanie finansowe parafii - chętni mogą potem iść do zakrystii i sobie zobaczyć dokładnie cały dokument.
            • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:17
              Ot "logika" arweny. Owsiak fałszuje sprawozdania finansowe, które tworzone są na podstawie ustaw i kontrolowane przez kilka instytucji, a ksiundz okazuje "dokument" kompletnie nieweryfikowalny i jest on traktowany jak prawda objawiona i spowiedź w jednym big_grin
            • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 15:57
              aha....czyli sprawdzane na prawo i lewo sprawozdania finansowe Owsiaka nie są wiarygodne a wyłożony w zakrystii przez księdza kawałek papieru o tym ile oficjalnie ksiądz przyjął od wiernych w danym roku, jest dla ciebie już wiarygodne
              interesujące
              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:43
                gdzie ja piszę, że jego sprawozdanie łamie prawo? Pisze tylko, że w ramach prawa można działać etycznie lub nie. A wykorzystując prawo i biorąc duże pensje dla krewnych i znajomych królika jest dla mnie nieetyczne. I tylko tyle. Nie daje na WOŚp ale jak ktoś chce to przecież nikt mu nie zabrania.
                • attiya Re: Owsiak i WOŚP 06.01.16, 20:47
                  no masz rację, w końcu nikt nie zabrania ci dawać kasy na nieetyczny Caritas, który utrzymuje rodziny księży, działających w nich, dawać na kk, na tace, kolędy a kasa idzie na panienki, alkohol, dragi, hazard, na rodziny, kochanki, samochody itd. itd.
                  nie daję kasy KK ale jeśli ktoś woli wydawać bez sensu swoje pieniądze, to w końcu to jego wybór
            • lady-z-gaga Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 16:45
              >U mnie raz w roku ksiądz zamiast kazania przedstawia sprawozdanie finansowe parafii - chętni mogą potem iść do zakrystii i sobie zobaczyć dokładnie cały dokument.

boskie to jest big_grin
            • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 19:36
              Jaki sens ma takie sprawozdanie księdza?
              To przecież absurdalnie bezużyteczny zabieg mydlący oczy wiernym. Chyba, że pieniądze dajecie mu w zalakowanych kopertach, datki tylko przelewem, a za usługi ksiądz uczciwie wystawia fv.
              • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:13
                Do tej pory się kosciół budował i były to głównie rozliczenia z darowizn na budowę plus tace celowe ( np na ogrzewanie, oświetlenie itd ). Zauważyłam, że ludzie chętniej dawali na tacę, jeżeli zbiórka była na cele parafii a nie ogólne. A jak już zbierano na Świątynię Opatrzności, to taca baardzo skromna.
                Ponieważ większość darowizn to były darowizny za cele kultu to ksiądz musi się z nich rozliczać i darczyńcom przedstawiać dokładnie na co poszły ich pieniądze,
                • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:44
                  Nieweryfikowalne przychody parafii to przynajmniej:
                  Kolęda
                  Datki za usługi typu ślub, pogrzeb, chrzest
                  Ofiary za msze w intencji
                  Taca
                  Jeśli tak duże pieniądze są poza jakolwiek kontrolą, to jakiekolwiek rozliczenia są bez sensu i służą jedynie mydleniu oczu naiwnym parafianom.
            • eryk2601 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:49
              A u mnie ksiądz z Caritasu jeździ bmw za 3 mln.
              • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:54
                Ale może przynajmniej wozi głodne dzieci i wygodne auto jest tylko i wyłącznie dla ich komfortu.
                Pozostaje nadzieja, że bezinteresownie wozi je na pizzę, nie oczekując nic w zamian.
              • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 23:14
                eryk2601 napisała:

> A u mnie ksiądz z Caritasu jeździ bmw za 3 mln.

widziałem kilka drogich BMW ale tak za jakieś 1 milion złotych ,nie mylisz się ??
      • noname2002 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:41
        Owsiak to bóstwo,nawet jak kradnie i oszukuje, roz
        > pija narkotyzuje polską młodzież

Zapomniałaś dodać, że namawia młodzież do złego- bo mówi "róbta co chceta" wink
      • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:31
        wolę guru Owsiaka, niż rydzyka czy innych hoserów
    • mid.week Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 10:53
      Mam wrażenie, że sam Jarosławpolskezbaw pisze te posty. Chciał zmienić taktykę na bardziej serdeczną i współczujacą ale już w drugim wpisie poszła się ye...ć big_grin

• iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:52
        Bo marny trolling. Kursy jakies powinni miec. Jak nie wychodzic z roli i nie tracic opanowania gdy ktos ich przejrzy po pierwszym posciewink
    • jagienka75 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 11:07
      niech się rozliczy zgodnie z postanowieniem/wyrokiem Sądu, to może w końcu ta cała szopka wokół niego się skończy.
      co do tych "60 milionów", to po co mu połowa z tego? chce, to niech weźmie 100-300 tysięcy. taka kwota chyba wystarczy na jego potrzeby?
      • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:04
        Następna, co "wyczytała w internetach" big_grin

24legnica.pl/matka-kurka-winny-i-ukarany-zapadl-prawomocny-wyrok/
        MATKA KURKA WINNY. Matka Kurka to nie jest ksywa Owsiaka tongue_out
        • jagienka75 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:19
          cosmetic.wipes napisała:

> Następna, co "wyczytała w internetach" big_grin

tak to sobie tłumacz.
          • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:27
            "tak to sobie tłumacz" mnie nie przekonuje. Podaj link lub zacytuj uzasadnienie wyroku, w którym sąd skazuje Owsiaka.
            • jagienka75 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:28
              w internecie o tym pełno. poszukaj sobie. nie zamierzam tracić swojego czasu na potyczki z kłótliwymi przekupami.
              • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:48
                Jak zwykle konkret - "w internecie o tym pełno" big_grin

Nie masz niczego na potwierdzenie bzdetów, które wypierdujesz, czym oczywiście nie jestem zdziwiona.
                • jagienka75 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:51
                  bo tak "szukasz", żeby nie znaleźć.
                  • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:01
                    Ja podałam link. Ty podałaś guano. O czym chcesz jeszcze szczekać?
                    • jagienka75 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:24
                      sama szczekasz. tylko to potrafisz.
                      założę się, że nawet nie zadałaś sobie trudu, żeby cokolwiek znaleźćwink
                      bez odbioru.
                      • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:32
                        Przelewasz próżnię ze swojej czaszki na forum. Twoje posty nic nie wnoszą, poza informacją, że niczego nie wiesz.
                        "Bez odbioru" - to obiecanka, że już się więcej nie zbłaźnisz? tongue_out
      • misterni Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:39
        Żartujesz chyba? 100 - 300 zł za opłacenie pracy sztabu ludzi? A inne koszty?
    • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:07
      A jak tam się mają sprawozdania waszych proboszczów? Na co oni wydają kaskę, którą im przynosicie co tydzień?
      Z pewnością limuzynki dostają w salonach za buk zapłać.
      Jestem jedną z tych osób, które WOŚP wspierały kwotami z jednym zerem, właśnie dlatego, że nie przepadam za fundacjami, ale w tym roku pomnożę kwotę.
      Zrobię to w ramach protestu przeciwko temu co się dzieje. To będzie przyjemne i pożyteczne.
    • kadfael Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:18
      Żeby zadziałać antyorkiestrowo na forum, gdzie większość to matki, a więc ich dzieci prawie na 100% korzystały ze sprzętu WOŚP, trzeba czegoś więcej niż tak marniutkiej prowokacji. Sorry.
    • latarnia_umarlych Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:20
      Co roku te same wątki, a jakoś żadnemu pieniaczowi nie chce się spojrzeć w sprawozdania WOŚP, które są dostępne w internecie, jawne, do znalezienia w minutę. Czy mogłabyś, autorko, przeczytać i odnieść się do nich?
    • kozica111 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:29
      Wytłumaczcie mi jedno...abstrahuję od Owsiaka i od tego jak on tą kasę dzieli, pewnie dobry księgowy po zapoznaniu sie ze wszystkimi papierami mógłby cos powiedzieć a tak to troche gdybamy....Dlaczego gdy pojawia sie taki post, zbiera sie zaraz cała grupa oponentów która zamiast podać merytoryczne argumenty zaczyna wyzwać od moherów, rydzyków, wycierać sobie buzie proboszczami i kosciołęm Katolickim, chociaż być moze autor nie ma nic z nimi wspólnego ani sie na nich nie powołał? Co wiecej osoby te piętnują brak merytorycznosci, domniemaną zawiść autora a z ich wpisów jad aż kapie?
      • szarsz Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:39
        > zamiast podać merytoryczne argumenty

link do sprawozdania JEST merytorycznym argumentem.
      • noname2002 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:45
        A jak myślisz, skąd się biorą ataki na Owsiaka? komu on przeszkadza?
        • kolter Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:33
          noname2002 napisała:

> A jak myślisz, skąd się biorą ataki na Owsiaka? komu on przeszkadza?

tym ktorzy pod płaszczykiem własnej dobroczynności swoje kurie utrzymują
          jakies 15 lat temu kleryk z Opola ujawnił ze caritas opolski jakies 40 % wpływów finansowych jakie otrzymywał przeznaczał dla kurii opolskiej
      • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:48
        Sugerujesz , że mój link zawiera niemetytoryczne informacje?
        • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:58
          jak policzysz sobie to nie do końca są one rzetelne ( nie mówię, że nie prawdziwe, ale ładnie omijają szczegóły ).
          • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:06
            Proszę o wyliczenia rzetelne.
            Jestem słaba z matematyki. Jako osoba niezwykle pomocna, co lubisz zaznaczać, na pewno przychylisz się do mojej prośby.
            • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:16
              Masz pozycje - koszty obsługi - bardzo ogólne stwierdzenie. Szkoda, że nie podają dokładnie co się w tych pozycjach mieści. Chętnie bym zobaczyła konkretne kwoty i na co poszły.
              Jak znajdę chwilę czasu to sobie zliczę z 21 finału. Jakoś na oko zabrakło mi ok 3-4 mln
              • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:32
                i ty twierdzisz, że SGH kończyłaś, tak?
                Jaki kierunek?
                Bo nie wierzę, że na czymkolwiek, związanym z rachunkowością, nie uczą, z czego się składa sprawozdanie finansowe, a w związku z czym - gdzie szukać, co się mieści w pozycji "koszty obsługi". I nic przeliczać nie trzeba.
                • arwena_11 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:43
                  Pokaż mi w takim razie klasyczne sprawozdanie, bo to co jest w necie nim nie jest.
                  • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:52
                    Tak wyglądają sprawozdania finansowe.
                    Tu masz Caritasu, na dowód:
                    www.caritas.pl/wp-content/uploads/2014/02/Sprawozdanie-finansowe-2014.pdf
                  • cosmetic.wipes Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 13:59
                    s2.wosp.org.pl/uploaded/files/files/Bilans2014.pdf
                    Bądź łaskawa wskazać, co się tu nie zgadza. Ja się nie znam na księgowości.

"Sprawozdanie finansowe za okres obrotowy od 1 stycznia do 31 grudnia 2014 roku
                    Bilans, rachunek zysków i strat, wprowadzenie do sprawozdania oraz informacja dodatkowa zostały sporządzone zgodnie z:
                    - Ustawą o Rachunkowości z 29 września 1994 roku Dz. U. Nr 121 poz. 591,
                    - Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 8 maja 2001 roku w sprawie ramowego
                    zakresu sprawozdania z działalności fundacji Dz. U. nr 50, poz. 529"

Akty prawne, na które się powołują też sa zmyślone? Czy może urzędnicy ministerialni przez kilkanascie lat nie potrafili się dopatrzeć ściem finansowych?
                    • lusitania2 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:09
                      smile

a tu bryk dla tych, co rachunkowości nie kończyli (albo kończyli tak, jak arwena):
                      www.fakt.pl/szokujace-zstaewinie-oto-jak-owsiak-nie-okradl-wosp-,artykuly,439446,1.html
                      • mia_siochi Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 21:26
                        ...i wszystkie kmiotki powinny sobie to wydrukować, powiesić nad łóżkiem i przy wieczornym paciorku bić sie w piersi przy każdym akapicie.
      • mamma_2012 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:51
        Czyli to tylko przypadek, ze te same osoby, które bronią w innych wypowiedziach pisu i kościoła, atakują WOŚP?

• iskierka3 Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:59
        Trudno Ci odpowiedziec skoro widzisz to co chcesz widziec a nie to, co jest w rzeczywistosci.
      • kolter nie nam takiego ateisty ... 02.01.16, 13:28
        który pluje po tym co robi Owsiak, nie wszyscy wspierają ale nie krytykują

kozica111 napisała:

> Wytłumaczcie mi jedno...abstrahuję od Owsiaka i od tego jak on tą kasę dzieli,
        > pewnie dobry księgowy po zapoznaniu sie ze wszystkimi papierami mógłby cos powiedzieć a tak to troche gdybamy....Dlaczego gdy pojawia sie taki post, zbiera sie zaraz cała grupa oponentów która zamiast podać merytoryczne argumenty zaczyna wyzwać od moherów, rydzyków, wycierać sobie buzie proboszczami i kosciołęm Katolickim, chociaż być moze autor nie ma nic z nimi wspólnego ani sie na nich ni
        > e powołał? Co wiecej osoby te piętnują brak merytorycznosci, domniemaną zawiść
        > autora a z ich wpisów jad aż kapie?
    • mia_siochi Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 12:32
      Ojejku.
      Jestem wstrząśnięta!
      Z tej okazji dam 3 razy tyle co zwykle.
    • livia.kalina Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:04
      > Dlatego zyje się jak pączek w maśle krzywdą innych.
      KRZYWDA INNYCH????
      Podarowanym innym życiem! Jeśli już.
    • pade Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:15
      A ja życzę powrotu do szkoły podstawowej i opanowania zasad gramatyki i ortografii.
    • woman_in_love spokojnie,kosciol i caritas to jeszcze wieksze zlo 02.01.16, 14:18
      i oszustwo. Widzialas gdzies sprzet z kurii albo Caritasu?
    • attiya Re: Owsiak i WOŚP 02.01.16, 14:28
      cóż ja ci mogę powiedzieć.....nie czytaj/słuchaj republiki tv, to może wtedy nie będziesz takich głupot pisać
      to nie są relatywnie dobre media aby na nie powoływać się
      a tak na marginesie - w statusie każdej organizacji charytatywnej jest zapis, że założyciel ma prawo z jakiegoś tam procenta utrzymywać się, chyba nie oczekujesz, że ktoś poświęca czemuś swój czas i robi to za free
      zawsze możesz sam założyć organizację i robić to za free suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka