syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 19:09 Beata, jak kiedys wrzucalas fragmenty zdjecia chyba chusta i fantazyjnymi kolczykami to taka sukieniusia bedzie Ci swietnie pasowala. Uwielbiam takie kobiety kwiaty, mam znajoma ktora cale zycie tak wlasnie sie ubiera i jest w tym autentyczna, wyglada swietnie.Dodam ze ja jestem jej przeciwienstwem, lubie klasyke, minimalizm bizuterii w postaci zegarka a w jej ciuchach czulabym sie "przebrana" Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:02 a mnie sie zawsze wydawalo, ze "dzidzia piernik" nie musi sie ubierac kolorowo, tylko "za mlodo" do wieku ja na pewno nie ubieram sie kolorowo, jednak mam wrazenie, ze czesto wlasnie jak dzidzia piernik - w jeansy, chetnie ze wzorem, w punkowo/rockowo akcentowane ciuchy, w jakies bluzki z "nieodpowiednim" nadrukiem ... kobiety ubierajace sie fantazyjnie zawsze mi sie podobaly, nawet jak "cos tam" bylo "nie tak" Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:30 Dzidzia piernik będzie nosiła podkolanówki i warkoczyki w wieku 40 lat, a nie łowickie szalone kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 10:09 Znam jedną panią, która w wieku lat czterdziestu chętnie nosiła warkoczyki, a swego czasu na występ z okazji Dnia Babci w przedszkolu przyszła przebrana za postać z bajki. Wnuki były zachwycone, inne dzieciaki też ją obsiadły. Muszę powiedzieć, że to najfajniejsza osoba, jaką znam. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 20:59 Hehehe!!! Śliczna!!! A ja właśnie zrobiłam sobie na głowie połączenie klasycznego zimnego brązu z granatową czernią, szmaragdową zielenią i atramentowym niebieskim. Jestem absolutnie zachwycona i uważam, że nowa fryzurka to najlepszy prezent na 40 urodziny, jaki sobie zrobiłam. A co do kolorów - u mnie jest tak, że jeśli ubiorę szarości, beże i kolory ziemi, to wyglądam, jakbym umierała na galopujące suchoty, ewentualnie piła przez ostatni miesiąc. Zadziwiającej elegancji nabieram w szafirowym, indygo, purpurze, fuksji i fiolecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:37 Bo nikt nie powiedzial ze kolory sa nieeleganckie Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Manifest dzidzi piernik 19.06.17, 22:42 Ale cudna kiecka. Ja dziś z zazdrością patrząc na krakowską spódniczkę córki postanowiłam, że na przyszły rok sobie też uszyję i będę chodziła w niej na wszystkie procesje, niech się ze mnie śmieją, co mi tam, będę ją nosiła, mówię wam Fakt, spódniczka w krakowskie kwiatki nie będzie się wiele różnić od tego, co noszę normalnie. Teraz się zastanawiam nad kolorem, najbardziej mi się podobają szafirowe i kremowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 02:19 Wiesz co? Zazdroszczę ci. Ja się ubieram w dość krzykliwe kolory (zostałam tu okrzyknięta jako kiczowate monstrum ) i bardzo chciałabym mieć taką kieckę, którą uszyłaś swojej córce. Podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo! Powiedziałam do najstarszej, że na jej ślubie będę w bardzo kolorowych włosach. W bardzo stonowanym stroju, makijażu, ale włosy na pewno będą takie, jakie ja chcę.Precz konwenansom! Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 06:34 Na pewno zerknęłabym z zainteresowaniem na tak ubraną kobietę, ale sama nie założyłabym tej sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 07:12 Uwielbiam kolorowe dzidzie-pierniczki Tak sie miło robi, kiedy wkoło chodzą barwni ludzie. Podobają mi się stylówki z linka. W sumie każdą mogłabym założyć, choć kiedy idę do sklepu to robię się zachowawcz. Koro przemycam na sobie w pojedyńczych elementach. Sama mam też trochę takiej "śmiesznej" biżu, na razie wkradła się do mnie tylnym wejściem - służy na święta, okazje etc, ale coś czuję że rozgości się bardziej. Kiedy byłam mała dostałam wisiorek w kształcie słonika, który zmieniał kolory po naciśnięciu. Był absolutnie magiczny, niesłychanie szałowy i odjechany - szczególnie w szarym, smutnym PRLu. Miałam go jakieś 3 dni, bo mi się zerwał i zgubił kiedy z chłopakami haratałam w gałę (tak to sie pisze...?). Do dziś za nim tęsknię! Nosiłabym... ech słoniku wróć do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:19 Dla mnie sposob ubierania, o jakim piszesz i styl "dzidzia-piernik" to dwa różne światy. Tak czy inaczej, noś na zdrowie to, w czym dobrze się czujesz a skoro lubisz ubierać się kolorowo i radośnie, a do tego masz córkę, to - mam nadzieję - znasz firmę Vippi? Pisałam juz o nich w wątku o sukience, bo ja ich uwielbiam, chociaż na pewno są to mocno niestosowne ciuchy dla pani w moim wieku ich znakiem rozpoznawczym są właśnie kolekcje dla mam i córeczek scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19059113_1394069287343353_7237316220818932311_n.png?oh=8dc40d07aaec5b82d69478fc5dbce071&oe=59D0F56F Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:32 Och oczywiście że znam. Regularnie się tam z córką kręcimy i co chwila coś z stamtąd wynosimy. Mam też małoletniego (bardzo) syna i prognozuje mu udaną karierę drag queen. Z taką matką nie ma innego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:38 A nosce sie tak na zdrowie! Ja bym umarla wtloczona w te slicznosci i kolczyki z wisienkami,ale ja z tych czarno/bezowo/olowkowych .Czasami sobie cos takiego kupilam,siostrze oddaje)) Czyli nic na marne Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:35 Ojaaaa Pani, wlasnie Cie zdekodowalam Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 08:43 To się musiało tak skończyć Zresztą podałam tu na przestrzeni lat tyle informacji o sobie ze jakby się komuś chciało zrobiłby to wcześniej. Na szczęście jestem za mało interesująca by kogoś ciekawilo kim jestem w cywilu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 09:27 A ja bym Cie chetnie w cywilu poznala Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 09:31 No i na zdrowie. Ja lubię spokojnie z wystrzalowymi dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 09:38 Fajna sukieneczka, jednak wolałabym albo całą w kwiatki albo całą w paski. W paski podobną ma córka. A to tak trochę nie wzorowane na spódnicach cleo Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 10:05 Beataj, ja mam to samo, jeśli chodzi o elegancję. Jak czytałam artykuł o elegancji Paryżanek, to myślałam sobie, że u mnie akurat dokładnie odwrotnie, też lubię dużo, lubię, jak się świeci. Taką sukienkę, jak na zdjęciu, nosiłabym bardzo chętnie. Gdzie kupiłaś takie materiały? Odpowiedz Link Zgłoś
zefirkowapola Re: Manifest dzidzi piernik 20.06.17, 19:08 sama bym taką założyła. do pracy. bez kitu Odpowiedz Link Zgłoś