Dodaj do ulubionych

lifting powiek

28.07.17, 20:12
Czy miała któraś z Was wykonywany ten zabieg? coraz częściej się nad nim zastanawiam. Od dłuższego czasu spokojnie mnie stać, ale obawiam się efektów ubocznych. Każdy dyskomfort, ból zniosę, ale te skutki uboczne w postaci niedomykających się powiek czy ślepoty mnie dobijają. Wiem, że to jeden przypadek na tysiące czy jeszcze rzadziej, ale jednak.

Twarz zawsze miałam bardzo ładną, wygląd młodszy niż metryka wskazuje i dlatego jeszcze trudniej przyzwyczaić mi się do zmian związanych z wiekiem, czyli w moim przypadku opadających powiek. Do tej pory nie do końca to zauważałam, ale zwróciło to moją uwagę, kiedy ostatnio oglądałam swoje zdjęcia z wakacji czy imprez rodzinnych. Różnica w wyglądzie mojej twarzy w przeciągu ostatnich paru lat jest spora z powodu tych powiek. Wyglądam na starszą, smutną, taką przyklapniętą. Zmarszczek zupełnie brak, owal taki jak dawniej, tylko te powieki.

Proszę wypowiedzcie się na temat tego zabiegu, jak macie jakiekolwiek informacje. Myślałam, też o botoksie, ale efekt w przypadku podniesienia brwi/powiek podobno mizerny i na krótko, a mi chodzi o coś trwałego i sensownego.
W Czechach w dodatku lifting za półtora tysiąca max. Mam doświadczenie w Czechach ze zmniejszeniem biustu i jestem bardzo zadowolona.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • mag1_k Re: lifting powiek 28.07.17, 20:13
      Wiek 40, zapomniałam dodać
    • glowa_do_wycierania Re: lifting powiek 28.07.17, 22:47
      Też się przymieram ale z racji skutków ubocznych, o których pisałaś, zdecyduję się raczej na zabieg u okulisty. Mniejsze ryzyko jednak. Botoks sobie daruj.
      • mag1_k Re: lifting powiek 28.07.17, 23:34
        a znasz kogoś po operacji? opinii w sieci sporo, ale jak się wgłębię w temat, to żaden lekarz nie ma 100% pozytywów
        • glowa_do_wycierania Re: lifting powiek 28.07.17, 23:45
          Powiem Ci pod koniec sierpnia, mój ojciec (!) będzie się liftingował. Przypomnij się. Będę miała info z pierwszej ręki smile
          • mag1_k Re: lifting powiek 29.07.17, 00:10
            a którego lekarza wybrał?
            ja teraz czytam o dr Taisir Zakout z Ostravy, wcześniej oddałam się w ręce lekarzy z Tryńca
          • glowa_do_wycierania Re: lifting powiek 29.07.17, 11:31
            Wybrał klinikę w Polsce, a nie konkretnego lekarza. Także, nie pomogę.
    • b-b1 Re: lifting powiek 29.07.17, 07:31
      A co się dzieje z powiekami? Masz opadające? Bo jeśli tak, to jest nieinwazyjna metoda wykonywana przy użyciu Plexr-poczytaj, pooglądaj fotki, skutków ubocznych takich jak przy użyciu skalpela raczej nie ma.
      • mag1_k Re: lifting powiek 29.07.17, 22:55
        czytałam, wykonują w moim mieście nawet jako jedni z pierwszych. Ale podobno efekt nie jest taki, jak po operacji i nie każda opinia w sieci jest pozytywna. A cena zbliżona do ceny operacji.

Miałaś do czynienia z tą metodą w realu?
        • b-b1 Re: lifting powiek 30.07.17, 08:22
          W realu nie-obił mi się o oczy jakiś czas temu wpis dziewczyny na forum i jej fotki przed i po.
          Efekt może faktycznie nie tak spektakularny jak po operacji, ale.....brak ryzyka powikłań-masz pewność, że po zabiegu powieki się domkną.
    • muchy_w_nosie Re: lifting powiek 29.07.17, 20:54
      Jak pracujesz i przeszkadza ci to w pracy (np., praca przy kompie) to zrobią ci to na nfz.
      • mag1_k Re: lifting powiek 29.07.17, 22:56
        tu nie chodzi o kasę, ale o efekt i skutki uboczne smile
        • muchy_w_nosie Re: lifting powiek 29.07.17, 22:59
          wink Jak opadają powieki to kreski się odbijają - dla mnie wystarczający skutek uboczny 😈😀😃
          • grey_delphinum Re: lifting powiek 30.07.17, 08:37
            Od dawna myślę o tym zabiegu. U mnie kwestia jest jeszcze gorsza, bo powieki są opadnięte niesymetrycznie i daje to bardzo niefajny efekt. Poza tym zauważyłam, że zaczynam mimowolnie "podnosić" czoło, by nie było widać tego opadu powiek (hahaha...) i skutek jest taki, ze mam też pionowe zmarchy na czole. Masakra sad

Boję się skutków ubocznych, dlatego wciąż zwlekam. Poza tym noszę szkła kontaktowe i zastanawiam się, czy nie jest to jakaś przeszkoda (muszę mieć szkła na stałe, okulary nie wchodzą w grę).

Co do PLEXR - no właśnie, cena zbliżona do operacji, a efekt nie taki spektakularny i na dość krótko.
            • grey_delphinum Re: lifting powiek 31.07.17, 08:53
              Hej Mag! Podnoszę temat - zdecydowałaś się ostatecznie? Ja przeglądam strony różnych gabinetów estet. i klinik w Krakowie i okolicach, ale wiadomo - każda pliszka swój ogon chwali wink
              Jestem coraz bardziej zdeterminowana, by w zimie zrobić ten zabieg, tylko muszę wybrać sensowne miejsce (najlepiej byłoby z polecenia...).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka