grey_delphinum 25.08.20, 21:25 Czy takie ustrojstwo się sprawdza? Czy jest wygodne w użytkowaniu? Proszę o opinie Wkrótce czeka mnie wymiana sedesu i zastanawiam się, czy warto zainwestować w taki sprzęt. PS Nie mam miejsca na "prawdziwy" bidet. Wiem, żadna ze mnie ematka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 21:28 Podepnę się pod pytanie jeśli można. Mam bidet i jestem z niego bardzo zadowolona Ale urządzam drugą łazienkę i tu brak miejsca na osobny bidet. Warto inwestować w 2w1? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 21:30 Warto, swietna rzecz lepsza niz bidet, mozna sie umyc z tylu i z przodu nie sciagajac spodni i bez wstawania z sedesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 10:52 Ty sobie tą bidetką manewrujesz ze spodniami na tyłku? 😂 To chyba musisz się często przebierać:p Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 21:32 Mam baterię - bidetkę od 8 lat i nie ma dnia, żebym się z tego wynalazku nie cieszyła. Wg mnie to sto razy bardziej praktyczne niż bidet, nie wyobrażam sobie już łazienki bez tego sprzętu, a jak gdzieś jedziemy, gdzie tego nie ma (a rzadko gdzieś jest) to bardzo mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 11:24 u nas podobnie - 9 lat na stanie i uzywana codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 21:33 Napisałam o tym cudzie obszernie w wątku obok o desce na kibelek Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 21:50 Mam od 20 lat. Dużo lepsze niż bidet. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 22:31 Zalozylam jakis czas temu watek o wyzszosci bidetki nad bidetem ale posypaly sie odpowiedzi jak to bidet jest swietny: do mycia nog, robienia prania, kiszenia ogorkow o takie tam. Do odszukania. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 22:34 Haha prawda, rozbawił mnie ten wątek. Do mycia małych dzieci 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 22:33 masz na mysli taka mini-sluchawke pysznicow? Tak, fajna rzecz, wg mnie o wiele lepsza niz deska z bajerami. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 22:49 Super, dziękuję za wypowiedzi. W takim razie zdecydowane! Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Sedes z bidetką 25.08.20, 23:25 Warto. I osobiście wole bidetke niż bidet. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 00:08 Tez mam bidetke i uzywam intensywnie. Sto razy praktyczniejsze niz bidet Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 00:46 Tak, tak, tak. Miałam dwa. Oba lepsze moim zdaniem od bidetu, bo służą do wielu rzeczy (napełnianie misek, opłukiwanie rzeczy + lepiej się tym manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 01:50 Po paru dniach w Japonii w kwestii bidetu, zwłaszcza tam, gdzie nie za bardzo jest na niego miejsce, mam do powiedzenia tylko tyle: japoński sedes z podmywaniem, suszeniem, muzyczką a nawet podgrzewaniem deski. Mają je wszędzie, z lotniskami włącznie. Nie mam pojęcia, dlaczego importujemy różne bzdury, a akurat ten wynalazek nie może się przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 10:52 Cena. U nas jest to mega drogie. No i ta podgrzewana deska. Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 10:57 jest niewygodny w uzytkowaniu, bidetka jest wygodniejsza. I jeszcze jest opcja perfumowania, ale nie zalapalam, czy to ma perfumowac tylek czy toalete. Odpowiedz Link Zgłoś
krishka Re: Sedes z bidetką 27.08.20, 23:54 Podgrzewana deska, o fuj, nie znoszę! Tak jakby siadać zaraz po czyimś dłuższym posiedzeniu. Ja nawet na ciepłym (wysiedzianym) krześle nie usiądę, tylko czekam, aż wystygnie Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 11:28 bardzo wygodne. ale ja mam bidetkę osobno od sedesu, tzn sedes zwykły a obok na ścianie bidetka, do której jest doprowadzona woda z umywalki. Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 11:48 Ta bidetka kusi mnie od jakiegoś czasu i chyba przy najbliższym remoncie łazienki zainstaluje. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz - jaka jest temperatura wody? Czy to się jakoś reguluje czy tez jest podłączone tylko pod zimną? Jeśli tylko zimna to czy to nie jest jakieś nieprzyjemne podczas podmywania? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 12:03 jest bateria w scianie i mozesz sobie regulowac temperature wody. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 12:05 Do bidetki jest wajcha regulująca temp wody (tak samo jak w każdej bateri z mieszaczem). Sam spust wody uruchamiasz przyciskiem na głowicy. Wajchą-mieszaczem otwierasz też (i zamykasz) główny dostęp wody. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 12:20 swinka-morska napisała: > Sam spust wody uruchamiasz przyciskiem na głowicy. No właśnie przez ten przycisk kurde, to zalejemy kiedyś sąsiadów, bo non stop zapominamy zamknąć główną wajchę! (Szczególnie żona... 😉) Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 16:38 Ja mam bidetkę podłączoną do umywalki, która jest obok sedesu. Sama głowica wisi na ścianie między sedesem a umywalką. Odkręca się normalnie kran w umywalce (nie wstając z sedesu - jest na tyle blisko, że sięgam) i reguluje temperaturę wg upodobania. Na głowicy jest przycisk; kiedy jest wciśnięty, woda leje się przez głowicę - jak puszczę, to znowu z kranu (więc trudno zapomnieć wyłączyć). Bardzo mi pasuje to rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blokersowa Re: Sedes z bidetką 27.08.20, 08:44 To tak wyglada. Nawet jak jest chlodna (u mnie czasem chwilke trwa zanim woda dotrze z kotlowni) to nie ma dyskomfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 12:06 Zrób, zrób, zrób. Będziesz zadowolona. Mam od niedawna, używam non-stop do różnych celów (i higienicznych i "gospodarczych"). Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 12:13 Ja mam obok kibelka umywalkę z wyciąganą baterią. Bardzo wygodne. Głowę można umyć, wody do wiadra nalać, na kibelku międzynoże umyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gragi_tara Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 17:03 Mam i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
blokersowa Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 20:08 Mam i ja. Projektujac lazienke wiedzialam ze nie chce takiego kloca jak bidet a mniejsza i poreczniejsza bidetke. Drogie to bylo, bo hans grohe, ale super sprawa. Moim marzeniem jest jednak podgrzewana deska sedesowa z funkcja mycia i bog wie czego jakiejs japonskiej marki, ktorej zażywalam w nieduzym hoteliku na pomorzu lata temu. Partner powiedzial pas, za droga, moze sie popsuc icowtedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 20:14 Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi 🙂 I jeszcze pytanko- czy bidetkę mozna założyć w każdej chwili bez zbytniego problemu czy raczej jest to większe "prucie" łazienki? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 20:19 wieksze prucie jesli chcesz z bateria podtynkowa - trzeba doprowadzic wode i wkopac baterie w sciane. Ale jesli kibelek masz obok umywalki, to jakos sie tam podlacza pod umywalka chyba bez prucia, ale tego nie wiem dokladnie, bo mam te pierwsza wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Sedes z bidetką 27.08.20, 07:51 Zgadza się. Bidetta podtynkowa wymaga prucia ściany (ale i tak warto). Bidetta umywalkowa wymaga wymiany zwykłej baterii umywalkowej (z dwiema rurkami od spodu) na baterię bidetkową (z trzema rurkami od spodu) w komplecie z wężem i słuchawką. Odpowiedz Link Zgłoś
blokersowa Re: Sedes z bidetką 27.08.20, 08:39 Podtynkowa jest super. U mnie tak wyglada, nie podwieszalam weza i sluchawki - wisi sobie naokolo mieszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 16:56 A to nie w kibelku kranik? Tylko po prostu dodatkowy kran nawysokości kostek? Moja mama ma małą łazienkę i odleglosć wanna wc jest niewielka, przewód od prysznica jest dlugi i tak dupę to myślam we wczesnych latach '90. Myślałam, że bidetka to coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaakasiaa Re: Sedes z bidetką 26.08.20, 20:11 Z takiej bidetty chyba woda kapie na podłogę po uzyciu? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sedes z bidetką 27.08.20, 22:52 A powiedzcie, czy taka podtynkowa zmieści się "w" stelażu na podwieszaną miskę ustępową? Tzn. czy na tej samej ściance co to całe ustrojstwo da się zamontować w typowej "blokowej", małej ubikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 00:18 na tej samej sciance tak, ale juz nie pamietam czy jest w obrebie stelarza czy tuz obok, zabudowana jest calosc w jednej sciance. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 10:51 W sensie, że z tyłu za sedesem? To może być średnio wygodne w obsłudze, ja mam z boku, nie bardzo widzę, jak wygodnie sięgać za siebie, żeby manipulować temperaturą wody i odwieszać słuchawkę Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 10:53 Bez problemu. Bez przesady. Jak człowiek nie jest niepełnosprawny, to sięgnie. Miałam taką i taką i obie były wygodne w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 11:00 z boku, nie tak centralnie za sedesem, ale tuz obok na tej samej sciance. Nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 11:05 Pewnie, że wygodniej byłoby z boku, ale u mnie taka opcja nie wchodzi w grę, niestety - jest za wąsko. Z sięgnięciem za siebie problemu być nie powinno, a temperaturę można wyregulować raz "na średnio" (raczej nie mam problemu z dużymi różnicami w ciepłocie ciepłej wody). Grunt, żeby przy słuchawce był przycisk włącz/wyłącz, bo sięgania do tyłu do wajchy faktycznie sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 11:16 Ja mam toaletę o szerokości drzwi z framugą (panowie od remontu twierdzą, że poniżej wszelkich norm, nawet prl-owskich) i mam bidetkę z boku Temperaturę reguluję dość często, więc gdyby ustrojstwo było z tyłu, to bym się zachlastała. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 16:43 zmiesci sie, chociaz sama mam obok sedesu, bo jednak gdzieś musi wisieć waz od bidetki. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Sedes z bidetką 28.08.20, 02:44 mamy od lat Tushy, sprawdza sie, wszyscy korzystamy, latwe w obsludze. Przy remoncie lazienki przymierzam sie do Toto Odpowiedz Link Zgłoś