Dodaj do ulubionych

Magnesy...

• mid.week Re: Magnesy... 12.07.21, 08:32
      Mam koleżankę która zbiera i się domaga, wiec choćby z Trzęsacza jej wożę. Nie mam pojecia czy moje podarki wiszą na jej lodówce czy nie. Ostatnio byłam, lodówkę widziałam, nawet ciasto do niej wkładałam, ale nie zrobiłam inwentaryzacji magnesów. Sama miałam kiedyś lodówkę obklejoną cudami ze świata ale teraz sobie ją zabudowałam i kolekcja leży w szufladzie - o , kolejne kurzołapy do wydania w świat - z kolejnego wyjazdu przywioze sobie coś innego.
    • szafireczek Re: Magnesy... 12.07.21, 08:38
      Prezenty z wakacji??? Nie, nie, nie! Wakacje służą odpoczynkowi, a nie zwożeniem prezentów, czy epatowaniem pobytem albo wymuszaniem zachwytów (często sztucznych). Generalnie, żadnych tzw. "pamiątek", a już zwyczaju dawania ich znajomym, to kompletnie nie pojmuję...
    • bo_jestem_jedna Re: Magnesy... 12.07.21, 20:16
      Szczerze nie rozumiem kupowania ludziom prezentow z wakacji, i tak nie przyjelabym mowiac, ze nie zbieram prezentow bez okazji. Nie lubie takich ‚tradycji’, smieciom mowie nie.
      Magnesy lubie, sama kupuje, ale nie lubie glupich prezentow z glupich okazji.
      • mid.week Re: Magnesy... 12.07.21, 20:27
        a magnesy z okazji wakacji są głupie czy jeszcze nie?
        • bo_jestem_jedna Re: Magnesy... 12.07.21, 20:31
          Wszystkie prezenty wymuszone z okazji z dupy, takie ktore daje sie bo mysli, ze wypada itd wedlug mnie sa glupie.
          Co innego kupowac samemu dla siebie ( ja tez zbieram 🙂) lub komus kto prosil/chcial.
          • mid.week Re: Magnesy... 12.07.21, 21:46
            No ale dla Ciebie. Ty zbierasz magnesy, twoja wujenka Irenka o tym wie, i przywozi ci niespodzianke z podróży do Portugalii, ogromny magnes w kształcie butelki Porto z otwieraczem. Czy wtedy magnes, mimo że bez okazji, jest ok?
            • bo_jestem_jedna Re: Magnesy... 13.07.21, 12:57
              Rozumiem juz, tak byloby ok, bo czuje, ze intencja dobra.
              Nie lubie intencji pt musze cos przywiezc i staram sie to ukrocac m in tym, ze sama nie odwdzieczam sie, nie chwale prezentu itd.
              Dosc szybko ludzie kumaja.
              Dobre intencje, takie ze ktos bardzo chcial mi sprawic przyjemnosc zawsze znajda moje uznanie, pomimo nielubienia prezentow jako takich.
        • szafireczek Re: Magnesy... 12.07.21, 20:42
          Tylko dla siebie, jeśli masz taką osobistą pasjęsmile Wyobrażasz sobie prezent od kogoś z wakacji np. z pobytu w sanatorium (wakacje, jak każde inne) - oto wyczekiwany magnes i załącznik w postaci płyty z przebojami dancingowymi...albo video z kąpieli w basenie solankowym. Prezentsmile Jezioro łabędzie np. w siarkowych oparach. Albo kapcie! Przy odrobinie poczucia humoru - przedsionek piekła z przymrużeniem oka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka