alicjamagdalena 29.09.23, 20:58 Polećcie 2,3 miejscówki nad morzem na korfu gdzie warto się zatrzymać podczas tygodniowego pobytu. Będziemy mieć wyporzyczone auto więc chętnie zatrzymamy się w jakichś urokliwych miejscach nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pekaes886 Re: Korfu 29.09.23, 21:02 Z wyporzyczonym autem każda miejcuwka na Korfó dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Korfu 29.09.23, 21:12 Ok ale żeby np wyjść gdzieś wieczorem etc...nie odludzie calkowite Odpowiedz Link Zgłoś
ochbejbe100 Re: Korfu 29.09.23, 21:07 Porto Timoni. Fortece weneckie. Drogi na Korfu są straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_landon Re: Korfu 29.09.23, 21:35 Nie są straszne. Są normalne. Jeździ się bez żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Korfu 30.09.23, 09:42 No, nie wiem. Jeździliśmy po Krecie, po Rodos,a na Korfu dla mnie było koszmarnie. Odmówiłam brania udziału w wycieczkach, bo za dużo zdrowia mnie to kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Korfu 30.09.23, 23:18 w porownaniu z innymiw wyspami drogi sa kiepskie, tylko te blizej miasta (a tez nie wszystkie) sa w miare ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Korfu 29.09.23, 21:13 Tylko zachodnie wybrzeże. Ładniejsze plaże i turkusowa woda. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_landon Re: Korfu 29.09.23, 21:40 Koniecznie ale to koniecznie trzeba zwiedzić stolicę wyspy. Przy okazji Kanoni gdzie samoloty latają nad głową. Z tego miejsca zwiedzisz monastyr(nie pamietam nazwy) i Mysią Wyspę. Paleokastritsa z góry można na nią popatrzeć z taverny Bella Vista. Porto Timoni Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Korfu 30.09.23, 09:40 Droga na Bella Vista w Lakones jest trudna, kręta i stroma, miejscami bardzo wąska, ale widoki wynagradzają te niedogodności. Do plaży Porto Timoni trzeba dojść z Afionas. Afionas to urokliwa wioska ze starymi białymi kamiennymi domami tonącymi w kwiatach i pięknymi widokami na zatoki Agios Georgios i Arillas. Zajrzyjcie też do Kassiopi, malowniczego portowego miasteczka na północno wschodnim krańcu wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Korfu 30.09.23, 21:28 Byłam w Kassiopi przed sezonem, było super, piękne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Korfu 30.09.23, 12:23 Paleokastritsa - tam nocowaliśmy, blisko do pięknych plaż, spory wybór restauracji na różnym poziomie cenowym, z pobliskich zatoczek wypływaliśmy też na różne rejsy wycieczkowe, także do pobliskich jaskiń - ogólnie bardzo fajna widokowo i rekreacyjnie miejscówka. Odpowiedz Link Zgłoś