wunder-gaffe 19.12.23, 10:54 Niektórzy mrugają okiem. Według nich jest to urocze i zalotne. O ile u kobiet jest to śmieszne, to u mężczyzn wręcz żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Mruganie 19.12.23, 11:00 No rzeczywiście horror i zgroza, Sodomia i Gomoria 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Mruganie 19.12.23, 11:07 borsuczyca.klusek napisała: > No rzeczywiście horror i zgroza, Sodomia i Gomoria 🙄 Ale najcięższej armaty mie wytoczyłaś, Borsi! 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Mruganie 19.12.23, 11:09 Myślałem, że będzie o przyjaznym mrugnięciu drogowymi, w celu poinformowania innego użytkownika, że się go przepuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 11:23 mallard napisał: > Myślałem, że będzie o przyjaznym mrugnięciu drogowymi, w celu poinformowania in > nego użytkownika, że się go przepuszcza... > Sam tak mrugam (dwukrotnie) ale to chyba jest nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mruganie 19.12.23, 11:28 O to przynajmniej można by się odnieść… a tak? Rak Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Mruganie 19.12.23, 11:22 Myślałam, że każdy mruga. I że jest to mimowolne, żeby nawilżyć i oczyścić oko Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 11:28 abecadlowa1 napisała: > Myślałam, że każdy mruga. I że jest to mimowolne, żeby nawilżyć i oczyścić oko Chodzi o mruganie jednym okiem czyli tak zwane puszczanie oka. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Mruganie 19.12.23, 16:04 wunder-gaffe napisał: > Chodzi o mruganie jednym okiem czyli tak zwane puszczanie oka. Tej pani tusz wpadł do oka, bo widać, że natuszowana. W sumie, kogo to obchodzi? A już podział na mrugających ludzi i ludziarki jest kompletnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 16:27 bistian napisał: > A już podział na mrugających ludzi i ludziarki jest > kompletnie bez sensu. Jak już to ludzinki a nie ludziarki. Brzmi sympatyczniej i nie kojarzy się z lodziarką. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Mruganie 19.12.23, 16:04 Podobno niektórzy nie potrafią. Mają powieki całkowicie zsynchronizowane, jak jedno oko się zamyka, to drugie też. W rezultacie nie są w stanie puścić oka. Macie tak? Albo znacie kogoś takiego? Jeśli tak macie, to czy brakuje wam w życiu możliwości puszczenia oka? Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 16:22 katriel napisała: > Podobno niektórzy nie potrafią. Mają powieki całkowicie zsynchronizowane, jak j > edno oko się zamyka, to drugie też. W rezultacie nie są w stanie puścić oka. Takim ludziom pozostaje puszczanie bąka. Też jest to śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Mruganie 19.12.23, 17:49 Wcale nie śmieszne, ani to co piszesz też nie śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Mruganie 19.12.23, 18:44 Ja nie potrafię. Spędziłam mnóstwo godzin na ćwiczeniu tej umiejętności. I na nic. Nie da się. Kiedyś myślałam nawet, że wszyscy umiejący "puszczać oczko" długo się tego uczyli, ale okazało się, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: Mruganie 19.12.23, 16:31 W ogóle nie uważam puszczania oczka za zalotne. To raczej wyraz rodzaju porozumienia z tym do kogo to oko się puszcza. Nie praktykuje raczej ale zadziwiła mnie twoja odraza Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 16:38 szaraiwka napisała: > W ogóle nie uważam puszczania oczka za zalotne. To raczej wyraz rodzaju porozum > ienia z tym do kogo to oko się puszcza. To inny rodzaj puszczania oka. Też śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Mruganie 19.12.23, 17:50 Masz dziwne poczucie śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 18:00 selavi napisała: > A kto do ciebie mrugał? Koleżanka? Kolega? Ostatnio Grzegorz Schetyna. Ale z telewizora i chyba już ze trzy lata temu to było, więc już mi przeszła czkawka ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 19:11 selavi napisała: > Czy twój poprzedni nick to januszek.xxl ? A co, tęsknisz za nim? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Mruganie 19.12.23, 18:21 Nie wiem ale tu gdzie mieszkam jest mania mrugania światłami w podziękowaniu za przepuszczenie na drodze. O ile w dzień mi nie przeszkadza (zresztą ludzie raczej dziękują dlonmi), tak po zmroku okropnie mnie drażni. Czuję presję mrugania więc mrugam w myśl zasady kiedy wejdziesz między wrony, ale bardzo mnie wkurza gdy inni mi mrugają. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 18:26 sueellen napisała: > Nie wiem ale tu gdzie mieszkam jest mania mrugania światłami w podziękowaniu za > przepuszczenie na drodze. Ale chodzi o światła awaryjne? Sam tak dziękuję za uprzejmość. Ale włączam i od razu wyłączam, więc jest jedno mrugnięcie. No może czasem dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 18:59 sueellen napisała: > Długimi mrugają. Czyli ktoś wpuszczony wjeżdża przed samochód wpuszczającego i mruga długimi czyli drogowymi? Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 19.12.23, 19:05 memphis90 napisała: > Naści… > > Strój taki trochę marylowato rodowiczowy ale muskuły raczej męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Mruganie 23.01.24, 20:38 Mrugają tylko głupie. Kamińska chwilę przed przemówieniem Dudy zdecydowała się puścić oko do osoby, która znajdowała się w tłumie i szeroko się uśmiechnęła. Artykuł: www.plotek.pl/plotek/7,154063,30623877,zona-kaminskiego-podczas-przemowienia-dudy-zdradzila-emocje.html#s=BoxMMtCzol1 Wideo: twitter.com/i/status/1749833934450344430 Odpowiedz Link Zgłoś