Dodaj do ulubionych

Lamitrin brała któraś?

12.01.24, 21:48
Z racji stanów lękowych i depresyjnych biorę 3x dziennie pramolan. Teraz z uwagi na silny stres, który przeżywam lekarz włączył lamitrin 1 tabletka na noc+pramolan na noc. Brała może któraś z Was lamitrin i może o nim coś powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: Lamitrin brała któraś? 12.01.24, 22:32
      Lamitrin bierze moja córka na padaczkę
    • frozenberry Re: Lamitrin brała któraś? 12.01.24, 22:45
      Jest to jeden z bezpieczniejszych psychotropów i całkiem skuteczny stabilizator. Na pewno lekarz próbuje nim uregulować ci te zaburzenia lękowe. Ja przy chorobie dwubiegunowej jestem na wysokich dawkach i mimo wszystko mam wrażenie ze nie niszczy mi tak organizmu jak inne leki. No i działa bez jakiś pasudnych skutków ubocznych. Myśle ze ci pomoże. Obserwuj tylko czy nie dostaniesz reakcji skórnej a jeśli tak to w jakim nasileniu i gdzie( nie każda wysypka będzie przeciwwskazaniem do dalszego brania jednak zdarza się to u niektórych osób) powodzenia
      • chrupiacabuleczka Re: Lamitrin brała któraś? 12.01.24, 23:23
        Frozenberry dziękuję. Czyli mimo, że nie mam padaczki, mogę go na noc brać?
        • nick_z_desperacji Re: Lamitrin brała któraś? 13.01.24, 01:47
          Tak, to nie jest tylko od padaczki, zresztą nawet w ulotce to jest. Nie tyle się po tym jak po depakinie i nie wymaga takiej kontroli jak lit, ogólnie tak jak pisała forumka wyżej, zazwyczaj nie czuć go w negatywny sposób. Lekarz pewnie nie chciał Cię wyciszać kolejnym/mocniejszym neuroleptykuem, żeby Cię nie otumanić, co się zdarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka