claudel6 24.02.24, 21:57 Dziewczyny, które robiły oba zabiegi - po którym widzicie większy efekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komunia23 Re: HIFU czy RF mikroigłowy 24.02.24, 22:55 Żadne, stopisz sobie twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
nudnezyciezzz Re: HIFU czy RF mikroigłowy 25.02.24, 14:12 HIFU ale i tak najlepszy efekt uzyskałam wypełniaczem. HIFU ładnie ujędrniło całą twarz ale efekt u mnie max na pół roku za to wypełniacz (kwas h) trzymał rok, cena prawie ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: HIFU czy RF mikroigłowy 25.02.24, 18:42 A co się stało jak po roku kwas puścił? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: HIFU czy RF mikroigłowy 25.02.24, 19:19 Ani to ani to, wpisz sobie obie frazy na TikToka/Youtube, posłuchaj co lekarze z całego świata mają na ten temat do powiedzenia. Do firmy Morpheus od RF Morpheus 8 spływają pozwy o odszkodowanie, oba zabiegi doprowadzają z czasem do zaniku tkanki tłuszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
robin1025 Re: HIFU czy RF mikroigłowy 26.02.24, 08:06 To samo miałam napisać. Efekt na krotko a w perspektywie czasu tragedia bo wytapiasz swój tłuszcz i "ścina" się kolagen. Na forach juz kilka lat temu było dużo negatywnych opinii na ten temat. Po jakimś czasie skóra zaczyna być luźna bo nie ma już tkanki tłuszczowej. Ja bym szła raczej w kierunku stymulatorów tkankowych jest ich coraz więcej na rynku i jak się stosuje regularnie to efekty widać. Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: HIFU czy RF mikroigłowy 26.02.24, 09:30 Dokładnie, stymulatory, Dermapen zamiast RF, botox na mimiczne, ja jestem też zadowolona w kontekście wypełniania ze Sculptry, ale żadne podgrzewanie skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
edw-ina Re: HIFU czy RF mikroigłowy 26.02.24, 09:14 Żaden jednorazowy zabieg nie pomoże. Niestety. To znaczy da efekty na jakiś czas, ale one szybko znikną. Stymulatory tkankowe, mezoterapia, a nawet regularna mikroigłówka z dobrym preparatem przyniosą lepsze i bardziej trwałe efekty. Tylko trzeba przejść cały cykl i robić regularne powtórki w zaleconym terminie. Ze swojej strony polecam osocze bogatopłytkowe. Już kilka dni po pierwszym zabiegu miałam wrażenie, że ubyło mi kilka lat, a ten efekt ma narastać. Jedyny problem to cena, bo dla bardziej trwałego efektu trzeba m.in. 3, optymalnie 5 zabiegów, a każdy kosztuje ok. tysiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
konsternacjax Re: HIFU czy RF mikroigłowy 26.02.24, 09:31 Dokładnie, regularność i wydawanie sporej ilości pieniędzy to klucz do zachowania młodości przez zabiegi medycyny estetycznej, a i to ma swoje ograniczenia i w pewnym momencie warto rozważyć lifting. Odpowiedz Link Zgłoś