mariola233 07.05.25, 09:02 Witam piękne panie, wyspane???U mnie zimno chociaż słońce świeci,ciekawe kiedy wreszcie będzie ciepło,co tam u Was słychać???Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego, spokojnego i ciepłego dnia 🌻🌺🌹🌷⚘️ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariola233 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:04 Zostało wędliny to wczoraj i dzisiaj zrobiłam kanapki na ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:10 Dzieeen dobry, wyglądają pysznie. Miałam otworzyć moje okno żywieniowe o 10.00, ale coś mi dzisiaj nie wyszło i otworzyłam o 8.30 😜 W.planach miałam termy,ale zapowiedzieli jakieś.opady dlatego nie pojechałam..plan przesunięty na jutro. Aktualnie pije kawkę i oglądam noclegi na wyjazd do Maroka. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:49 Pieczywo żytnie, masło irlandzkie solone, rzodkiewki, rukola, łosoś gravad lax i papryka. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:00 Jakby było bez łosia, to bez problemu bym oddała. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:11 Twoje zimne a mnie się chce ciepłego :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:43 Robię gar tłustej gorącej zupy z wołowiną (chyba z pieczarkami i papryką), ale dopiero wieczorem będzie. Póki co, mogę gorącej herbatki zaparzyć. ;p Kiedyś taka jedna parka - współlokatorzy mojego eksa - rozstała się po tym, jak dziewczyna przyszła głodna po pracy i chciała coś na ciepło, a chłopak (nie znosiłam tego kretyna), zaproponował jej herbatę.😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:48 O widzisz, ja też dziś mam w planach taka zupę, będzie właśnie z papryką, pieczarkami i może jakaś fasolę tam wrzucę albo ziemniory:p Herbatę mam, z cytryną nawet, ale i tak mi zimno a w biurze wyłączyli ogrzewanie na początku kwietnia i mi odmarza dupsko :p normalnie czuje wiatr, bo tu jest taka debilna wentylacja jakaś, jakby cały budynek był podziurawiony :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:55 >O widzisz, ja też dziś mam w planach taka >zupę, O, to pytanie techniczne: karmelizujesz pokrojoną cebulę do takiej zupy, czy wrzucasz surową? Chce, żeby była gęsta, więc cała opalana, jak do rosołu, odpada. I pieczarki smażysz, czy wrzucasz surowe? Ja zawsze podsmażałam na złoto, żeby miały ciekawszą strukturę, ale...nie chce mi się dzisiaj pyer...lić z tym..:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:57 >Chce, żeby (zupa) była gęsta, więc cała >opalana (cebula), jak do rosołu, odpada.* Zaczynam sadzić posty jak anna. 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 12:13 Kurła, to tak jak ja. Liczyłam na coś w stylu: "Coś ty to bez sensu, nie trać czasu, będzie więcej smaku jak po prostu wrzucisz do wody - nauczyli mnie tego w szkole." :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 12:34 Niee, takie na wodzie to dla mnie właśnie bez smaku wychodzi:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 20:55 Jak u Ciebie. Ja muszę zredukować. :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 10:41 O jaka ładna! Ja wczoraj jednak jej nie ugotowałam, bo jak wróciłam to mąż już był w domu i karkówka duszona z pieczarkami, które miały być do zupy była już gotowa :p pieczarki mi zużył, ale i tak nie narzekam 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 11:03 Zależy co:p Chłop robi lepiej ryby i owoce morza, nie potrafi za to w zupy i ciasta. Resztę oboje potrafimy :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 11:04 A, sałatki robię lepsze ja, moim zdaniem a jego zdaniem lepsze robi on, tu się nie zgadzamy jakoś:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 14:50 Takie coś mi wyszło, bez pieczarek i z cieciorką, za to w uj ostre, bo się nie spodziewałam, że raz świeża papryczka trafi się na prawdę ostra a nie oszukana, jak zwykle 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 15:03 Jadłabym! Muszę swoją zagęścić i może też dodam cieciorkę, bo mi się ziemniaki nie zmieściły w garze, a wszystko już ugotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 15:37 Też bym jadła. Wygląda już ostro. U mnie chilli z mieloną wołowiną i czarną fasolą. Już do połowy zjedzone. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 15:46 Ja, jak się okazało, nie miałam wcale ziemniaków w domu:p a cieciorke zawsze mam i już mnie w takich sytuacjach wiele razy ratowała 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 21:14 O, miałam dziś podobnie wyglądającą. Skromniejszą, pieczywo żytnie, masło, rzodkiewka i pyszny pomidor uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 16:24 A ja zrobiłam zupę z soczewic, ale już zjadłam, nie ma fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:19 U mnie też zimno jak cholera, normalnie szok termiczny mam po tych upałach, dziś jak wychodziłam z córką do szkoły było 5 stopni i zimny wiatr 😐😐😐 Wczoraj byłam z mężem u fizjoterapeuty, bo rozwalił sobie kolano i okazało się, że ta fizjoterapeutka , to fizjo światowych gwiazd footballu, naprawia takich graczy jak De Vrij czy Lukaku, mąż mógł się przez tą godzinę poczuć jak gwiazda 😂 a tak go wygniotla i wyszarmotala, że myślałam, że go tam jeszcze bardziej zepsuje a wyszedł prawie jak nowy 😁 Na zdjęciu fizjoterapeutyczny pies, super sympatyczny koleś 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:24 Czyli mąż słuchaj..funkiel nówka😎😀 postawiła go do pionu, cieszę się! Problemy zdrowotne to zawsze lipa. U mnie jest ciepło, jakieś 20 stopni, ale zapowiadaja deszcz dlatego termy na zewnątrz może dzisiaj niekoniecznie. Jutro ma być za to słońce! Pies jest świetny!! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:26 Jeszcze nie do końca, w czwartek idzie znowu, tym razem na ugniatanie, tarmoszenie i ćwiczenia 😉 Świetna jest ta laska, ma super energię, że aż się chce tam przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:26 U nas też zimno, a prognozują, że "Zośka" będzie jeszcze zimniejsza! I co z tego, że pogoda ładna, słoneczko, jak na termometrze 8-10 stopni? Do niczego... Ale już "wpół do piątku"! Odpowiedz Link Zgłoś
wzosia Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:22 Wszyscy "ogrodnicy" w mojej pracy już zaczęli coroczne wypominki zimnej Zośki. A ja gorąca kobietka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:28 A ja w kolejce do chirurga plastycznego Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:37 A jaką funkcję pełni taki pies w fizjoterapii? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:44 Wczoraj robiłam rezonans drugiego kolana i z wynikami idę do fizjo w poniedziałek. Albo dostanę zakaz wszystkiego 🤪 albo zezwolenie na rower. Się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:47 Trzymam kciuki, że będzie rower 🤞 Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:32 szarmszejk123 napisał(a): > Co robisz? Ja? Zmniejszam biust Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 14:58 brenda_bee napisała: > > Ja? Zmniejszam biust > Jednak się zdecydowałaś, super! Na kosultację czekasz, czy już na skalpel? Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:19 primula.alpicola napisała: > brenda_bee napisała: > > > > > > > Na kosultację czekasz, czy już na skalpel? Już dostałam konkretny termin operacji uwaga- na styczeń 2029🤪🤪 zatem chyba jednak zrobię prywatnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:21 brenda_bee napisała: > Już dostałam konkretny termin operacji uwaga- na styczeń 2029🤪🤪 zatem chyba j > ednak zrobię prywatnie.. > O kurde, tak długo?! Może w innych miejscach są krótsze kolejki, sprawdzałaś? Z ciekawości, ile to kosztuje prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:46 primula.alpicola napisała: > > > > O kurde, tak długo?! Może w innych miejscach są krótsze kolejki, sprawdzałaś? > Z ciekawości, ile to kosztuje prywatnie? Wszędzie kolejki zbliżone. Prywatnie ok. 20 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 16:19 Niemało, ale czekać prawie 5 lat..? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 17:37 Moze nfz niezbyt wysoko wycenia ten zabieg?! Jak szukalam w wawie terminu na pewien zabieg to mi mówili 3 lata, a w odległym województwie 3 miesiące. No i lekarz mi powiedział, że po prostu im się to nie opłaca i wola robić zabiegi, które są wyceniane wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 09:55 U nas Słoneczko piękne, a jak wyszłam przed ósmą dziecku rower wystawić to myślałam, że zamarznę, ziąb i wiatr, brrr. Za to zdążyłam przed pracą chatkę ogarnąć, pranie wstawić i czekam do 10 ze śniadaniem. W zeszłym roku dzięki jedzeniu 8/16 trochę schudłam, niestety lato rozlegulowało moją dietę, a później już jakoś tak... teraz próbuje z przerwą, przez godziny pracy nie wychodzi 8/16, ale może choć trochę się uda. Te kanapki kuszą! 😋🤩 Dziś stres maturalny mniejszy, bo znajoma maturzystka dobra z angielskiego. Za to dziecko me kolokwia zaczyna, drugie zakuwa do poprawiania jedynki. Ciągle coś 🙃 Udanego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:35 Zimno. Słonecznie (ufff...). Tydzień do urlopu. Na Mogilskim zakwitły róże Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:43 Wyspana (no tak w miarę), właśnie #Trzaskam na Fb i X i popijam kawkę W miedzy czasie pomalutku popycham do przodu swoją pracę, dziś na serio uwijam się, aż mi mózg paruje Jeszcze koktajl białkowy i lecę na trening Na obiad mięso w sosie, ziemniaki, sałata (dla mnie bez sosu i mam kopytka z wczoraj). Dojadamy rogaliki z twarogiem. Bo ugięłam się, i upiekłam i są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:46 Rogaliki i to co w maju najpiękniejsze, natura, ta nieplanowana Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:45 Wzajemnie! U mnie zimno 🥶 Jutro mam nadzieję, że się poopalam. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:47 Jest 9 stopni i słońce, więc to nie jest zimno, tylko normalna piękna wiosna. Zaraz będziecie wszystkie jęczały, że wam za gorąco. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:51 Właśnie! Jest piękna wiosna. (poproszę o dzień deszczu, w między czasie) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 10:54 pepsi.only napisała: > Właśnie! Jest piękna wiosna. (poproszę o dzień deszczu, w między czasie) > Przydałoby się, sucho jest. Ale nic się nie zapowiada na razie niestety (wg windy premium). Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 11:28 Ja bym nic do tej pięknej wiosny nie miała, gdyby wcześniej przez prawie dwa tygodnie nie było upału:p gdyby było stabilnie zimno, byłoby ok, ale takie skoki wczoraj 30 dziś 11 to kurde, nie jest nic przyjemnego:p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 14:58 piataziuta napisała: > Jest 9 stopni i słońce, więc to nie jest zimno, tylko normalna piękna wiosna. Zimno! > Zaraz będziecie wszystkie jęczały, że wam za gorąco. > 🙄 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:05 Czekam na ten wąski czas w roku, w którym przestaniesz jęczeć, że zimno i dramatyzować, że ciemno. Ze dwa miesiące może się przydarzą. 🙄 Chyba, że padać też nie może. :p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:13 Się znalazła...tak samo nie lubisz zimna i ciemności, jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 16:24 Tak, ale u mnie "zimno" się zaczyna jak jest poniżej zera. Przy 3 stopniach da się nawet pływać w Bałtyku, jeśli woda ma koło 5 - przetestowałam w tym roku. A przy minus 7 da się w miarę komfortowo jeździć na rowerze, jeśli za bardzo nie wieje. :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 21:13 No wygrałam lepszy humor, dzięki czemu mi nie odpier...dzielało, polecam! :p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 21:16 piataziuta napisała: > No wygrałam lepszy humor, dzięki czemu mi nie odpier...dzielało, polecam! :p No, to rzadkość w Twoim przypadku, korzystaj Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 12:53 Ej, a ktoś wie, gdzie podział się Mysiulek08?! Jestem ciekawa co u niej słychać, i co pysznego dziś ugotowała. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 14:59 pepsi.only napisała: > Ej, a ktoś wie, gdzie podział się Mysiulek08?! > Jestem ciekawa co u niej słychać, i co pysznego dziś ugotowała. > Chyba się obraziła. Jakiś czas temu widziałam, że jest u Borsuczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 12:58 Zimno jak diabeł i jestem obrażona na tą pogodę, bo mi pomarzły rośliny. Najpierw się cieszyłam jak głupia, że przeżyły swą pierwszą zimę w moim ogrodzie, a teraz się dowiedziałam, że moja radość była przedwczesna!. Foch, w dupie z taką wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 14:48 Chlodniej bylo tylko w poniedzialek, jest slonecznie i cieplo a od piatku ma byc jeszcze cieplej. W tym roku jest mnostwo slonca od polowy lutego, tyle ze sucho i podlewamy ogrod codziennie. Wlasnie wrocilismy z lunch, zjedlismy na zewnatrz choc w barach, kawiarniach ciezko o miejsce na zewnatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 15:01 Wyspana wspaniale, dzięki. Zimno, zimno. Byłam na spotkaniu towarzyskim kawkowym, ogarnęłam obiad (kurczak duszony, ryż, fasolka szparagowa, surówka), zaraz sobie znajdę jakiś Pilates bez obciążania stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 20:22 U mnie pada od soboty i będzie tak padać do przyszłego tygodnia. Temperatury w granicach 5-10 stopni, więc też bez szału. Wszystko, co sobie posiałam albo nie chce wschodzić albo wzeszło i stoi takie zapyziałe, bo zimno 😤 Z nowości, to kupiłam sobie nową stację parową do prasowania. Jest śliczna, różowiutka jak ukradziona Barbie, a do tego ma moc 💪🏻 i prasuje się przyjemnie, więc jestem zadowolona z zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 16:39 ciekawy design, faktycznie wyglada jak oderwana od barbie, jak zabawka. Czy to jest mniejsze od takiej klasycznej stacji? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 18:50 Wygląda bardziej jak odkurzacz niż jak stacja parowa 😄, ale na żywo też jest takie ładne. Od klasycznej stacji parowej różni się głównie tym, że jest wysokie, a nie szerokie. Dzięki temu spokojnie może stać na podłodze i mimo to prasuje się wygodnie. Poprzednia stacja zajmowała mi dużo miejsca na desce, a ta stoi na podłodze, żelazko odkładam na tę metalową podstawkę na żelazko, którą mam przy desce. Przewód do pary jest dłuższy niż w mojej poprzedniej stacji. Tamta musiała stać na desce, bo przewód z podłogi by mi nie sięgnął. W tej nawet kabel do prądu wciąga się do środka, jak w odkurzaczu 😄. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 19:24 Sprytne. Ja nie mam wcale, bo wlasnie zawsze mi sie to wydawalo wielkim grzmotem a prasowac bardzo nie lubie i unikam jak moge. Ale moze z takim cudenkiem bym polubila? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Cześć piękne 🥰 08.05.25, 19:30 No ja właśnie też nie lubię prasować i dlatego sobie to ułatwiam, jak się da. Przyznam się bez bicia, że w dużej mierze wygląd zdecydował, ale podoba mi się też to, że mogę prasować nie tylko na desce, ale też rzeczy wiszące na wieszaku. Ta stacja ma dużo większą moc pary, niż moja poprzednia, a jednocześnie podczas prasowania na desce para nie leci tak bardzo na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Cześć piękne 🥰 07.05.25, 21:06 U mnie przepięknie, bo wreszcie pochmurny dzień - sucho, ale lampa nie daje po oczach. Zanosi się na deszcz, ale jeszcze nie pada. Uwielbiam takie dni, przytłumione kolory, niebieskawe światło, ciepło, lekki wiatr Odpowiedz Link Zgłoś