Dodaj do ulubionych

Wielka afera z Chodakowską

14.07.25, 14:40
Słyszałyście o aferze z Chodakowską? Stworzyła projekt życia, o którym zawsze marzyła, dla dobra kobiet, aby pomóc kobietom, z potrzeby serca itd, itp. Nawiązała współpracę z firmą Diagnostyka, gdzie sprzedawała sygnowane swoim nazwiskiem "opracowane przez specjalistów" pakiety badań laboratoryjnych na różne problemy, w tym nic nie wnoszące badania laboratoryjne "na endometriozę". Do tego konsultacja odnośnie wyników badań i indywidualne dobranie genialnych suplementów, za które ręczy głową bo bierze je już od 13 lat. Ceny badań od kilkuset złotych wzwyż. Rozpętała się afera, medycy, aptekarze, lekarze nie zostawili na niej suchej nitki, że żeruje na cierpieniu i niewiedzy kobiet, że nie ma żadnych granic w zbijaniu kasy. A ona biedna teraz straszliwie cierpi, łzy w oczach, popękane serce, bo przecież ona ani nie pomyślała o pieniądzach, bo przecież ona wszystko, jak zawsze, robi tylko z dobroci serca, żeby pomóc kobietom, bo tylko na tym jej zależy. A najbardziej boli ją hipokryzja, że ci wszyscy lekarze i inni medycy hejtują ją tylko po to aby zbijać kasę i robić zasięgi dzięki publicznej egzekucji na niej. W komentarzach zdania podzielone. Większość krytykuje, ale są też takie, które dziękują jej, że jest takim wspaniałym człowiekiem, ze tak wiele robi, zupełnie bezinteresownie, dla kobiet. A wy wierzycie jej, że to wszystko tylko dla dobra kobiet a nie dla pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:44
      Było!
    • daniela34 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:48
      1) przeczytałam "genitalnych" suplementów🤯
      2) aaaa, to o to chodzi! Widziałam "cierpiący" post Chodakowskiej i nie wiedziałam za co tym razem cierpi
      3) tak, na pewno robi to wszystko dla dobra kobiet. Generalnie wszystkie współprace celebrytek sa zawsze dla naszego dobra. Wierzę w to jak w Ewangelię!
      • nick_z_desperacji2 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:46
        daniela34 napisała:

> 1) przeczytałam "genitalnych" suplementów🤯
        Może sprzedaje spermidynę?
      • jowita771 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:09
        Jak to za co cierpi? Za miliony. Te, których nie udało jej się zarobić.
        • ga-ti Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:07
          😆
        • sanciasancia Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:58
          <3
    • 00zxc00 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:51
      Myślę że i to i to. Czy producenci podpasek robią je dla pieniędzy czy żeby pomóc kobietom?
      • malia Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:57
        przykład nietrafiony. Czym innym jest produkowanie podpasek, butów, krawatów czy maszynek do golenia, a czym innym oszustwo i naciąganie chorych. Nie każda cierpiąca osoba jest zorientowana, jakie badania są w tym przypadku właściwe i pewnie niejedna się nacięła. To prawie jak Mejza
        • awf-33 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:14
          malia napisała:

> przykład nietrafiony. Czym innym jest produkowanie podpasek, butów, krawatów cz
          > y maszynek do golenia, a czym innym oszustwo i naciąganie chorych. Nie każda ci
          > erpiąca osoba jest zorientowana, jakie badania są w tym przypadku właściwe i pe
          > wnie niejedna się nacięła. To prawie jak Mejza

Na pewno niejedna się nacięła, ponieważ Diagnostyka jest na rynku od 1998.
          Z polecenia Chodakowskiej to jeszcze żadna nie zdążyła skorzystać, bo współpraca się dobrze nie zaczęła. Fundacja na rzecz kobiet z endometriozą zareagowała błyskawicznie. I bardzo dobrze.

Rzygłam instagramem, ponieważ w kwestii hipokryzji się zgadzam. Nagle wszyscy influ oburzeni i kręcą zasięgi na aferze z Chodą. Dla dobra kobiet? Nie, dla swoich zasięgów. Z pobudek zasługujących na potępienie. 80 % kont chętnie by skorzystało z takiej współpracy, tylko nikt im jej nie zaproponował. Taka prawda. Nie ufam żadnym polecajkom z IG. Wszytsko sprawdzam. Ludzie to pazerne szuje.
          • memphis90 Re: Wielka afera z Chodakowską 15.07.25, 07:31
            A konkretnie co zyskujemy z „zasięgów” na ematce…? 🤔
      • sabek81 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:28
        00zxc00 napisał(a):

> Myślę że i to i to. Czy producenci podpasek robią je dla pieniędzy czy żeby pom
        > óc kobietom?
        A kto ma niby produkować? A Chodakowska to niby co wyprodukowała sama? Zarabia nazwspolpracsch nie popartych żadnymi wiarygodnymi badaniami, tylko kasa ma się zgadzać, tyle ostatnio jest o endometriozie, to czytać artykułów nie potrafi?
    • kaki11 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:55
      Tu był wątek (choć fakt, chyba nie zażarł szczególnie): forum.gazeta.pl/forum/w,567,179140998,179140998,Badania_labo_ma_endometrioze.html#p179141609

Tak, tak w 100% wierzę, że ktoś tworzy pakiety przepłaconych badań, by wspierać przeciętne kobiety z problemami a nie by zarobić. Absolutnie 100% prawdy. Wierzę, tak bardzo, ze rękę bym sobie za Chodakowską w tej sprawie dała odciąć 🤣
      • daniela34 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:17
        Zwłaszcza ze w sumie masz dwie 😀
        • kaki11 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 22:42
          No właśnie, co mi tam szkodzi big_grin
          • memphis90 Re: Wielka afera z Chodakowską 15.07.25, 07:31
            Dostaniesz suplementy na odrośnięcie, nie martw się.
    • lajtova Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 14:56
      Nikt przy zdrowych zmysłach nie interesuje się treściami jaki tworzy chodakowska i podobne jej influęserki.
      Jak mam potrzebę zbadani krwi to potrzebne jest mi laboratorium i lekarz.
      Nabijacie się z foliarzy czy szurow a same interesujecie się takimi ludźmi.
      • angazetka Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 21:04
        Nie do końca zrozumiałaś problem...
    • szare_kolory Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:13
      Nazywam się milijon, bo za miliony kocham i cierpię katusze. Czyli Dziady. Czyli dziadostwo.
      • pearl3434 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:48
        🤣🤣🤣
    • pani_tau Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:17
      Na sto procent. Chyba tylko Dodzie zależy bardziej smile)))
      • pani_tau Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:35
        Ciekawi mnie czy braly pod uwagę odzew ze strony srodowisk medycznych i uznały, że jakoś to przejdzie, czy perspektywa sporej kasy im to przesłoniła.
        A może w ogóle nie pomyślały, że ktokolwiek zainteresuje się oszustwem?
        Obie te kobiety są tak bezwzględne, że idealnie nadają się do współpracy z mafią.

Powinny zostać skazane na milionowe grzywny.

• ichi51e Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:40
      Cała ta diagnostyka m dziesiątki pakietów na to czy tamto i można się badać.
      Ja przyznam się lubię takie badania uspokaja mnie to.
      • danaide2.0 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 19:07
        A ja oglądam te pakiety i włącza mi się: a czemu jest to, a nie ma tamtego?
        I czeklistuję, czy mi pierwszego kontaktu na NFZ zapisała wink
    • nick_z_desperacji2 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:47
      Cierpieć za miliony nabiera innego sensu...
      • srubokretka Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:48
        prawda?
        Kopuje z Zachodu i tlumaczy na polski. Lacznie z rola cierpietnicy.
    • kropkaa Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 15:55
      Wydaje mi się, że z takimi problemami to do lekarza, a nie do Chodakowskiej. Naprawdę ktoś robi badania, bo celebrytka rekalmuje?
      • krwawy.lolo Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:03
        Wielokrotnie wspominałem, że kiedyś ludzie dzwonili do telewizora w celu uwolnienia Isaury. Moc mediów masowego przekazu jest przeogromna.
        • heca007 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:40
          Któryś z aktorów opowiadał, że ludzie dzwonią do studia filmowego żeby ich przyjęli do szpitala w Leśnej Górze wink
          • krwawy.lolo Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:42
            Może za statystów? Za przystojną topielicę na przykład. smile
      • simply_z Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:04
        No jesli tlumy obserwuja takie osoby, lakuja pod zdjeciami z filtrami, pieja peany, to tak, jestem sklonna w to uwierzyc.
      • daniela34 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:15
        kropkaa napisała:

> Na
        > prawdę ktoś robi badania, bo celebrytka rekalmuje?

Skoro świetnie ma się rynek suplementów reklamowanych przez celebrytki, to i zapewne jak celebrytka zareklamuje badania, to będzie grupa, która pójdzie i zrobi.
        • kropkaa Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:23
          Słabe jest, że w zasadzie nie ma żadnego bata na takie akcje. Ale sumie co zrobią Chodakowskiej, skoro mama ginekolog sprzedaje swoje szmatki podpierając się autorytetem lekarza i od lat jej biznes hula w najlepsze.
          • daniela34 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:29
            Słabe. To znaczy farmaceuci trochę przestrzegają przed tym rynkiem supli, ale to tyle sad
            A obserwujący dla - sama nie wiem czego w sumie - poczucia wspólnoty, chęci pożycia trochę życiem celebrytki, czy ja wiem czego jeszcze, kupują te szmatki, kosmetyki, suplementy itd...
            I w tej zgadzam się z evening.vibes, że negatywną rolę odegrała też Diagnostyka.
      • sabek81 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:30
        kropkaa napisała:

> Wydaje mi się, że z takimi problemami to do lekarza, a nie do Chodakowskiej. Na
        Jej wyznawczynie na pewno.
        • advanced48 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 20:40
          Czy tylko wyznawcy tego czy innego aktora kupują piwo, lodówkę lub telefon, bo ich idol je reklamuje? Przecież twórcy reklamy, celebryci, aktorzy żyją z pieniędzy konsumentów, kupujących te produkty. A w Europie jest nadprodukcja wszystkiego i marnuje się zasoby surowców, energii i robocizny - nikogo nie interesuje.
          • taki-sobie-nick Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 21:14
            advanced48 napisał(a):

> Czy tylko wyznawcy tego czy innego aktora kupują piwo, lodówkę lub telefon, bo
            > ich idol je reklamuje? Przecież twórcy reklamy, celebryci, aktorzy żyją z pieni
            > ędzy konsumentów, kupujących te produkty. A w Europie jest nadprodukcja wszystk
            > iego i marnuje się zasoby surowców, energii i robocizny

Nie tylko w Europie.
            • advanced48 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 21:24
              Oczywiście, nie tylko.
      • awf-33 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:18
        kropkaa napisała:

> Wydaje mi się, że z takimi problemami to do lekarza, a nie do Chodakowskiej. Na

Diagnostyka działa od 1998 roku. Myślisz, że do tej pory nikt nie robił badań? Choda w tym albo zeszłym roku o tym powiedziała. To jakim cudem Diagmistyka tyle lat się utrzymała na rynku?
    • evening.vibes Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:03
      W całej aferze mnie bardziej odrzuca rola Diagnostyki - wciskanie ludziom badań, które nie diagnozują tego co mówią przez placówkę medyczną powinno podlegać kontroli odpowiedniego organu czyli w tym przypadku Krajowej Rady Diagnostów Laboratoryjnych. Chodakowska nie ma odpowiedzialności zawodowej w tym przypadku - oni powinni.
      • ichi51e Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:13
        Dokładnie. Albo zakładamy że diagnostyka nie powinna robić dziesiątek badań w korzystnych pakietach na życzenie albo pozwalamy ludziom żeby za pieniądze badali sobie co im się podoba.
        • evening.vibes Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:28
          ichi51e napisała:
          > Dokładnie. Albo zakładamy że diagnostyka nie powinna robić dziesiątek badań w k
          > orzystnych pakietach na życzenie

Nie - zupełnie nie o to mi chodziło. Pakiety mogą sobie robić jakie chcą i ludzie mogą sobie badać co chcą ale nazywanie 'Pakiet endometrioza' czegoś, co nijak ma się do diagnostyki endometriozy jest po prostu oszustwem.

Parę lat temu podobnie było z panelami badań na alergie/nietolerancje pokarmowe. Kija to wykrywało a kosztowało sporo.
          • black.imak Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:11
            evening.vibes napisała:

>
            > Parę lat temu podobnie było z panelami badań na alergie/nietolerancje pokarmowe
            > . Kija to wykrywało a kosztowało sporo.
            > Pamiętam, że te pakiety nawet lekarze alergolodzy polecali, moje dziecko miało to robione. To ściema była z tymi badaniami?
            • evening.vibes Re: Wielka afera z Chodakowską 15.07.25, 07:49
              black.imak napisał(a):
              > > Pamiętam, że te pakiety nawet lekarze alergolodzy polecali, moje dziecko
              > miało to robione. To ściema była z tymi badaniami?

Te z krwi nie mają żadnych dowodów naukowych:
              aleksandrarodziewicz.pl/testy-na-nietolerancje-pokarmowe/
      • sabek81 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:31
        evening.vibes napisała:

> W całej aferze mnie bardziej odrzuca rola Diagnostyki - wciskanie ludziom badań
        > , które nie diagnozują tego co mówią przez placówkę medyczną powinno podlegać k
        > ontroli odpowiedniego organu czyli w tym przypadku Krajowej Rady Diagnostów Lab
        > oratoryjnych. Chodakowska nie ma odpowiedzialności zawodowej w tym przypadku -
        > oni powinni.
        >

A to też szczera prawda.
    • jowita771 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:08
      Nie wierzę, baba jest kutą na cztery nogi cwaniarą i teraz odwraca kota ogonem.
      • black.imak Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:21
        jowita771 napisał:

> Nie wierzę, baba jest kutą na cztery nogi cwaniarą i teraz odwraca kota ogonem.
        >
        Mnie najbardziej wkurzyło to stwierdzenie, że to nie ona chciała zarobić na kobietach, tylko to medycy chcą zaistnieć i zarobić robiąc na niej publiczną egzekucję.
        Ale ona ma ogromne grono wpatrzonych w nią wyznawczyń, które ślepo wierzą w każde jej słowo.
    • sabek81 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:25
      Słyszała, nie odpowiedziała mi na pytanie o przeprowadzone badania suplementów i skład naukowy rady akceptujący pseudonadania na endometriozę, nic mnie już tak ostatnio nie wkur… dosyć naciągania przez celebrytki, a teraz taka biedna, żal posty tyko smaruje.
    • heca007 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 16:37
      Pani zaliczyła wtopę. Przecież od tylu lat siedzi na SM i popełnia kardynalne błędy. Tylu ma na pewno współpracowników i nikt nie sprawdził czy to jest prawda, czy się nadaje do ludzi itd. A teraz siedzi biedna i skrzywdzona bo ją serduszko boli tongue_out Bo hejt ją dopadł. Pamiętam jak w apogeum jej popularności funkcjonował tzw Choda-gang gdzie fanatyczne wyznawczynie atakowały każdą inną influencerkę (lub zwykłe osoby piszące w internecie) jeśli ośmieliła się mieć inne zdanie na temat ich idolki tongue_out Nie można było wyrazić wątpliwości bo zaraz się zlatywały i w niewybredny sposób obrażały na oślep każdego. Gdzie wtedy było biedne złamane serduszko Chodakowskiej?
    • livia.kalina Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:02
      Jestem przekonana, że to spisek lekarzy i naukowców przeciwko krużgankowi oświaty niesionemu przez Chodakowską. Ostatnio przeczytałam takie mądre zdanie: pacjent wyleczony, to klient utracony. Teraz już chyba rozumiecie, czemu nigdy żaden lekarz was nie uleczy i trzeba się leczyć u doktora Zięby i pani doktor Chodakowskiej?
    • cegehana Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:04
      Chodakowska może "stworzyła projekt" i wystąpiła w reklamach, ale te pakiety to zdaje się opracowywali ludzie z wykształceniem medycznym, czy nie powinni mieć pretensje najpierw do kolegów po fachu?
    • hortensja80 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:23
      Chyba jest oczywiste że robi to dla pieniędzy i tyle…
    • usha Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:30
      Ona ma już tyle pieniędzy, że jestem skłonna jej uwierzyć , że chciała dobrze. Ale wyszło jak wyszło …
      • taki-sobie-nick Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 21:12
        usha napisała:

> Ona ma już tyle pieniędzy, że jestem skłonna jej uwierzyć , że chciała dobrze.

Zaciekawiłam się. 222 mln, więcej niż Lewandowski.

A ja nie jestem skłonna jej uwierzyć. Chciała mieć jeszcze więcej pieniędzy i tyle.

A obłuda jest ohydna.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Wielka afera z Chodakowską 15.07.25, 07:23
        Co nie przeszkadza jej szukać fotografa na imprezę rodzinną za wpis do portfolio.
    • geez_louise Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:40
      Najlepsze są te jej teksty o “publicznej egzekucji”. Ona zawsze odwraca kota ogonem. Nigdy nie przeprasza za głupoty które wywija i wygaduje, tylko dalej zmyśla i gra ofiarę. Druga Petardzia, która miesiącami omijała niewygodny temat bycia hejterką i stalkerką wymyślając, że “grożą śmiercią jej i jej wnuczce”. Trzecia artystka to Dodzia, która hejtują za bycie idealną.
    • krypteia Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:41
      sprawa sprzed dwóch tygodni, spóźniłas się ździebko z tym oburzeniem
      • black.imak Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:27
        krypteia napisała:

> sprawa sprzed dwóch tygodni, spóźniłas się ździebko z tym oburzeniem
        Sprawa jak widać jest rozwojowa smile
    • lauren6 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:42
      Bawi mnie, że merytoryczna krytyka to teraz hejt.
      • taki-sobie-nick Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 21:14
        lauren6 napisała:

> Bawi mnie, że merytoryczna krytyka to teraz hejt.

Teraz wszystko jest hejtem. Hejt to słowo - worek. Nie powinno cię to bawić, bo efekt jest taki, że ludzie, nazywając wszystko hejtem, nie rozróżniają krytyki merytorycznej, niemerytorycznej, argumentum ad hominem i prawdziwego hejtu.
      • black.imak Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:28
        lauren6 napisała:

> Bawi mnie, że merytoryczna krytyka to teraz hejt.
        A mnie to wkurza
    • piataziuta Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 17:50
      Ja ją obserwowałam dość długo, więc z dość dużą pewnością siebie, mogę stwierdzić, że:

1)intencje ma dobre
      2)za tymi intencjami idzie bardzo megalomańskie i egotyczne poczucie misji
      3)kasa robi się przy okazji
      • black.imak Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 23:32
        piataziuta napisała:

>
        > 3)kasa robi się przy okazji
        > Tak, z pewnością zarabia przy okazji. A te ciągłe, nachalne reklamy jej diet, pudełek, kosmetyków, treningów i innych cudów, wszystko za kasę oczywiście to co?
        • piataziuta Re: Wielka afera z Chodakowską 15.07.25, 07:25
          Nic nie zrozumiałaś z mojego posta.
    • wakacje_50 Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 19:43
      Eeee tam, od raz wielka. Po prostu jakiś marketingowiec miał genialny pomysł, że fitness, zdrowe życie, "zdrowe" przekąski, bio kosmetyki, no to fru! Jedziemy na fali i dodajemy pakiety polecanych badań. Co, jakby nie patrzeć, pasuje tematycznie.
      Tylko biedak nie wziął pod uwagę, że rynek medyczny to coś innego niż rynek beauty.
      A pani, która firmuje twarzą te rzeczy, no nie wiem, może myślała, że to ok?
      Wyszło, jak wyszło, do błędu raczej się nie przyzna, co można wywnioskować z poprzednich mini dram, które się działy na tym profilu. Ważne, żeby mówili...
    • 3-mamuska Re: Wielka afera z Chodakowską 14.07.25, 19:47
      Było, ale ona jest tylko nastawiona na kase…
      Typowa egoistka.
      Jak na jednej z płyt skaczać mowiła pozdrawiamy sąsiadów z dołu. Jak jej programy zywieniowe bylo uzyj 1/3 banna 1/4 jablka gdzie normalny czlowiek nie moze sobie pozwolić na wyrzucanie jedzenia.

Kasa kasa klapki na oczach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka