Dodaj do ulubionych

Rocznica slubu - Prezent

04.05.26, 07:28
Zostalam zaproszona na 40-ta rocznice slubu znajomych, a moze nawet przyjaciol i chcialabym im dac jakis prezent. Raczej drobny, nic wielkiego, moze bukiet kwiatow (wiem, ze pani lubi ciete kwiaty, a pan woli ogrodowe/doniczkowe) ale nie chcialbym az tak roslinnie. Nie mam pojecia czym sie obdarowuje takie pary na okragle rocznice, moze bogate doswiadczenie ematki cos podpowie.

Podsuncie jakies pomysly
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 07:33
      Bilety do teatru czy na coś, co może ich zainteresować w okolicy.
      • andaba Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 07:55
        Jeszcze trzeba mieć pewność, że to sprawi przyjemność. Ja to może bym nawet do teatru poszła, ale na pewno nie z mężem, bo bym go w życiu nie wyciągnęła. A szczerze mówiąc to wolałabym i tak koc, choć mam dziesięć, mniej problemu.
        • senin11 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 08:03
          u mnie problem jest w tym, ze mieszkam na tzw pustyni kulturalnej wink tzn. w Australii, i nie ma tu zbyt wielkiego wyboru. Probowalam szukac, ale okazuje sie ze ciekawe wydarzena sa w czasie, kiedy pan bedzie poza krajem, wiec chyba nic z tego
          • kk345 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 08:37
            Bukiet kwiatów nie jest w moimi rozumieniu prezentem, tylko dodatkiem. Prezentem może być np zaproszenie na kolację do restauracji, sesja foto, bilety na wydarzenie.
    • alexis1121 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 07:37
      Moim rodzicom kupowałam bilety do opery w Weronie, ale już nie pamiętam na którą rocznicę 😬
    • ritual2019 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 09:28
      Moze cos takiego? Jest mnostwo
      • ritual2019 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 09:33
        Sorry, jest mnostwo ideas, np frames z rokiem kiedy wzieli slub i najwazniejszymi wydarzeniami z tego roku, customised chopping board (dostalismy na slub od przyjaciela, z super drewna) figurki itp. Drobne pamiatki, i jak bajbardziej w ta strone pojsc.
        • la_felicja Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 11:35
          Przecież to wszystko śmieci - jakieś rameczki ozdóbeczki. Nawet ten wazon jest mało praktyczny. Dostałam podobny w prezencie ślubnym - i bardzo się ucieszyłam, kiedy się w końcu stłukł w przeprowadzce.

Jedynie spersonalizowana deska do krojenia się broni - o ile nie jest pomalowana olejną farbą i można na niej normalnie kroić to jest to fajny prezent
          • ritual2019 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 11:54
            Dla ciebie to moga byc smieci, nic mi do tego. Deska ktora dostalismy nie jest pomalowana farba olejna- dkad w ogole taki pomysl?. Nie kroimy tez na niej, uzywamy jako charcuterie board.
            Autorka chce dac parze niedrogi prezent, drobiazg Ja dalam przyklady drobiazgow.
    • agjot Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 10:04
      My co prawda nie na 40 tylko 20 rocznicę ślubu dostaliśmy od przyjaciół woucher do restauracji na kolację w ciemności.
      • senin11 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 10:31
        mnie wlasnie przyszlo do glowy ze moge im podarowac poltoragodzinny sunset cruise. tylko jak przewidziec czy ten sunset bedzie odpowiednio piekny

No i nie chcialabym, zeby ten podarek byl zbyt drogi, bo obawiam sie, ze beda sie poczuwac do 'odpowiedniego' rewanzu
        • scarlett74 Re: Rocznica slubu - Prezent 05.05.26, 10:19
          Hmm, nie wiem gdzie mieszkacie, może wycieczki macie tanie. W każdym bądź razie nie jest to drobiazg. Rodzice na 50lat, z takich niematerialnych dostali voucher do restauracji ( lepciejszej, sami by nie poszli) , voucher do sklepu ogrodniczego ( lubią ), 2 bilety na koncert ulubionej piosenkarki ( fakt Mamy, ale Tata lubi ) , ławeczka wg projektu Rodziców u lokalnego stolarza smile
      • ritual2019 Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 11:55
        agjot napisała:

> My co prawda nie na 40 tylko 20 rocznicę ślubu dostaliśmy od przyjaciół woucher
        > do restauracji na kolację w ciemności.

Ryzykowne, chyba ze sie ma pewnosc ze chcieliby sprobowac. Ja bym nie chciala pojsc do takiej restauracji.
        • agjot Re: Rocznica slubu - Prezent 04.05.26, 23:03
          To nasi przyjaciele, znają nas i wiedzą co lubimy.
    • scarlett74 Re: Rocznica slubu - Prezent 05.05.26, 12:58
      A może bonzai?
    • bi_scotti Re: Rocznica slubu - Prezent 05.05.26, 13:27
      Skoro nie bardzo wiesz co, to ja mysle, ze nic na sile. Pija alcohol? Good sparkling wine + kwiaty powinny byc enough. To jest duze party czy obiad tylko dla Was czworga? Jak duze party to moze znasz kogos tez zaproszonego, mozesz podpytac wink Jak tylko dinner for 4, kwiaty & butelka powinny wystarczyc. Mozesz tez zaproponowac zrobienie sobie zdjecia we czworo "ku pamieci", je wywolac i przy nastepnym spotkaniu dac z haslem, ze tez masz swoja copy & za 10 lat mozecie powtorzyc gdy wszyscy bedzieci starsi ale madrzejsi i piekniejsi wink Sama wiesz - to be, not to have smile Skoro Was zapraszaja z takiej okazji to znaczy, ze jestescie dla nich wazni - juz sama Wasza obecnosc jest jak gift. Gratulacje dla znajomych! Cheers.
    • wena-suela Re: Rocznica slubu - Prezent 08.05.26, 14:34
      Myślę, że kwiaty i wino byłyby najlepsze. Może coś z porcelany użytkowego, ale na boga, bez tych napisów opisujących wydarzenie i protagonistów. No i ja nie chciałabym, żeby ktoś mi organizował czas wolny czyli wysyłał na wschód/zachód słońca, do opery czy restauracji.
      • senin11 Re: Rocznica slubu - Prezent 11.05.26, 20:34
        Nie wyslalam ich jednak nigdzie wink i nawet mialam pojsc tropem bi-scotti, ale natknelam sie na piekne kieliszki do szampana i koktajli wiec kupilam . Dwie pary bo wiem, ze lubia ladne szklo i porcelane. Bardzo im sie podobaly. Wierze, ze naprawde, bo zachwyt w glosie byl przy podziekowaniach.
    • snakelilith Re: Rocznica slubu - Prezent 08.05.26, 16:28
      Jeżeli kwiaty są dobrym tropem, to kup roślinę doniczkową, tylko ciut bardziej wypasioną/większą/mniej banalną. Może coś co pasuje, albo byłoby uzupełnieniem tego co już mają, to świadczy trochę o tym, że nie bierzesz pierwszego z brzegu, a coś tam sobie przy tym pomyślałaś.
      Fajne byłoby też kwitnące drzewko szczęścia, jako symbol ich rocznicy.
      Nie kupuj popyerdółek, ozdób i wazonów z grawerunkiem, to żenada.
      • senin11 Re: Rocznica slubu - Prezent 11.05.26, 20:38
        To tez dobry trop, z tym ze pan ma bardzo wysublimowany gust w tej dziedzinie a ja niestety nie wink, wiec nie chcialam ryzykowac. Kupilam ciete, bo pani kocha, no i te kieliszki.
      • majenkirr Re: Rocznica slubu - Prezent 11.05.26, 23:28
        To Twoje?? Nie wiedziałam, że one kwitną!

Ja kupiłabym drzewko, pan by wkopał, mieliby pamiątkę na wieki wieków. Mój mąż dostał takie malutkie od sąsiadów jak mu zmarł ojciec. Urosło piękne i wielkie nie wiadomo kiedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka