Dodaj do ulubionych

Booking.com - hotel chce oplate/doplate?

18.07.26, 10:18
Zarezerwowalismy hotel przez booking.com i zgodnie z planem platnosci z bookingu zaplacilismy polowe ceny przy rezerwacji a nastepna polowe mielismy zaplacic za kilka dni, niedlugo przed wyjazdem. Ta druga doplate pojdzie juz automatycznie. Wczoraj przyszla wiadomosc z hotelu, ze w ciagu 48 h mamy wplacic im na konto rownowartosc jednego noclegu. I ze ta kwota zostanie zwrocona, jesli anulujemy rezerwacje 7 dni prze przyjazdem (wczoraj bylo te 7 dni). Ki diabel? Mial ktos podobna sytuacje, bo ja sie nie spotkalam?

Napisalam do hotelu o wyjasnienie, ale nie zdazyli odpowiedziec...
Obserwuj wątek
    • mocca26 Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 10:31
      ale wiadomość przyszła w systemie czy tylko mailem?
      • philippa_p Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 10:34
        W systemie. I widze, ze oni juz wczesniej to pisali, tylko ja przeoczylam. Wczoraj powtorzyli wiadomosc.
        • kurt.wallander Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 21:49
          To może być scam. Koniecznie trzeba się skontaktować bezpośrednio z hotelem, nie przez booking
    • 71tosia Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 10:33
      Nigdy się z tym nie spotkałam, oszustwo?
    • ga-ti Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 22:47
      Zadzwoniłabym bezpośrednio do hotelu i wyjaśniła, o co chodzi.
    • volta2 Re: Booking.com - hotel chce oplate/doplate? 18.07.26, 22:51
      ja rezerwowałam coś ostatnio przez booking w znanej sieciówce i z automatu przyszedł mail, żeby niczego nie płacić, gdyby przyszła od nich jakaś wiadomość w tym stylu. bo oni są zabezpieczeni kartami i o żadne wpływy dodatkowe nie proszą. pisali wprost - prośba o wpłatę to scam

a parę lat temu, gdy scam był jeszcze egzotykiem, zdarzyło mi się otrzymać mail z żądaniem zapłaty (nie pamiętam jak dużej części, czy chodziło o jedna noc, czy za połowę pobytu) pod groźbą odwołania rezerwacji. nie wpłaciłam, napisałam że mamy bilety lotnicze i to oznacza, że będziemy na pewno, ale zgodnie z ofertą bookingu niczeo nie muszę płacić przed przyjazdem. odwołali mi tą rezerwację...(ale to był apartament, dość drogi i facet pewnie bał się że nijak ze mnie nie ściągnie jak nei przyjadę, teraz zrozumiałam, że to akurat w kraju, w którym aktualnie mieszkam, jest dość standardową praktyką i płacę bez większego stresu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka