Dodaj do ulubionych

Alergiczne dziecko

IP: *.* 25.05.01, 14:22
Drogie Mamy,jestem mama 8 letniej Oli i 3,5 miesiecznego Julka ktory cierpi na alergie pokarmowa. Pare dni temu zauwazylam u niego katar i nie wiem czy jest to zwykly katarek ktory zlapal od siostry czy ma to zwiazek z kwitnieniem drzew (pelno u nas na podworku tego bialego dranstwa... to chyba z topoli). Chetnie poczytam jak radzicie sobie z Waszmy alergicznymi pociechami. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patrycja Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 25.05.01, 23:48
      pozdrawiam zakatarzonego! - moje dwie sztuki też smarkają...ale na pewno "to białe" z topoli nie uczula - to nie jest pyłek, a uczulają pyłki. Na katar stosuję homeopatyczne Euphorbium(spray do nosa) czasem działa,czasem nie. Synek, jako starszy alergik, dostaje też lek sterydowy do nosa.a tak naprawdę to ja się poddaję,jeśli chodzi o wszelkie uczulenia - po ostatnim samodokształcaniu się popadłam w jakąś manię - wszyscy dookoła byli alergikami a wszystkie możliwe produkty - alergenami.Pozdrowionka
    • Gość: Kinga Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.05.01, 17:29
      A ja mam alergika pokarmowego, wziewnego i kontaktowego w jednym. Eliminuję, sprzatam(alergia na kurz), 10 razy płukane pranie to norma. I patrzę, co dalej. Jak tylko kicha i kaszle, to pół biedy. Gorzej, gdyby wymiotował, albo miał rozwolnienie. Wtedy pani doktor - alergolog i leki. Z tym da się żyć, tylko trzeba znaleźć dobrego lekarza, bo pani doktor w przychodni z uporem maniaka ładowała mi antybiotyki, a nie wpadła na to, że mały kaszle i uczula go kurz(roztocza). Pozdrawiam.
      • Gość: Katja Re: Alergiczne dziecko IP: *.* 26.05.01, 17:34
        Kto mi poleci dobrego alergologa w Warszawie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka