IP: *.* 29.06.01, 09:40
Witam! jestem w 21 tyg ciazy, pierwsze ruchy poczulam w 19 tyg i od tej pory jestem w ciaglym stresie, czy nie za malo sie rusza?,czy wszystko w porzadku/.Bywaja dni ze duzo kopie albo takie jak dzis( ciche), jak to jest z tymi ruchami? i co zrobic by nie dac sie zwariowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ruchy IP: *.* 29.06.01, 09:56
      fiolu ja jestem w 23 tygodniu i tez ruchy odczuwam raz silniej raz słabiej zależy to od tego co robi mój dzidziuś może sobie właśnie śpi a może go coś zozruszało- np.zdenerwowałam się. Tak myśle.A tak pozatym to zobaczysz w dziewiątym miesiącu jak cię kopnie w żebro to poczujesz to tak że łzy ci staną w oczkach. trzymaj się , najważniejsze to sie nie dać zwariować napewno wszystko jest w pożądkuPozdrawiam Kasia
    • Gość: guest Re: ruchy IP: *.* 29.06.01, 11:16
      Cześć fiola,ja jestem w 17 tygodniu i właściwie nie wiem czy odczuwam ruchy dziecka. Czuję czasem coś delikatnego, ale skąd mam wiedzieć że to dzidziuś się rusza. Opowiedz jak czujesz ruchy? Jakie to uczucie, czy takie lekkie muskanie czy są już raczej namacalne.
      • Gość: guest Re: ruchy IP: *.* 29.06.01, 11:51
        jesli nie jestes pewna to raczej nie ruchy, gdy to poczujesz bedziesz wiedziala, to jak pekajaca banka, lekkie uderzenia, ale narazie jest wczesnie ,nie masz sie co martwic!
        • Gość: guest Re: ruchy IP: *.* 29.06.01, 18:08
          Aktywnosc dziecka uzalezniona jest tez bardzo od tego co ty sama robisz. Jesli jestes w stanie spoczynku, wtedy bedzie ich wiecej . Gdy chodzisz,dzidzia bedzie zasypiala w rytm twych krokow i zrobi sie cicho. Aby sprawdzic ruchy najlepiej byc w stanie spoczynku-np w wannie lub w pozycji pol-lezacej. Zwlaszcza we wczesniejszym okresie (gdy te ruchy nie sa zbyt dobrze wyczuwalne i dzidzia latwiej zasypia) jest wazne ,by w ten sposob sprawdzac aktywnosc dzidziusia.Powodzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka