Dodaj do ulubionych

bielizna nocna

• asia06 Re: bielizna nocna 02.02.18, 20:21
      W piżamach, bez majtek smile Spodnie zwykle takie do kolan.
    • wiosennaburza1 Re: bielizna nocna 02.02.18, 20:30
      uwielbiam nago. śpię w koszulce albo w męskim podkoszulku z długim rękawem - zależy od pory roku. majtki? nie. tylko jak mam okres.
    • klamkas Re: bielizna nocna 02.02.18, 20:47
      Najwygodniej? Długie spodnie + koszulka na ramiączkach/bez rękawów. Przeszkadza mi to, że różne części mojego ciała kleją się do siebie, dlatego nie lubię spać nago. Jednocześnie jest mi wiecznie za ciepło.

Pani w dobrym, moim ulubionym sklepie z bielizną zapytała, jaki jest sens odkrywać ramiona (których kołdra nie musi przykrywać), a ubierać nogi (które i tak są pod kołdrą). Od razu wiedziałam, że się nie dogadamy, bo moje ramiona mogą być nagie, ale muszą być przykryte, a nogi muszę być ubrane (bo inaczej się do siebie kleją) i kołdry mogą nie widzieć.
    • landora Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:20
      Tylko i wyłącznie w koszulach nocnych. Bez majtek, oczywiście, chyba, że mam okres.
      • katriel Re: bielizna nocna 03.02.18, 10:51
        Ja tak samo, z tym że odkąd przestawiłam się na kubek menstruacyjny, a miesiączki przedmenopauzalnie zrobiły się trochę mniej obfite, to nawet w czasie okresu śpie bez majtek.
    • jollyvonne Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:33
      Spie nago, nie potrafie w ubraniu (najgorsze sa koszule, albo inna "gora"), a moj malzonek ma odwrotnie, potrafi nawet w bluzie z kapturem spac.

Naprawde na koloniach sprawdzano spanie bez majtek? Tzn taka ogolna praktyka byla, czy trafil Ci sie wyjazd z pedofilem?
    • lucadimontezemolo Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:33
      krótkie spodenki i koszulki na ramiączkach, całorocznie.
    • rejczel02 Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:40
      W piżamie. Zimą z długim rękawem, latem z krótkim. Bez majtek smile
    • capa_negra Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:49
      Luźny, wygodny dół i jakaś koszulka w zależności od pory roku. Warunek musi być dość długa, żeby plecy mi nie marzły.
      Spania w majtkach, poza menstruacją sobie nie wyobrażam .
    • aaa-aaa-pl Re: bielizna nocna 02.02.18, 22:56
      Tylko koszulka( bawełna) na cieniutkich ramiączkach plus OBOWIĄZKOWO majtki ( bez majtek nie zasnę ).
    • issa-a Re: bielizna nocna 03.02.18, 02:32
      >ale niestety muszę spać też w
      majtkach, żeby przez przypadek dzieci nie zastały mnie z gołym tyłkiem

i dlatego spie wyłącznie w pizamach
      ps. tez pamietam moja matke z gołą... no, nie tyłkiem. Od tej pory nigdy nie założyłam koszuli nocnej.
      Gdybym nie miała dzieci to chętnie spałabym na golasa. Lubie dotyk poscieli.
    • kaka-llina Re: bielizna nocna 03.02.18, 11:16
      Zmieniało mi się to w ciągu życia wiele razy, ale teraz "na starość" najlepiej flanelowe piżamy (takie męskie kraciaste)czasami na górę zamiast piżamowej to założę chłopa koszulkę, w majtkach w życiu nie spałam. Też pamiętam jak na koloniach sprawdzali, ale chodziło o higienę, bo księżniczki szły spać w tych samych gaciach co chodziły cały dzień i rano później tez nie zmieniały, niektóre gwiazdy kładły się spać w staniku również (jakby nikt nie sprawdzał to pewnie całe kolonie by przełaziły w tej samej bieliźnie). W majtkach kiedyś ewentualnie spałam w czasie okresu teraz odkąd mam kubeczek to nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka