moofka 07.11.08, 13:36 ja nadam dzisiaj po poludniu to na kiedy dojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysienka44 Re: priorytet list 07.11.08, 13:37 powinien w poniedziałek dojść, ale tylko powinien... Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: priorytet list 07.11.08, 13:39 może w poniedziałek, a może za tydzień. niech żyje poczta polska Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: priorytet list 07.11.08, 13:42 aha ale na pewno nie jutro? zalezy mi zeby nie jutro Odpowiedz Link Zgłoś
realsiud Re: priorytet list 07.11.08, 13:46 byłaby szansa,że na jutro gdybyś wysłała go rano.A tak to może poniedziałek!? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw A , to jak Ci zależy 07.11.08, 13:52 to całkiem możliwe, że jutro - w końcu jakieś priorytety docierają na następny dzień, zgodnie z prawem Murphy'ego powinny własnie takie jak Twój Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: A , to jak Ci zależy 07.11.08, 13:58 no ale znowu jak dam zwykly to na poniedzialek zdazy? Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: A , to jak Ci zależy 07.11.08, 14:06 Jest szansa, jeśli trafisz na nadgorliwego listonosza. Ja dziś szczęśliwie doczekałam sie priorytetu nadanego we wtorek z samego rana. Najszybciej taką sama odległość list pokonał w ciągu 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: A , to jak Ci zależy 07.11.08, 14:08 nawet jak jutro dojdzie do miejscowości adresata to raczej marne szanse, ze poczta dostarczy..bo u nas np. w soboty listonosz nie chodzi..instytucja listu też nie odbierze, bo raczej ma wolne..a żeby zwykły list dziś wysłany doszedł na poniedziałek to musiałby zdarzyc sie cud..priorytet ma najwieksze szanse dojśc w poniedziałek, później..lub nigdy..jak to z naszą poczta bywa Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Autorko 07.11.08, 14:14 Wysłałam odpowiedź ale poszła gdzieś w kosmos, ha No więc jeszcze raz, nie dojdzie na jutro bo sobota nie jest dniem doręczeń,liczą się dni robocze Jeżeli nadasz dzisiaj do 15.00 lub 17.00(jeżeli poczta główna) to będzie na poniedziałek. Mieszkam we Wrocku i zwykle dostaję priorytety następnego dnia roboczego po nadaniu, nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: priorytet list 07.11.08, 13:45 Ja nadałam w połowie września - w kopercie było coś jeszcze.Nie wiem ile powinien iść z W-wy do Gdańska,ale nie doszedł do dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: priorytet list 07.11.08, 13:46 w/g pocztowej teorii list powinien dojść w ciągu dwóch dni roboczych. Znając życie dojdzie w ciągu tygodnia. Poczcie Polskiej raczej nie zdarza się wywiązać z obowiązku przed czasem Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: priorytet list 07.11.08, 13:47 jak wysyłam list do godziny 12 to teoretycznie odbiorca dostanie go w tym samym dniu, pod warunkiem, że mieszka w tym samym mieście, jeśli nie to następnego dnia. Jeśli jest to sobota to zależy, czy dana placówka pocztowa pracuje w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: priorytet list 07.11.08, 13:47 Moja mam wyslala wyslala list pr. do mnie, do USA w czerwcu - z wakacji, biedaczek doszedl tuz przed swietami Bozego narodzenia Z naszego doswiadczenia wiemy, ze im bardziej priorytetowy, tym wolniej "idzie" Odpowiedz Link Zgłoś
celestynka.3 Re: priorytet list 07.11.08, 13:58 ja miałam dostac paczke priorytetową i otrzymałam ją dokładnie tyzień po wysłaniu - taki z niej był mało ważny priorytet według Poczty.... Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka1612 Re: priorytet list 07.11.08, 14:00 Przepraszam, ale to ja wygrałam !!!. Do mnie szła równiutko 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: priorytet list 07.11.08, 14:05 2 lata temu wysłałam sporych gabarytów paczkę z Japonii do domu. Paczka nie doszła do dnia dzisiejszego, ale nie wiem czy z winy japońskiej poczty, czy gdzieś po drodze zaginęła..czy w Polsce ktoś na poczcie był ciekaw cóż to takiego tam w środku jest. Nie dowiem się już pewnie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Moofko 07.11.08, 14:22 U nas jest tak: list nadany do godz, 14 dotrze w drugim dniu, nadany po 14stej dopiero po 48 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
beata3211 Re: priorytet list 07.11.08, 14:27 Wyślij priorytetem po 16 a dojdzie w sobotę lub w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
jodi20l Re: priorytet list 07.11.08, 14:57 wczoraj do południa został wysłany do mnie priorytet, oczywiście dzisiaj go nie mam, spodziewam się go w środę, przez to ze nie doszedł mam zdezorganizowaną pracę, bo to list służbowy ;/ w zeszłym miesiącu priorytet wysłany w czwartek do południa u mnie był we wtorek Odpowiedz Link Zgłoś