aguita55 27.11.11, 20:41 Czy karmiąć piersią mogę pić herbatki imbirowe? W ciązy swietnie pomagaly mi na przeziebienia i wlasnie czuje, ze cos mnie bierze. A skoro nie mozna miodu i cytryny, to zostaje chyba tylko imbir i maliny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
womysia Re: imbir 27.11.11, 20:49 zjadam mnóstwo miodu i cytrusów karmiąc. jeśli twoje dziecko nie jest alergikiem to możesz jeść WSZYSTKO. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: imbir 27.11.11, 23:28 Imbir może być na przeziębienie, także z miodem i cytryną. I stara zasada: obserwować dziecko :-). Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: imbir 28.11.11, 01:08 > A skoro nie mozna miodu i cytryny, ??? Ale dlaczego nie można? Pierwsze słyszę (a karmiłam dwa lata z okładem)... Odpowiedz Link Zgłoś
aguita55 Re: imbir 28.11.11, 09:51 Ciagle gdzies czytam ze nie mozna miodu i cytryny... ale jak mozna, to dobrze. Tylko moj maly mial ostatnio jakies krostki na buzi i nie wiem, od czego to moze byc... Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: imbir 28.11.11, 09:59 Miód i cytryna mogą uczulać, ale jakbyś miała nie jeść wszystkiego, co MOŻE uczulać, to umarłabyś z głodu (np. ostatnio opisywała to swoje boje z dietą eliminacyjną mama, która jadła już tylko ryż i indyka... tak, zgadłaś, dziecko uczulał ryż!). Trzeba spróbować i obserwować dziecię, czy nie ma reakcji w pieluszce lub na skórze. Krostki na buzi w tym wieku to może być trądzik niemowlęcy - poszukaj w necie zdjęć i popatrz, czy podobne. Odpowiedz Link Zgłoś