Dodaj do ulubionych

Zatrucie u dziecka a kp

22.07.14, 19:32
Witam! Przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi. Co z karmieniem piersią, gdy to dziecko się zatruje? Mój synek od wczorajszej nocy zwraca wszystko co zje, ale najchętniej nie odklejałby się od piersi. Wiem, że zwymiotuje to, co wypił, dlatego próbowałam mu tłumaczyć, że tak dużo nie można (przez pół dnia nic nie jadł w ogóle to było dobrze, ale je byłam w pracy), ale tak się rozwył, że nie miałam serca... Czy karmić mimo wymiotów?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Zatrucie u dziecka a kp 22.07.14, 20:30
      Oczywiście, że karmić! Często, jak najczęściej, ale krótkie sesje przy piersi.
    • Gość: niuniek3 Re: Zatrucie u dziecka a kp IP: *.centertel.pl 22.07.14, 21:22
      Dziecko musi pić. Niepodawnie niczego to nie jest dobry sposób na choroby. Mało na raz. Ale często. Bo ci się odwodni. Jeśli wymioty nie mijają podalabym coś przeciwwymiotnego. Dawaj pierś.
    • rulsanka Re: Zatrucie u dziecka a kp 23.07.14, 07:47
      Trzeba karmić pomimo wymiotów. Nawet jak zwymiotuje, to coś tam zostanie w brzuszku, a organizm się oczyszcza i nawadnia zarazem. Mój młodszy miał 2x w niemowlęctwie straszne wymioty, aż do wymiotów żółcią. Dawałam pierś jeśli tylko chciał. Nie odkładałam, bo na leżąco wymiotował. Nosiłam półpionowo, tak też spał. Przeszło po kilku godzinach w obu przypadkach.
      • mamarianka Re: Zatrucie u dziecka a kp 24.07.14, 10:05
        Nie miałam zamiaru nie dawać w ogóle, właśnie o to chodziło, że nie chciał mało, a nie odklejał się wcale. Ale już jest dobrze, przespał wtedy całą noc bez pobudki i już nie wymiotuje. Karmię go oczywiście ile chce teraz, tylko jeszcze kupki robi rzadkie... Dzięki za rady ;)
    • malwina.okrzesik Re: Zatrucie u dziecka a kp 31.07.14, 23:09
      karmić, karmić oczywiście, szczególnie ważne w czasie choroby przewdu pokarmowego
      kp jest w takim przypadku lekarstwem zapobiegającym odwodnieniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka